USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkandan ?YİĞİTLİK´ Dersi

Başkandan ?YİĞİTLİK´ Dersi

Başkandan ?YİĞİTLİK´ Dersi
26-05-2014 14:59
Google News


Sivasspor Yönetim Kurulu Başkanı Mecnun Otyakmaz sessizliğini bozdu.

Otyakmaz ‘Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlarda bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalara saydığım isimlerin hepsi şahit, biz öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum’.

Otyakmaz ‘Sosyal medyada statlarda sürekli masum olmamıza rağmen şikeciler diye yazan ve tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon’a sokmayız diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterebilecek mi?’.

Otyakmaz ‘Evet, Sivas yiğitler şehridir ve kulübünü yiğitçe yönetir. Süreçte yaptığımız yiğitliğin sayesinde 3 yıldır temizlik edebiyatı yapanların hezeyanlarına verecek cevabımız vardır. İlgili kulübün hem eski hem de görevdeki başkanlarına ‘yiğitlik’ gereği zamanında bunları söyledik. İlgili kulübün başkanı, ‘Bunları açıklayın herkes cezasını çeksin’ diye cevap verdi. Biz de; ‘Biz size söyledik siz açıklayın’ dedik.

Otyakmaz ‘Yiğitliğimiz suistimal edilip karşılık görmeyince biz de yiğitliğin muhatabına göre bir limitinin olduğunu kavramış olduk. Bundan sonra Cumhuriyet savcılarımız istediğinde gerekli ifadelerimiz verilecektir. Kongrede yaptığım konuşmanın her kelimesi doğrudur. Gerçekler ortaya çıktığında kimin kuyruğunun sıkıştığını kamuoyu taktir edecektir'.

 

OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, sessizliğini bozdu.

Hafta sonu yapılan genel kurulda şike iddialarıyla ilgili dönemi değerlendiren ve Trabzonspor’un futbolcularına şike teklifinde bulunduğunu dile getiren Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ‘Sosyal medyada statlarda sürekli masum olmamıza rağmen şikeciler diye yazan ve tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon’a sokmayız diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterebilecek mi? Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlarda bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalara saydığım isimlerin hepsi şahit, biz öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum.’dedi

3 YILLIK SÜREYİ DEĞERLENDİRDİ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, şike iddialarıyla ilgili 3 yıllık süreyi değerlendirdi.

Otyakmaz ‘Ben bugün burada bu 3 yılda yaşadığım diğer olaylardan bahsetmek istiyorum., hepimizin bildiği gibi şahsım ve kulübümüz 3 temmuz 2011’de büyük bir travma yaşadı. Bizler şike yapmak gibi onursuz bir suçla suçlandık ve yargılandık. Bu yargılanma sırasında bizim için iyi sayılabilecek gelişmeler de oldu. Bütün ön yargılı incelemelere rağmen kulübümüzün 1 kuruşunun dahi su istimal edilmediği, aksine büyük bir hassasiyet gösterildiği ortaya çıktı. Bütün defterlerimiz, hesaplarımız didik didik edilmesine rağmen bizi bu manada suçlayamadılar. MASAK 3 yıllık defterlerimizi inceleyerek defterlerimizi ibra etti.

Bu yargılama sırasında beni en çok üzen şey yargı sistemimizin ne hale geldiğini görmek oldu. Henüz yasal olarak şike diye bir suçun Türk Ceza kanununda yeri olmamasına rağmen küme düşme potasında olan Sivasspor’un şike yapabileceği öngörülerek dinleme izni alınmasıyla başlamıştı adaletsizlik. Bizden başka hiç bir küme düşme tehlikesi yaşayan takım dinlemeye alınmamıştı oysaki. Ne Diyarbakır ne Buca ne diğerleri.

Akabinde dönemin Kulüpler Birliği başkanı olan Aziz Yıldırım’la yardımcısı olarak benim rutin telefon görüşmelerim su istimal edildi. Neymiş hastalığından dolayı ertelemek zorunda olduğu bir toplantıyı bana bildirdikten ve o hafta kiminle oynayacağımızı sorduktan sonra inşallah kazanırsınız demiş. Ne diyecekti inşallah yenilirsiniz mi diyecekti.

