USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hizmet İçin Siyaset Yapıyoruz?

?Hizmet İçin Siyaset Yapıyoruz?

?Hizmet İçin Siyaset Yapıyoruz?
30-11-2013 18:09
Google News


Türkiye´deki bütün BBP´li belediyelerin büyük hizmetler yaptığını belirten Destici, ?Sizler destek ve duaya devam edeceksiniz, bizler sizlere hizmete devam edeceğiz. Çünkü biz size hizmet için, ülkemize ve milletimize hizmet için siyaset yapıyoruz? dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı´nın açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış programında ünlü müzik grubu Kolpa, konser verdi.

Açılışa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Muhsin Yazıcıoğlu´nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

BBP Lideri Destici Başkan Ürgüp ve beraberindekiler, ilk olarak Muhsin Yazıcıoğlu Buvarı´nın açılış kurdelesini kesti. Destici ve beraberindekiler daha sonra bulvar için yeni yapılan üzerinde Muhsin Yazıcıoğlu´nun fotoğrafının bulunduğu totemi de açtı.

Bulvarın açılışının ardından, Destici, Ürgüp, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, mehteran eşliğinde yürüyerek Muhsin Yazıcıoğlu Parkı´na geldi. Park için gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra bölge mahalle muhtarları ve Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç, kısa birer konuşma yaparak, Sivas Belediyesi´nin yapmış olduğu hizmetlere ve Başkan Ürgüp´e teşekkür etti.

?KEŞKE MUHSİN BAŞKANIMIZ

BURADA OLSAYDI?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici açılış programında yaptığı konuşmada, Sivas Belediyesi´nin yaptığı hizmetlere değindi. Her hafta büyük bir hizmetin Sivaslılarla buluştuğunu belirten Destici, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı´nın ise ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

 ?Keşke, Muhsin Başkanımız burada olsaydı? diyen Destici, şu ifadeleri kullandı:

?Her hafta Sivas´ta büyük bir hizmet Sivaslı kardeşlerimizle hemşerilerimizle buluşuyor. Geçtiğimiz hafta, terminal açılışında birlikteydik. Çok büyük bir yatırım ve gerçekten Sivas´ın en öncelikli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Bunu Sivas´a hediye etmek, Sivaslı hemşerilerimizi yeni ve modern bir terminal binasına kavuşturmak, BBP´ye, BBP´nin Sivaslı belediyesi ve belediye başkanına nasip oldu. Allah´a şükürler olsun.

Ama şimdi çok farklı bir açılışta birlikteyiz. Rahmetli Muhsin Başkanımızın adını vermiş olduğumuz, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı´nın açılışındayız. Onun için çok daha ayrı bir heyecan, mutluluk, sevinç yaşarken, diğer taraftan da bir hüznü, üzüntüyü yaşıyoruz. Keşke, bu parkın adı Muhsin Yazıcıoğlu Parkı değil de, Abduhvahab-ı Gazi Parkı, İhramcızade Parkı olsaydı da bu açılışta Muhsin başkanımız ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımız da olsaydı, bu açılışı keşke Muhsin Yazıcıoğlu yapsaydı.?

?40 YILDA YAPILAMAYAN

4,5 YILDA SİVAS´A YAPILDI?

Sivas Belediyesi´nin son 4,5 yılda 40 yılda yapılamayan hizmetlere imza attığını savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´nun Sivas ile ilgili çok büyük hayalleri olduğunun altını çizerek, ?Gözünü arkada bırakmayacağız? dedi.

Destici, şu ifadeleri kullandı:

?Muhsin Başkan 22 Aralık´ta Sivas´taki mitinginde artık Sivas Belediyesi´nin BBP tarafından alınacağına inanmıştı. Gece birlikte Ankara´ya döndük. Sivas ile ilgili çok büyük hayalleri, çok büyük düşünceleri vardı. Gözünü arkada bırakmayacağız ve bırakmamak için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. 40 yılda yapılamayan 4,5 yılda Sivas´a yapıldı. Bu gerçekleştirdiğimiz açılışlar sadece son iki ay içerisinde gerçekleştirilmiş olanlar. Ama daha önce de 4 yıl içerisinde alt yapıdan üst yapıya kadar pek çok hizmetler yapıldı. Sivas, gerçekten BBP belediyecilik anlayışı ile birlikte, çehre değiştirdi, yüz değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor.

