USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ

RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ

RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ
27-11-2013 17:38
Google News


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER – ÖZEL HABER

O bir dünya markası. Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Milyonlarca kişi oynadığı oyun ve bu güne kadar formasını giydiği takımların  hayranı oldular. 13 yaşında başladığı futbolculuk kariyerini  şampiyonluklarla süsledi. Dünya markası olmak kolay değildi. Bu başarıyı devam etktirmek istiyordu. Futbolculuk yıllarındaki başarısını  teknik direktörlük hayatı ile perçinleştirmek istiyordu ve Türkiye’de Sivasspor’u seçti. İçimizden birisi oldu.Kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörü efsane isim Roberto Carlos Amerikan Kültür Kolejinde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Amerikan Kültür Koleji’nin konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye okulun öğrencileri ve öğretmenleri büyük ilgi gösterdi. Merak ettikleri soruları soran öğrenciler zaman zaman Carlos’un cevaplarına güldüler.

Moderatörlüğünü  Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Kemal Çağlayan’ın yaptığı ‘ Bakış Açısı ‘ adlı  söyleşide görüşlerini dile getiren   Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ‘Öğrencilerle birlikte olmak beni  duygulandırdı. Ben eğitim-öğretim yerine futbolu seçtim. Bu nedenle eğitimde istediğim yere gelemedim ‘dedi

MEHMET OFLAZ’A TEŞEKKÜR

Sivas Amerikan Kültür Kolejinde düzenlenen söyleşide  görüşlerini dile getiren Kemal Çağlayan,  ‘Ben bu programı düzenlenmesinde çok emeği geçen ve daha doğrusu Amerikan Kültür Koleji’nin Sivas’a gelmesinde büyük emek sarf eden iş adamı ve aynı zamanda Sivasspor’un 2. Başkanı Mehmet Oflaz’a çok teşekkür ediyorum. ’ dedi.

ÖĞRENCİLER HEYECANLANDI

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos’un Sivas Amerikan Kolejine ziyareti öğrencileri heyecanlandırdı. Söyleşi öncesi  okul bahçesinde alkış ve tezahüratlarla karşılanan  Carlos,sevgi gösterileriyle söyleşiye başladı

‘SİZLERLE OLMAK GÜZEL BİR DUYGU’

Söyleşi öncesi konuşan Roberto Carlos; Öncelikle sizin gibi gözleri parlayan, hedeflerinin peşinde koşan ve eğitimlerine devam eden gençlerle birlikte olup da bu şekilde bir söyleşi yapıyor olmak benim için çok güzel bir duygu’ dedi.

Konuşmaların ardından başlayan söyleşi soru cevap ile devam etti. Gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler, Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos’a şu soruları sordu;

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE DEVAM EDECEKMİSİNİZ ?

Tabii ki Teknik Direktörlüğe devam edeceğim. Sivasspor bu konuda benim için bir başlangıç oldu. Bundan öncede Anzi de hocalık yapıyordum fakat teknik direktörlük anlamında benim için bir ilk oldu. Burada teknik direktör olarak başarılarıma devam edeceğim. 2 senelik bir sözleşmem var. Daha sonrada başka kulüpler de teknik direktör olarak devam edeceğim.

SİVASSPOR’A GELDİĞİ İLK GÜN DE HABERLER ŞUNLARDI; ‘CARLOS TECRÜBESİNİ ARTIRIP REAL MADRİD’E GİTMEK İSTİYOR’ GİBİ HABERLER VARDI, BUNUN HAKKINDA CARLOS NE DİYECEK?

Tabii ki bu işte profesyonel olan herkesin aklında büyük kulüplerde çalışmak vardır. Bende şuan büyük bir kulüpteyim ve çok keyifliyim bundan dolayı. Ama zamanla deneyim kazandıkça belki 5 seneye veya 10 seneye milli takımlarda çalışmak ya da Real Madrid’de çalışmak gibi bir imkânım olduğu zaman neden olmasın.

