USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

14-05-2014 AKSA SİVAS DOĞAL GAZ DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI´NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVET İLANI

14-05-2014 AKSA SİVAS DOĞAL GAZ DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI´NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVET İLANI

14-05-2014 AKSA SİVAS DOĞAL GAZ DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI´NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVET İLANI
13-05-2014 16:06
Google News


AKSA SİVAS DOĞAL GAZ DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVET İLANI

Şirketimizin 2011, 2012 ve 2013 yıllarına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 3 Haziran 2014 tarihi saat 14:00 'de, şirket merkezi olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi İstiklal Cad. Model Apt. No:14 DK 1 SİVAS adresinde, Bakanlık Temsilcisi talep edilmeksizin aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere yapılacaktır.
Aşağıda yazılı bulunan gündem maddelerinin görüşüleceği toplantıya sayın pay sahiplerinin iştiraki, mazeretleri dolayısı ile toplantıya katılamayacak olanların aşağıda örneği bulunan vekâletnameye uygun olarak düzenleyecekleri vekâletname ile kendilerini vekil vasıtası ile temsil ettirmeleri ilan olunur.
Şirketin 2011, 2012 ve 2013 Yıllarına ait finansal tabloları, konsolide finansal tabloları, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu, denetleme raporu ve yönetim kurulunun kâr dağıtım önerisi toplantı gününden 15 gün evvel şirket ortaklarının tetkikine sunulmak üzere şirket merkezinde hazır bulundurulacaktır.
                            YÖNETİM KURULU

GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ
1.        Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması
2.        Yönetim kurulunca hazırlanan yıllık faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi
3.        Denetçi raporlarının okunması
4.        Finansal tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki
5.        Yönetim kurulu üyelerinin ve denetçinin ibrası
6.        Kârın kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi
7.        Yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi
8.        İstifa eden Yönetim Kurulu üyelerinin yerine seçilen üyelerin Genel Kurul'un onayına sunulması
9.        Şirket yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi, görev sürelerinin tespiti
10.    Şirket ana sözleşmesinin 'Yönetim Kurulu ve Süresi' başlıklı 8'nci maddesinin, 'Temsil ve İlzam,  Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev Taksimi' başlıklı 9'uncu maddesinin, 'Murakıplar' başlıklı 10'ncu maddesinin, 'Genel Kurul'  11'nci maddesinin, 'Toplantıda Komiser Bulundurulması'  başlıklı 12'nci maddesinin, 'İlan' başlıklı 13'ncü maddesinin, 'Karın Tespit ve Dağıtımı' başlıklı' 15'nci, 'İhtiyat Akçesi' başlıklı 16'ncı maddesinin ekteki şekilde tadil edilmesinin genel kurul  onayına sunulması,
11.    Türk Ticaret Kanunu'nun 419 ncu maddesi gereğince hazırlanan, Genel kurul toplantılarına ilişkin İç Yönergenin okunması ve genel kurul onayına sunulması,
12.    Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395 inci ve 396 ıncı maddelerine göre izin verilmesi,
13.    Kapanış.
VEKALETNAME (ÖRNEK)
Sahibi olduğum …………TL toplam itibari değerde paya ilişkin olarak Aksa Sivas Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketinin 3 Haziran 2014 tarihinde saat 14:00'de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi İstiklal Cad. Model Apt. No:14 Dk 1 Sivas adresinde yapılacak 2011, 2012 ve 2013 yıllarına ait olağan genel kurul toplantısında beni temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya .....................'yı vekil tayin ettim.  

Vekaleti Veren
Adı Soyadı/Unvanı
Tarih ve İmza

NOT: Vekaletnamenin noter tasdiksiz olması halinde vekaleti verenin noter tasdikli imza sirküleri vekaletnameye eklenecektir.

AKSA SİVAS DOĞAL GAZ DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ
ANA SÖZLEŞME TADİL METNİ

ESKİ ŞEKİL
MADDE 8. YÖNETİM KURULU VE SÜRESİ
Şirketin işleri ve idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri dairesinde hissedarlar arasından seçilecek en az üç üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Yönetim kurulu üyeleri en çok üç yıl için seçilirler. İlk yönetim kurulu üyeleri geçici birinci madde ile üç yıl için seçilmişlerdir. Seçim süresi sona eren yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler. Genel kurul lüzum görürse, yönetim kurulu üyelerini her zaman değiştirebilirler.

