USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müdürlük ?Ateşten Gömlek?

Müdürlük ?Ateşten Gömlek?

Müdürlük ?Ateşten Gömlek?
26-06-2014 19:32
Google News


Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, bu yasayla birlikte eğitim anlayışının değişeceğini belirterek, ‘Müdürlük ateşten gömlek’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç,  13 Haziran itibariyle yeni bir yasanın çıktığını ve bununla birlikte ilimizdeki bütün Okul Müdürlerinin görevlerinin sonlandığını belirtti.

Önümüzdeki eğitim – öğretim yılının planlaması ve Okul Müdürlerinin görevlendirmeleriyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim – Bir – Sen Şube Başkanı Karakoç, bundan sonraki süreçte Müdürlük görevinin performansa dayalı olarak sürdürüleceğini kaydetti.

Sivas’ta iki şube olarak hizmet etmeye devam ettiklerini ve toplam da 4 binin üzerinde üyelerinin bulunduğunu kaydeden Karakoç, ‘Eğitim alanında kalitesiyle, kalifiyesiyle, duruşuyla, önerileriyle şimdiye kadar hep eğitimin bir kalite daha ileri gitmesi adına çok ciddi çabalarımız oldu. Bu anlamda Müdürlerin değişimi konusunda da biz olaya yönetmeliğin veya uygulamanın kişiselleştirmesinden daha ziyade ülkemize ne katacak, eğitimimize ne katacak bunu önemsiyoruz. Burada özellikle kamuoyuyla paylaşmak istediğim düşüncem bir defa bir kanun çıktı. Kanunu biz şu anlamda destekliyoruz. Biz öğretmeniz. Milli Eğitim Bakanlığı’nda göreve başladığımızda bizim mesleğimiz öğretmenlik ve aslolan da bu. Müdürlük veya idarecilik ikinci bir ek görev. Ama bu Cumhuriyet tarihinde pek böyle algılanmadı. Yani düşünün ki bir okul müdürü 35 yıl bir okulda Müdürlük yapıyor. Bunu artı veya eksi olarak değerlendirmeden söylüyorum. Emekli oluncaya kadar çalıştı. Bu sistemin yanlış olduğunu biz Bakanlıkla paylaştık. Sayın Başbakan’la paylaştık. Bizim derdimiz burada çocuklarımızı geleceği nasıl hazırlarız. Onlara nasıl bir ışık tutarız. Bu ülkenin en önemli değeri insan… İnsanı da bizler yetiştireceğiz’ dedi.

Yeni kanunun çok yerinde olduğuna değinen Karakoç, ‘Bugün siyasiler bile 4 yıllığına seçiliyor. Bakanlar 4 yıllığına atanıyor. Okul müdürleri de bir sisteme dayalı olması gerekiyor. Yani Okul Aile Birliği’nin görüşü, velilerin görüşü, Milli Eğitim Müdürü’nün görüşü, Vali ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşü doğrultusunda değerlendirilmeli diye düşündük. Şuan ki çıkan yasa da 13 Haziran itibariyle 4 yılını dolduran bütün idareci arkadaşlarımızın sonlanmış bulundu ve şuanda da vekâleten görevlerine devam ediyorlar’ dedi.

Önümüzdeki dönemle birlikte eğitim anlayışının değişeceğini belirten İlhan Karakoç şunları kaydetti:

‘Yeni dönemle birlikte Müdürlük anlayışının da değişeceğini düşünüyoruz. Artık Müdürlük ateşten bir gömlek. Öğretmenlerden daha çok çalışacak. Daha ön açıcı olacak. Daha yeniliğe açık olacak. Böyle bir Müdür profiliyle karşı karşıyayız. Müdürlüğe talip olacak arkadaşlara seslenmek istiyorum. Çünkü ateşten bir gömlek giyecekler. 4 yıllığına görevlendirmeleri yapılacak ama hasbel kader atama yapıldı, yapamıyor, beceremiyor. 1 yılda da görevden alınabilirler 2 yılda da görevden alınabilirler.

4 yıllığına ataması yapılan Müdür arkadaşlarımız Okul Aile Birlikleri tarafından, Öğretmenler tarafından veliler tarafından, Şube Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürü tarafından bir değerlendirmeye tabii tutulacak. Bu değerlendirmelerde 75 ve üzeri puan alan Müdürlerimiz görevlerine devam edecekler. 75’in altında puan alan Müdürlerimizin ise görevleri sona erecek. Ama tabi ki bir sonraki dönemde tekrar Müdürlük talebinde bulunabilecekler.’

Bu zamana kadar yapılan uygulamalar içerisinde en doğrusunun yeni sistem olduğunu belirten Karakoç söylerini şöyle tamamladı:

‘Bu zamana kadar yapılan çalışmaların en doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz. Ama ileriki dönemlerde belki daha iyi bir sistem gelebilir. Bu meslekte 8 yılını doldurmuş bütün öğretmenlerimiz Müdürlük talebinde bulunabilecekler.

Bizim Eğitim-Bir-Sen olarak felsefemiz şu: Biz insanları fikrine, zikrine göre değerlendirmiyoruz. Biz çocuklarımıza kim katkı sunacak. Çocuklarımıza hizmet etme adına heyecan kim de varsa, biz bunların arkasındayız ve bu arkadaşların Müdür olması için de mücadelemizi sürdüreceğiz. Şimdiye kadar hiç dar kapsamlı düşünmedik. Bundan sonraki çalışmalarımız da eğitimi bir adım daha ileriye taşımak yönünde olacağına inanıyoruz.

İlimize ataması yapılan yeni bir Milli Eğitim Müdürümüz var. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yine Şube Müdürlüklerinde atamalar yapıldı. Bu memleket her şeyin en iyisini hak ediyor. Ben inanıyorum ki, yeni kadrolarımızla yeni Müdürlerimizle birlikte ilimizdeki eğitim seviyesi çok daha iyi yerlere gelecek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!