USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son Gün 1 Ekim!

Son Gün 1 Ekim!

Son Gün 1 Ekim!
13-09-2014 17:07
Google News


Bu yıl ki kurban bağış/hisse bedelini 650 lira olarak belirleyen dernek, isteyen hisse sahiplerine 5’er kg lop et dağıtacak. Vatandaşlar kurban kesimlerine bizzat katılabilecek. Ayrıca kurban kesimleri videoya alınarak, görüntüler CD ile hisse sahiplerine ulaştırılacak. Kurban için bağış kabulü ise 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek.

ERSAN ARSLAN

Hayat Ağacı Derneği, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. Bu yıl ki kurban bağış bedelini 650 lira olarak belirleyen dernek, kurbanlık alımı konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özaydın, bu yıl 150 civarında kurban kesmeyi hedeflediklerini belirtti. Hayat Ağacı Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Bankası aracılığıyla her yıl sistemde kayıtlı fakir vatandaşlara alışveriş limitleri dışında 2,5 kg et verdiklerini belirten Özaydın, Gıda Bankası’nın soğuk hava depolarında 2 bin kişiye verilecek et stoku bulunduğunu söyledi.

‘KURBAN ŞÜPHE GÖTÜRMEZ’

Bu yılki kurban hisse bedelinin 650 lira olarak belirlendiğini belirten Özaydın, kesim için Güler Sucukları ile anlaştıklarını, dileyen vatandaşların kesim sırasında hazır bulunabileceğini söyledi. Ayrıca kurban kesimlerinin görüntülenerek CD olarak kurban sahiplerine ulaştırılacağını belirten Özaydın, ‘Kurban şüphe götürmez’ dedi.

Özaydın, şu şekilde konuştu:

‘Kurbanlıklar geçen sene 580 liraydı. Ama maliyetlerin artmasından dolayı bu sene biz Türkiye çapında ve Sivas’ta dernekler ve sivil toplum örgütleri ne kadara kesiyor diye bir araştırma yaptık. Ortalama 600-650 lira arasında değişiyor. Hizmeti az olanlar 500 lira diyebiliyor ama biz, 650 lira fiyat belirledik, ama buna karşılık kurban sahiplerine kemiksiz 5 kg lop et vereceğiz ve evine teslim edeceğiz. Dileyen vatandaşlarımız gelip kendileri de alabilecekler.

Küçükbaş hayvanda vatandaşlarımızın kesecek yeri yoksa buraya getirirler biz burada gereken hizmeti yaparız. Ama kurbanı buraya verecekler, kendilerine et vermeyeceğiz ve etleri yoksullara dağıtacağız.

Yaptığımız araştırmalarda bu sene hayvanlarda hastalık olduğunu öğrendik. Biz, 2 veterinerle hayvanları kontrol edeceğiz, işimizi sağlama alacağız. Biz kesimler için Kuzubey Güler ile anlaştık. İlk gün bizim tüm hayvanlarımızı kesecek. Başka bir şahsın hayvanını almayacak. Bir de çok uygun fiyat verdi. Valilikte oluşturulan komisyonda bu sene büyükbaş kesimi 180 lira, küçükbaş hayvan kesimi ise 45 lira olarak belirlendi. Kuzubey’de sağ olsun büyükbaş hayvanlarımızı 180 liraya kesecek. Aynı zamanda 5 kg et ayıracak, daha sonra tüm etleri 2,5 kg olarak ayıracak ve paketleyecek. Bunun için de biz 5-10 lira fark verelim, anlaşırız dedim. Ayrıca kesilen kurbanların kemiğini ve derisini ihale edip satacağız. Ayrıca kemikler tamamen sıyrılacak ve oradan çıkan eti de sucuk yaptıracağız. Bunun işte ayrı bir maliyeti var, onda da Kuzubey ile anlaşacağız. Bu 180 liranın dışında. Kesimlerde isteyen kurbanının başında olacak, kendi ismi okunduğu zaman bu benim kurbanım diyecek tekbirinde bulunacak. Aynı zamanda kurban kesimleri tamamen CD’ye alınacak ve şahsa iletilecek. Vatandaşlarımızın şüphesi kalmaması için işi sağlama alıyoruz. Çünkü kurban şüphe götürmez. Ayrıca herkesin telefonuna ‘kurbanınız kesilmiştir, etiniz yarın gelecektir’ gibi. İlk gün, büyük kısmını dağıtacağız ama ikinci gün de dağıtım yapacağız. İlk gün tamamını dağıtırız diyerek kimseyi beklenti içerisine sokmak istemiyoruz.

