USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupa Şampiyonasında Sivas Farkı

Avrupa Şampiyonasında Sivas Farkı

Avrupa Şampiyonasında Sivas Farkı
06-04-2014 15:07
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Finlandiya'da 125 kilo serbestte altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül'ün yeni hedefi, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak.

Başkent Helsinki'de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı erkeklerde Avrupa üçüncüsü oldu. Avrupa şampiyonasına ilk kez katılan Servet Coşkun gümüş, Soner Demirtaş bronz madalya kazandı. Geçen yılın Avrupa ikincisi Yakup Gör de bu şampiyonada bronz madalya almasını bildi.

En büyük başarıyı ise iki Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül elde etti. Akgül, karşılaştığı 4 rakibine hiç sayı vermeden ve 41 sayı yaparak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak tarihe geçti.

Güreş camiasının yeni rekorlar beklediği milli güreşçi Akgül, şampiyonanın erkekler serbest ve kadınlar kategorilerinin sona ermesinin ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve takım arkadaşlarıyla Helsinki'yi gezdi.

Taha Akgül, basın mensuplarının 'Hamza Yerlikaya'nın 8 Avrupa şampiyonluğu var, sen bunu geçebilecek misin?' sorusunu, üçüncü kez Avrupa şampiyonluğu kazandığını hatırlatarak, 'Kendisi çok büyük şampiyon. Bizim pirimiz Hazreti Hamza, başkanımızın ismi de Hamza, başkanımızın şampiyonlukları, gerçekten kırılması çok zor şampiyonluklar' dedi.

Yolunda emin adımlarla ilerlediğini, ancak 8 Avrupa şampiyonluğunun kolay olmadığını vurgulayan Akgül, 'Kolay değil. Başkanımızın 2 dünya, 2 de olimpiyat şampiyonluğu var. Kırılması zor rekorlar. Yaşım 23, bu rekorları kırma konusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Başkanımızın da bizim hakkımızda düşünceleri çok güzel teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla çalışıp üzerine koymamız lazım. Çünkü bütün rakiplerin Avrupa şampiyonu olduğumuz için hedefi oluyorsun. Bundan sonraki şampiyonalarda üzerine koyarak gitmeliyiz ki madalyalarımızı artıralım' diye konuştu.

Dünya üçüncülüğü bulunduğunu da anımsatan Akgül, 'Şu anda ilk hedefim Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya almak. Daha sonra da 2016 Olimpiyatları'nda madalya almayı hedefliyorum' ifadelerini kullandı.

Akgül, rekoru, Avrupa Şampiyonası'nda kırabileceğini, ancak olimpiyatın çok zor olduğunu dile getirdi.

AVRUPA ŞAMPİYONASINDA SİVAS FARKI

Şampiyon güreşçi Akgül, kendisinin de Sivaslı olduğunu belirterek, Avrupa şampiyonalarında Sivaslı güreşçilerin başarısına dikkati çekti.

Başkan Hamza Yerlikaya'nın da Sivaslı olduğunu hatırlatan Akgül, 'Serbest güreşin son 10 Avrupa şampiyonluğunun 6'sı Sivas'tan, 3'ü benim, 1'i Arif Kama 1'i Gökhan Yamaçlar, diğeri de Aydın Polatçı'nın. Servet kardeşimle biz güreş eğitim merkezinde beraber yetiştik. Sivas'ın havasında suyunda var. Şu an kampta pek fazla Sivaslı sporcu yok ama madalyalı sporcumuz pek çok ilden daha fazla' diye konuştu.

 YERLİKAYA: 'ALTIN İÇİN MÜCADELE ETMEK LAZIM'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, madalya alan güreşçileri kutlarken, emeği geçen tüm ekip üyelerine ve kendilerine desteklerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Kılıç'a teşekkür etti.

Hedeflerinin büyük olduğunu ve aldıkları madalyaların kendilerini tatmin etmediğini ifade eden Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Önümüzde Dünya Kupası, peşinden Dünya Şampiyonası var. En sonunda da 2016 Olimpiyatları var. Buralar tabii ki altın madalyanın, gümüşün bronzun alındığı bir organizasyon ama asıl hedefimiz 2016 Olimpiyatları'nda milletimizi altın madalya ile taçlandırmak. Çünkü 76 milyon milletimizin bizden beklentisi bu. Bu beklentiye cevap vermek lazım. Bu inançla, bu azimle, bu kararlılıkla çalışmak lazım. Biz de bu azim ve inançla çalışıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Mücadeleden asla yılmayacağız. Zaman zaman hakemlerin sporcular üzerinde yapmış olduğu baskılar oldu. Bunlar bizi asla yıldırmayacak. Bizler söke söke basa basa hakkımızı almayı da bileceğiz inşallah.'

'STRATEJİK HAZIRLIKLARIMIZ VAR'

Yerlikaya, bu organizasyonla 2016 Olimpiyatları'nın rezervlerini gördüklerini ve çıkaracaklarını belirterek, 'Sonuçlara göre yola kiminle devam edeceğiz, yolda kimi bırakacağız. Neler yapacağız, stratejimiz ne, nasıl bir yol haritası belirleyeceğiz? Çünkü biz en iyisini bulmak en iyisini bulup onu takıma koyup onu hazırlamak zorundayız. Bunun gibi stratejik hazırlıklarımız da var. Kanaatimce sonu hayırlı ve bereketli olacak. 76 milyonumuza hayırlı olsun diyorum. Çünkü hepsinin kalbi Türk milli takımı için Türk güreşi için ata sporumuz için atıyor. Bu sevinç ve gururla yolumuza devam ediyoruz' diye konuştu.

Yerlikaya, Taha'dan beklentileriyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

'İnşallah bir Türk'ün rekorunu bir Türk kırar diyoruz. Aynı zamanda Taha, hem sportif başarısı hem de centilmenliği ve beyefendiliği ile ayrı bir gurur. Hemşehrisi olarak Sivaslı olması bizim için ayrı bir gurur. Kendisini kutluyorum. İnşallah 8 değil, 18 defa Avrupa şampiyonluğu ile taçlanmış bir Taha görürüz.

Bunun yanında 5-6 defa dünya şampiyonu olmuş bir Taha, bir de 2016 ve 2020'de olimpiyat madalyası boynuna takmış bir Taha kardeşimizi görmek istiyoruz. Çünkü bu potansiyel var. Bu inanç var. Final maçında gördük ki 48 kilo güreşçinin dalamadığı şekilde dalan bir performansı var. Allah nazardan saklasın.

Ayrıca Sonerimiz, Servetimiz, Yakubumuz var. Bizim için sporcularımızın hepsi eşit. Tabii başarılı arkadaşlarımızın biraz daha imtiyazı olur. Çünkü biz toplum olarak başarıyı altın madalyayı çok severiz. Tarih altınları yazar. Bu sebeple altın için mücadele etmek lazım.'

SERVET COŞKUN

Şampiyonada gümüş madalya alan, Sivaslı Servet Coşkun ise ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduğunu belirterek bu sonucun kendisini etkilemeyeceğini, daha çok çalışıp altın madalyayı hedefleyeceğini dile getirdi.

Bronz madalya alan Tokatlı Soner Demirtaş da 'Ben biraz dışında kaldım Sivas'ın ama ben de kendimi Sivaslı sayıyorum. Yiğit Anadolu'dan çıkıyor. Tokat'tan fazla şampiyon yok fakat şampiyon olarak Tokat'a altın madalya getirmeye çalışacağım' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!