2009 seçimlerinde 20´ye yakın belediyenin tamamını iktidar partisinden devraldık. Bugün kıyasladığımızda o dönemde yapılmayan hizmetlerin tamamı yapıldı ve en az beş kat daha fazla hizmet yapıldı. BBP, işini bilen, liyakat sahibi ve nasıl ki, at binenin kılıç kuşananınsa hem Sivas Belediye Başkanımız, ilçe ve belediye başkanlarımız hem Türkiye´deki bütün belediye başkanlarımız aynı ehliyete, aynı liyakate sahip bir şekilde belediyecilik hizmetlerini devam ettiriyorlar. Sizler destek ve duaya devam edeceksiniz, bizler sizlere hizmete devam edeceğiz. Çünkü biz size hizmet için, ülkemize ve milletimize hizmet için siyaset yapıyoruz.?

?BIRAKIN, CEMAATLERLE

CEMİYETLERLE UĞRAŞMAYI?

Cemaat ve dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar üzerinden AK Parti, CHP ve MHP´yi eleştiren Destici, ?Bırakın cemaatlerle cemiyetlerle uğraşmayı, cemaatlerin önünü açın? dedi.

Destici, sözlerini şu şekilde noktadı:

?Türkiye´yi bu meclisteki 3 parti de, AK Parti, MHP, CHP´de demokratik sivil bir anayasa sözü verdiler. Türkiye´nin ihtiyacı olan bu. Adil bir seçim sistemi, siyasi partiler yasası ve seçim kanunu. Ama bir türlü bunu yerine getirmiyorlar ve bunu yapmıyorlar. Siz, yarın seçim meydanlarında size söz verenlerden bunun hesabını sormayacak mısınız? 2 yılda 3 milyon lira da paramızı yediler, Anayasa yapacağız diye.

Bırakın, milletin dersi, okulu, öğretmeni ile uğraşmayı, bırakın cemaatlerle, cemiyetlerle, hizmet edenlerle uğraşmayı, tam tersine cemaatlerin, cemiyetlerin, hizmet edenlerin önünü açın. Sizin eksikliğinizi tamamlıyorlar, sizin yokluğunuzu millete hissettirmemeye çalışıyorlar. Sizin eğitimde, ahlakta, öğretimde veremediğinizi vermeye çalışıyorlar. Her cemaat, her cemiyet bunu yapıyor.

Siz cemaatlerin ve cemiyetlerin önünü açın. Siz Türkiye´yi ilerletmek, demokratik bir Türkiye, sivil bir Türkiye, askeri vesayetlerden kurtarılmış bir Türkiye yapmak istiyorsanız, MGK´larda cemiyetlerle, cemaatlerle, siyasi partilerle, derneklerle ilgili eylem planları hazırlamayı bırakın, PKK´yı nasıl yok ederiz, bölücüleri bu milletin başından nasıl uzaklaştırırız bunların hesabını yapın.

Siz eylem planlarını cemaatlerle, hizmet yapanlarla, BBP ile Alperen Ocakları ile değil, Barzani ile, Apo ile ilgili, KCK ile ilgili, PYD ile ilgili eylem planı yapın.?

 ?EMANETE SAHİP ÇIKTINIZ?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise sözlerine Sivas halkının BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´na duyduğu sevgi ve saygıdan bahsederek başladı.

Ürgüp, ?Rahmetli başkanımızın emaneti üzerine bu görev bizde kaldı. Sivas halkı çok büyük insanlardan oluşan bir hemşeri gurubu, halktır, vefalı insanlar topluluğudur. Hakikaten tüm Türkiye´nin parmak ısırdığı bir şekilde başkanın emanetine sahip çıktınız. Başkanı sağlığında da yalnız bırakmadınız siz. Bağımsız milletvekili gönderdiniz. Şimdi Orta Anadolu´nun, Türkiye´nin batısından yani bir takım zümre vesaire anlayışlar olmadan bağımsız milletvekili seçilmek kolay bir iş değildir. Siz ona 40 bin civarında oy verdiniz, kendinizi temsil ettirdiniz. Rahmetli başkanımızın, rahmetli şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun? dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

DESTEK İSTEDİ

Ürgüp, son dönemde açılışı gerçekleştirilen ve açılışı yapılacak olan projelerden bahsetti. Sivas Belediyesi olarak önemli projelere imza attıklarını belirten Ürgüp, bu hizmetlerin devam için yeniden bu göreve talip olduğunu, partisinin de aday göstermesi ile birlikte bir dönem daha Sivas´a hizmet etmek istediğini söyledi. Mezarlıklarda yapılan çalışmalardan bahseden ve bu çalışmaların ?ölüye yatırım yapılıyor´ diye eleştirilmesine tepki gösteren Ürgüp, ?Ölülere yapılan hizmet sizin içindir. O mezarlıklarda nasıl yürüyecektiniz, onları o hale getirmeseydik?? dedi.

