USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Denince Akan Sular Durur

Sivas Denince Akan Sular Durur

Sivas Denince Akan Sular Durur
03-02-2014 21:11
Google News


Milli Savunma Bakanı Yılmaz ‘Sivas’ın sorunu Sivas'a birlikte sahip çıkmakla çözülür. Rengine, diline, ırkına, inancına bakmadan, tüm insanımızı bir vücudun azası gibi görmeliyiz. Eller, ayağa muhalefet etmez. Dil, kalbiden geleni söyler. Bir uyum vardır. Aksi bir başka hastalık göstergesidir.Bir başkasını kendimizden daha değerli görürsek problemi çözmüşüz demektir. ‘Herkes yahşi men yaman, herkes buğday men saman’ dersek problem çözülmüş demektir.

İlk milli trenimiz, Ankara - Sivas- Erzincan hattında çalışacak olup, Sivaslılara milli bir gurur yaşatacaktır.

ASELSAN Sivaslı işadamları ile birlikte yarı yarıya bir ortaklık modeli ile Türkiye'de ilk defa ileri teknoloji gerektiren optik malzeme üretecek bir tesis kurma kararı almıştır. Sivas’ı, Türkiye'de optik sanayinde bir merkez haline getireceğine inanıyorum.

Allah nasip ederse mümkün olan her şartta savunma sanayi şirketlerinin Sivas'a yatırım yapmalarını da destekliyoruz.

Sivasspor ilimizin bir markasıdır. Hepimizin gururudur. Bu değere tüm Sivaslıların daha çok sahip çıkması ve destek vermesi gerekmektedir.

 

KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Sivas Sevdalısı, Sivas sözü söylendiği zaman gözleri şimşek gibi çakıyor. Sivas için,Sivaslı için  fedakarca çalışan,Sivas’ın sorunlarını çözmek için gecesini gündüzüne katan birisi.

Sivas akla gelince kalemin elden düştüğünü, Sivas’ın tüm zamanların şehri olduğunu söyleyen Sivas’ın değerlerinin Sivas’a ayrı bir değer kattığını, onu zenginleştirdiğini dile getirerek ‘. Bunların başında Aşık Veysel gelir. ‘Güzelliğin beş para etmez bu bende ki aşk olmasa’ sözünü açıklamak için ciltler dolusu kitap yazılsa yetmez. ‘Ademoğlu bir acayip nesnedir, muhabbetle tatlı dile çevrilir’ diyen bir başka değerimiz Pir Sultan. İnanmış adam, dava adamı. Sivas’la bütünleşmiş ender kişilerden biri ‘ diyen, Sivasspor ilimizin bir markasıdır. Hepimizin gururudur. Bu değere tüm Sivaslıların daha çok sahip çıkması ve destek vermesi gerekmektedir.’ sözünü her platforma söyleyen birisi içimizden birisi..Hz. Mevlana’nın ‘ Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol ‘ sözünü kendisine düstur edinen birisi. Kısacası  uzun lafa hiç gerek yok Adam gibi adam Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz. Sivas ile ilgili tüm gerçekleri ben sordum, Bakan Yılmaz’da tüm samimiyeti ile cevapladı.

SİVAS DENİNCE SİZİN İÇİN İLK AKLA GELEN NEDİR?

Sivas öncelikle memleket. Doğduğum, büyüdüğüm şehir. Memleket denilince akla baba ocağı gelir. Memleket insanın huzur bulduğu yerdir. Bizi biz yapan değerlerin verildiği yerdir memleket. Selçuklunun, Beylikler döneminin, Osmanlı döneminin büyük şehri. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir. Tüm zamanların şehri.

Bizim için Sivas denilince kalem elden düşer. Gönülde olan dile gelir. Aşıklar diyarı. Sivas’ın değerleri Sivas’a ayrı bir değer katar, onu zenginleştirir. Bunların başında Aşık Veysel gelir. ‘Güzelliğin beş para etmez bu bende ki aşk olmasa’ sözünü açıklamak için ciltler dolusu kitap yazılsa yetmez.

‘Ademoğlu bir acayip nesnedir, muhabbetle tatlı dile çevrilir’ diyen bir başka değerimiz Pir Sultan. İnanmış adam, dava adamı. Sivas’la bütünleşmiş ender kişilerden biri.