YENİ ŞEKİL
MADDE 8. YÖNETİM KURULU VE SÜRESİ
Şirketin işleri ve idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.  Yönetim kurulu üyeleri en çok 3(üç) yıl için seçilirler.
Seçim süresi sonra eren Yönetim Kurulu Üyeleri yeniden seçilebilirler.
Genel kurul, lüzum görülürse Yönetim Kurulu Üyelerini her zaman değiştirebilir.

ESKİ ŞEKİL
MADDE 9. ŞİRKETİ TEMSİL VE İLZAM, YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN GÖREV TAKSİMİ
Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili yönetim kuruluna aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirketin unvanı altına konmuş ve şirketi ilzama yetkili şahıs veya şahısların imzasını taşıması gereklidir. Şirket namına imzaya yetkili şahıslar ve bunların ne şekilde şirket namına imza edecekleri yönetim kururlu kararı ile tayin ve tespit edildikten sonra keyfiyet usulen tescil ve ilan edilir.
Yönetim kurulu temsil yetkisini ve idare işlerinin hepsini veya bir kısmını yönetim kurulu üyeleri olan bir veya birkaç murahhasa veya hissedar olması zorunlu olmayan müdürlere bırakabilir.
Şirket işlerinin ve faaliyetinin gelişmesi ile yönetim kurulu lüzum ve ihtiyaç gördüğü takdirde idare işlerinin ve görevlerinin kendi üyeleri arasında ne şekilde ve hangi esaslar dairesinde taksim edileceğini tespit eder.
Şirket, doğal gaz dağıtım lisansının iptalinin gerekmesi halinde, lisansın iptalinden önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun alacağı kararlar doğrultusunda tüketicilerin korunması ve hizmetin aksamaması  açısından, lisans kapsamındaki faaliyetlerin yürütülmesi ve dağıtım şebekesinin işletilmesini teminen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, şirket yönetim kurulunun veya şirketi idare edenlerin bir kısmının veya tamamının, geçici olarak değiştirilmesi suretiyle, Kurum tarafından yerlerine yeni atama yapılabileceğini kabul eder.
Şirket, lisansının iptal edilmesi durumunda Kurumun, şirketin nam ve hesabına yüzyirmi gün içerisinde şebekenin satışı ve yeni lisans sahibinin belirlenmesi için ihaleye çıkacağı ve bu süreçte, şebekenin yeni lisans sahibine satış bedelinin ve ihaleye ilişkin usul ve esasların Kurul tarafından belirleneceğini kabul eder.

YENİ ŞEKİL
MADDE 9. ŞİRKETİN TEMSİLİ
Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu'na aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirket ünvanı altına konmuş ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin imzasını taşıması gereklidir.
Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu'nun 367'inci maddesine göre şirketi temsil ve idare yetkisini kısmen veya tamamen bir veya birkaç Yönetim Kurulu üyesine veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. Yönetim kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir. Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler. Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları bu iç yönerge hakkında yazılı olarak bilgilendirir.
Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir.
Şirket, doğal gaz dağıtım lisansının iptalinin gerekmesi halinde, lisansın iptalinden önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun alacağı kararlar doğrultusunda tüketicilerin korunması ve hizmetin aksamaması açısından, lisans kapsamındaki faaliyetlerin yürütülmesi ve dağıtım şebekesinin işletilmesini teminen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, şirket yönetim kurulunun veya şirketi idare edenlerin bir kısmının  veya tamamının, geçici olarak değiştirilmesi suretiyle, Kurum tarafından yerlerine yeni atama yapılabileceğini kabul eder. Şirket, lisansının iptal edilmesi durumunda Kurumun, şirketin nam ve hesabına yüzyirmi gün içerisinde şebekenin satışı ve yeni lisans sahibinin belirlenmesi için ihaleye çıkacağı ve bu süreçte, şebekenin yeni lisans sahibine satış bedelinin ve ihaleye ilişkin usul ve esasların Kurul tarafından belirleneceğini kabul eder.

ESKİ ŞEKİL
MADDE 10. MURAKIPLAR VE GÖREVLERİ
Genel kurul gerek hissedarlar arasından gerekse dışarıdan en çok üç yıl için bir veya birden fazla murakıp seçer. Bunların sayısı beşi geçemez. İlk murakıp geçici ikinci maddede bir yıl süre ile seçilmiştir. Murakıplar Türk Ticaret Kanunun 353-357. maddelerinde sayılan görevleri yapmakla yükümlüdür.