Halktan destek isteyen Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

?Biz ne yaptık o günden bu tarafa? 16 Kasım´da şehitler Parkı´nı açtık. Şehitlerimizin tamamını temsil eden özellikle ve hasetsen genel başkanımızla birlikte hayatını kaybeden parkın hemen üzerinde kabirleri olan değerli kardeşlerimizi orada ebedileştirdik, ölümsüzleştirdik.

Bu işlerin tamamını biz tabi ki belediye başkan yardımcıları, birim müdürlerimiz, muhtarlarımız ve siz değerli hemşerilerimizin katkıları ile yaptık. Sayın Genel Başkanımızın da katkıları az olmadı. Sıkıştığımız her noktada imdadımıza yetişti, Ankara´da açılmayan bütün kapıları bize açtı. Sayın Genel Başkanımıza da teşekkür ediyorum.

23 Kasım´da terminali açtık. Terminalin özelliği şu, terminal Türkiye´deki bütün terminallerden farklı ve özel bir projedir. Özel bir proje ekibimiz var bizim. Ben teknik bir adam değilim. Teknik adam olmaya gerek yok. Teknik adamları iyi çalıştıran, başkalarının aklını iyi kullanan akıllı bir adamım. Bunu net söylüyorum, bu konuda mütevazı değilim. Önemli olan bir kimsede bir fikir, bir akıl var ise, bir yerde bir teknoloji var ise onu alıp değerlendirmektir. İşte terminal projesinin tasarımını bir başka arkadaşımız yaptı, içini başka bir grup doldurdu. Bir yıl proje üzerinde çalıştık ve muhteşem bir proje çıktı. Şehitler Parkı´nın projesi de öyledir. Rastgele bir düzenleme yapılan bir alan değildir orası.

Şehitler Parkı´nda bir özellik daha var. Parkın girişinde sol tarafta bir tepe vardır. Orası Abdulraha Vakfı´nın yeridir. Sivas´ın eşrafı, önemli büyüklerinden olan bu ailenin kabirleri buradadır. Abdulraha Vakfı´nın yerini 100 yıl önce çizilen bir haritadan, aynı şekilde Şahna Kümbeti´nin de yerini tespit etmiş durumdayız. Sizden bunları da yapabilmek için bir dönem daha görev istiyorum. Şehrin büyükleri, şehrin evliyası, şehrin gerçek sahipleri Abdulvahab-ı Gazi başta olmak üzere, Şemsettin-i Sivasi hazretleri, Morali Baba Hazretleri, Arap Şeyh Hazretleri ve en önemlilerinden birisi de İhramcı Zade İsmail Hakkı hazretlerinin hizmetlerinde bulunabilmek çok önemli bir hadisedir. Bazılarının dikkatinden kaçırdığı budur. Biz mezarlıklara yatırım yaptıkça, ?bunlar ölüye yatırım yapıyor, ölüye hizmet ediyor´ dediler. Evet, sizin ölülerinize hizmet ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Ölülere yapılan hizmet sizin içindir. O mezarlıklarda nasıl yürüyecektiniz, onları o hale getirmeseydik?

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı´ndan da bahsetmek istiyorum. Burada çok güzel bir kafeteryamız var. Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri´nin en güzel kafeteryası oldu. Onun dışında, basketbol sahası, mescidi, tırmanma duvarları, kaykay pistleri, boyama duvarları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve sayamayacağım birkaç aktivite daha var.?

Yaşanabilecek trafik kazalarına karşı da önlem alınacağını belirten Ürgüp, cadde üzerinde hız kesici tedbirler alınacağını belirtti. Ürgüp, sürücülerin de hız sınırlarına uymalarını istedi.

Ürgüp, konuşmasında Kurt Deresi Parkı, Asfalt Plenti ve Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi projesi, yeşil alan çalışmaları ve diğer belediye çalışmaları ve projelerden bahsetti.

Başkanlığı döneminde kentteki yeşil alan oranının 1 milyon 300 bin metrekareye çıktığını belirten Ürgüp, 1 dönem daha devam ettiğinde yeşil alan oranını 2 milyon 500 bin metrekareye çıkaracaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer protokol üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı´nın açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve CÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zekeriya Öztemur Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp´e spora ve gençliğe verdiği hizmetlerden dolayı plaket verdi. Bu arada, kentte faaliyet gösteren Aykut Gürler isimli bir pizzacı, ustası Hasan Kaya´nın yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu portresinin yer aldığı bir pizzayı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici´ye hediye etti.

Açılış töreninin ardından müzik grubu Kolpa, konser verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!