USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?En kritik düello?

?En kritik düello?

?En kritik düello?
11-04-2013 12:06
Google News


OĞUZHAN ŞARZEP
Spor Toto Süper Lig’in 29. hafta mücadelesinde sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay’dan maç öncesi iddialı açıklamalar geldi.
Takımın dünkü idmanı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen tecrübeli çalıştırıcı, Eskişehirspor mağlubiyeti, Gençlerbirliği maçı ve takımdaki oyuncuların son durumu hakkında çarpıcı anekdotlar verdi.
İlk olarak Eskişehirspor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyeti değerlendiren Çalımbay; ‘Öncelikle son oynadığımız Eskişehir maçında gerçekten takım olarak çok iyi mücadele ettik maçın bilhassa ilk yarısında. Maçta istediğimiz her şeyi yaptık ve bayağı pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda bizim tam iyi şeyler yapacağımız zamanda ileride çoğalamadık ve devamlı baskı yedik. Baktığımızda yaptığımız defans hataları oldu ve kötü 2 tane gol yedik.
Tabi ki bu maçta en büyük sıkıntımız takımımızın eksik olmasıydı. Kamil, Eneramo, Aatif ve hatta Sercan’ın olmaması bilhassa forvet hattında bizim için çok büyük bir dezavantaj oldu. Eskişehir maçına tam kadro gidebilseydik, çok daha farklı bir maç olacaktı. Yine Eskişehir maçında da çok büyük hakem hatalarına maruz kaldık. Yine es geçildi. Biz burada başka şeylerle uğraşacağımıza takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor’ dedi.
‘EN KRİTİK DÜELLO’
Ligde Cuma günü Gençlerbirliği ile iç sahada oynayacakları karşılaşmanın çok zor geçeceğine vurgu yapan Çalımbay, şuan önlerindeki en kritik düellonun bu maç olduğunu vurguladı.
Çalımbay; ‘Şimdi önümüzde çok kritik bir final maçımız var. Ve Çarşamba günüde kupa maçımız var. Şimdi bizim için önemli olan ne kupa, ne de final maçı. Şuan bizim için tek önemli olan Gençlerbirliği maçı. Bu maç beklide final niteliğinde, belki de finalden de daha öte bir maç olacak. Biz bunun da farkındayız. Bu maçtan bizim 3 puan almamız gerekiyor ve ona göre oynamamız gerekiyor. Ve bu maçta da eksiklerimiz olacak.
Ama ne olursa olsun bu saatten sonra artık kimin oynadığı önemli değil. Önemli olan sahaya çıkıyorsa bizim bu maçı kazanmamız. Şuan Gençlerbirliği maçını da iyi bir şekilde bitirip Trabzon maçına kafamız rahat bir şekilde çıkmamız gerekiyor ki, Trabzon maçını da iyi bir şekilde bitirelim. Bizim için öncelikle önemli olan Gençlerbirliği maçı. Zor bir maç olacak, Gençlerbirliği iyi bir takım. Kaliteli oyuncularla kurulu bir takım. Bu maç bizim için ligin en önemli maçlarından birisi. Gençlerbirliği maçının bizim için önemli olduğunun bütün arkadaşlarımızda farkında. İstediğimiz tek şey taraftar. Önümüzdeki 4 iç saha maçını taraftarlarımızın da desteğiyle iyi bir şekilde kapatacağımıza inanıyorum’ dedi.
SERCAN KADRO DIŞI
Son birkaç haftada teknik heyet ile bir türlü yıldızı barışmayan Sercan Yıldırım ile kırmızı-beyazlı yönetim arasında yaşanan ceza polemiğine değinen Çalımbay, golcü oyuncunun süresiz kadro dışı bırakıldığını ifade etti.
Sercan’ın A2 takımı ile birlikte idmanlara başladığını söyleyen tecrübeli teknik adam; ‘Sercan hiç kimsenin izni olmadan şehri terk edip antrenmanlara gelmemesiyle nedeniyle bir ceza aldı. Ve bu cezaya da kendisi itiraz etti ve kabul edilmedi. Yönetim kadro dışı bıraktı. Bundan önce de Pedriel’in de böyle bir durumu vardı. Ama Pedriel para cezasını kabul etti ve antrenmanlara geldi, bizimle çalışmalara devam ediyor. Ama Sercan kadro dışı, eğer Sercan o hatayı yapmamış olsaydı. Ve Sercan bizimle beraber Eskişehir’e gelseydi sonra burada antrenmana devam etseydi, biz Sercan’dan iyi bir şekilde yararlanacaktık. Beklide maçın kaderini değiştirecek oyuncu olacaktı. Eskişehir maçında ilk defa oynayan arkadaşlarımız oldu. Piech ilk defa oynadı. Maçın sonlarına doğru tüm gücünü kullandı. Ama iki maç eksiği olduğu içinde Pedriel’i almak zorunda kaldık. Sercan iyi bir Sercan olsaydı belki de bu maçı rahat bir şekilde çevirebilirdik.  Ama Sercan’ın yaptığı yanlış’ dedi.
ENERAMO VE GROSİCKİ BİLMECESİ
Öte yandan Eneramo ve Kamil Grosicki’nin Eskişehirspor maç kadrosundan son dakika çıkarılmasıyla ilgili kararını açıklayan Teknik Direktör Çalımbay, bu iki isim hakkında çarpıcı sözler sarf etti.
Şuan Kamil Grosicki’nin hiçbir şeyi olmadığını ve takımla birlikte çalışmalara devam ettiğini söyleyen Çalımbay;İ ‘Herkesin bir sorumluluk alması gerekiyor. Belki Kamil kendisini hazır hissetseydi gelip Eskişehir maçında oynardı. Kamil maçtan önce kötü olduğunu söyledi ve oynayamayacağını söyledi bizde Kamil’i kadroya almadık. Kendisi istedi, bizlik bir durum yok. Kamil başkanla görüşmek istedi. Başkanla bir görüşme yaptı. Kamil bana göre prosedüre yakışmayan bir hareket yaptı. Biz bir insanı asla zorla götürüp oynatmayı asla düşünmüyoruz’ dedi.
Eneramo’nun ise Eskişehirspor karşılaşması öncesinde sağlık problemi yaşadığını vurgulayan Çalımbay; ‘Eneremo’nun sezon başı ameliyat olduğu ayağında ise bir problem oldu. Eskişehirspor maçı öncesinde son antrenmanda ayağına bir darbe aldı. Darbeden dolayı ayağı kötüydü. Dün düz koşu yaptı. Bugün ise bizimle beraber antrenmana çıktı. Büyük bir ihtimalle ikisi de hazır ve bir sorun yok. İşin özü bizim 6 tane kritik maçımız var. Tüm oyunculara ihtiyacımız var. Ve en önemlisi de taraftara ihtiyacımız var. Taraftarımızın desteğiyle de bu maçları iyi bir şekilde bitireceğiz’ şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!