‘Muhabbet nazarıyla bakan kusur görmez’ diyen İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Hazretleri.   Bunlarla hemşeri olmak. Aynı değerleri paylaşmak bizim için ayrı bir gurur.  İnsan yaşadığı yere benzer diyen şair gibi, biz Sivas’a, Sivaslılar birbirine benzer.

SİVAS’IN BİR HAMİSİ OLARAK, SİVAS’IN EN ÖNEMLİ SORUNLARI SİZCE NELERDİR. SORUNLARIN GİDERİLMESİ YOLUNDA ÇÖZÜM NASIL OLMALIDIR?

Sivas’ın görünen en önemli sorunu bu güne kadar göçtü. 2013 yılı sonu itibariyle, adrese dayalı son nüfus sayımı verilerine bakıldığında, Sivas'tan göçün durduğu görülecektir.

2013 yılı nüfusumuz 623.824 kişi olmuştur. 2012 nüfusu 623 535 kişi idi. İnşallah kısa bir süre sonra daha çok göç alan iller arasına da gireriz. Sivas buna her bakımdan hazır olmalı. Bu da Sivas’ın yeniden cazibe merkezi olması demek. Sivas’ın sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içinde Sivas’ımıza sahip çıkmamız gerekir. Sivas’ın sorunu Sivas'a birlikte sahip çıkmakla çözülür.

Ayrıca, Göçün Sivas merkezinden değil, ilçelerinden olmasına da ayrıca, dikkat çekmek isterim.

2013 yılında, özellikle kırsal kesimlerdeki hayat şartlarının iyileştirilmesi için Sivas’ta SODES projesinin uygulanmasına başlanılmıştır. Sivas’ımız, SODES’in son dönemde yaygınlaştırıldığı 4 ilden birisi olmuştur.

SODES’in, ana amacı insan kapasitesinin güçlendirilmesi, göçün önlenmesi, kalifiye olmayan nüfusun iş bulması için mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesidir. Bu kapsamda, 30 projeye 4 milyon lira aktarılmıştır.

Aynı şekilde, Sivas ilinde faaliyette bulunan, Kırsal Kalkınma Ajansı marifetiyle de, yine kırsal kesimin hayvancılık ve tarımsal projelerine AB fonları kullandırılmıştır. Bu kapsamda Uygulaması tamamlanan 37 adet projenin toplam bedeli 22,7 Milyon TL olup, bunun yaklaşık 8,8 Milyon TL’si hibe desteğidir.

2013 yılında ise, sözleşmeleri imzalan 160 projenin toplam bedeli 62,5 Milyon TL olup hibe desteği tutarı 34 Milyon TL’dir.

Bunun yanında, 2003- 2012 yılları arasında Tarım Bakanlığında çiftçimize kullandırılan hibe tutarı 927,7 milyon lira olmuştur.

Ağır kış şartları da Sivas’ın bir diğer sorunu. Bu nedenle, yatırım sezonu kısa. Ne yapılacaksa kısa bir süre içerisinde yapılması gerekir.

Buna rağmen, kısa geçen yatırım mevsimine rağmen, özellikle AK parti hükümetleri döneminde, Sivas’ın önemli yatırım yapılan iller arasına girdiği görülecektir. 2002 yılından 2012 yılına kadar toplam proje tutarı 6 milyar lirayı buldu. Sadece 2013 yılında devam eden projelerin toplam tutarı 5 milyar liradır. Bu projelere yapılan harcama ise 711, 2 milyon lira olmuştur.

Bu rakama, Toplam proje bedeli 2,5 milyar lira olan Ankara- Sivas YHT projesi ile yaklaşık 4,5 milyar lira tutarındaki Sivas -Erzincan YHT projeleri dahil değildir.

Yeri gelmişken hemşerilerimize, Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında, bu güne kadar sözleşmesi yapılan ve devam eden işlerin toplam bedelinin, 1,99 milyar lira, yani yaklaşık 2 milyar lira olduğunu, bu miktarın 1 milyar liralık kısmının ise harcandığını belirtmek isterim.

Dahası, ilk milli trenimiz, Ankara- Sivas- Erzincan hattında çalışacak olup, Sivas’lılara milli bir gurur yaşatacaktır.

