USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asfaltta Rekor Kırdık

Asfaltta Rekor Kırdık

Asfaltta Rekor Kırdık
07-12-2013 17:14
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas Belediyesi tarafından her Cumartesi Bir Açılış Sloganıyla başlatılan hizmet ve tesis açılışları devam ediyor. Bu kapsamda Erbakan Bulvarı mevkiinde Asfalt plenti ve Belediye Hizmet Birimleri Hizmet Sahası´nın açılışı yapıldı.

Açılış törenine Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcıları, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni Halis Sarıkaya´nın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra geçilen açılış konuşmalarında ilk konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç yaptı. Koç, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp´e teşekkür ederek şunları söyledi: ?Sivas´ımıza yeni bir kazanım olan tesisimizin açılışını yapıyoruz. Bir şehrin önemli olan konularından biri alt yapıdan sonra parklar ve asfalttır. Bir canlının organlarına bağlayan nasıl damarlar ise, yeryüzünde de birbirine bağlayan yollardır. Çamurlu, tozlu topraklı yollar ancak asfaltla ıslah olur. Belediyelerin ve muhtarların sorununa asfalt bir çözümdür. Böyle bir tesisi bize kazandıran Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve tüm ekibini kutluyoruz? dedi.

?ASFALT REKORU KIRDIK?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise belediye olarak asfalt üretim rekoru kırdıklarını söyledi. Rekorun geçen sene 108 bin ton ile kendilerine ait olduğunu söyleyen Ürgüp, bu rekoru bu sene 140 bin tona çıkardıklarını söyledi. Ürgüp sözlerine şöyle başladı: ?Daha sonra Öncelikle bu asfalt plentini 3 sene almaya gayret ettik alamadık. Bizler devlet malzeme ofisinden malzeme alımı yaparız. Genelde de bütün belediyeler, kurumlar devlet daireleri de dahildir buna özel idareler, devlet malzemeleri ofisi üzerinden alarak kaliteli malzemeyi uygun fiyata almaya gayret gösteririz. Çünkü devlet malzeme ofisi adı üzerinde devletin malzeme temin eden bir birimi, bir kurumudur, bir genel müdürlüktür. Alamadık maalesef. Devlet malzeme ofisini yönetmenliğinde iş makineleri, koltuklar yani aklınıza ne geliyorsa hepsini alıyorsunuz bu asfalt plentini alamadık. Alamayınca birkaç defa ihale yoluyla almayı denedik yine başarılı olamadık. Yani devletin birimlerinin elini güçlendiren yasaların tamamen devletten yana çıkarıldığını düşünmüyoruz. Burada devletin birimlerini koruyan tedbirlerin acilen alınması gerekiyor. Sayın Bakanımız devreye girdi yine olmadı. Sayın Mustafa Açıkalın devreye girdi yine olmadı. Devlet Malzeme Ofisi üzerindeki bürokrasiyi kıramadık. Burası hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra kısa bir sunum yapacağım. Bu asfalt plenti saatte 240 ton üretiyor. Belediyenin 3 dönemde plenti olmuş. Birisi Süleyman Çanka döneminde 60 tonluk bir plent. Osman Seçilmiş başkanın döneminde 100 tonluk bir plent. Şuana kadar da o plenti kullanıyorduk. Bu 240 tonluk bir plent. Gördüğünüz gibi her dönem gelişerek devam etmiş. Yani Sivas´ın asfalt ihtiyacı son derece fazla. Asfalt üretimini 2012´de 108 bin ton yapmışız rekor buydu. Bu sene bu aya kadar 140 bin ton üretmişiz. Rekor şuanda 140 bin tonda. Mevsim müsaade ederse bu 150 bin tonun üzerine çıkacak?

?12 MİLYON´A MAL OLDU?

