USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Defile Büyüledi

Defile Büyüledi

Defile Büyüledi
02-09-2014 16:34
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Kongresi'nin 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk Kıyafetleri Defilesi’ düzenlendi.

Kayseri Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sergilenen defilede 18 öğrenci tarafından 32 kıyafet sergilendi.

İki bölümden oluşan defilenin birinci bölümünde Selçuklu, ikinci bölümünde ise milli mücadele ve cumhuriyet döneminden izler taşıyan kıyafetler sergilendi.

Defileyi Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı ve Mustafa Aydın ile çok sayıda vatandaş izledi.

‘4 EYLÜL’ÜN YÜZYILLARI AŞAN ANLAMI VARDIR’

Sivas Valisi Alim Barut, defilenin ardından yaptığı açıklamada, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin önemine değinerek; ‘4 Eylül'de Sivas Kongre'sinin yapıldığı mekândayız. 4 Eylül'ün anlamı değil günleri, yılları, yüzyılları aşan bir anlamı vardır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, Cumhuriyetin temellerini attık dediği yerdir. Yani Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçişte önemli bir aşamadır. Dolayısıyla biz bugün Cumhuriyetin nimetlerinden istifade ediyorsak bunun, buna gelen yolu, burada geçilen aşamaları gelecek nesillere çocuklarımıza gençlerimize anlatmamız gerekir. İşte bunun en güzel yolu da 4 Eylül'e giden haftada etkinlikler düzenlemek, bu etkinliklerde 4 Eylül'deki Sivas Kongresi'ni anlamına uygun manasına yakışır etkinliklerle bunu hafızalara kazımak, hafızalarda yer etmesini sağlamak’ dedi.

‘GÜZEL BİR ÇALIŞMADAN SONRA,

İYİ BİR ESER MEYDANA GETİRİLMİŞ’

Vali Alim Barut, Kayseri Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsüne teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı; ‘Bugün şuanda icra ettiğimiz Kayseri Olgunlaştırma Enstitüsü'nden destek alarak yaptığımız Atatürk Kıyafetleri Sergisi. Güzel bir çalışmadan sonra, iyi bir eser meydana getirilmiş. Tabi burada ki mana özellikle görüyorsunuz Selçuklu'daki çift başlı kartala Anadolu'da babaannelerimizin ninelerimizin çokça kullandığı bindallılara daha sonra aya yıldıza atıf yapıldı. Onlar sergilendi. Ay ve yıldız deyince bayrağımız aklımıza geliyor. Bayrak deyince bağımsızlığımız akla geliyor, bayrak deyince hürriyet akla geliyor, bayrak deyince tabii ki Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusu Atatürk aklımıza geliyor. Dolayısıyla ay ve yıldız bizim bayrağımızdaki en önemli sembol, işte bunu çocuk yaşta bile olsa çocukların zihnine ay ve yıldız olarak işlemenin bir manası. Burada bu gösteriyi icra eden tüm mankenlere ve bu mankenleri yetiştiren, bu elbiselerin bu hale gelmesini sağlayan olgunlaşma enstitüsüne teşekkür ediyorum’.

OKUL MÜDÜRÜ HÖKENEK; ‘ÇOK GÜZEL BİR DEFİLEYDİ’

Kayseri Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü Okul Müdürü Fatma Hökenek, çok güzel bir defile olduğunu belirterek; ‘Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü olarak Sivas Kongresinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı defileye 32 elbiseyle katıldık. 14 bayan mankenimiz vardı. 4 tanede erkek mankenimiz vardı. Çok güzel bir defile oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

MANKENLERDEN GAZETEMİZE ÖZEL AÇIKLAMALAR...

Defileye çıkan mankenler, defile sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulundular. Defile sonrası görüşlerini dile getiren mankenler, defilenin çok güzel olduğunu da söylediler.

MANKEN ZEYNEP TAŞTAN; ‘ÖZEL KIYAFETLER SERGİLİYORUZ’

Podyuma çıkan mankenlerden Zeynep Taştan, özel kıyafetler sergilediklerinden dolayı çok gururlu olduklarını belirterek; ‘Burası benim memleketim Sivaslıyım. Çok farklı bir duygu bu anlatılmaz. Kayseri de defileye çıktım, üniversitede çıktım. Alıştık artık ve hiçbir heyecan yok. Zaten özel bir kıyafeti sergiliyoruz. Bu çok gurur verici ve katılımlarından dolayı Sivas halkına teşekkür ediyorum.’

MANKEN ÖZLEM AKGÜL; ‘SİVASLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Defileyi gelip izleyen Sivaslılara teşekkür eden manken Özlem Akgül; ‘Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerde defileye çıktığımız için gurur duyuyoruz. Bizleri gelip alkışlayan ve izleyen Sivaslılara çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

‘ATATÜRK’ÜN KIYAFETLERİNİ TANITMAK GURUR VERİCİ’

Atatürk’ün kıyafetleriyle defileye çıkan erkek manken ise, defileye çıkmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ‘Atatürk’ün kıyafetleriyle defileye çıkmak çok güzel bir duygu ve Atatürk’ün kıyafetlerini tanıtıyoruz. Çok onur ve gurur verici bir durum’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!