BİR KONUŞMANIZDA 21.YÜZYILDA SİVAS’I TÜRKİYE’DE İLERİ GİTMİŞ, KALKINMIŞ İLLER ARASINA ALACAĞIZ AMA BUNUN İÇİN TEK ŞANSIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRMEK OLDUĞUNU DİLE GETİRDİNİZ. BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NELER YAPILMALI

Birlik ve beraberlik için reçete bellidir. Rengine, diline, ırkına, inancına bakmadan, tüm insanımızı bir vücudun azası gibi görmeliyiz. Eller, ayağa muhalefet etmez. Dil, kalbden geleni söyler. Bir uyum vardır. Aksi bir başka hastalık göstergesidir.

Herkesi, 76 milyonu, kardeş gören bir anlayış bizi güçlendirecektir. Kendisi için istediğini, başkası için de isteyen, kendisi için istemediğini başkası içinde istemeyen bir anlayış bizim toplumsal harcımızı sağlamlaştıracaktır. Bir başkasını kendimizden daha değerli görürsek problemi çözmüşüz demektir. ‘Herkes yahşi men yaman, herkes buğday men saman’ dersek problem çözülmüş demektir.

SİVAS KONUM İTİBARIYLA ÇOK STRATEJİK BİR BÖLGEDE. DOĞUYU-BATIYA, GÜNEYİ-KUZEYE BAĞLAYAN ANA ARTER YOLLAR SİVAS’TAN GEÇİYOR. SİVAS’IN BU KONUMU GÖZLER ÖNÜNE GELDİĞİNDE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Bakınız, Sivas gündeminde çok önemli yatırımlar bulunmakta, bir kısmı devam etmekte, bir kısmı da planlama aşamasındadır. Karadeniz Akdeniz bağlantı yolu projesi devam etmekte, Sivas’ı hem Karadeniz’de Ordu'ya hem de Akdeniz’de, İskenderun limanına bağlayacaktır. Keza, Yüksek hızlı tren tamamlandığında, İstanbul 5 saate, Ankara 2 saate düşecektir. Lojistik merkez projesi, Sivas’ımızı, Karadeniz Bölgesine, çevre ilerine bir aktarma istasyonu haline getirecektir.

Turizm alanındaki potansiyellerin harekete geçirilmesi ile (sıcak çermik, balıklı kaplıca, Yıldızdağı, Kalkım Balıklı Kaplıca) başta İstanbul’daki ve Ankara’daki hemşerilerimiz olmak üzere, yakın çevre illerindeki vatandaşlarımız Sivas’a daha kolay gelebilecek, ulaşabilme mazeret olmaktan çıkacaktır.

Sıla turizmini bizim öne çıkarmamız gerekir. Gurbetteki Sivaslı kardeşlerimiz tatil için Sivas'a gelse Sivas turizmi canlanır. Sivas'ın altyapısını buna hazırlamamız gerekir. Sivas'ın dört bir yanında yazın yapılan festivaller bu projenin gerçekleşebileceğini göstermektedir. Ben umutluyum.

Bunun yanında, Sivas’ı eğitimde de bir merkez haline getirebilmeliyiz. Cumhuriyet Üniversitemiz, 45.000’e yakın öğrencisi ile şehre zaten çok önemli katkı sağlamaktadır. Bu aşamada, akademisyenlerimizden, Üniversitemizden, Sanayi ile iç içe çalışmalarını bekliyoruz.

Ayrıca, Kızılırmak’ın kent hayatına kazandırılması, şehrimize ayrı bir güzellik ve canlılık katacaktır.

ASKERİ HASTANE SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ. ASKERİ AÇIDAN BÜYÜK BİR NÜFUSA SAHİP OLAN SİVAS’A YENİ BİR ASKERİ HASTANE KURULMASI SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ? MALATYA ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ.