SİVASSPOR’A GELME FİKRİNİ NERDEN ALDINIZ?

Aslında kararım çok kolay ve hızlı bir şekilde oldu. Çünkü Anzi de sportif direktörlük görevindeydim. Ama 25 yıldır futbolun içinde olan bir insan olarak tekrar sahalarda takımın yanında olmak hevesim tekrardan doğdu. Sivasspor’da da teknik direktörlük gibi bir ihtimalim vardı bu yüzden de çabuk bir şekilde kabul ettim. Çünkü sportif direktör olarak maçlarda yukarıda tribünlerde durup orada maçı izlemem gerekiyordu ama teknik direktör olarak futbolculara daha yakın ve daha saha içinde olan bir görev olarak saha içinde bulunmak istediğimden teknik direktör olarak Sivasspor’a geldim.

CARLOS SİVAS HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR? KÜLTÜRÜMÜZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Henüz hala Sivas’ı ve Sivas kültürüne adaptasyon hevesindeyim ama şuana kadar gördüklerimde gerçekten çok misafirperver. Beni çok bağrına basan bir Sivas halkı var. Bu yüzden burada olmaktan çok mutluyum.

ROBERTO CARLOS HİÇBİR TEKLİFİ KABUL ETMEK İSTEMİYORSA NEDEN BURAYA GELMEYİ KABUL ETTİ?

Beni isteyen 4 farklı ülke vardı. Fakat 2 buçuk sene Fenerbahçe deki oynadığım dönemde İstanbul’da yaşadığım için, Türkiye de yaşadığım için ve Türkiye’yi sevdiğim için tekrardan Türkiye’ye dönmek istedim. O yüzden Sivasspor’un teklifini kabul ettim. Ve gerçekten Türkiye’de çok güzel bir futbol atmosferi var. Sivasspor’un da geleceğe yönelik çok iyi projeleri var. Bunların hepside beni buraya getiren etkenler.

SİVASSPOR’UN ARA DÖNEMDEKİ TRANSFERLERİ NELER OLACAK?

Şuan için kesin olarak. Aramızdan ayrılacak ve aramıza katılacak arkadaşlarımız için henüz karar vermedik. Ama Aralık aynın sonuna kadar karar verip transferlerimizi gerçekleştireceğiz.

ROBERTO CARLOS SİVAS’A GELDİĞİ ZAMAN HABERLERDE ‘CARLOS RONALDİNHO’YU SİVAS’A GETİRECEK’ DİYE BÖYLE BİR DÜŞÜNCESİ VAR MI?

Başkanlarımızla görüşmemiz lazım.Ronaldinho  elbette gelmek ister.Sivasspor  oynadığı oyunu ile başarılarını kanıtlamış bir takım. Hedefleri belli. Avrupa hedefi çıktığı zaman  istediğimiz futbolcuyla yollarımızı buluşturabiliriz.

CARLOS TÜRKİYE’DEKİ HAKEMLER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Uzun süre Türk hakemlerle çalıştım. Ve ben Türk hakemlerinin her zaman iyi olduğunu düşünürüm. Ama maalesef ki bu hafta sonu biraz farklı bir durum yaşadık. Belki de olmaması gerekiyordu ama yinede ben Türk hakemlerini seviyorum.

ROBERTO CARLOS’UN BİRLİKTE OYNAMAKTAN EN ÇOK ZEVK ALDIĞI FUTBOLCU KİM?

En iyisi Zinedine Zidan’dı benim için.

SİVASSPOR’UN BU SENEKİ HEDEFLERİ NEDİR?

Her zaman iyi ve istikrarlı oyunla devam edip güzel bir oyun ortaya koymak. Zaten sonuç kendiliğinden gelecektir. Tabii ki bu sonuçların ardından da Şampiyonlar ligi, UEFA Avrupa ligi gibi kategorilere katılabiliriz.

ŞUANA KADAR OYNADIĞINIZ TAKIMLARDAN EN ÇOK HANGİSİNDE OYNAMAKTAN GURUR DUYDUNUZ?