Kesim adresimiz çok önemli, Organize Sanayi Bölgesi Sivas-Erzincan çevreyolu üzerinde Güler Sucukları’nda kesim yapılacak. Dileyen vatandaşımız buraya gelerek kurbanın başında durabilecek.

Et konusunda şuan sıkıntımız yok. Şuan biz sistemde kayıtlı olan vatandaşlarımıza 2,5’ar kg et dağıtıyoruz. Kurban bayramına has bir dağıtımımız yok. Bizim garip vatandaşımız limitleri dışında 2,5 kg et alıyor. Biz her ay et verdiğimiz için kurbana mahsus bir dağıtımımız yok. Aynı anda 2 bin kişiye verilecek etim mevcut şuanda.’

‘SON GÜN 1 EKİM’

Kurban bağışları için son günün 1 Ekim günü mesai saati bitimi olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Özaydın, bu tarihten sonra bağış alınmayacağını söyledi.

Özaydın, bu yıl Kurban Bayramı’nda 150 civarında büyükbaş hayvan kesmeyi hedeflediklerini belirterek, kurbanını satmak isteyenlerle ilgili de gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

Özaydın; ‘Bize herkes gelip benim hayvanım var diye müracaat ediyor. Biz ekiplerimizi gönderip bu hayvanların kontrollerini yaptırıyoruz. Biz ucuz almaya gayret edeceğiz ve asıl hedefimiz kilo ile almak. Düve ise 13 lira, tosun ise 14 lira, inek ise 12 lira. Ticaret Borsası bunu belirlemiş. Bizim asıl sistemimiz buna bağlı. Ancak, bizim hayvandan anlayan komisyonumuz, kasabımız var. Derlerse ki kabala alacağız, bu şekilde de olacak. 150 civarında kurban kesmek istiyoruz. Kurbanlık bağışı konusunda son müracaat tarihimiz 1 Ekim. Biz 1 Ekim günü mesai saatine kadar bağışları kabul edeceğiz. Çünkü hesaplarımızı ona göre kontrol edeceğiz. Olur ya haberimiz olmadan birisi hesabımıza para yatırır, göremeyiz ve kurbanını kesemeyiz. Bunun vebaline girmemek için bu tarihi belirledik. Hayırsever vatandaşlarımızın bizim işimizi kolaylaştırmaları ve bu tür sıkıntıları yaşamamaları için mümkün olduğunca erken bağışta bulunmalarını rica ediyoruz.’ Şeklinde konuştu.

KIYAFET VE KIRTASİYE YARDIMI YAPILACAK

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, okul kıyafeti ve kırtasiye yardımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yoksul ailelerin çocuklarına yönelik yapılacak kıyafet yardımlarının Valilik Sosyal Yardımlaşma kanalıyla gerçekleştirileceğini belirten Özaydın, kırtasiye yardımının ise Hayat Ağacı Derneği kanalıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Özaydın; ‘Çocuk giyimi konusunda elbise yardımını Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yapacak. Kırtasiyeyi de biz yapacağız. Kırtasiye ihalesini yaptık.  Okul kıyafeti almak isteyenler valiliğe müracaat edecek. 50-100 liralık çek veriyoruz, gidip kırtasiyesini anlaştığımız firmadan alıyor. Valilik de çocuk kıyafeti ile ilgili çalışma yapıyor. Bu hafta bunu da bitiriyoruz. Böylelikle öğrencilik açısından garip gurebayı, kıyafetsiz ve kırtasiyesiz bırakmayacağız.’ Dedi.

GIDA BANKASI YENİLENİYOR

Özaydın, son olarak Gıda Bankası’nda gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gıda bankasının, mağaza ve alışveriş merkezi konseptinde yeniden düzenleneceğini belirten Özaydın, fakir vatandaşların geldiklerinde bu hissi yaşamalarını istediklerini söyledi.

Özaydın; ‘2. el eşyaların bulunduğu alanı ayakkabı ve çocuk giyim alanı yapacağız. İç mimarımız güzel bir çizim yaptı. Dış cephede mantolama veya giydirme cephe yapacağız. İç dizaynı yeniden değiştireceğiz, depoyu büyüteceğiz, gıdanın olduğu reyonları da daha güzelleştireceğiz. Elbiseleri zaten modern hale getireceğiz. Sivas halkına mağazaya girdiğinde yaşadığı havayı burada da yaşatmak istiyoruz. Garip gureba bir alışveriş merkezine girmiş gibi olsun istiyoruz.’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!