USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Ordusuna Yeni Neferler

Sağlık Ordusuna Yeni Neferler

Sağlık Ordusuna Yeni Neferler
28-06-2014 15:45
Google News


Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından amfi tiyatro’da 40. yıl 34. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

OĞUZHAN SARZEP

Tıp fakültesinde mezuniyet sevinci.

Beyaz melekleler olarak adlandırılan Cumhuriyet Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sevinci görülmeye değerdi.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ayan, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz,  Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe,  CÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Şefik Sümbüloğlu, Rektör Danışmanları Prof. Dr. M. Birhan Yılmaz,  Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, sağlık çalışanları, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi amfi tiyatroda İstiklal marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreni, tıp fakültesinden mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşü ile devam etti.

‘HEKİMLİK MESLEĞİ İNSANLIK İÇİN ÇOK ÖZEL BİR MESLEK’

Kortej yürüyüşünün ardından törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, hekimliğin çok önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; ‘40. yılını kutladığımız Üniversitemizin kurucu fakültesi olan Tıp Fakültemizin 34.mezuniyet töreninde birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Sevgili öğrenciler artık sizlere genç meslektaşlarım olarak hitap etmek istiyorum. Bu gün sizler için olduğu kadar bugünlere gelmenizde emeği olan çok değerli aileleriniz ile beraber biz hocalarınız için de çok önemli mutlu bir gün.  Hekimlik mesleğinin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu asla unutmayınız. Çünkü sizler artık insan 1 sağlığını her koşulda korumak ve tedavi etmek ilin yemin etmiş kutsal bir mesleğin mensuplarınız’ dedi.

‘SONSUZ BAŞARILAR DİLİYORUM’

Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, mezun olan öğrencilere sonsuz başarılar dilediğini belirterek; ‘Sizler artık insan sağlığını her koşulda korumak ve tedavi etmek için yemin etmiş kutsal bir mesleğin mensuplarısınız. Mesleğini sürdürürken insan sevgisi rehberiniz olsun. Hastalarınızı ailelerinizden biriymiş gibi kabul edin. Onlara yeni bir yaşam sunduğunuzda gözlerinizde yakalayacağınız ışıltı size en büyük hediye olacaktır. Mesleğinize tutku ile bağlanın ve hekimliğin bir yaşam tarzı olduğunu asla unutmayın. Sizlere güle güle demiyor, meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz derken hepinizi sevgiyle kucaklar, yeni meslek hayatınıza sonsuz başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun’ İfadelerine yer verdi.    

‘HEKİM SAYISI DÖRT BİNE YAKLAŞTI’

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut ise, 144 hekimle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ülke hizmetine sunduğu hekim sayısının dört bine yaklaştığının altını çizdi.

Prof. Dr. Okay Bulut şöyle devam etti; ‘Bugün Fakültemiz 184 öğretim üyesi, 212 akademik personel, 1.337 öğrencisiyle köklü ve gelişmiş eğitim kurumudur artık. Çözümü zor olamayan sorunlarla uğraşmak, evrensel temel değerler ve doğrular çerçevesinde ülke koşullarına ve önceliklerine göre çözümler üretmek ve sonuç elde etmek için çaba göstermek, hekimlerimizin temel görevidir. Sevgili anne ve babalar; Sizler şüphesiz bugün en mutlu kişilersiniz. Bin bir güçlükle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, eğitimi çok zor ve saygın bir meslek edinmeleri için yıllar önce bizlere emanet ettiniz. Bizlerde evlatlarınızı Ülkemize ve topluma yararlı bir insan olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Bugün çocuklarımız Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ismini taşıdığı Üniversitemizin Tıp Fakültemizden başarıyla hekim olarak mezun olurlarken, yaşadığınız haklı sevinç ve gururu tüm öğretim üyelerimizle birlikte sizlerle paylaşıyoruz’.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi 34. dönem birincisi Nesrin Erdoğan, ikinci Halil Berkay Uzuncu, üçüncü Gamze Aydın’a plaket ve diplomaları Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli, Dekan Prof. Dr. Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayan tarafından verildi. 

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

Mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından dönem birincisi Nesrin Erdoğan yaş kütüğüne isimlik çakarak büyük sevinç yaşadı.

Törende ayrıca Tıp Fakültesi tarafından ‘Yılın Acil İntorn Doktoru’  seçilen Tekmile Memiş ve  ‘Yılın İntorn Temsilcisi’ seçilen Mehmet Alptekin Acar’a belge ve plaketleri verildi.

Tören Prof. Dr. Yener Gültekin tarafından Hekimlik Andının okutulması ve öğrencilerin kep fırlatmasıyla son buldu.

Öte yandan Aileleri ile birlikte sevinç yaşayan 144 mezun, arkadaşları ile de bol bol hatıra fotoğrafı çekindiği görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!