Ülke kaynaklarının israf edilmeden kullanılması gerekmektedir. Tugayımızdaki askeri personelin sağlık hizmetlerinden faydalanmasında bir aksaklık görülmemektedir. Sağlık sektörüne bakıldığında, Sivas’ın birçok göstergede, yatak sayısında, uzman hekim başına düşen nüfusta Türkiye ortalamasının üzerinde, fevkalade iyi bir yerde olduğu görülmektedir. Örneğin, 2011 yılı rakamlarına bakarsanız, Türkiye’de 100.000 kişiye 252 hastane yatağı düşerken, Sivas’ta 376 yatak düşmektedir. Türkiye’de 8. En gelişmiş il’dir.

Buna rağmen, sağlık alanında Sivas'da çok önemli sağlık yatırımları da devam etmektedir. 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi, 19 Eylül 2011 tarihinde TOKİ tarafından ihale edilmiştir. 5 Ocak 2012 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. İş bitim tarihi 04.10.2014 olarak belirlenmiştir.

Aynı şekilde, 50 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlık Hastanesi, KDV hariç 5,7 Milyon TL ile 28 Temmuz 2010 tarihinde ihale edilmiştir.  3 Ocak 2011 tarihinde yer teslimi yapılan hastane inşaatı 2012 yılında tamamlanmış ve halkımızın hizmetine açılmıştır.

Bizim dönemimizde, Sivas’a 36 Yeni Sağlık Tesisi Kazandırıldı

2003-2013 döneminde 20 adet sağlık Ocağı, 995 yataklı 12 adet yataklı tesis, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1 poliklinik binası ve 1 acil servis olmak üzere; 35 adet tesis ilimize kazandırılmıştır.

Dolayısıyla, Sivas’a sağlık alanında iyi bir durumdadır. Bunlara ilave olarak özel hastanelerinde kapasitesi artırılmakta bu da Sivas'ın sağlık standardını yükseltmektedir.

SEÇİMLER ÖNCESİNDE ORTAYA ATILAN İDDİALARLA İLGİLİ NELER SÖYLERSİNİZ?

Aslında, senaryo hep aynı, ne zaman ki ülkemiz, kendi bağımsız politikalarını üretmeye, bölgesinde ve dünyada etkin bir politika izlemeye başlasa bundan bazıları rahatsız olmaktadır. Bunu engellemek için de dışarıdan destekli senaryolar hayata geçirilmeye çalışmaktadır. Milletimiz buna fırsat vermez.

Gururla söylemek gerekirse, son 200 yılın en güçlü Türk devletiyiz. Türkiye daha önce sahip olmadığı kadar bir itibara sahip. Bunu istikrar ve güvenle yakaladık.

Buradan, Sivas’lı hemşerilerimden talebim, istikrara sahip çıksınlar; Türkiye'ye sahip çıksınlar. Çünkü bizler için başka bir ülke yok.

SİVAS SAĞLIK, ULAŞIM, EĞİTİM VE SPOR YATIRIMLARIYLA SON YILLARDA ÇAĞ ATLADI DİYEBİLİRİZ. ANCAK HER NE KADAR OLUMLU GELİŞMELER YAŞANSA DA SANAYİLEŞMEDE İSTENİLEN İVME YAKALANAMADI. SİVAS’TA SANAYİLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK HAMLELER VAR MI? ÖZELLİKLE MİLLİ SAVUNMA ALANINDA YATIRIM PLANLAMALARI VAR MI?

Öncelikle şunu söyleyeyim, Sanayileşmede daha iyi bir konumda olmamız gerekir. Bunun için ilave bir çaba gösterilmesi gerekir. Bunu sağlarsak göç alan iller arasına da girebiliriz.

Buna öncelikle Sivaslıların inanması gerekir. Sivas teşvik bakımından 4. Bölgede.

Ancak, yeni sistemde, eğer bir kısım stratejik sektörlere yatırım yapılırsa 5. ve  6. Bölge teşviklerinden de faydalanabilmek imkanı var.

Tabii, bu arada, öncelikle Sivas’lı işadamlarımızın fedakarlıklar yaparak Sivas’ta yatırım yapması gerekmektedir. Şu anda mevcut teşvik sistemine göre, yapılan yatırımın illere göre dağılıma bakıldığında tercih edilen illerin çok da değişmediğini görmekteyiz. Ulaşım imkanlarınız, finansal merkezlere yakınlık, ulusal ve uluslararası işbirliği kabiliyetleri de yatırım tercihini değiştirebilmektedir.

