USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BİRLEŞİN?

?BİRLEŞİN?

?BİRLEŞİN?
06-03-2014 15:50
Google News


Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz taraftar gruplarına birleşin çağırısında bulunarak, ‘Birleşin size bir tribün ayarlıyım, uygun fiyata veriyim, formalarınızı, davullarınızı birtakım atraksiyonlarınıza yönetimdeki arkadaşlarımızla yardımcı olalım, stadımıza bir güzellik gelsin’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Kırmızı beyazlı kulübün Başkanı Mecnun Otyakmaz taraftarlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Otyakmaz, taraftar gruplarından bazılarının doğru yolda olmadıklarını dile getirdi.

Taraftarlara seslenen Başkan Otyakmaz, futbolun güzelliklerini örnek almalarını ve kendilerine güzel bir hedef seçmelerini dile getirdi.

Taraftar gruplarının birleştiklerinde arkalarında olacağını sözlerine ekleyen Mecnun Otyakmaz, halen sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

‘İSTANBUL’DAKİ TARAFTAR GRUPLARINA ÖZENMESİNLER’

İstanbul takımların fanatik taraftar gruplarına özenmemelerini isteyen Başkan Mecnun Otyakmaz; ‘İstanbul takımlarının o fanatik gruplarına özenen iki veya iki buçuk taraftar grubumuz var. Bir defa onlara özenmesinler. Onlar doğru yolda değiller. Onlar haksızlık yapıyorlar. Kendi takımlarına yapılan eyvallah, aynı hareket rakip takıma yapıldığı zaman aşırı şiddet gösteren ruh sağlığı bozuk birtakım gençlik grubu, bunları suçlamak adına söylemiyorum. Onlar güzel bir şeymiş gibi onlara imrenip onları örnek alıp 4 Eylül Stadında küçük bir İstanbul yaratmanın kimseye faydası yok’ dedi.

‘ATTIKLARI TAŞ KURBAĞAYA DEĞMİYOR’

Attıkları taş kurbağaya değmediği sözünü dile getiren Otyakmaz şunları söyledi; ‘Yani attıkları taş kurbağaya değmiyor. Küfür ediyorlar, sahaya yabancı madde atıyorlar, kavga ediyorlar bunlar artık insanların bıktığı şeyler. Çıkıyorlar futbolcuyu protesto ediyorlar performansını düşürüyorlar. Küfür ediyorlar takımın ceza almasına sebebiyet veriyorlar ve husumet sokuyorlar gelen takımlarla aramıza. Bu tip şeyler hiç kimseye bir faydası olmaz. Biri bir tezahürat yapıyor aynı anda diğeri başka bir tezahürat yapıyor. Onlar belki kendi kalabalıklarından farkında değiller ama biz oturduğumuz yerden çok iyi tespit ediyoruz.’

‘FUTBOLUN GÜZELLİKLERİNİ ÖRNEK ALSINLAR’

Taraftarlara futbolun güzelliklerini örnek almalarını isteyen kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz şunları dile getirdi; ‘Futbolun güzelliklerini örnek alsınlar kendilerine hedef seçsinler. Eskişehir’in bando grubunu örnek alsınlar’ dedi.

‘KENDİ ARALARINDAKİ İÇ ÇEKİŞMEDEN DOLAYI BİR ARAYA GELMEDİLER’

Taraftar gruplarının kendi aralarındaki çekişmeden dolayı bir araya gelemediklerini ifade eden Otyakmaz; ‘Dedim ki birleşin size bir tribün ayarlıyım uygun fiyata veriyim, formalarınızı, davullarınızı birtakım atraksiyonlarına yönetimdeki arkadaşlarımızla yardımcı olalım stadımıza bir güzellik gelsin dedim. Kendi aralarındaki iç çekişmeden dolayı bir araya gelmediler’ ifadelerini kullandı.

‘BİR ARAYA GELMEDİKLERİ SÜRECE BEN DESTEK OLMAM’

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz taraftar gruplarının bir araya gelmediğini sürece destek olmayacağını söyleyerek şöyle devam etti; ‘Bende siz bir araya gelmediğiniz sürece bende size destek olmam dedim halada sözümün arkasındayım. Bir araya gelsinler güzel bir tribün oluştursunlar, üniversitelileri aralarına katsınlar yani küçük olsun grup benim olsun ben bunların reisçiliğini yapıyım mantığı benim için geçerli bir mantık değil böyle olmaz’ dedi.

‘BİLETLER 80 LİRA OLSA KİME OYNARIZ BİLMİYORUM’

Biletlerin fiyatlarını değerlendiren Otyakmaz, ‘Fiyatları zaten bütçelerine uygun hale getirerek adımımızı attığımızı düşünüyorum. Sivasspor’u kendisine ait hisseden herkes için fiyatları uygun duruma getirdik. Bunun da takdir edilmesi lazım. Geçen hafta Elazığspor - Fenerbahçe maçının fiyatları 80 lira kale arkası, numaralı 250 ve stat ful. Biz 80 liraya kale arkasını satarsam herhalde kime oynarız herhalde bilmiyorum’ diye konuştu.

