USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Birlikte Geleceğe Yürüyoruz

Birlikte Geleceğe Yürüyoruz

Birlikte Geleceğe Yürüyoruz
02-02-2014 16:35
Google News


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı ve BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, BBP Sivas İl Başkanı Mahir Arı, parti il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkan adayları ile coşkulu bir kalabalığının önünde Suşehri Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan adayı Sedat Sel coşkulu bir kalabalıkla rakiplerine gözdağı verip ‘Hodri Meydan’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Suşehri Belediye Başkanı ve BBP Suşehri Belediye Başkan Adayı Sedat Sel için aday tanıtım programı düzenlendi.

İlçedeki Aslan Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı ve BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, BBP Sivas İl Başkanı Mahir Arı, parti il ve ilçe yöneticileri ile ilçeden bini aşkın coşkulu bir kalabalık kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel’in görev süresince ilçede gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan slayt gösterisine yer verildi. Daha sonra Sivas Belediye Başkanı ve BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, BBP Sivas İl Başkanı Mahir Arı, BBP Suşehri İlçe Başkanı kısa birer selamlama konuşması yaptı.

‘SİZ İSTEDİNİZ, ADAY YAPTIK’

İlçe merkezinin en işlek caddesinde Belediye Başkan adayları ile birlikte yürüyen ve ilçe sakinleri ile esnafı selamlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mevcut Belediye Başkanı Sedat Sel’in BBP’nin Suşehri’nde yeniden Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceğini söyledi.

Sel’i Suşehri halkının başkan olarak görmek istediğini, BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da BBP’nin adayı olarak Sel’i gösterdiğini belirten Destici, ‘şimdi yine siz istiyorsunuz ve biz de aday gösteriyoruz’ dedi.

Destici şu şekilde konuştu: ‘BBP Genel Başkanı Destici, ‘Sedat Başkan, daha önce 3 dönem sizlerin belediye başkanlığını yaptı. Son 5 yıldır da BBP’nin belediye başkanı olarak sizlere hizmet veriyor. Sizler istediniz, rahmetli genel başkanımız onu size aday yaptı ve siz belediye başkanı olarak seçtiniz. Şimdi yine sizler istediniz ve biz de rahmetli genel başkanımız ne yaptıysa aynısını yapıyor, kıymetli belediye başkanımız Sedat Sel’i tekrar BBP’nin Suşehri Belediye Başkan Adayı olarak sizlere takdim ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin, utandırmasın.’

BİR KEZ DAHA ‘HODRİ MEYDAN’ DEDİ

30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’de bir dönüm noktası olabileceğini belirten BBP lideri Destici, bu seçimlerin BBP için de bir sıçrama ve yükselme seçimi olacağını savundu. Milletin teveccühünün BBP’ye yöneldiğini ve ardından bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Destici, Sivas Belediyesi için de, Suşehri belediyesi için de, diğer BBP’li belediyeler için de eğer AK Partili belediyelerden daha fazla hizmet yapılmamış ise adaylarını geri çekeceğini belirterek, ‘Hodri meydan’ dedi.

Destici, ‘Bu seçimler hem ülkemiz, hem partimiz açısından çok önemli seçimler. Bu seçimlerle birlikte Türk siyasi hayatı yeni bir başlangıçla tanışabilir ve bizim için de bu seçimler Allah’ın izniyle bu seçimler bir sıçrama ve yükselme seçimleri olacaktır. Başta 30 büyük şehir olmak üzere bütün seçim çevrelerinde kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla seçime katılacağız. BBP artık, Türkiye’de sadece iktidar partisinin, muhalefetin değil sistemin alternatifi olan tek siyasi partidir.  Onun için bu artık milletimiz tarafından fark edilmiştir ve milletimizin teveccühü BBP’ye doğru yönelmiştir ve hemen peşinden bir iftira ve karalama kampanyası başlatılmıştır.

