USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sporda Vefa Gecesi

Sporda Vefa Gecesi

Sporda Vefa Gecesi
23-02-2014 15:30
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sivas Şubesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde Sporda Vefa Gecesi adıyla bir anma programı düzenlendi. Programa Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile 4 Eylül Belediyespor Voleybol takımı da katıldı.

Sivas Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sivas Şube Başkanlığı tarafından geçmişten günümüze Sivas Sporuna katkı sunan isimler vefa gecesinde bir araya geldi. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezinde düzenlenen gecede ilk olarak Sivas´ta göreve başladıktan sonra sporda sayısız hizmeti hayata geçiren Başkan Ürgüp´ün yaptığı çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisi katılımcılara sunulurken, Başkan Ürgüp´ün tekrar belediye başkanı seçilmesi halinde yapılacak spor çalışmaları da anlatıldı.

?BU PROGRAMI DÜZENLEMEK SİVAS ADINA BİR MİNNET BORCUYDU´

Gecede söz alan Başkan Ürgüp, Sivas her alanda hizmet edenlere minnet ve teşekkür borçlu olduklarını kaydederek sporda da Sivas tarihine geçmiş önemli değerleri bir kez daha hatırlamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Başkan Ürgüp, şöyle konuştu: ?Türk sporuna emeği geçen, yıllardır bu işi yürütüp götüren isimsiz kahramanlar, kendi imkânlarıyla iş yapmaya çalışan çok değerli spor adamları, vefalı insanlar sizleri anmış olmak sizlere vefa göstermek benim üzerime düşen en önemli vazife ve borcumdur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hiçbirinizi birbirinizden ayırmıyorum, kendimi de sizden ayırmıyorum. 2009 seçimlerine başlarken zannederim seçimlerden bir hafta önce o günlerde bir takım vaatlerde bulunmuştum. Bu vaatleri gerçekleştirdiğimiz gibi fazlasını yapmışız. Paşaçayırı spor tesislerini vaad etmişiz Paşa Çayırı Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesislerini yapmışız. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi Anadolu da hatta Türkiye´de spor alanında yapılan en önemli yatırımlardan birisidir. Vefalı olan Sivas halkıdır. Bunu rahmetli Başkanımıza gösterdiler. Başkanımızın da sporcu kişiliği kimliği vardı. Ata binerdi, karete, tekvando gibi sporlarla uğraşırdı.?

Sporun insan hayatındaki önemine de değinen Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: ?Spor hayatımızın her safhasında herkesin yapması gereken bir durum. Gençlik yıllarımda, ortaokul yıllarımdan bu yana futbol oynadım. Bisiklete çocuk yaşlarda binmeye başladım. İmamhatip yıllarında voleybol oynadım, masa tenisinde iyi bir sporcuydum. Spor faydalı bir iştir.?

?SPORLA İÇLİ DIŞLI BİR AİLEDEN GELİYORUM´

Organizasyona aylar öncesinden hazırlıklar yapıldığına vurgu yapan Başkan Ürgüp, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu gece ortak akılla yapılan bir iştir. 3 ay önce yapılacaktı, hazırlıklar derken bu noktaya kadar geldi. Emeğin karşılığını vermek lazım. İşte Amigo İhsan´ın ismi aradan geçen kaç yıla rağmen unutulmadı ki ben bilirim, Sivasspor´un ilk amigosudur. Amigo Cumhur´u da unutmamak lazım. 1967 yılından itibaren Sivasspor maçlarını takip eden bir babanın evladıyım. Babam da takip ederdi ben de takip ederdim. Babam abonman alırdı ben kale arkasından takip ederdim,  memur çocuğuyuz, gücümüz o kadar yetiyordu. Taki o Adanademirspor maçına kadar bütün maçları takip ettik. Orada bir kırılma oldu. Sivasspor 1. lige çıkamadı ama adalet yerini buldu. Spora katkı sağlayan başkaları da var tabi. Osman Seçilmiş başkana da teşekkür ediyorum, çünkü Sivasspor´a yaptığı katkı çok önemlidir. Kim ne yaptıysa Allah razı olsun.?

?SPORA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI´

Seçildiği takdirde yeni dönemde de spora desteğin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Ürgüp, sözlerini şöyle sonlandırdı: ?Seçim öncesine gelen bu toplantının siyasi bir amaç taşıması gerekmiyor. Daha önce yapılması gereken bu toplantı bu döneme kaldı. Spor evleri, semt evleri İstanbul´da gördüğüm bir çalışmadır. Bu çalışmayı Sivas´ta uygulayacağız. 4 Eylül Belediyespor´un da gelirini artıracak çalışmalara girmemiz lazım. Yeni branşlar açmamız lazım, mesela boksa girmemiz lazım. Güreşi de en azından yıldızlar kategorisinde bünyemizde bulunduracağız. Bir de engelli spor kulüplerini arzu ederlerse 4 Eylül Belediyespor bünyesine almayı da düşünüyoruz. 5 yılda bu kadarını yaptık Allah nasip eder yeni 5 yılda görev almak nasip olursa kapalı salona ihtiyaç var, onu hemen yapacağız. Hentbol takımı kapanacak tutuyoruz, voleybol takımı kapanacak tutuyoruz. Voleybolda çok iyi işler yaptık 1. ligden düşmememiz lazımdı ama düştük Burada A2 takımımız,  Fenerbahçe´yi 2 hafta önce burada ağırladık. Takımımız ve hocası bir alkışı hak ediyor, hepsi Sivaslıdır. Bu çocuklarımız Sivas sporuna hizmet ediyorlar. Arkadaşlar 5 yıl sonra Türkiye liglerinde futbol oynayan Sivaslıların sayısı artacak. Türkiye liglerinde hocaların sayısı artacak, hakemlerin sayısı artacak ve Sivasspor´umuzda daha fazla Sivaslı oynayacak. 4 Eylül Belediyespor takımında önümüzdeki yıldan itibaren Sivaslı profesyonel oyuncularımız olacak. Her şey Sivas için, her şey spor için. Gerek buraya teşrif eden gerek rahmetli olmuş ağabeylerimizin ailelerine hoş geldiniz diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor, Allah´a emanet ediyorum.?

MERHUM SİVAS VALİSİ ZÜBEYİR KEMELEK DE UNUTULMADI

Programda önceki günlerde hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve spora emek verip hayatını kaybedenler için de Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Son olarak spor emekçilerine günün anısına Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından teşekkür belgesi verildi. Geceye katılan davetliler Başkan Ürgüp´e teşekkür ederek yapılan çalışmaları da taktir ettiklerini belirttiler.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!