USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?AVRUPA´YA GİDECEĞİZ?

?AVRUPA´YA GİDECEĞİZ?

?AVRUPA´YA GİDECEĞİZ?
09-05-2014 17:40
Google News


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER

Kırmızı beyazlı ekibin gözde oyuncularından gerek oynadığı futbolla gerekse mütevazi kişiliği ile Kaptan Adem Koçak, Yiğidoların golcü isimleri arasında yer alan Burhan Eşer ve genç sol bek Ziya Erdal öğrencilerle söyleşi yaptılar.

Sivas Özel Amerikan Kültür Kolejinde konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye Sivasspor 2. Başkanı Mehmet Oflaz, Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi Orhan Tatar, okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Merak ettikleri soruları soran öğrenciler zaman zaman futbolcuların cevaplarına gülerek futbolcularla birlikte hoş vakit geçirdiler.

Moderatörlüğünü Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Kemal Çağlayan’ın yaptığı söyleşide, Çağlayan Sivasspor 2. Başkanı Mehmet Oflaz’a teşekkür etti.

KENDİLERİNİ TANITTILAR

Yiğidoların Kaptanı Adem Koçak, öğrencilerle söyleşi yapacakları için mutlu olduklarını ifade ederek, futbol hayatını Sivasspor da sonlandıracağını söyledi. Koçak; ‘Gurbetçi bir ailenin çocuğuyum. Fransa’da büyüdüm ve 17 yaşıma kadar Fransa’da yaşadım. Daha sonra futbolcu olabilmek için kendi imkanlarımla Türkiye’ye döndüm ve sırasıyla Ankaragücü, Trabzonspor, Bursaspor ve en son Sivasspor’a geldim. Sivasspor geçekten çok büyük bir kulüp. Sivas’ın insanları gerçekten çok misafirperver, çok iyi niyetli ve çok saygılı insanlar. İnşallah futbol hayatımı burada sonlandırmak istiyorum. Yarınki Akhisar maçını kesinlikle yenip Avrupa’ya gideceğiz. Buna inanıyoruz.’

Burhan Eşer; ‘Ben futbola Diyarbakır’ın belediye takımında başladım. PAF takıma geçtim ve oradan Gençlerbirliğine transfer oldum. Eskişehirspor, Mersin ve Sivasspor’da futbol oynadım. Burada bulunaktan dolayı çok mutluyum. Bu sene gösterdiğimiz performanstan dolayı da katkım olduğu için ayrıca mutluluk duydum.

Ziya Erdal; ‘Ben futbola 18 yaşında başladım. Sivasspor alt yapısından geldim 2006 yılında. 2 sene paf takımında oynadım. Sonra 2 sene başka bir takıma gidip tekrar Sivasspor’a döndüm. Bu sene 4. senem. İnşallah daha nice seneler Sivasspor’a ve Sivas’a hizmet ederim.

Konuşmaların ardından başlayan söyleşi soru cevap ile devam etti. Gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler, Sivassporlu futbolculara şu soruları sordu;

BURHAN EŞER, FUTBOLCU OLMASAYDIN HANGİ MESLEĞİ TERCİH EDERDİN?

‘Ben futbolcu olmasaydım öğretmen olmayı çok isterdim. Çünkü gerçekten okumak güzel bir şey’.

SPORCU OLARAK 1 GÜNÜNÜZ NASIL GEÇİYOR?

Adem Koçak; ‘Biz her şeyimizi futbola göre ayarlamaya çalışıyoruz. Kahvaltı saatimizi idmana göre yapıyoruz. Öğle yemeği, akşam yemeği her şeyi futbola göre ayarlıyoruz. Akşamları genelde okey oynuyoruz. Burhan benim okey ortağım’.

Burhan Eşer; ‘Antrenmanlarımız çoğunlukla sabah oluyor. Rutin şeyler. Akşamları da Adem ağabeygil okey oynuyor ben kitap okuyorum. (gülüyor)’

Ziya Erdal; ‘Burhan ağabey burada yalan söylüyor kitap okumuyor. Masa başında okey oynuyor. (gülüyor) Her gün antrenman var. Sonra dinlenme, yemek. Ben özellikle kulübün şoförüyle tavla oynuyorum. Akşamları genellikle play-station oynuyoruz. Genellikle 1 günümüz tesiste geçiyor’.

MAĞLUBİYET SONRASI PSİKOLOJİNİZİ NASIL DÜZELTİYORSUNUZ?