Ardından İl Güvenlik Kurulumuzun kararıyla ki bu toplantıda dönemin Sivas Valisi, Emniyet Müdürü, Spor Müdürü ve yönetimimizin kararıyla Fenerbahçe’ye ayrılan biletler ve parası tahsil için yapılan konuşmalar dosyada en büyük deşil olarak sunuldu. Oysaki tüm paralar kulüpten kulübe banka havalesi ile geçmişti ve makbuzlar dosyadaydı.

Sadece masumiyetine gönülden inandığın kalecimiz Korcan açısından bir takım iddialar söz konusudur. Önümüzdeki Haziran ayının 3’ünde İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak toplantıda gerekli savunmasının yapılmasından sonra UEFA kupası yolunda hiçbir engelin kalmayacağı görüşündeyim.

Tabi bununla birlikte hem sosyal medya hem de e-mail yoluyla bizim UEFA’ya alınmamamız yönünde yapılan bir takım gönderiler oluyor. Bu zamana kadar ‘Dünyaya yeteri kadar rezil olduk bu yangına bir odunda biz atmayalım’ düşüncesiyle olaylar daha da büyümesin diye bildiğimiz ama konuşmadığımız bazı konuları da artık sizlerle paylaşma zorunluluğunu ortaya çıkardı bu gönderiler. Sabrında bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama kim anlar!

AYNI KARARLILIĞI GÖSTEREBİLECEK Mİ ?

Kendisinin açıklamasının ardından Trabzonspor cephesinden gelen açıklama karşısında sessizliğini bozan ve yiğitlik dersi veren Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ‘Sosyal medyada statlarda sürekli masum olmamıza rağmen şikeciler diye yazan ve tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon’a sokmayız diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterebilecek mi? Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlarda bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalara saydığım isimlerin hepsi şahit, biz öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum.

Evet, Sivas yiğitler şehridir ve kulübünü yiğitçe yönetir. Süreçte yaptığımız yiğitliğin sayesinde 3 yıldır temizlik edebiyatı yapanların hezeyanlarına verecek cevabımız vardır.İlgili kulübün hem eski hem de görevdeki başkanlarına ‘yiğitlik’ gereği zamanında bunları söyledik. İlgili kulübün başkanı, ‘Bunları açıklayın herkes cezasını çeksin’ diye cevap verdi. Biz de; ‘Biz size söyledik siz açıklayın’ dedik. Bu zamana kadar açıklama olmadığı gibi bize yapılan haksız saldırılara devam edildi.

Yiğitliğimiz suistimal edilip karşılık görmeyince biz de yiğitliğin muhatabına göre bir limitinin olduğunu kavramış olduk.Bundan sonra Cumhuriyet savcılarımız istediğinde gerekli ifadelerimiz verilecektir.Kongrede yaptığım konuşmanın her kelimesi doğrudur.Gerçekler ortaya çıktığında kimin kuyruğunun sıkıştığını kamuoyu taktir edecektir’ dedi

OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz şike iddialarıyla ilgili gün gün olayları da değerlendirdi.

Otyakmaz ‘19.05.2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız geldi, başkanım özel görüşebilir miyiz dedi. Odama geçtik Başkanım ben takım kaptanıyım, bunu sana söylemek zorundayım. Ama bana nerden duydun diye sorma, benden isim isteme dedi. Trabzon’dan binlerinin bazı arkadaşlara geldiklerini ve kendilerini şampiyon yapacak skoru elde ettikleri takdirde 1.000.000 dolar teşvik pirimi vermeyi vaat ettiklerini, kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden geleni yapacaklarını, bunu söylenmemiş olarak farz edeceklerini söyleyerek konuyu kapattıklarını bana iletti.

Bende gerekli cevabı verdikleri için konunun çok fazla üzerinde durmadım. Ama yinede Zeki Mazlum’u aradım, konuyu anlattım. Bunlar telefon tapelerinde mevcut.

Savcılık sorunca bildiklerimi anlattım cezaevinden çıktıktan sonra Erdal Sarılar bana o Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli’nin yanında gördüğü Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi’nin olabileceğini söyledi. Orduspor maçında Dereli’ye sordum evet Semavi’nin olabileceğini söyledi. Orduspor maçında Dereli’ye sordum evet Semavi’nin 1.000.000 dolar bizde teşvik teklif ettiğini Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı, fakat gelişen olaylar beni bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı.