Asfalt plenti ve Belediye Hizmet Birimleri Hizmet Sahası´nın 12 Milyon liraya mal olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp sözlerine şöyle devam etti ?Burada hangarlar var, depolar var, araç hangarı var, belediyenin bütün birimleri, park bahçe müdürlüğü dışında tamamı bu alana gelecek. Bu alanın büyüklüğü 154 bin metrekaredir. Bir kısmı hazineden, maliyeden alınmış, bir kısmı da kamulaştırma yoluyla özel mülkiyet sahiplerinden kamulaştırılan arazilerdir. Harcanan para prontlar 3,3 milyon civarında, hangarlar 2,6 milyon civarında diğer yatırımlar 1 milyon 150 bin civarında toplam 6 milyon 610 bin liradır. Bu paranın içinde kamulaştırma bedelleri yok. Yani bu alana yaklaşık 10 ? 12 milyon liralık bir yatırım bekliyoruz.?

?30 MİLYON LİRALIK KAYNAK?

Yukarı Tekke Mezarlığı karşısında bulunan eski hizmet sahasını TOKİ´ye verip buradan 250 konut alarak yaklaşık 30 Milyon liralık kaynak elde ettiklerini söyleyen Ürgüp ?Eski hizmet sahasını buraya taşıdık. Eski hizmet sahasında yaptığımızı biliyorsunuz. Orayı 50 bin metrekaresini Belediyeler birliğinden 1 milyon gibi bir rakama satın alarak TOKİ´ye verdik 250 konut TOKİ´den alıyoruz. 250 konutun en ucuz fiyatlardan 120 bin lira olduğunu düşünürsek 30 milyon liralık bir kaynak elde etmiş olacağız. Yani belediye bir ticaret hane değildir ama milletin malını mülkünü idare ediyorsunuz yetimin hakkını yedirmeyerek milletin malın mülkünü korumak mecburiyetindesiniz. Orada 36 bin metrekarelik bir alanımız daha var. Şehitler parkının altındaki alandaki gayrimenkullerle, arsalarla onun takasını yapıyoruz değerlendirmeleri bitti onları yapıyoruz. Mezarlığın alt tarafında kalan bloklar dahil tamamını orda ki dairelerle takas yoluyla bir değerlendirme metodu esasıyla takas yoluyla düzenlemeye gayret göstereceğiz. Burada fen işleri personelimizin sorumluluk alanı, dinlenme yeri, kaloriferli duşlu ortamda çalışmaya başlamıştır. Alt yapı birimlerimiz, temizlik müdürlüğü birimlerimiz, makine ikmal müdürlüğü birimlerimiz bu alanda yerlerini alacaklardır. Uzun vadede özel idarenin de inşallah bu alana taşınma ihtimali vardır. Özel idare sekreterliğinin böyle bir düşüncesi var. Dolayısıyla şehrin bu alanına geldik. 20-30 yıl sonra burası da şehrin içinde kalır. Yani ufkumuzu ben size anlatmak istiyorum. 20-30 yıl sonra burası da konuta döner çok ciddi değer kazanır şantiye, plent, makine ikmal tesisi biraz daha dışarıya çıkar, çok uzağa götüremiyorsunuz.?

?TERMİNAL YERİ HALEN TENKİT EDİLİYOR?

