USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kızılaycılık Ruhunu Yeniden Canlanacak?

?Kızılaycılık Ruhunu Yeniden Canlanacak?

?Kızılaycılık Ruhunu Yeniden Canlanacak?
17-06-2014 09:26
Google News


MUSTAFA IŞIK

Sıkıntılı bir sürecin ardından yeni yönetim kadrosu ile toparlanma sürecine girilen Kızılay Sivas Şubesi’nde, gerçekleştirilen çalışmalar meyve vermeye başladı. Kentte, Kızılay’ın sarsılan imajını yenilemek için düğmeye basan yönetim kurulu, oluşturduğu kadroyla da Kızılay’a hareketlilik getirdi.

Toplumun hemen her kesimi ile temas haline geçen Kızılay Sivas Şubesi Kadın Kolları yönetimi, Sivas Basınından da destek istedi.

Kızılay Sivas Şubesi Kadın Kolları, bu kapsamda şube binasında basın mensuplarına yemek verdi. Şube Başkanı iş adamı Mustafa Sarılar’ın da katıldığı programda, kadın kolları üyeleri basın mensuplarına evlerinde yaptıkları yemek ve tatlıları ikram etti. Kadın Kolları Başkanı Şenay Yiğci’nin hazırladığı Divriği Pilavı, basın mensuplarından büyük ilgi gördü.

‘SİVAS’TA KIZILAYCILIK

RUHU KAYBOLMUŞ’

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, geçmişte yaşanın bazı sıkıntıların Sivas’ta Kızılay’ın imajını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, kentte Kızılaycılık ruhunun kaybolduğunu söyledi. 

Bu ruhu yeniden kazandırmak için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Sarılar, gerçekleştirdikleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sarılar, şu şekilde konuştu:

‘2013 Haziran ayında yapmış olduğumuz olağanüstü genel kurulla Kızılay Sivas Şubesi’ni yeniden şekillendirdik. Önce kendi yönetimimizi oluşturduk. Daha sora Kadın Kolları teşkilatımızı kurduk ve Bismillah diyerek göreve başladık.

Kızılay Sivas Şubesi geçmişte, biz devralmadan önce 3-4 yıl Ankara’dan yönetilmiş. Sivas, çok mağdur durumda bırakılmış. Kızılaycılık ruhu hemen hemen kaybolmuş, tabi ki Sivas halkında Kızılay’ın geçmişteki sıkıntılarından dolayı bir defans oluşmaya başlamış. Biz bu defansı kırmak adına Allah rızası için yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız ve başkanlığımızla birlikte ciddi çalışmalara başladık. Bu çalışmalar neticesinde Kızılay’ımızı tekrar gündeme taşımak, Sivaslıların gönlünde, kalbinde tekrar Kızılay ruhunu canlandırmak adına çok ciddi çalışmalar yaptığımızı söyleyebilirim.

Kızılay, öncelikle buradan Ankara merkeze taşındığından dolayı Kızılay’a ait bir demirbaşın olmayışı, bunları Ankara’dan tekrar kendi merkezimize taşımak adına çeşitli uğraşlarda bulunduk ve bunda da çok başarılı olduk.  Gayrimenkul gelirlerimiz ve demirbaşlarımızı Ankara merkezden tekrar Kızılay Sivas Şube Başkanlığımıza transfer ettik. Bunların dışında Kızılay’ın binası, bizim şube başkanlığımız çok hantal bir vaziyetteydi. Oturacak bir masamız ve sandalyemiz dahi yoktu. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile birlikte sponsorlar olarak sıfırdan Kızılay Şube Başkanlığımızı da düzenledik. Bu da tabi ki bizim önceliğimizden bir tanesiydi. Esas; Sivas halkına, Kızılay olarak neler yapılması gerektiğiydi. Biz bunları yapmaya başladık. Geçmişte çok düşük olan kan sayısını biz yüzlerin üzerine çıkardık. Bunu gerçekleştirmek için Kayseri bölge ile irtibat haline geçerek kan toplama aracını Sivas’a sık sık getirtmeye başladık ve kan alımında çok ciddi mesafeler kat ettik. Bu aldığımız kanlarla da ciddi stoklara ulaştık. Ramazan’da biliyorsunuz kan alımında çok ciddi düşüşler meydana geliyor. Bu ramazan açığını kapatmak adına öncesinde kan alımında ciddi bir çalışma söz konusu oluyor. Hedefimiz geçmişte 16 bin olan yıllık kan toplama oranımızı 24 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şuan itibariyle 22 bin kana ulaşmış durumdayız.

