USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ORTALIK KARIŞIYOR

ORTALIK KARIŞIYOR

ORTALIK KARIŞIYOR
30-06-2014 16:36
Google News


Fenerbahçe, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın Genel Kurulda yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek Trabzonspor’u UEFA’ya şikayette bulunduğu ve soruşturma açıldığını duyurdu.

SPOR SERVİSİ

Fenerbahçe, resmi sitesinden bir açıklama yaparak Trabzonspor ile ilgili UEFA’ya şikayette bulunulduğunu ve soruşturma açıldığını duyurdu.

F.Bahçe ile Sivasspor arasında oynanan 2010-11 sezonunun son maçı öncesi Trabzonspor’dan teşvik primi gönderildiğini ileri süren Mehmet Yıldız, geçtiğimiz ay Umre için Mekke’ye gitmeden önce kapsamlı bir ifade yazıp, notere onaylattı. Bu belge, Trabzon’a ceza verilmesi için şikayette bulunan F.Bahçe’nin en güçlü dayanağı.

Başvuru ve UEFA’nın soruşturma açması, kulisleri bir anda hareketlendirdi, değişik yorumlar yapılıp sorular sorulmaya başlandı. Fenerbahçe şikayet kararını nasıl almıştı, ne gibi delilleri vardı, bu girişimin ardından UEFA nezdinde neler yapılması düşünülüyordu?

Bu soruların yanıtlarını şöyle vermek mümkün..

Aslında her şey geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor’un UEFA’ya başvurarak TFF hakkında soruşturma açtırması ile başladı. Bordo mavililer UEFA’ya bir dilekçe ile başvurdular ve TFF’nin siyasi baskı altında Fenerbahçe’ye ceza vermediğini söylediler. Bununla da kalmayıp 13. Ağır Ceza mahkemesine başvurarak Aziz Yıldırım’ın infazının gerçekleşmesi için dilekçe verdiler.

İMZAYI ATTI, UMRE’YE GİTTİ

Tüm bunlar yaşanırken, Fenerbahçe de çok gizli bir şekilde harekete geçti. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın ’Trabzonspor’dan bize teşvik primi teklifi geldi’ açıklamasından yola çıkan sarı lacivertliler önemin Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız ile birlikte notere giderek Yıldız’ın Trabzonspor’dan gelen teşvik primi ifadelerini onaylattılar. Mehmet Yıldız geçmişte söylediklerini bir kez daha teyit edip, bu kez daha ayrıntılı ve somut ifadeler içeren bir açıklama yazdı, imzaladı ve noter onayı sonrası Umre ziyareti için Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu.

UEFA İÇİN BEYANIN ÖNEMİ

UEFA Kazakistan’ın başkenti Astana’da yaptığı toplantıda şike kararı için tarafların beyanlarının bile yeterli olduğunu söylemişti. Bu söylemi de çok önemseyen sarı lacivertliler beyanın ötesinde noter tasdikli itirafı bulunan Mehmet Yıldız ve ismi geçen diğer isimlerin yine noter tasdikli itiraflarını önemli bir delil olarak kullanmaya karar verdi.

Şimdi Fenerbahçe, bu ifadeleri 17 Temmuz’da UEFA’ya götürecek ve Trabzonspor’un teşvik primi suçunu işlediğni, bunun noter tasdikli ifadeyle sabit olduğunu belirterecek.

‘ALMA MAZLUMUN AHINI’

Fenerbahçe Kulübü’nden konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz yönetim kurulu üyelerinden ilginç bir yanıt geldi. 3 Temmuz’dan bu yana Trabzonsporlu yöneticilerin başvuruları, lobileri ve beyanları ile büyük haksızlıklar yaptığını söyleyen yönetim kurulu üyeleri şu ifadeyi kullandılar: ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…’ Bu sözün şu anki durumu en iyi anlatan ifade olduğunu söyleyen sarı lacivertliler mücadelelerinin zamanla daha ileri boyuta taşınacağını da belirttiler.

Otyakmaz da ifadeye hazır

Eski futbolcusu Mehmet Yıldız gibi Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da UEFA tarafından çağrılması halinde ifade verecek. Otyakmaz’ın daha önce mahkemede ve değişik platformlarda söylediği Trabzonspor ile ilgili sözleri davet edilirse tekrarlamaya hazır olduğu öğrenildi. Otyakmaz, önceki yargılamalar sırasında, Mehmet Yıldız’ın kendisine gelerek, ‘Trabzonsporlular gelmiş, Fenerbahçe’ye karşı onları şampiyon yapacak skor alırsak 1 milyon doların hazır olduğunu söylemişler’ dediğini belirtmişti.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

UEFA’yı inceleme yapmaya iten nedenlerden birisi bir kulüp hakkında şikâyette bulunulması durumudur. Fenerbahçe’nin şikâyeti üzerine UEFA, kendi disiplin talimatı çerçevesinde atması gereken bir adımı atmıştır.

Bir süre önce de Trabzonspor’un şikayeti üzerine benzer bir süreç hem Fenerbahçe hem de Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı yine UEFA tarafından yürütülmeye başlanılmıştı. Bundan sonra olacak şudur: Trabzonspor UEFA’nın bu yazısına süresi içerisinde bir cevap iletecektir ve UEFA Disiplin Kurulu bu cevap çerçevesinde daha detaylı bir incelemeye ve ceza talepli bir disiplin yargılamasına gerek olup olmadığına karar verecektir.

Benim kanaatime göre kulüplerimizin mevcut durumlarında bir değişiklik olmayacaktır.

MEHMET YILDIZ’IN İFADESİNDE NELER VAR?

Son olarak Mersin İdmanyurdu forması giyen Sivassporlu eski oyuncu Mehmet Yıldız, daha önce mahkemedeki ifadesinde, ‘Mecnun başkana ‘Maçtan 1 hafta önce bizim maçla ilgili Sivas’ta dedikodular yapılıyordu. Soyunma odasında futbolcular bir aradayken Trabzon’dan birilerinin görüşmek istediklerini duydum. Ben de gelip size ilettim’ dedim. Bir rakam konuşmadım. Hangi futbolculara böyle bir teklif geldiğini de bilmiyorum. Soyunma odasında konuşuldu ancak kim konuştu hatırlamıyorum’ demişti. Yıldız’ın, noter tasdikli son ifadesinde ise, daha önce tam açmadığı konulara açıklık getirdiği ve teşvik priminin nereden, kim tarafından getirildiğini anlattığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!