YENİ ŞEKİL
MADDE 10. Bu madde şirket esas sözleşmesinden çıkartılmıştır.  

ESKİ ŞEKİL
MADDE 11. GENEL KURUL
a- Davet Şekli: Genel Kurullar olağan ve olağanüstü olarak toplanır. Bu toplantılara davette Türk Ticaret Kanunun 355.365.466 ve 368.Madde hükümleri uygulanır.
b- Toplantı Vakti: Olağan Genel Kurul şirketin hesap devresinin sonundan itibaren 3 ay içerisinde ve senede en az bir defa, olağanüstü genel kurullar ise, şirket işlerinin icap ettiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
c- Rey Verme ve Vekil Tayini: Olağan ve olağanüstü Genel Kurul Toplantılarında hazır bulunan hissedarların veya vekillerinin her hisse için bir oyu vardır. Genel Kurul toplantılarında hissedarlar kendilerini diğer hissedarlar veya dışarıdan tayin edecekleri vekil vasıtasıyla temsil ettirebilirler. Şirkette hissedar olan vekiller kendi oylarından başka temsil ettikleri hissedarların sahip oldukları oyları kullanmaya yetkilidirler.
d- Müzakerelerin Yapılması ve Karar Nisabı: Şirket Genel Kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanunu'nun 369. Maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel Kurul toplantıları ve toplantılardaki karar nisabı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine bağlıdır.
e- Toplantı Yeri: Genel Kurullar şirketin yönetim merkezi binasında veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.  

YENİ ŞEKİL
MADDE 11. GENEL KURUL
Genel Kurul toplantılarında aşağıdaki esaslar uygulanır:
Davet Şekli: Genel Kurullar olağan veya olağanüstü olarak toplanırlar. Bu toplantılara davette Ticaret Kanun'u hükümleri uygulanacaktır.
a - Toplantı Vakti: Olağan genel kurul toplantıları şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde ve senede en az bir defa, olağanüstü genel kurul toplantıları ise şirketin işleri icap ettiği hallerde ve zamanda yapılır.
b - Rey Verme ve Vekil Tayini: Olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarında hazır bulunan hissedarlar veya vekillerinin her hisse için bir oyu vardır. Genel Kurul toplantılarında hissedarlar kendilerini diğer hissedarlar veya hariçten tayin edecekleri vekil vasıtası ile temsil ettirebilirler. Şirket hissedarları olan vekiller kendi oylarından başka temsil ettikleri hissedarların sahip olduğu oyları kullanmaya yetkilidir.
c - Müzakerelerin Yapılması Ve Karar Nisabı: Şirket genel kurul toplantılarında Ticaret Kanun'unda yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel Kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı Ticaret Kanun'u hükümlerine tabiidir.
d - Toplantı Yeri: Genel Kurul şirketin merkezinin bulunduğu mülki idare birimi sınırları içinde veya şirket merkezinin bulunduğu mülki idare birimi sınırları dışındaki başka bir yerde veya yurt dışında uygun görülecek diğer bir mahalde daha önceden usulünce ilan edilmek kaydı ile toplanır.
Bu hususun toplantıya çağrı mektupları ile ilanlar aracılığıyla bütün hissedarlara duyurulması şarttır. Şirket genel kurul toplantıları elektronik ortamda da yapılabilir.
Şirketin genel kurul toplantılarına katılma hakkı bulunan hak sahipleri bu toplantılara, Türk Ticaret Kanununun 1527 nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilirler. Şirket, Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca hak sahiplerinin genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkan tanıyacak elektronik genel kurul sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak tüm genel kurul toplantılarında esas sözleşmenin bu hükmü uyarınca, kurulmuş olan sistem üzerinden hak sahiplerinin ve temsilcilerinin, anılan Yönetmelik hükümlerinde belirtilen haklarını kullanabilmesi sağlanır.

ESKİ ŞEKİL
MADDE 12. TOPLANTIDA KOMİSER BULUNMASI
Gerek olağan gerekse olağanüstü Genel Kurul toplantılarında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Komiserinin bulunması ve toplantı tutanaklarının ilgililerle birlikte imza etmesi şarttır. Komiserin gıyabında yapılacak genel kurul toplantılarında alınacak kararlar ve komiserin imzasını taşımayan toplantı tutanakları geçerli değildir.