Bunun yanı sıra bizlere sürekli hizmet verebilecek bir kan toplama aracı için de çeşitli girişimlerde bulunduk ve bir otobüs sözü aldık.  İnşallah, Sivas’ta demirbaş olarak otobüsü içerisini dizayn ederek sürekli konuşlandıracağız. Burada sadece Sivas merkez olarak değil, ilçe, belde ve nüfusu yoğun olan köylerde bile kan toplamayı planlamış vaziyetteyiz.

Bugüne kadar yapmış olduğumuz önemli çalışmalar var.  Fakir fukara öğrencileri giydirdik. Bunu 24 okulda gerçekleştirdik, 21’i köy okullarına 3’ünü de merkezdeki ilkokullarda yapmak üzere. Bu yeterli mi? Hala yeterli değil. Kadın kollarımızla birlikte Sivas’ın ihtiyaçlı, fakir ailesini çıkarmaya çalışıyoruz. Ramazan’da çok ciddi çalışmalarımız olacak. Bizler yönetim kurulu olarak ciddi katkılarda bulunacağız. Sivas’taki zengin iş adamlarımızı da kadın kollarımızla birlikte ziyaret edip onların da taahhütlerini alıp yerli yerince yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz.’

Kızılay’ın desteğe ihtiyacı olduğunu, Sivas basınının desteğinin ise kendileri için çok önemli olduğunu belirten Sarılar, basın mensuplarından Kızılay için destek istedi.

‘YİĞCİ DE DESTEK İSTEDİ’

Kızılay Sivas Şube Başkanı Şenay Yiğci’de Kızılay’ın Sivas için, Türkiye için hatta tüm dünya için önemli bir kurum olduğunu belirterek, Sivas şubesi olarak gösterdikleri faaliyetler ve çalışmaların kamuoyuna duyurulması noktasında basın yayın kuruluşlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Sivas basını ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirten Yiğci, ‘Biz kadın kolları olarak yönetim kurulunun çok desteğini görüyoruz. Onların desteği olmasa biz birçok şeyin üstesinden gelemeyiz. Bu vesile ile sizinle de hem kaynaşma, hem tanışma amacıyla bir toplantı düzenleyelim istedik. Siz çok yoğun çalıştığınız için öğlen yemeğinde bir araya gelelim istedik. Bu organizasyonda Kızılay Sivas Şube Başkanımız Mustafa Sarılar Bey’in desteği oldu. Kadın kolları olarak da hepimiz evlerden bir şeyler yaparak geldik. Bizim sizlerden ricamız, basın olarak desteğinizdir’ ifadelerini kullandı.

‘SİVAS BÖLGE OLMALI’

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ahmet Günaydın da konuşmasında geçmişte yaşanan sıkıntılara değinerek bugün gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Sivas’taki kan ihtiyacının Kayseri’den karşılandığını belirten Günaydın, Sivas’ın bölge kan merkezi olması için de çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Günaydın; ‘5 ay öncesine kadar atıl durumda kalmış, ekip yapamayan, kan bağışı alamayan, doktor eksikliği olan bir kan merkeziydik. Sayın başkanımız ve bakanımızın destekleri ile kadromuzu yavaş yavaş tamamlayarak gerekli tıbbi ve araç tesisatlarını tamamlayarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Daha önceki yıllarda maksimum başarılmış olan 17 bin ünite kan hedefini bu yılsonu itibariyle 22 bine yükseltmeyi planlıyoruz. 2015 yılı planlarında 24 bin ünite kan hedefini yakalayarak tüm Sivas’ın kan ihtiyacını karşılayabilmek. Bunun için altyapınızın daha da gelişmesi, personel sayınızın tamamlanması gerekiyor. Bunun için Kayseri hegemonyasından kurtulmamız gerekiyor. Bunun için, kendi laboratuarlarımızın tam olup kendi kanlarımızı kendi laboratuarımızda çalıştırıp ilçelerimize hizmet etmemiz gerekiyor.’

Sivas’ta acil kana ihtiyaç duyulması halinde bu kanın Kayseri’den geleceğini, bununca ciddi sorunlar oluşturacağını belirten Günaydın, ‘Sivas’ımız bölge olsa kendi kanımızı kendi laboratuarımızda çalışsak buradaki zaman kaybı ortadan kalkacak. Yönetim kurulumuz ve bizlerin tek amacı Sivas’ımızın kan ihtiyacını kendisinin giderebilmesi için teknik altyapısı tamamlanmış bir bölge kan merkezi yapabilmek. Bu konuda sayın başkanımızın çabaları var. Birkaç yıl içinde inşallah Sivas’ı bölge kan merkezi olmasını planlıyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!