Fenerbahçe’de sadece 2 buçuk sene oynadım. Ama Real Madrid de 12 sene gibi bir süre oynadım. Biraz daha Real Madrid de bütünleştim. Biraz daha benim adım Real Madrid’le bütünleşmiş bir hale geldi. O yüzden tabii ki Real Madrid diyeceğim ama Fenerbahçe de de gerçekten çok güzel bir futbol ortamı gördüğüm için, Türkiye de güzel futbol ortamı gördüğüm için Fenerbahçe de de oynamak benim için keyifliydi. Ama tabi oynadığım bütün kulüplerde Anzi’de, Real Madrid’de, İnter Milan’da, Fenerbahçe’de bütün kulüplerde çok büyük keyif alarak oynadım.

SİVASSPOR’DA Kİ EN İSTİKRARLI OYUNCUNUZ KİM?

Genel anlamda bütün oyuncularımızın istikrarları çok iyi ama baktığımız zaman Aatif’la Adem’in istikrarları çok iyi.

OKULUMUZDAKİ İLK İZLENİMLERİNİZ NELER OLDU?

Her zaman okulları çok sevmişimdir. Biraz daha şuanda yaşım ilerlediğinden dolayı eğitim alan genç insanlarla bir arada olmak çok hoşuma gidiyor. Tabii ki benim sizin kadar eğitime ayıracak zamanım olmadı. Futbol ve eğitim arasındayken futbolu seçtim ve devam ettim. Ama her zaman tabi ki de eğitim eksikliğini hissettim. Birçok şey öğrendim hayatımda. Gerek medyadan, gerek yaşantılarımdan ama her zaman bazı şeyleri okulda öğrenmek gerektiğini düşünüyorum. Tabii bunlarında bazen üzüntüsünü hissediyorum. O yüzden okullarda bulunmak, sizlerle bulunmak benim çok hoşuma gidiyor. Çok iyi bir öğrenciydim aslında ama o dönem futbolu tercih ettim.

BİR OKULDA ÖĞRETMEN OLMAK İSTESEYDİNİZ HANGİ BRANŞTA ÖĞRETMEN OLURDUNUZ?

Tarih öğretmeni olmayı isterdim. Ben matematik anlamında hiçbir zaman iyi olmadım. Ama tabii birçok hikayeleri iyi bir şekilde anlatabildiğim için tarih anlamında bir öğretmen olmak isterdim.

FUTBOLA NASIL BAŞLADINIZ? SİZİ KİM YÖNLENDİRDİ? VE AİLENİZ NE DÜŞÜNÜYOR?

13 yaşında futbola başladım. Babam beni futbola yönlendirdi. Eğitim ve futbol vardı. Kararımda elbetteki babam çok etkili oldu.Hiç bir zamanda pişman değilim. Eğitimde hedeflediğim yere gelemedim ama gençlere destekçi oluyorum.Eğitimlerine katkı sağlıyorum

SİVASSPOR TARAFTARI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Ben çok mutluyum böyle coşkulu ve terbiyeli taraftarımız olduğu için. Çok güzel bir taraftarımız var. Herkese örnek olan bir taraftarımız var. Taraftarımızı çok seviyoruz.

‘KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ OLDU’

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos söyleşi sonrası gazetemiz spor servisine açıklamalarda bulundu. Söyleşiden çok keyif aldığını dile getiren Roberto Carlos; ‘Öğrenci arkadaşlarımızın çok güzel soruları oldu. Çok keyifli bir söyleşi oldu. Gerçekten hepsi akıllı ve zeki çocuklar. Futbolu da seven arkadaşlarımız. Onlarla beraber olup böyle bir söyleşi yapmak çok keyifliydi’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan söyleşi sonrası Teknik Direktör Roberto Carlos, öğrenciler ve öğretmenler fotoğraf çektirdi. Carlos’u gören öğrenciler Carlos’la fotoğraf çektirmek ve imza almak için birbirleriyle yarıştıkları görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!