YENİ ŞEKİL
MADDE 12. Bu madde şirket esas sözleşmesinden çıkartılmıştır.

ESKİ ŞEKİL
MADDE 13. İLAN
Şirkete ait ilanlar TTK'nun 37.maddesinin 4. Fıkrası hükümleri saklı kalmak şartıyla şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az 15 gün evvel yapılır. Mahallinde gazete yayınlanmadığı takdirde ilan en yakın yerdeki gazete ile yapılır.
Ancak Genel Kurulun toplantıya çağırılmasına ait ilanların TTK'nun 368.maddesi hükümleri gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az 2 hafta evvel yapılması zorunludur.
Sermayenin azaltılması ve tasfiyeye ait ilanlar için TTK 397 ve 438. Maddeleri hükümleri uygulanır.  

YENİ ŞEKİL
MADDE 13. İLANLAR
Şirkete ait ilanlar,  Türk Ticaret Kanununun 35 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az onbeş gün önce yapılır. Mahallinde gazete yayımlanmadığı takdirde ilan, en yakın yerlerdeki gazete ile yapılır.
Genel kurulun toplantıya çağırılmasına ait ilanlar Türk Ticaret Kanununun 414 üncü maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.
Sermayenin azaltılması ve tasfiyeye ait ilanlar için TTK 474 ve 532. Maddeleri hükümleri uygulanır.  

ESKİ ŞEKİL
MADDE 15. KARIN TESPİT VE DAĞITIMI
Şirket genel masrafları ile muhtelif amortisman bedelleri gibi şirketçe ödenmesi veya ayrılması zorunlu olan miktar hesap yılı sonunda tespit edilen gelirlerden indirildikten sonra geriye kalan miktar safi karı teşkil eder. Bu suretle meydana gelecek kardan kurumlar vergisi kesildikten sonra %5 kanuni ihtiyat akçesi ayrılır. Kalandan hissedarlara ödenmiş sermayelerinin %5'i nispetinde birinci temettü dağıtılır. Geri kalan kısım genel kurulun karar vereceği şekilde kısmen veya tamamen dağıtılır veya fevkalade ihtiyat akçesi olarak ayrılır.
İkinci temettü hissesi olarak dağıtılması kararlaştırılan ve kara katılan diğer kişilere dağıtılan paralardan Türk Ticaret Kanunun 466/3 maddesi gereğince %10 kesilerek kanuni yedek akçeye ayrılır.

YENİ ŞEKİL
MADDE 15. KARIN DAĞITIMI
Şirketin genel masrafları ile muhtelif amortisman bedelleri gibi şirketçe ödenmesi ve ayrılması zorunlu olan miktar hesap yılı sonunda tespit edilen gelirlerin indirilmesinden sonra, geri kalan miktar safi karı teşkil eder. Bu surette meydana gelecek kardan Kurumlar Vergisi kesildikten sonra %5 kanuni yedek akçe ayrılır. Bu kalan itfa edilmemiş hisse senetlerinin bedelleri ödenen kısmına %5(yüzde beş) oranında birinci temettü verilmesine yetecek miktar çıkarılır. Geri kalan kısım Genel Kurulun tespit edeceği şekil ve surette dağıtılır. Kurucular ve yönetim kurulu üyeleriyle memur hizmetlilere ayrılacak miktar ikinci temettü hissesi olarak hissedarlara dağıtılması kararlaştırılan ve kara iştirak eden kuruluşlara dağıtılan paradan Türk Ticaret Kanunun 519. Maddesinin 3.fıkrası gereğince %10 (yüzde on) kesilerek adi kanuni yedek akçeye eklenir.

ESKİ ŞEKİL
MADDE 16. İHTİYAT AKÇESİ
Şirket tarafından ayrılan ihtiyat akçeleri hakkında Türk Ticaret Kanunu'nun 466 ve 467.maddeleri hükümleri uygulanır.

YENİ ŞEKİL
MADDE 16. İHTİYAT AKÇESİ
Şirket tarafından ayrılan ihtiyat akçeleri hakkında Türk Ticaret Kanunu'nun 519 ve 521.maddeleri hükümleri uygulanır. BASIN:761 www.bik.gov.tr   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!