Bizler kamusal yatırımlarla sanayiciler için gerekli tüm altyapıları zaten yapmaktayız. Başta ulaşım sektörü olmak üzere, Sivas’ın sanayileşmesi için gerekli hizmetleri Sivas'a getiriyoruz. Eğitim ve üniversiteleşme ile birlikte yatırım ortamı için gerekli sosyal ve kültürel altyapı da gelişmektedir.  Yereldeki ilgili kesimlerin yapacakları tüm olumlu çalışmaları destekliyoruz.

Savunma sanayi ile ilgili olarak Ülkemizin en büyük savunma sanayi şirketi olan ASELSAN  Sivaslı işadamları ile birlikte yarı yarıya bir ortaklık modeli ile Türkiye'de ilk defa ileri teknoloji gerektiren optik malzeme üretecek bir tesis kurma kararı almıştır. Bu yatırımın inşallah bu yıl temelini atacağız. Bu yatırımı desteklemek için ve bununla bağlantılı olarak Cumhuriyet Üniversitemiz  bünyesinde  optik mühendisliği bölümü açılmıştır. Bu sanayi üniversite işbirliği modelinin, Sivas'ı, Türkiye'de optik sanayin de bir merkez haline getireceğine inanıyorum.

Allah nasip ederse mümkün olan her şartta savunma sanayi şirketlerinin Sivas'a yatırım yapmalarını da destekliyoruz.

2017 yılında tamamlanacağı belirtilen Sivas-Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili yolunda gitmeyen şeyler var mı? Bu projenin Sivas için büyük önem taşıdığını biliyoruz. Gerçekleşmesi noktasında sizlerin ve diğer milletvekillerimizin de büyük çabaları var. Bu konuyu yakından takip ettiğinizi bildiğimiz için, son gelişmeleri de sizden almak istiyoruz. Bu doğrultu da hızlı tren istasyonunun yeri belirlendi mi, bu konuda son bir bilgi var mı? Bunu da sizin ağzınızdan duymak isteriz.

Sivas-Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi İstanbul’dan başlayan ve Kars ilimize kadar uzanan büyük bir projenin bir parçasıdır. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında maddi sorunlar bulunmamaktadır. Özellikle mevsim şartları, diğer bazı yapılması gereken etüt-proje işlemlerinin titizlikle yürütülmesi projenin tamamlanma süresini uzatmaktadır.  Büyük projelerde bu süre uzamasının makul karşılanması gerekir.

Bugün itibariyle, projenin hayata geçirilmesini engelleyecek bir sorun bulunmamaktadır. Ankara Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında, 405 km uzunluğundaki hızlı tren hattının kısımlar halinde yapılması planlanmıştır. Yatırım programında söz konusu iş için 2,5 milyar lira ayrılmıştır. Proje kapsamında,  bu iş için sözleşmesi yapılan işlerin toplam bedelinin, 1,99 milyar lira, yani yaklaşık 2 milyar lira olmuştur. Bu miktarın 1 milyar liralık kısmı ise harcanmıştır.

Projede, Yerköy-Sivas arasında altyapı ikmal inşaatları ve Kırıkkale-Yerköy arasında altyapı inşaat çalışmaları devam etmektedir. Kırıkkale-Kayaş arası altyapı işleri için 2014 yılında yapım ihalesine çıkılması planlanmıştır.

Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Demiryolu güzergâhının Sivas ile Erzincan arasında kalan 245 km’lik kesim için etüt proje mühendislik hizmetleri ihalesi yapılmış olup, çalışmaları devam etmektedir. Bu kısım için, ayrılan ödenek ise yaklaşık 4,5 milyar liradır. Güzergâhın 0-50 km arası yapım ihalesine çıkılmıştır.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bu hükümet başladığı projeyi bitirir. Kendinden önce başlamış projeleri de bitirmiştir.  Geçmiş hükümetlerin 30 yılda bitiremediği, Bolu Tünelinin yapım süresini dikkate alırsak, ondan daha büyük bir proje olan Ankara Sivas Hızlı Tren Projesinin tamamlanması için öngörülen 2017 yılı, çok uzun bir zaman değildir. Burada önemli olan, bu proje için hiçbir finansman, hukuki ve kamulaştırma sorununun olmamasıdır.

