USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEYDAN OKUDU

MEYDAN OKUDU

MEYDAN OKUDU
04-01-2014 18:23
Google News


Destici, ‘Buradan herkese sesleniyorum. İstedikleri kanalda, istedikleri yerde, istedikleri zamanda, istedikleri zeminde konuşmaya hazırım. Biz bu belediyelerin tamamını iktidar partisinden devraldık. Eğer, o dönemle bu dönemi kıyaslayalım. 3 katından az hizmet yapmışsak ben adaylarımı çekeceğim, karşıdaki adayı destekleyeceğim. Hodri meydan’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Büyük Birlik Partisi’nin Sivas Belediye Başkan Adayı Başkan Doğan Ürgüp oldu. Ürgüp için Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu dönem yapılan çalışmaların yanı sıra yeniden göreve gelmesi halinde gelecek dönemde yapmayı planladığı bazı proje ve çalışmalardan da bahsetti.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,  Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu,  parti yöneticileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sivas Belediyesi’nin bu dönemde gerçekleştirdiği proje ve çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

HODRİ MEYDAN

Aday tanıtım toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’deki en başarılı belediyelerin BBP’li belediyeler olduğunu söyledi. Başta Sivas Belediyesi olmak üzere tüm BBP’li belediyelerin büyük proje ve çalışmalara imza attığını belirten Destici, Sivas’ta geçmiş dönemin 3 katı hizmet yapıldığını savunarak, bunun aksini ıspatlayan olursa, adaylarını seçimden çekeceğini ve karşıdaki adayı destekleyeceğini belirterek ‘Hodri meydan’ dedi.

Destici, şu ifadeleri kullandı:

‘Önümüzde bir yerel seçim var ve bu yerel seçimler Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu durum itibariyle bir genel seçim havasına sokulmuş vaziyette. Yerel hizmetler gündeme getirilmiyor, konuşulmuyor.  Biz, BBP olarak 2009 seçimlerinde 20’ye yakın belediye kazandık. Allah sizlerden razı olsun. Sivas başta olmak üzere. Şöyle bir anlayış yerleştirilmeye çalışılıyor; ‘Yerel yönetimler iktidar partisinde olmaz ise hizmet gelmez’miş diye. BBP olarak biz bunu yerle bir etmişiz. Ben, onun için başta Sivas Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kadrolarına, teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Buradan herkese sesleniyorum. İstedikleri kanalda, istedikleri yerde, istedikleri zamanda, istedikleri zeminde konuşmaya hazırım. Biz bu belediyelerin tamamını iktidar partisinden devraldık. Eğer, o dönemle bu dönemi kıyaslayalım. 3 katından az hizmet yapmışsak ben adaylarımı çekeceğim, karşıdaki adayı destekleyeceğim. Hodri meydan. Böyle günlük siyasetlerle bu işler geçiştirilemez. Yerel seçimler, yerel hizmetler değerlendirilerek yapılması gerekir. Milletimizin de oyunu kullanırken, tercihi yaparken önceliğine bunları alması gerektiğini düşünüyorum. Biz BBP olarak bu konuda iddialıyız. Yerel yönetimlerde Türkiye’nin en başarılı partisi BBP’dir, en başarılı belediyeleri BBP’li belediyelerdir.

Bu hizmetler yapılırken, başta Sivas Belediyemiz olmak üzere Belediye Başkanımız, yadımcıları, meclis üyeleri, arkadaşlarımız, teşkilatımız, ilçe belde belediyelerimiz hiçbir vatandaşımız arasında parti ayrımı gözetmediler. Çünkü bizim felsefemiz bu. Çünkü biz gerçekten Yunus Emre’nin dediği gibi yaradılanı yaratandan dolayı seviyoruz. Allah yaratmıştır diye bakıyoruz. Biz insanları etnik kökenleri, meshep farklılıkları, siyasi görüşleri ile değerlendirmiyoruz. Biz önce insan diye bakıyoruz. İnsanın her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz ve Allah’ın yer yüzündeki elçileri olarak görüyoruz. Bizim inancımız budur. Onun için bizim için insan herşeyin üzerindedir.

Sivas’ta hizmetler yapılırken, bütün kardeşlerimize adil bir yaklaşım gösterilmiştir ve hiçbir kardeşimizi mağdur etmemek üzere bir siyaset geliştirilmiştir ve hizmetler bütün Sivaslı kardaşlerimiz bunlardan faydalansın diye yapılmıştır.’

‘HAK NEREDE İSE

ORADA OLACAĞIZ’

Tüm Sivaslılardan bu seçimde destek istediklerini belirten BBP Lideri Destici, ‘alternatif’ yok diyenlere seslenerek, ‘alternatif var, Büyük Birlik Partisi’ dedi. Hangi görüşe sahip olursa olsun herkesi kardeş olarak gördüklerini belirten Destici, ‘Hepinizi Allah’ın emaneti olarak görüyoruz’ dedi.

