USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İstikbal Göklerdedir?

?İstikbal Göklerdedir?

?İstikbal Göklerdedir?
05-06-2014 17:08
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ‘Geleneksel 3. model uçak yarışması ve uçurtma şenliği’ gerçekleştirildi.

Sivas merkezdeki 23 okuldan 3’erli gruplarla 60 yarışmacının katıldığı etkinlikte ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı ‘Ata Modeli Yarışması’nda yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gültepe Spor Kompleksi Okullar Bölgesi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEĞE HAZIRLANMALARINI ÖNEMSİYORUZ’

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi okul müdürü Tuncay Baral, programda yaptığı konuşmasında, ‘Çocuklarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabileceğini çeşitli vesilelerle, fuarlarla, olimpiyatlarla ve yarışmalarla görüyoruz’ dedi.

Okul müdürü Baral uçak yarışması ile ilgili şunları dile getirdi; ‘Okulumuz ve Türk Hava Kurumu Sivas Şube Başkanlığı ile birlikte geleneksel model uçak yarışması ve uçurtma şenliğinin 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşmış olduğumuz şu günlerde okullarımızda yapmış olduğumuz eğitim, öğretim, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerimizi velilerimiz ve tüm eğitim camiasıyla paylaşmak adına etkinlikler düzenlemiş oluyoruz. Öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanında mesleğe ve hayata hazırlanmalarını da önemsiyoruz’.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ UÇAK SEKTÖRÜNE DAHİL EDECEĞİZ’

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi okul müdürü Baral, öğrencilerini uçak sektörünün içinde dahil etmek istediklerini ifade ederek şunları söyledi; ‘Çocuklarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabileceğini çeşitli vesilelerle, fuarlarla, olimpiyatlarla ve yarışmalarla görüyoruz. Bunlar hem ulusal düzeyde olsun, hem de uluslar arası düzeyde olsun. Teknolojik olarak havacılık sektörü ileri teknoloji ve bilgi gerektiren bir sektördür. Bizde bu manada öğrencilerimizi ülkemizin katma değeri en yüksek olacak, hem gelişmesini hızlandıracak hem de ekonomik olarak üst seviyeye çıkacak lider ülke olması adına ileri teknoloji noktasında bu genç yavrularımızı bugünden bu sektöre yöneltmek uçakları yerde değil veya havada uzaktan değil bizzat kendileri bir şekilde kenarından tutarak bu sektörün içerisine dahil etmek istiyoruz’ dedi.

‘GELECEKTE UÇAKLARINI GÖKYÜZÜNDE UÇURACAKLARDIR’

Okul Müdürü Tuncay Baral gelecekte öğrencileri için gelecekte uçaklarını gökyüzünde uçuracaklarını ifade ederek şöyle devam etti; ‘Öğrencilerimizin de inanıyorum ki gelecekte bu uçakları uçuranlar, göklerimizi teslim ettiğimiz pilotlarımız olacaklardır. Bu öğrencilerimizin şimdiden küçük maketler halinde yapmış olduğu uçaklara ileride inşallah büyüklerini ve her türlüsünü yaparak dünya piyasalarında ihraç edecek veya kullanacak birer mühendis, pilot, tekniker, teknisyen olarak görmek bizleri onurlandıracaktır. Bugün yerde uçurdukları uçakları gelecekte gökyüzünde uçuracaklarına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

‘BU TÜR ETKİNLİKLERE DESTEK VERİRİZ’

Türk Hava Kurumu Sivas Şube Müdürü Halil Işın yaptığı konuşmasında, bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerinin altını çizdi.

THK şube başkanı Işın, şunları söyledi; ‘Biz Türk Hava Kurumu olarak böylesi etkinliklere her zaman artırarak desteklerimizi devam ettireceğiz. Bundan sonraki yıllarda daha da zengin programlar yapılması konusunda her türlü çabayı göstereceğiz. THK’nun kuruluş amacının başında ülkemizde havacılığın tanıtılması, benimsetilmesi, yaygınlaştırılması aynı zamanda havacılık sanayinin oluşturulması gelmektedir. Bu konuda çok önemli mesafenin alındığını rahatlıkla müjdeleyebilirim’.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gerçekleştirilen yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara madalyaları ve ödülleri takdim edildi.

Yapılan ata modeli yarışmasında Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulundan Alperen Ünel birinci olurken, ikinciliği Kılıçarslan İlkokulundan Kaan Dökmeci, üçüncülüğü ise Kazım Karabekir Paşa İlkokulundan Alper Doğan aldı.

Liseler arasında yapılan yarışmada ise birinciliği Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesinden Kaan Yanık, ikinciliği Merkez İmam Hatip Lisesinden Muhammet Ertör alırken, üçüncülük koltuğuna ise Kongre Lisesi’nden Furkan Okalan oturdu.

Etkinliğe Sivas Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Türk Hava Kurumu Sivas Şube Müdürü Halil Işın ve öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!