USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muhteşem Final

Muhteşem Final

Muhteşem Final
23-05-2014 17:41
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Sivas’ta yapıldı.

Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı, Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından programa alınan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Halk oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 4 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapılan törenle başladı. Törene Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydınlı, Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Yıldırım, Halk Oyunları İl Temsilcisi Ahmet Karababa ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HALK OYUNLARI GENÇLERİN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİDİR

Açılış konuşmasını yapan Halk Oyunları İl Temsilcisi Ahmet Karababa, halk oyunlarının gençlerin gelişiminde çok önemli bir faktör olduğunu belirterek ‘Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Daire Başkanlığı, Okul Sporları Başkanlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Okullar Arası Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Finallerine hoş geldiniz. 23 Mayıs’ta 23 yöre Sultan Şehir Sivas’ta dedik ve bu organizasyonu yaptık. Ülkemizin değişik bölgelerinden yörelerinin güzel oyunlarını sergileyen Sultan Şehrimize gelen halk oyunları ekiplerine başarılar diliyorum. Halk oyunları ülkemizin nasıl bir coğrafyaya sahip olduğunun göstergesidir. Horon denince akla Karadeniz, Halay denince akla Güney ve Doğu Anadolu, Efe denince Ege Bölgesi, Karşılama denince Akdeniz Bölgesi akla gelir bu Türkiye’nin ne kadar zengin ve  geniş bir kültüre sahip olduğunun göstergesidir. Her bir bölgenin, her bir yörenin oyununda başarılar, sevinçler, üzüntüler doğal duygular yaşanır. Halk oyunları birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi gösterir. Fedakarlık ister, azim ister gayret ister, çalışma ister. Halk oyunları kültürel, sosyal ve sportif bir yarışma olduğundan dolayı gençlerimizin derslerinden kalan zamanlarını bu tür faaliyetlerle geçirmeyi, milli birlik ve beraberliğimizi fazlasıyla hissetmemize vesile olur. Bütün ekiplerimize başarılar diliyorum.’

SULTAN ŞEHRE HOŞGELDİNİZ

Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca şehir dışından gelen misafirlere hoş geldin diyerek şöyle konuştu ‘Sultan Şehir Sivas’ta sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sizleri Sivas’ta ağırlamaktan onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm ekiplere başarılar diliyorum.’

TÜRKİYE’NİN ÖZETİ

Sivas Valisi Alim Barut rengarenk bir ortamda bulunan herkese hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Barut ‘İçinde bulunduğumuz günlerin belli bir manası var. Soma ilçemize düşen ateş tüm Türkiye’ye düştü maalesef. Burada hayatlarını kaybedenlere tekrardan Allah rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar ve yaralılara hayırlı şifalar diliyorum. Bu program nedeni ile sizleri Sivas gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir Anadolu şehrinde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti de ayrıca ifade etmek isterim. Yarışmaya katıldığınız ilden başarılı sonuçlar alarak bir üst tura çıktınız ve burada tekrar yarışmak için geldiniz. En iyi sonucu almak hedefinizdesiniz ancak centilmence yarışmayı bile bilmek bir yarışı kazanmaktan daha önemlidir. Bu yarışma yapılırken katıldığınız süreri en iyi şekilde temsil edecek aynı zamanda şehrinizin tanıtımına katkıda bulunacaksınız bu bakımdan kültür elçisi görevi yapmaktasınız. Göstereceğiniz birlik, beraberlik ve dayanışma çok önemli. Sizlerin göstereceği performans sizden sonraki arkadaşlarınıza örnek olacak, halk oyunları kültürü sizlerin gayreti ile devam edecektir. Sizlere ayrıca şunu da söylemek istiyorum açık hava müzesini andıran güzel Sivas’ımızı gezmenizi tavsiye ederim. Özellikle kent meydanımızda tarih özetlenmiş gibidir. Sizleri buralarda görmekten, ilimizden yarışıyor olmanızdan son derece memnunum. Biliyorsunuz ki Türk Halk Kültürü içerisinde türkünün ayrı bir yeri vardır. Türkünün yoldaşı, türkünün kardeşi de oyundur, halaydır bu güzelliklerde salonumuzu doldurmuştur. Unutmayınız ki küçücük bir salonda olmamıza rağmen tüm Türkiye’nin özeti konumundasınız. Bu renklerden çok zevk aldım. Katılan herkese teşekkür eder, başarılar dilerim benim gönlümde hepiniz birinci oldunuz’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ekipler sahnede hünerlerini sergiledi. 

Okullar arası Halk oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına Batman, Adana, Trabzon, Gaziantep, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Sivas, Diyarbakır, Artvin, Ankara, Manisa, Muğla, Kahramanmaraş, Bolu, Artvin, İstanbul, Aydın ve Van illerinden gelen 23 takım katıldı. Şampiyonada Sivas’ı Kazım Karabekir Paşa Ortaokulu temsil etti.

Yarışmaya Tekirdağ’dan gelen 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin Soma yazılı t-shirtleri ilgi çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!