İnsanların elbise çantaları para çantası diye gazetelere servis edildi. Havaalanında x-ray cihazlarından geçen bu çantanın hiç mi fotoğrafı yoktu. O çantada para olsa mutlaka fotoğrafı olurdu. Nitekim mahkemede de bu iddia çürütüldü. Faruk Beyin elindeki çantada misafirler için ayrılan biletlerin olduğunu Valimiz, Belediye Başkanımız ve Garnizon Komutanımızın yeminli ifadeleri sayesinde ancak ispat edebildik.

Ama bu sefer mahkemede bana hiç sorulmayan 3. bir çantayla suçladılar. Otel kamera kayıtlarını talep ettik, kabul etmediler. Neden etmediler bilmiyorum. O akşam orada neler yaşandıysa hepsi kamera kayıtlarında vardı. Biz İTÜ’ye yolladık görüntüler sunucu da yoktu. Lehimize olan en önemli deliller buhar olmuştu.

Maçtan önce takıma yaptığım maç konuşmasında futbolcu kardeşlerime neler söylediğimin sorulması için mahkemeye getirilmesini istedik yine reddedildik. Bir tane Allah rızası için tek bir tane delil olmadan bize ceza verdiler. Şimdi karar bozuldu ama adalet için adil yargılanma hakkımızı vermedikleri takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkması işten bile değildir.

Kur’an-ı Kerim zan gerçeğin yanında hiçbir şeydir diyor. Kanunlarımız bir kişiye ceza verilmesi için yasal deliller olması gerekir diyor ama sayın savcımız Mehmet BERK avukatlarımın yanında bana ‘Maalesef ülkemizde masum olmak yetmiyor masum görünmekte lazım diyor’ oysa sayın savcımızın görevi masum görünmese de masum olanı ayırıp hakkını iade etmek değil midir? Örnekleri çoğaltabilirim ama nasıl bir yargılama olduğu hakkında yeterli fikir verdiğini düşünüyorum.

Ama bizi bu şekilde itham edenler bugün büyüğünden küçüğüne ya görevden atıldılar ya da görevden alındılar ve çok ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. Bunları hak için adalet için yaptılarsa ve ben bir kazaya kurban gittiysem hakkım onlara helal olsun. Devletime canım feda, ama kafalarının arkasında başka bir şey varsa mahkemeyi Kübra’da onlardan davacıyım.

Ve yine bugün bu şartlarda hazırlanmış bu dosya sebebiyle UEFA disiplin komitesi hakkımızda soruşturma açtı. Ve bizde maalesef ülkemizde adaletin içinde bulunduğu durumun vahametini anlatarak savunma yapmak zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan UEFA’nın tahkim kurulu olarak adlandırılan CAS mahkemesi Fenerbahçe dosyasını görüşürken tanık olarak küçük bir ifade vermeme rağmen dosyayı incelediğinde Sivasspor kulüp başkanı ve yöneticisinin şike yaptığına dair bir kanaat oluşmamıştır kararı vererek adeta adaletin nasıl olması gerektiği yönünde herkese ders vermiştir.

O sene Sivasspor-Trabzonspor maçından önceki akşam Trabzonspor yönetimine yemek verdik. Bunu Sadri Şener, Haşan Yener, Nevzat Şakar, Zeki Mazlum ve Volkan Aydın ile bizim yöneticilerimizin olduğu bir ortamda Sadri başkan’a söyledim iki şehir arasındaki gerginliği azaltacak açıklamalar yapmasını, birinin burnu kanasa sorumlu olacağımızı söyledim. Recep Denizer Sivas’ta olduğu halde yemeğe katılmadı. Sadri Bey merak etme gerekli açıklamayı yaparım dedi ama hiçbir açıklama yapmadı aksine Sivasspor’a teşvik pirimi teklif etmenin Trabzonspor’u yenmek için Ofspor’a teşvik pirimi teklif etmeye benzeyeceğini söyledi ve başkanlığı bıraktı gitti.

Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlarda bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalara saydığım isimlerin hepsi şahit, biz öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum.

Biz 3 yıldır taraftarımızı mutlu edecek sportif başarılara konsantre olmamız gerekirken bu konularla uğraşmak zorunda kaldık. Bundan sonra inşallah Sivasspor’umuzun sportif başarılar elde etmesine yoğunlaşacağız ve değerli hemşerilerimizi mutlu edeceğiz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!