Biz, 2009 seçimlerinde 20 civarında belediye kazandık ve bunların tamamını iktidar partisinden yani AK Parti’den devraldık. Şimdi şöyle bir propaganda yapıyorlar; iktidar partisinden olmazsa belediye hizmet getiremezmiş. Bu koskoca bir yalan. Ben daha öncede söyledim. Bir kere de Suşehri’nde söylüyorum. İktidar partisi ile bizim dönemimizi kıyaslayalım, Suşehri’nde, Şarkışla’da nerede isterlerse, eğer onların döneminde 3 kat daha hizmet yapmamışsak ben adayımı çekeceğim onları destekleyeceğim. Hodri meydan… Birisi çıkıp diyor ki, ‘evet hizmetler yapılmış ama, hibeler alınmış, kredileri iller bankasından hükümet vermiş’ İller bankası sizin babanızın malı mı? İller Bankası devletin bankası, sizin bakanız mı İller Bankası? Madem hükümet desteği ile kredi alınabiliyordu da sen niye gittin o zaman Alman vakıf bankasından kredi kullandın yüzde 50 faizle, 22 bin Avro’ya 32 milyon Avro Sivas’a ödetiyorsun. İktidar belediyesiydiniz Suşehri’nde, 12,5 milyon liralık hibe aldı Sedat Başkan, sizler niye almadınız? At binenin, kılıç kuşananın. BBP kadroları Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarıdır. Biz Sivas için ne gerekliyse onu gider alırız, hiç kimse de engel olamaz. Onun için bu palavralar, bu anti propagandaların hiçbirisine bugüne kadar itibar etmediniz, dönüp bakmadınız, bundan sonra da bakmayacağınızdan ben eminim. İftira edenler iftiraları ile kızaracaklardır. Bize çamur atmak isteyenler gün gelecek o çamurda boğulacaktır. Biz hizmet yarışındayız. Kimseyle bir derdimiz, kavgamız yok. Bizim kavgamız millet düşmanlarıyla, bizim kavgamız vatan düşmanlarıyla, bizim kavgamız vatanımızı bölmek, parçalamak, millet içinden yeni bir millet, vatan içinden yeni bir vatan, devlet içinden yeni bir devlet çıkarmak isteyenlerledir. Yoksa bizim AK Partililerle kavgamız olmaz, bizim MHP’lilerle, CHP’lilerle, Alevi ile Sünni ile başı açığı kapalısı ile olmaz. Onların hepsi bizim kardeşlerimiz. Hepsini, hizmette birlikte olmaya BBP’nin bayrağı altında, Suşehri’nde belediye başkanlığını bizim ehil belediye başkanımıza teslim ederek birlikte belediyecilik yapmaya davet ediyoruz. Herkese, hepsine açık bizim kapımız. Çünkü bizimn belediye başkanımız BBP’nin adayıdır, ama seçimdikleri gün Suşehri’nin, Sivas’ın, Şarkışla’nın belediye başkanıdır. Bugüne kadar hiçbirisinde ayrımcılık yapmamışlardır ve bundan sonra da yapmazlar. Yaparlarsa karşılarında beni bulurlar.’

‘SUŞEHRİ’NİN MAKUS TALİHİNİ YENECEĞİZ’

BBP iktidara geldiğinde, meclise girdiğinde yada iktidarın ucundan tuttuğunda Suşehri’nin hak ettiği hizmetleri alacağının sözünü veren Destici, ‘Suşehrinin makus talihini yeneceğiz’ dedi.

Destici, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Söz veriyorum, belediye tekrar BBP’ye tekrar Sedat Başkanın şahsında geçtiğinde Allah’ın izniyle yarım kalan bütün hizmetleri tamamlayacağız ve daha iyilerini Suşehri ile buluşturacağız.

İkincisi, bu sene büyük ihtimalle yerel seçimlerden sonra genel seçimlerle Türkiye tanışacak ve Allah izin verirse biz iktidar olduğumuzda yada iktidarın ucundan tutuğumuzda, yada meclise girdiğimizde mutlaka Suşehri’nin bu makus talihini yeneceğiz, hem işsizliğine son vereceğiz, hem aş imkanını daha da yükselteceğiz, eğitim seviyesini daha da yükselteceğiz, burayı bir yatırım bölgesi haline dönüştüreceğiz. Çünkü bu vadinin lokomotifi, Suşehri’dir. Biz bunun bilincindeyiz. Bu lokomotifi gerektiği gibi donatacağız.’

SEL’DE, ‘HODRİ MEYDAN’ DEDİ

Destici’nin ardından konuşan Suşehri Belediye Başkanı ve BBP Suşehri Belediye Başkan Adayı Sedat Sel ise hakkında yürütülen karalama politikasını eleştirdi. Suşehri’ne yaptığı hizmetleri bir kitapçık haline getirerek dağıttığını belirten Sel, ‘Bu yatırımlar çok çabuk unutuluyor diye bunu yaptık’ dedi.

İsim vermeden AK Parti ve AK Parti Suşehri Belediye Başkan Adayı’nı eleştiren Sel, seçime 2 ay kala boş vaatlerle vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını savundu. Suşehri’ne çağrı merkezi yapılacağı vaadinde bulunulduğunu belirten Sel, ‘Değerli kardeşim, hodri meydan Suşehri’nde çağrı merkezi kuruyorsan, Suşehri’nde yarından itibaren 60 günün var, çık 500 tane Suşehri gencinin kadrolu işe girdiğini görüyüm aday olmayacağım’ dedi.