Adem Koçak; ‘Kötü oynadıysak bazen uykusuz geceler oluyor. Bunları atlatmaya mecburuz. İnanın galibiyetleri de, mağlubiyetleri de 1 gün yaşıyoruz. O maçı unutup diğerine konsantre olmamız gerekiyor’.

Burhan Eşer; ‘Biz aslında galibiyetleri ve mağlubiyetleri çok abartıyoruz. Çok etkisinde kalıyoruz. Doğru değil bu. Maç bittikten sonra rahatlamak gerekiyor. Ama mağlubiyetler üzücü oluyor’.

FUTBOL HAYATINIZDA HİÇ VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?

Adem Koçak: ‘Aslında hiç düşünmedik. Sonuçta sevdiğimiz işi yaptığımız için her gün keyif aldığımız için hiç düşünmedik. Asla vazgeçmeyi düşünmedik. Futbol çok güzel bir şey‘.

FUTBOLA BAŞLARKEN AİLENİZİN TEPKİSİ NE OLDU?

Adem Koçak; ‘Babam futbolu çok sevdiği için babam bana destek verdi. Ama 16 yaşımda futbolcu olabilmek için Fransa’yı bırakıp ailemi bırakıp Türkiye’ye gelmek zorundaydım. Annem biraz karşı çıktı’.

Burhan Eşer; ‘Açıkçası benim ailem futbolcu olmama karşıydı. Diyarbakır da büyüdüğüm için orada futbolcu olmak gerçekten zor. Ama ben kendime bir yol haritası çizmiştim. 14-15 yaşlarımda futbolcu olmayı çok istiyordum. Ailemi karşıma aldım. Ailem okumamı istiyordu. Ben kendim çabaladım. İstediğim sonuçları yakaladım’.

Ziya Erdal; ‘Benim ailem karşı çıkmadı. Hatta babam yazdırmıştı beni ilk başladığım kulübe. Sonra kendi ayaklarımın üzerinde durdum. Ailemin desteği geldi ve bugünlere geldik’.

FUTBOLCU OLARAK İDOLÜNÜZ VARMI?

Adem Koçak; ‘Benim idolüm Zinedine Zidane’.

Burhan Eşer; ‘Benim küçük yaşlarda idolüm Rıdvan Dilmen’di. Daha sonrasında ise Kaka’.

Ziya Erdal; ‘Beğendiğim en iyi sol bek bizim hocamız Roberto Carlos’.

FUTBOLDA KAZANDIĞINIZ İLK PARA SİZE NE HİSSETTİRDİ?

Adem Koçak; ‘İlk para kazandığımızda bir gurur vardı bizde. Ailemize destek olduğumuzda daha da mutlu oluyorduk’.

Ziya Erdal; ‘İlk kazandığımız para hayata bakış açınıza bakmanızda güven sağlıyor. Ailemize destek oluyoruz kazandığımız para ile’.

FUTBOLCU MESLEĞİNİ ÖNERİRMİSİNİZ?

Burhan Eşer: ‘Futbolculuğu öneririm. Çünkü gerçekten çok güzel bir meslek. Biz insanları mutlu ettiğimiz zaman ayrı bir keyif alıyoruz.’

ROBERTO CARLOS’U NASIL BULUYORSUNUZ?

Ziya Erdal: ‘Hocamızın futbolcuk dönemi güzel geçmiş. Hocalığı da ilk Sivasspor’da. Bize ilk sahada rahat olmayı öğretti. Buda zaten sonuçlara yansıdı. Gerçekten güzel bir performans sergiliyoruz. Hocamızla mutluyuz.’

TARAFTALAR HAKKINDE NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Ziya Erdal: ‘Bizim taraftarımız son Beşiktaş maçı hariç diğer maçlarda stadyumu doldurdular. Güzel bir birliktelik halinde maçlarımızı izlediler. Bizde onlara daha karşılığını verdik. Biraz da ateşleyici olabilirler. ‘

SİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN TEKNİK ADAM?

Adem Koçak: Aykut Kocaman.

MECNUN BAŞKAN VE ROBERTO CARLOS İLE ÇALIŞMAK NE GİBİ ARTILAR VERİYOR?

