USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KRAL CİCİNHO

KRAL CİCİNHO

KRAL CİCİNHO
08-01-2014 16:55
Google News


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Kırmızı beyazlı ekibin defans oyuncularından olan yıldız Cicero Joao de Cezare Cicinho futbol kariyerini, Sivasspor´u ve kendi performansına yönelik açıklamalarda bulundu.

Genç yaşlarda keşfedildiğinde dünyanın gelecekteki en büyük yıldız adaylarından biri olarak nitelendirilen Brezilyalı Cicinho, üst düzey bir kariyer olarak nitelendiriliyor.

Sivasspor´un sezon başında transfer ettiği Cicinho, özellikle yaptığı asistlerle takıma çok şey kattı. Üstün oyun bilgisi ve bekte oynamasına rağmen hücuma verdiği destekle kendisini özel kılıyor.

Yiğidoların bu sezon süper ligde koyduğu hedef doğrultusunda takımın vazgeçilmezi olan Cicinho oynadığı futbolla da taraftarın gönlünü fetih etti.

İşte sizler için Cicinho´ya sorduğumuz soru ve cevapları;

ÜLKENDEN AYRILDIKTAN SONRA İLK DURAĞININ REAL MADRİD OLMASI SENİ NASIL ETKİLEDİ? REAL´DEN İLK TEKLİF GELDİĞİNDE NELER HİSSETTİN? TRANSFER SÜRECİN NASIL GELİŞTİ?

Brezilyadan 2005 sonlarında ayrıldım. Real Madrid´den bir teklif gelmişti kabul ettim. Daha sonrasında transferim gerçekleşti. Adaptasyon sürecim çok kolay oldu. Birçok futbolcuyla beraberdim. İspanyol kültürüyle Brezilya kültürü çok yakınlar birbirlerine. Ben de Real Madrid´in bir oyuncusu olarak kendimi çok iyi hissettim. Ve burada çok güzel zamanlar geçirdim.

TRANSFERİN ZİDAN´LI, RAUL´LÜ, BECKHAM´LI, ROBERTO CARLOS´LU, GUTİ´Lİ BİR TAKIMA GERÇEKLEŞTİ. İLK ANTRENMANDA ONLARLA AYNI ORTAMDA BULUNMAK NASIL BİR DUYGU?

Tabii ki mükemmel bir duyguydu. Her şeyden önce bir telaş, bir heyecan hissettim. Çünkü Dünya´nın gelmiş geçmiş en büyük isimleri arasındaydım. Roberto Carlos gibi, Raul gibi, Guti, Zidan, Beckham gibi çok önemli isimlerle beraberdim. Onlarla çalışmak çok farklı bir duyguydu. Ama kısa zamanda alıştım. Onların arasında bulunmaktan dolayı adaptasyon sürecim kısa geçti. Çok farklı bir duyguydu. Bir futbolcu için Dünya´da yaşanabilecek en değerli duyguydu. Çok şükür ki orada başarılı bir süreç geçirdim. Ve orada futbol oynama şansı buldum.

REAL MADRİD´ DE İLK YILDA İSTİKRARIN SEMBOLÜ OLDUN. BUNUN SIRRI NE?

Oradaki istikrarımın sırrı aslında yapmayı bildiğim işi futbol oynamayı daha çok geliştirmeye çalışmaktı. Orada bulunduğum atmosferde bunu yapmak daha kolay oldu. Bir futbolcunun zaten yapması gereken budur. Her zaman çalışmak ve işine saygı duymak. Profesyonellik hakkında hocanın dediklerine sağdık kalmak. Bunları devamlı yapmak çok önemli. Bende o yüzden orada bunları yaptım. İşime sadık kaldım. Her zaman çalıştım ve bu yüzden Real´de istikrarı yakaladım.

REAL MADRİD´DE İLK GOLÜNÜ CELTA VİGO´YA ATMIŞTIN. O GOLÜ ATTIĞINDA NELER HİSSETTİN?

Özellikle bir bek oyuncusu için gol atmak çok ayrı bir duygudur. Çok özel bir duygu. Çünkü bek oyuncuları genellikle defansif olarak görürler. Fakat o maçta Robinho´nun verdiği pasla pozisyona girdim ve golü attım. İlk golümdü. Son derece mutluluk vericiydi. Takıma galibiyeti getirmiştim. Bu nedenle hayatta unutamayacağım gollerden biriydi.

REAL MADRİD´DEKİ BAŞARILI SERÜVENDEN SONRA İTALYAN DEVİ ROMA´YA TRANSFER OLDUN. İSPANYA LİGİNDEN İTALYA´YA GEÇİŞ NASIL OLDU? ZORLANDIN MI?