Sel, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu dönem Rabbim nasip etti, sizlerin oylarıyla Suşehri tarihindeki en büyük yatırımı yaptık biz. Bu yatırımlar çok çabuk unutuluyor diye bu kitapçıkları sizlere dağıttık.  Neden mi? Birileri çıktı sokaklara inanın, yalanın biri bin parça. Onlara şunu gösterin diye bu kitapçıkları dağıttım. Bunlar bizim bugüne kadar yaptığımız ve devam eden hizmetlerimiz.

Arkadaş, biz size 2004’te teslim ettik belediyeyi. Türkiye tünellerle, yollarla şaha kalktığında Allah rızası için 5 yıl Suşehri’ne bir çivi çaktınız mı? Eğer çaktıysanız da biz görmediysek bilemiyorum.

Bugün vaatlerle yola çıktın. Arkadaş, benim genç kardeşimin duygularıyla oynama. Benim genç kardeşime bugün gelip iş vaat etme. Neredeydin 11 yıldır, bu gençler sokaklarda işsizken? Nasıl inanacağız şimdi biz size? 

‘Efendim, Suşehri’ne 300 kişilik çağrı merkezi kuruyoruz’ Buna kargalar güler arkadaş. Sivas’a 11 yılda 500 kişiliği zor kurdun. Bunun altyapısı hazır mı? Yok…

Sayın genel başkanım taahhütte bulundular. Ben şunu taahhüt ediyorum. Beni iyi tanımamışlar, benim ne kadar Suşehri milliyetçisi olduğumu anlayamamışlar. Değerli kardeşim, hodri meydan, Suşehri’nde çağrı merkezi kuruyorsan, Suşehri’nde yarından itibaren 60 günün var, çık 500 tane Suşehri gencinin kadrolu işe girdiğini görüyüm, aday olmayacağım. Yoksa çekil, Suşehri’nin kaderiyle oynama. Böyle vaatlerle milletin kapısına gidip de milletin duygularıyla oynama. Suşehri’nin geleceğini karartma. Ben şunu söyleyeyim adaylara bir şey olmaz, kaybeden Suşehri’nin gençleri, geleceği olur.’

‘BANA KURŞUN ATANA

BEN EKMEK VERDİM’

Yaptığı hizmetlerin tüm Suşehri halkı tarafından iyi bilindiğini belirten Başkan Sel, alnı açık, göğsünü gere gere her kapıdan oy isteme hakkı olduğunu belirterek, 11 yıldır Suşehri’ne hiçbirşey yapmayanların ise oy isteme hakkı olmadığını söyledi.

Bir belediye başkanı olarak herkese eşit mesafede yaklaştığını, ayrım yapmadığını belirten Sel, kendisine kurşun atana dahi ekmek verdiğini, şimdi ise bazılarının, farklı işlerde çalışan kişilere ‘bize destek vermezsen ekmeğinden olursun’ baskısı kurduğunu savundu.

Bugün kendisini karalaşan bir çok kişinin de yardımına yine kendisinin koştuğunu, el uzattığını belirten Sel, yaptığı hizmetleri eleştirenlere ve Suşehri halkına seslenerek şu ifadeleri kullandı:

‘Şunu hiçbir Allah’ın kulu diyemez, ‘çalışmadınız, iş yapmadınız, biz geldik ilgilenmediniz’ diyemez. Onun için de her kapıdan gururla oy isteme hakkımız var. Onların yok. 11 yıldır, hiçbir şey yapmayanın oy isteme hakkı yok. Bu bensem de, o kutsal oyunuzu veriyorsunuz, karşılığını vermiyorsam beni de seçmeyim.

İnanın sizlere sunacakları hiçbir şey yoktur. Biz sizlere gerçeği anlatacağız. Arkadaşlarımla, kardeşlerimle, Suşehri halkıyla hep beraber kapı kapı dolaşıp size gerçeği anlatacağız. Önce siz bu gerçekleri bir göreceksiniz. Takdir rabbimin. Eğer nasip olursa yarım kalan projeleri bitirmek için tekrar huzurunuza çıktık.

