USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Nitelikli İnsanlar Yetiştirmemiz Lazım?

?Nitelikli İnsanlar Yetiştirmemiz Lazım?

?Nitelikli İnsanlar Yetiştirmemiz Lazım?
31-01-2014 22:29
Google News


Bu manada sadece okul saatlerinde değil, okul saatleri dışında da, örgün eğitim faaliyetleri dışında, yaygın eğitim faaliyetleri ile de 7’den 70’e, beşikten mezara kadar tüm insanlarımızın eğitimini sağlamamız lazım. Nitelikli insanlar, nitelikli iş gücü yetiştirmemiz lazım’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı, Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün koordine ettiği ‘Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi’ için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, Milli Eğitim Müdür Vekili Sabahattin Erbıyık, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hakkı Değerli ve Şinasi Perçin, okul müdürleri, eğitimciler, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul yaptı. Proje ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Buğrul, ‘eğitimi yarım kalmış kadın ve kız çocukları konusunda şehrimizde gönül elçilerine ihtiyacımız var‘ dedi. Buğrul, ‘Gönül Elçileri’, ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ ve ‘Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı projeleri hakkında sunum yaptı.

‘AMACIMIZ KADINLARIN

TEMEL EĞTİİMİNİ SAĞLAMAK’

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, projenin amacının, eğitimi yarım kalmış kadınların tespit edilerek temel eğitimlerini sağlamak olduğunu söyledi.

Projenin 81 ilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirildiğinin altını çizen Kalaylı, ‘Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci bileşeni olan eğitimi yarıda kalmış kadınlarımızın eğitimi ve istihdamı ile ilgili bir tanıtım toplantısı yapıyoruz. Bu proje yaklaşık 3 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatıldı. 81 il valimizin eşlerine yapılan bir toplantı ile bu tanıtım gerçekleştirildi. Tabi biz de ilimizde başta Sayın Valimiz ve saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde bu çalışmayı yürütüyoruz. Amacımız nedir projede, çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakmış kadınlarımızı, kızlarımızı tespit edip bunların temel eğitimlerini sağlamak.

Bu projenin iki ayağı var temel eğitimlerini tamamlamak, sonra ise Açık Mesleki Öğretim Liseleri’ne bu öğrencilerimizi kaydettirip merkezi eğitimden sonra ise istihdamlarını sağlamak’ dedi.

‘KADINLARIMIZIN İŞ GÜCÜNE

KATILIMINI ARTIRMALIYIZ’

Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının istenilen düzeyde olmadığını belirten Kalaylı, bu oranın daha da yüksek seviyelere çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kadınların gerek sosyal hayata gerekse ekonomik hayata daha aktif bir şekilde katılması gerektiğini söyleyen Kalaylı, bu konuda eğitim camiasının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Kalaylı, ‘Ülkemizde maalesef kadınların iş gücüne katılım oranı istenilen düzeyde değil. Bu oranı daha da yüksek seviyelere çıkarmamız gerekiyor. Kadınlarımızın gerek sosyal hayata gerekse ekonomik hayata daha aktif bir şekilde katılımını sağlamamız lazım. Her zaman dezavantajlı olarak baktığımız kadınlarımızın bu dezavantajını ortadan kaldırarak onlara fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Bu projedeki amacımız o. Sizlerle bu proje için çok önemlisiniz. Çünkü yakınlarımızda, mahallemizde ve okul çevremizde bu şekilde olan kızlarımız, kadınlarımız var. Bunların tespitini yaparak bu konuda gerekli yönlendirmeler, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerekse Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yönlendirme yaparak bu çocuklarımızın tespitinin yapılması ve onların mutlaka temel eğitimle, eğitim hayatıyla tekrar kavuşturmak, eğer bunlar maddi yoksulluk sebebiyle gidememişlerse onlara destek sağlamak. Biz zaten Valilik olarak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu kadınlarımıza, çocuklarımıza her zaman yardıma hazırız. Zaten bu konuda gerekli sosyal ve ekonomik destekler sağlanıyor.

Gözümüzden kaçan, bizim göremediğimiz bilmediğimiz vatandaşlarımız varsa bunların tespit edilmesi gerekiyor. Bu manada sizlerin desteğini çok önemsiyoruz. Bu hepimizin bir görevi, sorumluluğu. Sadece bunu bir kamu kurumuna yüklemek, kamu kurumunu sorumlu tutmak çok başaralı sonuçlar doğurmaz. Eğer sonuç elde edilecekse ve bir başarı sağlanacaksa bu ekip çalışması ile mümkün olur. Bu manada sizin katkılarınız, gayretleriniz ve çalışmalarınızı çok önemsiyoruz.’

‘NİTELİKLİ İNSANLAR

YETİŞTİRMEMİZ LAZIM’

Okulların sadece okul saatlerinde değil, diğer saatlerde de kullanılması gerektiğini belirten Kalaylı, ‘beşikten mezara kadar insanlarımızın eğitimin sağlamalıyız’ dedi.

Kalaylı,  ‘Şuanda Milli Eğitim Bakanlığının yürütmüş olduğu Hayat Boyu Öğrenme ve Okullar Hayat olsun projesi de var. Bu iki proje ve Kadınların Mesleki Eğitimi projesi birbirleri ile çok ilintili. Okullarımızın daha aktif kullanımını sağlamamız lazım. Bu manada sadece okul saatlerinde değil, okul saatleri dışında da, örgün eğitim faaliyetleri dışında, yaygın eğitim faaliyetleri ile de 7’den 70’e, beşikten mezara kadar tüm insanlarımızın eğitimini sağlamamız lazım. Nitelikli insanlar yetiştirmemiz, nitelikli iş gücü yetiştirmemiz lazım. Şuan gerçekten temel sıkıntımız o. Baktığımızda işsizlikten ziyade ülkemizin temel problemi nitelikli iş gücü. Bunu sağlamanın yolu da mesleki eğitim faaliyetlerini daha da artırmaktan geçiyor. Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile kadınlarımıza ve toplumun bütün kesimlerine yönelik zaten mesleki eğitim kursları açılıyor. Bunları daha da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Ama öncelikle hedef kitlemizin tespit edilebilmesi için sizlerden gayret ve destek bekliyoruz. Bu tanıtım toplantılarını yapmamızdaki gaye de o. Öncelikle dar kapsamlı yapıldı, daha sonra bunu inşallah daha geniş kitlelere yayarak bu manada destekler bekliyoruz. İnşallah okulunuzun çevresinde ve mahallenizde görmüş olduğunuz bu niteliklere uyan kızlarımızı, kadınlarımızı bir şekilde eğitimle buluşturmamız lazım’ şeklinde konuştu.

Toplantının sonun da katılımcılara projelerle ilgili bilgilerin yer aldığı tanıtım broşürleri dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!