Destici, ‘Bütür Türkiye ve Sivaslı kardeşlerimize sesleniyorum. Hangi partiye mensup olursanız olun, AK Partili, MHP’li, CHP’li, SP’li de olsanız bizim kardeşimizsiniz. Biz hepinizi emanet olarak görüyoruz, hepinizi Allah’ın bizlere emaneti olarak görüyoruz ve hepiniz için hizmete talibiz. Hangi partiye mensup olursanız olun, ama yerel seçimlerde gelin Muhsin Başkanın emanetine sahip çıkın, Sivas’ta yapılan hizmetlere sahip çıkın.  Sivas’ta bu dönemde 40 yılda yapılmayanlar yapıldı. Terminal 40 yıldır yapılmamıştı, yapıldı. Sivaslı kadınımız, kızımız, anamız, bacımız böyle büyük kültür merkezine layık değilmiydi? Yapıldı… Mezarlıklarımıza, kültür zenginliklerimize, manevi değerlerimize bu dönemde sahip çıkıldı. Sivas, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi gibi bir komplekse layık değilmiydi? Yapıldı, değerli arkadaşlar. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı, Sivas Böyle bir Ankara girişine layık değil miydi? Bunun yanında Necmettin Erbakan Bulvarı’da, Alparslan Türkeş Bulvarı da yapıldı. İşte bu BBP farkı. Alternatif yok diyenler, alternatif var, Büyük Birlik Partisi… Alternatif var, yeter ki sen vicdanının sesini dinle. Önümüzdeki seçimler hem ülkemiz için bir dönüm noktası, yeni bir siyasi sürecin başlangıç noktası hem de partimiz açısından bir dönüm noktası. Biz hak nerede ise orada olacağız. Doğru nerede ise orada olacağız. Lafla, dedikoduda yarışmayacağız. Hizmette yarıştık, yine hizmette yarışacağız. Partimizin yükselişini çekemeyenler var. Mersin’de PKK’lılar seçim arabamıza saldırıyor, Keçiören’de gece yarısı seçim bromuz kurşunlanıyor. Ama ben bütün kardeşlerimize, partililerimize şunu söylemek istiyorum. Bu provokasyonların hiçbirisine gelmeyeceğiz. Bizi oyunlarına alet edemeyecekler. Biz şeffaf bir şekilde hukuk içerisinde bütün süreçleri takip edeceğiz, ülkemizin, devletimizin varlığı, milletimizin birliği, değerlerimiz için, inançlarımız ve şehitlerimiz için durmadan yılmadan çalışmaya devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

‘5 YIL DAHA HİZMETE TALİBİM’

Destici’nin ardından konuşan Sivas Belediye Başkanı ve BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp,  ise ‘Aday adayı müracatımda telaşa gerek olmadığını söyledim. Dedim ki, telaş yok. Allah’ın takdirine tabiki hepimizin boynu kıldan incedir ama gerekenlerin de yapılması gerekiyor’ dedi.

BBP’li olduğunu ancak, tüm Sivaslıların belediye başkanı olduğunun altını çizen Ürgüp, bütün partililerin oylarına talip olduğunu belirterek, destek istedi.

Ürgüp; ‘2009 Seçiminde birlikte çalıştığımız fedakar arkadaşlarımız yine sahnede, sahadalar. Sivas’ta, o dönemde başlarken BBP rozetini sadece fotoğraf çekinirken taktım. Rahmetli Genel Başkanıma, ağabeyime dedim ki, ben seçim döneminde rozet takmayacağım, ‘takma kardeşim’ dedi. BBP’nin adayıydım ama, bütün Sivas’ın adayı gibi hareket ettim. 4 Yıl 9 aydır Sivas’ın belediye başkanıyım, hepinizin belediye başkanıyım. Bütün partililerin oylarına talibim, Alevi’si, Sünni’si, sağcısı, solcusu ayrım kayrım yapmadan herkese eşit mesafede davranılması gerekiyordu. Böyle davrandığım gayretindeyim’ dedi.

YAPILAN VE YAPILACAK

PROJELERİ ANLATTI

İmar Revizyon Planı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi, Hayvan Barınağı, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Şhitler Parkı ve diğer bölge parkları, Kurt Deresi Parkı, Mezarlık ve türbeler ile cadde ve bulvar çalışmaları, tarihi ve kültürel alanda bir çok çalışmanın kendi dönemlerinde yapıldığını belirten Ürgüp, daha sonra tekrar göreve gelmesi halinde, yapmayı düşündüğü bazı projeleri de açıkladı.