‘BİLET FİYATI SİGARADAN UCUZ’

Taraftarları tribüne çekme için sürekli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Otyakmaz sözlerine şöyle devam etti; ‘Her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerin ardından havuz kale arkasında büyük bir bölümü her yıl öğrencilerimize bedava veriyoruz. Bilet fiyatlarını özellikle 5 lira 10 lira gibi rakamlarda tutuyoruz ki bir sigara parasından daha ucuza insanlar hafta sonu gelsinler takımlarıyla birlikte olsunlar en azından futbol aşkıyla gelsinler futbol izlesinler düşüncesiyle şehrimizin ekonomik sorunlarını hepimiz biliyoruz bilet fiyatlarını düşük tutarak maçlara gelmesini sağlıyoruz.’

‘İLGİLİ TARAFTAR SAYIMIZ AZ’

İlgili taraftar sayısının az olduğunu dile getiren Başkan Mecnun Otyakmaz; ‘Bir iki okula forma dağıttık. İnanılmaz bir talep oldu. 16 ilçemiz var her ilçeden talep geldi. Sivas içerisinde bir sürü okulumuz var. 'Oraya geldiniz buraya da gelin' diye bir takım teklifler oldu. Baktık bu işin içinden çıkamıyoruz hem konsantre bozuluyor hem de bir sezon bu tür organizasyonlara yetmiyor. Sivasspor için yıllardır mücadele eden yağmurda, çamurda her türlü şartlarda mücadele eden başımızda bir takım sıkıntılar varken o kadar o kadar cefakâr, samimi taraftarlarımız var ki onlara haksızlık yapmak istemiyorum ama maalesef ilgili olan taraftar sayımız az. Yeni nesilleri Sivasspor'a kazandırmak için yapmış olduğumuz çalışmalarda ancak geldiğimiz nokta burası’ ifadelerini kullandı.

‘KENDİ AYAKLARINA KURŞUN SIKIYORLAR’

Son maçlarda tribünlerde yaşayan olaylara da değinen Otyakmaz, ‘Maalesef son maçta da stadyumda da gördük bunun emarelerini eğitimde 73. sıradayız. Bunun yansımasını da sahada görüyoruz. Kendi ayağına kurşun sıkmak. Hem Fenerbahçe maçındaki tezahüratlar hem oynayan golün asistini yapmış Sivaslı bir futbolcu yuhalanıyor. İnsanın her zamanı birbirini tutmaz ki. Sakatlığı olur, morali bozuk olur, bir darbe almıştır yani bir takım pozisyon hatası yapınca hemen hem de Sivaslı milli takıma seçilmiş daha önce asistleriyle, golleriyle tribünleri ayağa kaldırmış bir futbolcuyu bir maçın bir devresinde biraz performans düşüklüğünden dolayı yuhalamayı neyle izah edersiniz.’

‘BU İLK DEĞİL’

Taraftarların yaptıklarının ilk olmadığını söyleyen Otyakmaz; ‘Bu bir ilk değil. Geçen sene evladımız, bizim her şeyimiz dediğiniz Hayrettin Yerlikaya’yı evet kötü bir maç geçirdi, kötü de bir dönem geçiriyordu yuhaladı bu tribün. Bu çok ayıp bir şey. Uğur Kavuk’u öyle, Rıza Çalımbay’ı öyle. Doğa’yı sözleşmesini feshettirdi bu taraftar. Bugün halen oynuyor. İyi oynuyor, kötü oynuyor. Bugün Gençlerbirliği’nde oynuyor’ dedi.

‘AYDIN’A DA AYNI EŞKİLDE TEPKİ GÖSTERDİLER’

Aydın Karabulut’a yapılan tezahüratların haksız yere yapıldığını vurgulayan Otyakmaz şu ifadeleri kullandı; ‘Bu sene Aydın’a yapılan aynı şekilde. Kaleci Mahmut gelmiş transfer etmişiz, 6 tane gol yemiş evet kalece o vardı ama sadece 1’inde onun hatası vardı. Golü kaleci yemiyor bütün takım yiyor golü. Bir zincirleme hatalar var. Zaten hata olmasa gol olmaz. Futbol bir hatalar oyunu. 6 golü tek başına Mahmut mu yedi? Yeni gelmiş bir alışma sürecinde yani bu kadar kolay kendi değerlerimiz, bu kadar kolay harcanmamalı. Tabii ki aklı başında taraftarlarımız hemen olaya tepki koydular. Susturdular. Büyük de bir tepki geldi ama maalesef bu olay yaşandı ve çok üzücü.’

‘AYDIN’A BUNUN HESABINI SORARDIM’

Aydın’a performans düşüklüğünün ne olduğunun kötü tezahüratlardan dolayı soramadığını söyleyen Mecnun Otyakmaz; ‘Yani Aydın’a bu performans düşüklüğünün ne olduğu hesabını soramadım. Bu olaydan dolayı. Yoksa ben Aydın’da bunun hesabını sorarım. Burası onun şehri. Köklerinin atalarının olduğu şehir. Tamam, Almanya’ya gitmişler ama Aydın Sivaslı ve iyi de bir futbolcu. Milli takıma kadar da seçilmiş. Bir insanın da 2 maç, 3 maç kötü oynama hakkı da olsun müsaadenizle yan, taraftarımız lütfen bu konularda çok dikkat etmeli. Kendi ayağına sıkmamalı ve bu takımı zorda bırakmamalı diye düşünüyorum’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!