Bu arkadaşlara şunu söyleyin, dün eleştirmişler, ‘Aspasya parkı lüzumsuzmuş’ Arkadaş, senin Suşehri’ne gelen insanın, ailen, yabancıların, bir sürü üniversite öğrencisi bekliyorsun ilçe esnafının ekonomisine katkıda bulunması için. Bunların oturup çay içeceği bir mekanın var mı? Ben onu yarım bıraktın üstüne bir çadırı 5 yıl koyamadın sen. Eğer koyduysan, Suşehri halkı burada… Milleti oyaladınız bir şeylerle, Suşehri’ne öyle yıllar kaybettirdiniz ki şimdi biz onu toparlayamıyoruz gece gündüz. Ben buradan Sivas’a giderken üzülüyorum. Niye üzülüyorum. Dev çelik borularla Zara’ya, Hafik’e kanallar, sular gitti. Değerli kardeşim, bunu Suşehri halkı da görüyor Sivas’a giderken. Habip Soluk oranın sağını solunu okullarla doldurdu. Yollarını yaptı. Hükümet konaklarını yaptı, Adliye Sarayları yaptı. Hala benim öğrencimi okul koridorlarında okutuyorsun. Bu ayıp sana yeter. Bu kış, 7 yaşındaki çocuklar okul koridorlarında okuyor. 3-4 okulun yıkım kararı geldi, okulları sen yapamadın. Şimdi kalkıyorsun, hiçbir şey yapmamışsın, bu milletin huzuruna ne diye çıkacaksın? Suşehri’ne yeni bir giriş yolu yapıyoruz. Burada büyüklerim var hatırlarlar. Benim 20 yıl önce açtığım 3,5 kilometrelik yolun 11 yılda asfaltını yapamadınız. Şimdi kalkıyorsunuz halka, ‘biz bulvar yapıyoruz’ diyorsunuz. Benim dönemimde yapılan hastanenin ilavesini 11 yıldır yapamıyorsunuz. Siz biliyorsunuz, o hastaneyi biz koalisyon hükümetleri zamanında yaptık.  Şunu unuttular, bugün milli eğitimde, telekomda, ÇEDAŞ’ta, orada burada kadrolu işe giren tüm insanların işyerinin altında Sedat Sel mühürü vardır.  Bana çamur atacağına, oradan buradan halka yalan söyleyeceğine gel hep beraber el ele tutalım, şu Suşehri’nin işlerini bitirelim. Suşehri’ni ayağa kaldıralım, Suşehri’ni çevre ilçelerin imreneceği bir hale getirelim. Biz bugüne kadar hep çevre ilçelere imrendik. Niye 11 yıldır çünkü hiçbir şey yapılmadı. Şimdi 11 yılda yapamadığını 2 ayda nasıl yapacaksın? Önümüzdeki gün yapacağının bana garantisi var mı?

Bir grup çıktı, hep beni karalamaya çalışıyor. İnanın, Allah için, gidip araştırın onların bile bir çok işini Sedat Sel yapmıştır. Daraldığı zaman el uzatmıştır. Ben 7 yaşındaki çocuğu da, 100 yaşındaki dedeyi de her zaman ayağa kalkar karşılarım. Hiç ayrım yapmam. Bana kurşun attığında ekmek söz konusu olduğu zaman sahip çıktık, ekmek verdik. Ama bugün öyle yapmıyorlar, gel bana çalışırsan, sana ekmek var. Yoksa işten atarım. Çocuklar tir tir titriyor. Şirkette çalışan çocuklar geliyor bana diyor ki, ‘Başkanım seni seviyoruz, her şeyi yapacağını da biliyoruz ama, gönlümüz seninle, çok baskı kuruyorlar’ Ben şunu söylüyorum, gönlünün benimle olması bana yeter, geriye kalan hiçbir şey. O gönlün benimle ise o bana yeter.’

ALDIKLARI OYUN

KARŞILIĞINI VERMEDİLER

30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Sel, halkın verdiği oyun karşılığını vermeyenlere bir mesaj vermesi gerektiğini söyledi.

Bu mesaj verilmez ise Suşehri’nin 10 yıl daha geriye gideceğini savunan Sel, ‘2004 seçimlerinde bana atmadık çamur, atmadık iftira bırakmadılar. 2004 seçimlerinde belediyesi size teslim ettim. Tüm bakanlıklar elinizdeydi. Didik didik dittiniz, iğnenin ucu kadar bir şey bulsaydınız. Davul zurna çalıp oynayacaktınız. Ama Allah’a şükür biz yaptığımız her işten eminiz. Biz sizin karşınıza tüm hesabımızı verip çıktık. Halk için çalışanın Allah her zaman yanında oluyor. Onun için de alnı açık, göğsümüzü gererek yine huzurunuzdayız. Her kapı komşunuza söyleyin bunu.

Bizim kapımız herkese açık. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmamıştır. 25 buradayız, yarın da burada olacağız. Bir kardeşiniz, bir küçüğünüz olarak şunu istiyorum. Bu seçim Suşehri’nin kader seçimi. Nasıl bir kader seçimi biliyor musunuz? Biz Sivas’ta 3 kere milletvekili sandığında yüzde 80 oy verdik. Bizden kolay oy aldılar. Aldıkları bu oyların karşılığını da yatırım olarak vermediler.

Birilerine bir mesaj vermezsek inanın Suşehri 10 yıl daha geriye gider ve köyden kötü olur. Onun için sizlere çok büyük görev düşer’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Ardından BBP Lideri Mustafa Destici, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve diğer konuklar tezahüratlarla salondan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!