USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GURURUMUZSUN

GURURUMUZSUN

GURURUMUZSUN
02-10-2014 15:48
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda şampiyon olan milli güreşçimiz Taha Akgül, memleketi Sivas'a geldi.

Dünya şampiyonu Akgül, Bölge Trafik kavşağında annesi Gülbahar ve babası Recep Akgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yakınları ve vatandaşlar tarafından davul zurna ve halaylar eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı.

Davul- zurna eşliğinde karşılanan genç sporcu burada annesi ve babası Recep-Gülbahar Akgül'ün ellerini öperek birlikte basın mensuplarına poz verdi.

‘HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN’

Akgül, burada yaptığı açıklamada, kariyerinde ilk defa dünya şampiyonu olduğunu belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi. Akgül; ‘Özbekistan’da yapılan Dünya Şampiyonasında ülkemizin tek altın madalyasını ben aldım ve dünya şampiyonu oldum. Kariyerimdeki ilk dünya şampiyonluğuydu. 3 Avrupa şampiyonluğum vardı daha önce. Ülkemize döndüğümüzde Ankara’da çok güzel bir karşılama yapıldı. Federasyonumuz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından. İnsan böyle karşılamalarda Dünya şampiyonu olduğunu, şampiyon olduğunun değerini anlıyor. Buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm Sivaslılara, güreş severlere, akrabalarıma, arkadaşlarımdan Allah razı olsun’ dedi.

‘HEDEFİM OLİMPİYAT ALTIN MADALYA’

Hedefinin olimpiyat altın madalya olduğunun altını çizen Akgül; ‘İnşallah biz Sivas’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat altın madalyası. Avrupa’yı aldık sıra Dünya’da demiştik. Onu da başardık. Sıra olimpiyat madalyasında, Avrupa dünya şampiyonu olimpiyat etiketini inşallah almak istiyorum. Bunun şampiyonluğunu inşallah Sivas’a getireceğim. Bu güzel karşılamalar sayesinde insan dünya şampiyonu olduğunu burada anlıyor. Sadece olimpiyat madalyamız eksik. İnşallah onu da alacağız. Adımızı Sivas tarihinde, Cumhuriyet tarihinde geçirmek istiyoruz’.

ANNESİ OĞLUYLA GURUR DUYDU

Anne Gülbahar Akgül ise oğlunun Özbekistan'daki şampiyonada İstiklal Marşı'nı okuttuğu için gurur duyduğunu ve onun Türkiye'nin de gururu olduğunu söyledi.

Karşılama programının ardından kent meydanına kadar konvoy eşliğinde gelerek vatandaşları selamlayan Akgül, daha sonra Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

SAMİ AYDIN; ‘TÜRKİYE’NİN GURURUSUN’

Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, bilinçli ve kararlı çalışmanın başarıda büyük rol oynadığını ifade etti. Taha Akgül'ü dünya şampiyonu olarak ağırlamaktan çok mutlu olduklarını aktaran Aydın; ‘Gururumuz, Türkiye’nin gururu olan Taha kardeşimizi kısa zaman önce Avrupa şampiyonu olarak misafir etmiştik. Bugünde kendisini dünya şampiyonu olarak misafir ediyoruz. İnşallah Rio’da yapılacak olimpiyat şampiyonasında da altın madalya alacağına inanıyoruz. Biz sizde o enerjiyi, o birikimi, o yeteneği, kabiliyeti zaten görüyoruz. Ben bütün Sivas halkı adına sizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Ailenizi kutluyorum. İnanıyorum ki aileniz sizin kadar heyecan duymuştur bu olayda. Belki sizden daha fazla fedakarlıkları olmuştur bu başarınızda. Bu bakımdan anneniz ve babanız başta olmak üzere bütün aile fertlerinizi de tebrik ediyorum. Taha Akgül kardeşimize de başarılarının devamını diliyorum’ dedi.

‘SİVAS’A GÜREŞ KULÜBÜ KURACAĞIZ’

Belediye Başkanı Sami Aydın, ileride Sivas’a bir güreş kulübü kuracaklarını söyleyerek; ‘İnşallah Sivas’a bir güreş kulübünün kurulması noktasında bir talep oldu. Talebi Federasyon Başkanımızda önceden bize iletmişlerdi. Biz güreşin bu kadar sevildiği, bu kadar değerli güreşçilerin çıktığı Sivas’ta inşallah önümüzdeki süreçte bir kulüp kuracağız güreş üzerine. Orada da sizlerin elbette desteğini, katkısını göreceğiz kanaatindeyim’ ifadelerini kullandı.

YERLİKAYA; ‘TAHA ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPTI’

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise Sivas'ta şampiyonların karşılanmasının bir gelenek haline geldiğini söyledi. Yerlikaya; ‘Sivas’ımızda artık şampiyonların karşılanması bir gelenek oldu. Gerçekten Taha Akgül büyük bir iş yaptı. Hem Avrupa’da hem dünya da büyük işler yaptı. Tabii ki yükü ağır. Bundan sonraki süreçte yükü her zamankinden biraz daha fazla ağırlaştı. Bu gidişle, bu azimle, bu kararlılıkla Taha yola devam edecektir. Rio’da olimpiyat madalyasını inşallah yine aynı bu makamda aynı duyguyu paylaşmak nasip olur. Bu zamana kadar güreş milletimizin onur kaynağıydı. Madalya deposu olduk. İnşallah bundan sonrada madalyalarımızı almaya devam ederiz. Yeni genç arkadaşlarımız da sürece katıldı. Yola devam ediyorlar. Bundan sonraki süreçte yine olimpiyatta altın madalyası bol bir şampiyona geçireceğiz. Taha Akgül kardeşimizi ben yürekten kutluyorum’.

Ziyaretin sonunda Başkan Aydın, Taha Akgül'e 10 altın hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!