BÖLGE HASTANESİ’NİN YAPIMININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN HEM NUMUNE HASTANESİNİN BULUNDUĞU ALANDAKİ SAĞLIK HİZMETİ VEREN BİNALAR, HEM DE SİVAS DEVLET HASTANESİ’NİN YIKILARAK BURADAKİ ALANLARIN YEŞİL ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİ BELİRTİLİYOR. BU KONUDA NET OLARAK OLUŞMUŞ BİR KANAAT VAR MI? EĞER BU GERÇEKLEŞİRSE SİVAS BÖLGE HASTANESİ, BÜTÜN KENTİN YÜKÜNÜ TAŞIYABİLİR Mİ?

Sivas’ın sağlık alanında devam eden yatırımları tamamlandığında Sivas'ın sağlık alanında önemli bir sorunu kalmayacaktır.  Yatak doluluk kapasitesine bakılırsa, tamamlanacak yatırımlar ile Sivas'ın  hastane ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

ORDU, SİVAS, KAYSERİ, KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE GÜZERGÂHI ÜZERİNDEN KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAK OLAN TOPLAM 681 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNDAKİ ÇALIŞMALAR NE AŞAMADA? BU PROJE SİVAS’A NE GİBİ KATKILAR SAĞLAYACAK?

Sivas’ın Karadeniz’e ve Akdeniz’e daha kısa sürede ulaşmasının elbette birçok yönden büyük katkıları olacaktır. Herşeyden önce liman kentlerine ne kadar yakınlaşırsanız bu sizi yatırım için daha cazip hale getirecektir. Bölgesel etkileşim açısından son derece önemli bir projedir. Bu projenin en önemli ayaklarından biri olan Geminbeli Tüneli ve bağlantı yolları projesinin ihalesi yapılmış, sözleşme imzalanmıştır. Tunel inşaatı 2018 yılında tamamlanacaktır. 4.200 metre uzunluğunda,Türkiye’nin en önemli karayolu tünel projelerden birisidir.

Bunun dışında Ordu-Mesudiye arasında da çalışmalar devam etmektedir. Bu güzergahın yaklaşık 200 kilometresi tamamlanmış durumdadır. Kalan kısımların da süratle tamamlanması konusunda çalışmalar devam etmektedir.

SİZE GÖRE HER ZAMAN ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜĞÜ DİLLENDİRİLEN KIZILIRMAK NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'yi gören kimse, Tuna nehrinin şehre nasıl hayat kattığını görür. Uygun proje hazırlanır ve hayata geçirilirse Kızılırmak'da Sivas'a hayat katacaktır. Dünyada örnekleri çoktur. Yeni bir şey keşfedilmeyecektir. Bu konuda çeşitli projeler geliştirilmeye başlandı. Önümüzdeki süreçte belediyenin, Üniversitemizin, Valiliğimizin ve bu konuda sözü olan ilgili kesimlerin önereceği projelerin masaya yatırılması ile bir master planının oluşturulması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir. 

SİVAS’TA BELEDİYECİLİK ANLAMINDA SON 5 YILI SİVAS İÇİN BİR KAYIP OLARAK GÖRÜYOR MUSUNUZ? YEREL SEÇİMLERDE SİVAS HALKININ TAVRI SİZCE NE OLUR?

Son beş yıl Sivas için daha iyi olabilirdi. Vaktin kazası olmaz. Önümüzdeki dönemde Sivas'ın medeniyet yarışına, aşk ve şevk ile çalışan, yorulmayan ve koşan bir ekiple katılması gerekir.  Bunun için yerel yönetimde de Ak Partili kadrolara Sivaslı kardeşlerimin yetki vereceğine inanıyorum. Çünkü, yerel yönetim bizim işimizdir.

TÜDEMSAŞ, SİVAS’IN EN GÜÇLÜ VE KÖKLÜ FABRİKASI. SON İŞÇİ ALIMLARI İLE BİRLİKTE TÜDEMSAŞ’A VERİLEN DEĞER BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI ANCAK, FABRİKANIN MODERN DEMİRYOLU HİZMETLERİNE ADAPTASYONU VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ PLANLAMALAR VAR MI?