Yeni dönemde 30 özel projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Ürgüp, bunalrın başında Kızılırmak Projesinin geldiğini söyledi. Ürgüp, Kale Projesi, yeni bir kültür merkezi, yarışmada ortaya çıkan ve Sıcak Çermik’te hayata geçirilmesi planlanan Altınkale projelerinden bahsetti.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Önümüzdeki dönemle ilgili 30 tane projemiz var. En birinci projemiz Kızılırmak’tır. Kızılırmak projesi aslında Sivas’ın projesi, bütün adaylarda sahip çıkıyor. Çıksınlar, teşekkür ediyorum. Ama Kızılırmak’ın mührü Doğan Ürgüp Belediyesi’ne aittir.  İmar revizyounu kim yaptı? Bu bir revizyon meselesidir. İmar revizyonu ile 9,5 kilometre iki köprü arasını koruma bantları arasına aldık. Rekreasyon alanı ilan ettik ve bu alanda 30’un üzerinde aktivite yapılacak. Bu alanlarda belediye öncülük edecek.’ Bu hükümet işidir’ diyorlar. Hükümet işi değil, bunu sizlerle, iş adamlarımızla, orada yerleri olanlarla yapacağız. Orada 30-40 dönüm yerde yüzde 5 imar, yalaşma izni var. Belediye olarak 300 dönüm yeri biz yapacağız. Bunu vaad ediyorum. Belediye bu işin öncüsü olmuş olacak.

Çermikteki bütün yatırımları biz mi yapıyoruz? Hayır… 2 tane yatırımcı geldi, 2 tane daha gelecek inşallah. Şehir içine 5 yıldızlı oteller, Hilton’lar da geliyor… İmar’da yer verdik bunların hepsine. Hükümetten destek almak için bunları söylüyorlar. Hükümetten destek lazım ise, onu da koç gibi alırım. Alıyorum da zaten. Genel başkanımızdan Allah razı olsun. Mahalli yöneticilerimiz burada çekişe dursunlar. Biz yukarıda işimizi hallederiz. 10 milyon lira para aldım. Almış mı bizden önceki başkan çıksın söylesin.

Altın Kale Projesi… Bu bir yarışma projesidir. Belediye Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde başkan daşınmanımızın organize ettiği bir yarışmada birinci oldu bu porje. Suyu bırakıyorsunuz, bir takım alanları oluşturuyorsunuz, betonla yada taşla suyla bir altın kale oluşuyor. Tıpkı Pamuk Kale gibi. Bizim su sarı olduğu için Altın Kale diyoruz.

Eski Fuar alanıda, 200 bin metrekare yeşil alan oluşturacağız. Mısmılırmak’ın devamında Yenişehir Parkı olacak. Eski fuar alanını kullanmayacağız artık. Çünkü eski fuar alanı diye bir şey yok. 200 bin metrekare alan içerisinde etkinlik alanları da var. 40 bin metrekare etkinlik alanı var ve Buruciye Yaz Akşamlarını oraya götüreceğiz inşallah.

Soğuk Çermik’te teleferik projesi var bunu biliyorusunuz. İlk yapacağım iş, 2014-2015 Allah izin ve ruhsat verirse, sizler vesile olursanız belediye binasını oradan kaldıracağım.  Çünkü biz oradan çıkmadan, Telekom’a, diğerlerine çık diyemiyoruz. Önce belediye kendi binasını yapacak, mevcut alanı temizleyip yeşil alana dönüştürecek.

Konsept bir kültür merkezi daha planlıyoruz. Etkinlikler yapılabilecek, emekliler, gençlerimiz ve engelliler için. 3 ayrı grubumuzun da bir arada yada ayrı ayrı etkinlik yapacağı büyük bir kültür merkezine ihtiyaç var. Hamam, sauna, havuzları olacak, otoparkı olacak…

Kale Projesi, inşallah Sivas’ın medai iftiharı, yüz akı 2020 yılına kadar bitirilecek bir projedir. Kale’de surlar ortaya çıkacak. Filmini çektik Kalenin… Surlar, dehlizler, hendekler ne varsa ortaya çıkacak.

Turkuaz projesinde başa döndük. Yargı engeli tamamen ortadan kalktı. Önümüzdeki haftadan itibaren muvafakat verenlerin dükkanlarını kaldırım yeni işler için zemin hazırlayacağız. Tekrar esnaflarımızla muvafakat görüşmelerine başlayıp inşallah projeyi sonlandıracağız.

Bir yıl taziye ile geçti. 2., 3. yıl hazırlık safhası ve işi öğrenme safhası, 4. ve 5. yıl 150 milyon lirayı bulan bu projeler meydana geldi. Bana bir daha görev verdiğinizde, zaman kaybetmeyeceksiniz.

Genel Başkanımızın huzurunda söylüyorum. BBP’liyim iftihar ediyorum. Ama Sivas’ın belediye başkanıyım. Hepinizin oylarına talibim. Parti işi ayrı, hizmet işi ayrıdır. Adil, eşit, tarafsız, ilkeli, kararlı ve çalışkan bir yapı ile sizlere tekrar 5 yıl daha hizmet etmeyi Rabbim’den temenni ediyorum.’

Ürgüp, konuşmasının ardından, BBP Genel Başkanı Destici ve diğer parti yöneticileri ile birlikte el ele tutuşarak salondakileri selamladı. Ürgüp ve Destici, salondan ‘Durma ilerle Alperenler seninle’ sloganları ile ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!