Geçen hafta hizmete giren yeni terminal binası yerinin halen bazı kısımlar tarafından tenkit edildiğini söyleyen Ürgüp eleştirilere de cevap verdi. Ürgüp ?Yani zaman zaman eleştiriler oluyor. Terminalin yerini halen tenkit ediyorlar. Terminalin yeri ile ilgili anketler yaptık. Yani bu işi bedavadan yapmıyoruz kafamızdan yapmıyoruz. Hem şehrin önde gelenleri ile istişare ediyoruz, otobüs işini iyi bilenler terminalcilerle istişare ediyoruz. Halka soruyoruz anketler yaptırıyoruz ona göre kara veriyoruz. Tabi bir dönem yaptığım yaptık olarak yönetenler bu mantığın farkında değiller. Kendilerinin otobüsle fazla bir işi yok, otobüslerin yerinin neresi olduğu hususunda dahi düzgün bir tespitte bulunamıyorlar. Terminalin bulunduğu alan üniversite bağlantı yolu, çevre yolu bağlantı yolu, şehrin doğusunu batısını kuzeyini güneyini bağlayan ortak noktadadır. Belediye hizmet binasının da onun önüne yapılması çok doğru bir fikirdir. 27 bin metrekare alandır orası. Tabi burada 33 bin metrekare alanı terminal yaptık burayı bir şekilde işte satacaktık bunu yapacaktık gibi terimler yanlış  kimse bir malı herhangi birine direk satma yetkisinde değildir. Belediyelerde her iş ihale ile olur.  İhale metodu dışına çıkmak gibi bir metot  söz konusu değildir. Şehitler parkı, TOKİ evleri, Erbakan Bulvarı, Belediye hizmet sahası, organizeye kadar dolduracağız. Mevsim müsaade ettiği müddetçe fen işleri ekibimiz, müdürlerimiz, başkan yardımcılarımız , devam ettireceğiz işi yarım bırakmak yok. Asfaltı yapamazsak dahi tesviye için düzeltmesini, yolun sıkıştırmasını, alt yapısını yaparız asfaltını da Allah´ın izniyle 30 Mart´ta yetkilendiriliriz, Nisan ayından itibaren de asfaltını yapmaya devam eder oradan da organizeye bağlarız inşallah.

?KAHRAMAN PERSONELİMİZ YAPTI?

Karşıyaka´ya yapılan yeni köprünün bağlantı yollarının 4 yıl kendilerini beklediğini ve sonunda köprü ile birlikte bağlantı yollarını fen işleri müdürlüğü personelinin yaptığını vurgulayan Başkan Ürgüp ?Şimdi burası Erbakan Bulvarı. Karşıyaka Köprüsünün bağlantı yollarını yani köprüyü yaptık diye sahip çıkıyorlar köprüyü de özel idare yapmadı yapsalar yollarını da yaparlardı köprü 4 yıl bizi bekledi orada bizim fen işleri müdürlüğümüzün kahraman personeli ile yaptık kendi ekibimizle yaptık. 5 kilometre uzunluğunda 30 metre eninde binlerce metreküp dolgudan ibaret bir yoldur orası. Orasının adını da Alparslan Türkeş Caddesi yapmayı uygun bulduk. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı şehrin girişi, şehrin Zara ? Hafik çıkışı burası. Şehrin kuzey tarafına çıkışı Hayri Sığırcı Caddesi, alt tarafına inişi Atatürk Caddesi´nin ikinci etabı Dörtyolla Halfelik Kavşağı, Halfelik´ten Halil Rıfat Paşa Kavşağına kadar olan kısım Fethi Akyüz Caddesi. Sivas her yönüyle girişi çıkışı muazzam bir şehir haline geldi. Bakın bugün birileri propagandayla uğraşıyorlar. Sizin Başkanınız burada size hizmete devam ediyor. Ve hizmet edecektir de inşallah. Böyle bir tesis bütün Sivas´ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Buradaki üretilen asfalt zamanla tabii ki bir bedelin karşılığı talep eden diğer konumlara ve ilçelere verilebilir. Şuanda asfalt fiyatlarımız çok pahalıydı. Zaten biz yetiştiremiyorduk. Fiyatları önümüzdeki yılda makul bir çerçeveye çekeriz. Yol üzerindeki hurdacılar sitesinin asfaltları bitti, kapalı ve yarı açık ceza evlerimizin asfaltları bitti. İlköğretim okulları ve park, cami, bahçelerdeki çalışmalarımızı belediyemiz bu mevsime rağmen devam ettiriyoruz. Yapılan hizmetler hak içindir, halk içindir Cenabı Allah hizmetlerimizi kabul eylesin dua ve desteklerinizi esirgemeyin? şeklinde konuştu.

Açılış töreni konuşmaların ardından Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!