TÜDEMSAŞ'ın hem üretim kapasitesini artıracağız, hem personel kadrosunu güçlendireceğiz.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız milli tren projesi kapsamında TÜDEMSAŞ a yeni nesil vagonların üretimi görevini vermiştir. TÜDEMSAŞ kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Memnuniyetle görmekteyim ki son dönemlerde TÜDEMSAŞ'da bir canlanma var. İnşallah bu süreç devam ederse, TÜDEMSAŞ daha iyi bir yere gelecek ve Sivas'a olan katkısını da artıracaktır.

TOKİ’NİN SİVAS’TA GELECEĞE DÖNÜK PLANLADIĞI PROJELER VAR MI? YENİ STADYUMUN TAMAMLANMASININ ARDINDAN MEVCUT STADYUM ALANI VE ATATÜRK SPOR SALONU’NUN BULUNDUĞU ALANLARIN NE ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEĞİ BELİRLENDİ Mİ?

TOKİ Başkanlığı tarafından 2003-2013 döneminde 23 adet uygulama kapsamında 5.954 konut, 112 derslikli 5 ilköğretim okulu, 36 derslikli 2 lise, 9 cami, 7 spor salonu, 10 ticaret merkezi, 600 yataklı araştırma hastanesi, 700 öğrenci kapasiteli 3 adet pansiyon, zara 500öğrencilik yüksek öğretim yurt inşaatı, 1 sağlık ocağı, su deposu, 2 adet sosyal tesis, 90 yataklı uygulama oteli, ısı merkezi, 3 büfe, 25.000 seyirci kapasiteli stadyum, lojistik depo, nizamiye binası ilimize kazandırılmıştır.

Toplu konutların 1448 adeti dar-orta gelirliler, 2168 adeti alt gelirliler, 160 adedi yoksullar, 320 adedi gecekondu dönüşümü, 40 adedi tarımköy için yapılmıştır. 

600 yataklı hastane ve stadyum inşaatı tamamlandıktan sonra, eski hastane binası ve spor tesislerinin bulunduğu alanlar TOKİ tarafından yeni yatırımlar için kullanılacaktır.

2013 yılı Kasım ayı itibariyle başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 611 milyon TL’dir. TOKİ kapsamında ilimizde devam eden projelerdeki, konut sayısı 1.746’dır. tamamlanan konut sayısı ise, 4.208dir.

Sivas'ın ihtiyacı olan konutların TOKİ tarafından yapılması uygulamasına hem Merkezde hem de ilçelerimizde devam edeceğiz.

SİVAS’TA DAHA ÖNCE KARŞIYAKA’DAKİ ÇAMLIK BÖLGESİNE İNŞA EDİLECEĞİ BELİRTİLEN ANCAK, SİVAS BELEDİYESİ YER TAHSİSİ YAPMASINA RAĞMEN SOMUT BİR ADIM ATILMAYAN FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ RAFA MI KALDIRILDI? BU KONUDA BAKANLIĞIN SON TASARRUFU NEDİR?

Üniversitemizin bu konudaki ihtisas hastanesinin ilimizin ihtiyacına yetip yetmediği konusunda bir çalışma yapılmasını müteakip bu yatırıma devam edilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Aksi halde ülkenin kaynağı israf edilmiş olur.

SİVASSPOR MÜSABAKALARINI ZAMAN BULDUĞUNUZ KADARIYLA TAKİP EDİYORSUNUZ. EN SON KAYSERİ MAÇINDA 4 EYLÜL’DE YER ALDINIZ. SİVASSPOR İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR?

Sivasspor ilimizin bir markasıdır. Hepimizin gururudur. Bu değere tüm Sivaslıların daha çok sahip çıkması ve destek vermesi gerekmektedir. Bende bir Sivaslı olarak Sivasspora olan desteğimi göstermek üzere fırsat buldukça Sivasspor maçlarına katılıyorum. Çok şükür bu sezon iyi bir durumda. Allah başarılarını daim kılsın.

SİVASLILARA MESAJINIZ NELER OLACAK

Tüm Sivas’lı hemşehrilerime sevdikleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.  Allah yüzlerini ak eylesin. Mahçup eylemesin. Yüz aklığı iki cihana bedel. Bizleri de vatan ve millet hizmetinde daim eylesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!