Adem Koçak; ‘Başkanımız Mecnun Otyakmaz gerçekten çok büyük bir insan. Sivasspor’a gerçekten gönül vermiş birisi. Kulüp için çok büyük fedakarlıklar yapmıştır. Mecnun Başkan ile çalışmak bizlere bir güven veriyor. Roberto Carlos ise ismini ilk duyduğumuzda bizlerde çok heyecanlanmıştık. Ama baktık ki aramızdan biri gibi. Bizimle sohbet eden, muhabbet eden, hoşgörülü, alçak gönüllü iyi bir insan ve saha içinde bize özgürlük tanıyan, bizlere artı şeyler veren bir teknik adam. Onunla çalışmaktan mutluyuz. Umarım uzun yıllar Sivasspor’da çalışır diye düşünüyorum’.

Burhan Eşer; ‘Mecnun başkan gerçekten Sivasspor’a çok büyük şeyler katmış birisi. Bu sene ben çalışma fırsatı buldum. Çok başkanlar gördük, çok yöneticiler gördük ama hem yönetimimiz olsun hem başkanımız olsun bize karşı bir güven oluşturduğunu düşünüyoruz. Roberto Carlos’a gelince ne mutlu ki ilk hocalık deneyimini Sivasspor’da yaşıyor. Bu hem Sivasspor camiası için hem bizim için, hem de Türk sporu için çok önemli bir şey. Roberto Carlos ile çalışmaktan dolayı mutluyuz’.

Ziya Erdal; ‘Gerçekten başkanımız çok başarılı bir başkan. 9 yıl oldu. Yönetimde tabi ki başarılı. Şehre ve kulübüne çok güvenen bir insan başkan. İnşallah daha uzun yıllar Sivasspor da Başkanı olarak görürüz. Hocamızın da tabii ki ilk yılı daha. Sivas şehrinde, Sivasspor’da hocalık yapıyor. Herşey çok güzel gidiyor. Hocamız Carlos Fenerbahçe’de de oynadı ama oynadığından daha çok hocalığı iz bıraktı diye düşünüyorum. İnşallah oda uzun yıllar Sivasspor’da hocalık yapar’.

MAÇLARDA KART GÖRDÜĞÜNÜZDE NEDEN HAKEME İTİRAZ EDİYORSUNUZ?

Adem Koçak: ‘Maçtan sonra düşündüğümüzde bizde diyoruz keşke itiraz etmeseydik. Oyunun stresi ile insan haksızlığa uğradığını düşünüyor ve anormal tepkiler veriyor. Ama yapmamamız gereken bir davranış.’

TAKIMDA ŞAKALAŞIRKEN HİTAP ETTİĞİNİZ LAKAPLARINIZ NELER?

Adem Koçak; ‘Okeyde arkadaşım Burhan olduğu için orti diyorum. Burhan da bana öyle diyor’.

Ziya Erdal; ‘Bazen soy isimlerini söylüyorum. Bana çoğunlukla Kıtmir diyorlar’.

BASINLA İLİŞİKİLERİNİZ NASIL?

Ziya Erdal; ‘Benim basınla hiç aram yok. (gülüyor) Sivas basını gerçekten düzgün, yalan haber yapmayan, doğru yazan ve haberciliğin yanında insanlığı ile de çok dürüst insanlar. Onlar gerçekten Sivas ve Sivasspor adına çok önemli insanlar’.

Burhan Eşer; ‘Sivas basınını ben bu sene tanıma fırsatı buldum. Sağ olsunlar bize destek oluyorlar. Onlarda bizim gibi sabah gelip antrenmanlarımızı izliyorlar. Değerli Sivasspor taraftarlarına bilgiler veriyorlar. Onlarda bizimle bu yarışın içinde. Onlara da teşekkür ediyoruz’.

Adem Koçak; ‘Hepsini ayrı ayrı seviyoruz. Kötü günlerimizde her zaman yanımızdalar. Bizi zor duruma düşürecek haber yapmıyorlar. İnşallah Avrupa’ya beraber gider daha çok seviniriz’.

FUTBOLCULARA ÖDÜL

Söyleşi sonrası okulda öğrenciler arasında yapılan ankette yılın en genç gelişme gösteren oyuncusu seçilen Ziya Erdal, yılın en iyi futbolcusu seçilen Burhan Eşer ile yılın en centilmen oyuncusu seçilen takım kaptanı Adem Koçak'a plaket verildi. Tören sonrası öğrenciler futbolcular ile bol bol hatıra fotoğrafı çekinip son moda olan ‘selfie’ yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!