USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CÜSAM´a Tarihi Hediye

CÜSAM´a Tarihi Hediye

CÜSAM´a Tarihi Hediye
25-06-2014 17:19
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas İl Kültür Turizm Müdürlüğü, önceki yıllarda düzenledikleri etkinliklerle ilgili afişler, davetiyeler, kitaplar, tanıtım broşürleri ile dijital ortamda kayıtlı birçok materyali Cumhuriyet Üniversitesi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (CÜSAM)’ne armağan etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, CÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul ve Sami Hizmetli, Vakıf Genel Sekreteri Ertan Buyruk, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Teoman Karaca ile Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Törende konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü CÜSAM’a kendilerinin de katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek şöyle konuştu ‘Müdürlüğümüz birimlerinde mevcut olup, taşınır mal kaydı bulunmayan, geçmiş yıllardaki etkinliklerimizle ilgili 89 adet afiş, 91 adet davetiye, Sivas 1000 Temel Eser Projesi kapsamında yayınlanmış 30 adet kitap, yayınlarımızdan 13 adet tanıtım broşürü, 28 adet poster, İlimizde çeşitli kurum ve kuruluşlarca yayınlanmış 125 adet dergi-kitap, 85 adet CD/DVD ve içinde 41 bin 818 adet dijital belgenin yer aldığı 1 adet harici bellek olmak üzere toplam 42 bin 280 materyali, Cumhuriyet Üniversitemizin bünyesinde kurulan CÜSAM’a teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu belgeleri temin etmemizde katkısı bulunan tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum’

CÜSAM AMACINA UYGUN ÇALIŞIYOR

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık CÜSAM’ın etkinliklerinin başlangıçta yoğun gitmediğini ancak gün geçtikçe amacına uygun şekilde çalıştığını ifade ederek şunları söyledi ‘Kültür Turizm Müdürümüze, arkadaşlarına hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduğumuzda amacımızı söylemiştik. Sivas’la ilgili yapılmış olan tüm araştırmaları bünyemizde toplamak, yeni araştırmalara da hazırlık yapmak olduğunu söylemiştik. Başlangıçta etkinliklerimiz biraz hazırlık aşamasında olduğu için çok yoğun gitmedi ama çok şükür bazı paneller, sempozyumlar ve dijital ortama taşıdığımız fotoğraf arşivleri şuan da arşivimizde duruyor. Kültür Müdürümüz Sayın Kadir Pürlü Beyle de daha önce yaptığımız görüşmede Kültür Müdürlüğündeki Merkezimizde bulunması gereken materyalleri verebileceğini söylemişti. Bugün de bu sözünü tuttu. Kendisine merkezimiz ve üniversitemiz adına Sivas kültürü adına çok teşekkür ediyorum. Bunlar gelecekte yeni kuşaklara Sivas kültürel mirasını taşınmasına aracılık edeceklerdir. Bundan sonra belki bugün için çok yeni dediğimiz hafife aldığımız birçok materyal çok kıymetli materyal ve belge olarak değerlendirilecektir. Ben bugünü korumak, hem geçmişi yaşatmak hem de geleceği güzel bir şekilde kurgulamak adına bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Kültür Müdürlüğümüzle beraber merkezimiz ortak faaliyetlerine devam edecektir. En son Eflatun Cem Güney panelinde olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Gelecekte daha güzel etkinliklerde birlikte olmak dileği ile hepinize saygılar sunuyorum’

DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

CÜSAM Müdürü Doğan Kaya ise CÜSAM’ın kurulduğu günden bugüne kadar olan faaliyetlerini anlattı. Kaya ‘Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları ve Uygulama Merkezimiz geçen sene 6 Şubat’ta kuruldu. Ben bu göreve sayın rektörümüzün olurlarıyla Mayıs ayında başladım. 1 yıl içinde çok kısıtlı imkanlar olmamıza rağmen birtakım faaliyetlerimiz oldu. 2 kitap bastırdık, 1 kitabımızda basılmak üzere. 2 panel yaptık, 2 sempozyum yaptık, arşivimize çok değerli gazeteci olan Yücel Yönal’ın 7 bin fotoğraflık arşivini dijital ortama aktardık. Yaptıklarımız bizi kamçıladı daha güzel şeylere imza atacağız. Mum dibini ışık vermez derler ama bu atasözünü çürüteceğiz. Azimliyiz, kararlıyız ekibimize de güveniyoruz. Birlikte çok güzel icraatlara imza atacağız. Bugün büyük bir örnek gösteren Kültür Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de pek olmayan bir şeye şahit oluyoruz. Arşivini bizimle paylaştı. Kültür duvarı bu şekilde yükselir. Herkes elindekini hele Sivas sevdası varsa ortaya koyarsa, bu vesile ile bütün halkımıza duyuruyorum biz Sivas’a hizmet ediyoruz. Ellerinde ki malzemeleri bizden esirgemesinler maddi manevi herhangi bir kap kaçakta olabilir, elbisede olabilir, tarı eşyası da olabilir. Biz bunlara hazırız. Bunları gördükçe daha iyilerini yapmak için içimizde heveste doğacaktır. Bu arada bende 10 yıldır öğrencilerime ödevler verdim. Onlardan gelen 2 bin 700 den fazla CD ki bunun % 60’ı Sivas’a ait. Ne kadar doküman varsa CÜSAM’a hediye ediyorum. Onun da müjdesini verebilirim. Bunların deşifre edilmesi kağıda dökülmesi belki bu salonun tamamını kaplayacaktır o kadar gözümüzden büyütebiliriz. Onun mutluluğunu da yaşıyorum. Çünkü bizler geldik gidiyoruz hizmetler el değiştirdiği sürece ve daha da yükseğe kalktığı sürece azizliği kutsaldır. Bunun şuurundayız. Bayrak şuan da bizde inşallah CÜSAM gayesine uygun icraatlar yapacak. Sivas halkıyla Cumhuriyet Üniversitesinin kaynaşmasında büyük rol oynayacaktır’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!