Real Madrid´den ayrılma sürecimde herkes şaşırıyordu. Böyle bir takımdan nasıl ayrılırım diye. Fakat o dönemler 3 yıllık bir sözleşmem vardı. Roma bana 5 yıllık sözleşme sundu ve daha iyi çalışma şartları önerdi. Bu yüzden teklifi kabul ettim ve gittim. Tabii İspanyol futbolu daha çok pasa anlayışına dayanan, İtalyan futbolu ise biraz daha dişe diş oyuna dayanan bir futbol anlayışı bu yüzden ilk başlarda biraz zorlandım. Ama orada da birçok Brezilyalı vardı. Bu yüzden İtalya´da da kısa bir adaptasyon süreci geçirdim. Roma´da ilk 11 oynama fırsatı buldum. Ancak daha sonra maalesef bir operasyon geçirdim. Ondan sonra tabii ki de Roma´da performansım biraz daha düşüşe geçti.

GEÇEN SEZON BREZİLYA´DA RECİFE´DE OYNADIN. RECİFE´DE OYNARKEN SİVASSPOR´DAN İLK TEKLİF NASIL GELDİ? İLK DİYALOG ROBERTO CARLOS MU? YOKSA YÖNETİMLE Mİ OLDU? KARARINI VERMEK ZOR MU OLDU YOKSA KOLAY MI?

İlk Roberto Carlos bana Türkiye´den bir takımla anlaştığını, hocalık yapacağını ve bu takımda birlikte çalışıp çalışmayacağımı sordu. Daha sonra benim için düşünme süreci başladı. ailemle eşimle hep beraber oturduk uzun süre düşündük. Bütün ayrıtlıları konuştuk. Biraz kalbimize bıraktık konuyu. Ve Sivasspor´a gelme kararı aldım. Ama şuanda anlıyorum ki gerçekten doğru bir karar vermişiz buraya gelmekle.

SİVAS´TA NASIL BİR ARKADAŞLIK ORTAMI BULDUN? KULÜBÜN GENEL YAPISI HAKKINDAKİ YORUMUN NE? VE ROBERTO CARLOS´LA ÇALIŞMAK İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR MU?

Tabii ki Roberto Carlos´la çalışma işimi kolaylaştırıyor. Çünkü önceden tanıdığım futbol anlayışını bildiğim, geçmişte takım arkadaşı olduğum biriyle çalışmak benim içi işi fazlasıyla kolaylaştırıyor. Bunun haricinde Sivasspor´da benim işimi kolaylaştıran başka bir etken ise buradaki takım arkadaşlarım bana açmış oldukları kucaktır. Gerçekten gelmiş olduğum günden beri herkes beni çok iyi karşıladı. Bana çok yardımcı oldular. Çok iyi bir arkadaşlık örneği gösterdiler. Bu yüzden burada çalışmak çok kolay oldu. Kulüp sorunuza gelirsek, başlarda çok şaşırmıştım. Sivasspor Dünya çapında bugüne kadar fazla isminin geçmemiş olmasına rağmen profesyonellik anlamında gerçekten birçok Dünya çapındaki takımlara taş çıkartacak bir yapılanmaya sahip.

TAKIMDAKİ EN YAKIN ARKADAŞIN KİM?

Yani arkadaşlar arasında çok fazla bir ayrım yapamıyorum. Çümnkü gerçekten hepsi bana çok yakınlar. Hepsi bana çok iyi davranıyor. Adem´le, Kadir´le, Aatif´la, Ümit´le Borjan´la, Korcan´la hepsiyle çok iyi irtibatım var.

SİVAS´TA BOŞ ZAMANLARINDA NELER YAPIYORSUN?

Boş zamanlarımda genellikle eşimle evde oluyorum. Kitap okuyorum, dini sohbetlerimiz oluyor. İbadetlerimiz oluyor. Boş zamanlarımı daha çok eşimle evde geçiriyorum.

TAKIMIN PERFORMANSIYLA İLGİLİ NELER DÜŞÜNÜYORSUN?

Tabii ki takımımızın şuan ki oynadığı futbolu ve gidişatı beğeniyorum. Ben zaten hocamızın ne istediğini, nasıl bir futbol oynatmak istediğini özellikle bir Brezilyalı olarak zaten farkındayım. Hocamızın dediklerini, Carlos´un yardımcılarının dediklerini tamamını sahada görmek istiyorlar. Zaten hocamızla birlikte şuan takım içerisinde asla kesin bir 11 olmadığını herkesin her an fırsat bulabileceğini. İyi olanın oynayacağını söyledi. Herkes şuanda çok çalışıyor ve sonuçta ortaya böyle bir başarı çıkıyor.

SİVASSPOR´UN SÜPER LİG´İN ZİRVESİNDEKİ ŞANSI NEDİR?

Bizde süper lig´in favori takımlarından biriyiz. Bizim oynadığımız futbola baktığınız zaman her takımla dişe diş oynayabilecek, mücadele edebilecek gücümüzün olduğunu görüyoruz. Tabii ki her takıma karşı saygımız var. Fakat biz rakip kim olursa olsun her maça galibiyet düşüncesi ile çıkıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!