USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MİNİK HALK OYUNCULARI

MİNİK HALK OYUNCULARI

MİNİK HALK OYUNCULARI
20-10-2014 15:57
Google News


Eğitmen Arslan; ‘Bu çocuklar 6 - 7 yaşlarındalar. Henüz yaşları küçük olmalarına rağmen gösterdiğim figürleri çok çabuk öğreniyorlar. Bu yaşlardaki çocuklara yöremizin halk oyunlarını öğretmek gerçekten çok güzel bir duygu’ dedi

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivas kent merkezindeki 100. Yıl ilköğretim okulunun minik öğrencileri boylarından büyük işe kalkıştılar.

Sivas’ın yöresel halk oyunlarını eğitmen aracılığıyla öğrenmeye çalışan 22 kişilik minik öğrenci ekibinin halk oyunları ilgisi bir hayli yüksek.

6 ve 7 yaş arasındaki minik öğrenciler, hiçbir yerden destek almadan ailelerinin imkânları sayesinde kıyafetler alıp, halk oyunları, zeybek, çiftetelli, delilo gibi oyunları öğreniyorlar.

100. Yıl ilköğretim okulunun ilk halay ekibi olduğu öğrenilirken, Sivas’taki en küçük halk oyunları ekibi arasında da yer aldıkları belirtildi.

‘OKULUN İLK HALAY EKİBİNİ KURDUK’

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan halk oyunları eğitmeni Rahime Arslan, geçen sene bu ekibi kurduklarını belirterek, okulun ilk halay ekibi olduğunu da ifade etti.

Eğitmen Arslan, 11 kız ve 11 erkek olmak üzere 22 kişilik bir ekip oluşturduklarını ifade ederek şunları dile getirdi; ‘100. Yıl ilköğretim okulunun ilk halay ekibini biz kurduk. Yetkili öğretmenler aracılığıyla gelip bir halk oyunları ekibi kurdum. Hiçbir yerden destek almadan ve özellikle öğrencilerin kendi imkânlarıyla ihtiyaçlarını karşıladık. Öğrenciler ekip kuracağımızı duydukları anda çok heyecanlandılar. İstekli bir şekilde, Ocak ayında çalışmalara start verdik. 100. yıl ilköğretim okulundaki öğrencilerin istekleri üzerine gidip halk oyunlarını öğretmeye başladım. İlk olarak, yöresel oyunları öğreterek çalışmalara başladık.’

‘İLK GÖSTERİMİZ OLDUKÇA BAŞARILIYDI’

İlk olarak geçen sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir gösteri sunduklarını belirten, kısa sürede çalışmalarına rağmen güzel bir gösteri ortaya çıkardıklarını belirtti.

Arslan, şöyle devam etti; ‘Geçen sene ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında okulda bir gösteri sunduk. 23 Nisan gösterisine 2 aylık bir zaman kısmında hazırlandık. Çocuklar oldukça başarılı bir performans sergilediler. Zaman zaman çalışmalarda her ne kadar zorlansak da çocukların küçük yaşlarda olmalarına rağmen güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Ortaya güzel bir çalışma çıkarttık. Yoğun bir katılım önünde gerçekleştirdiğimiz gösteri veliler, öğretmenler ve okulun diğer öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Gösteride kına, çiftetelli, zeybek, delilo gibi yöresel oyunları izlettik. Özellikle veliler tarafından büyük alkış aldık’ dedi.

MİNİKLER 29 EKİM’E HAZIRLANIYOR

100. yıl ilköğretim okulunun minik öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda okulda bir gösteri sunmak için hazırlıklarını sürdürürken, eğitmen Arslan konu ile ilgili şunları söyledi; ‘Bu sene 29 Ekim gösterilerine hazırlanıyoruz. Çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çocuklar küçük yaşta olmalarına rağmen gerçekten iyi işler başarıyorlar. Geçen seneki aynı ekiple, hiçbir değişiklik olmadan gösterimizi sunacağız. Gösteride halk oyunları, farklı yörelere ait oyunlar ile güzel bir gösteri ortaya çıkaracağız’ diye konuştu.

‘SİVAS’IN YÖRESEL OYUNLARINA BİRAZ DAHA AĞIRLIK VERECEĞİZ’

29 Ekim’deki gösteriden sonra, Sivas’ın yöresel halk oyunlarına biraz daha ağırlık vereceklerini vurgulayan Rahime Arslan; ‘29 Ekim gösterisinden sonra Sivas’ın yöresel oyunlarına biraz daha ağırlık vereceğiz. Sivas halayı, madımak ve maro gibi halaylarla çalışmalara devam edeceğiz. Bizim en büyük destekçilerimiz veliler oldu. Her türlü maddi konuda itiraz etmeden ellerinden geldiği kadar destekçimiz oldular. Başka hiçbir yerden destek almadan bu ekibi kurduk. Onlara tek tek teşekkür ediyorum kendi adıma’ ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARA BİRŞEYLER ÖĞRETTİKÇE KEYİF ALIYORUM’

Okulun minik çocuklarına bir şeyler öğrettikçe keyif aldığını ve bu halk oyunlarına kendiside küçük yaşta başladığını söyleyen Arslan; ‘Bu çocuklar şuanda 6 - 7 yaş arasında. Tam bir şeyler öğrenme çağındalar. Bu çocuklara halk oyunlarını öğretmek benim için büyük bir onur. Çocuklar çalışmalarda bir şeyler öğrendikçe çok keyif alıyorum. Haftanın 2 günü, yaklaşık olarak 1 buçuk 2 saat çalışmalar yapıyoruz. Onların anlayabileceği şekilde ve halk oyunlarını sevdirerek çalışıyoruz. Onlarında isteklerini dinleyerek ortaya güzel bir çalışmalar çıkarıyoruz. Ben de bu çocukların yaşında halk oyunlarına başlamıştım ve halen de severek devam ediyorum. İnşallah bu çocuklar da bu kültürümüzü devam ettirerek başarılı bir şekilde ilerlerler’ ifadelerini kullandı.

‘BU İŞİ ÇOCUKLAR VE BEN SEVEREK YAPIYORUZ’

Halk oyunlarını severek yaptığını sözlerine ekleyen eğitmen Arslan, bu ekibin Sivas’taki en küçük halk oyunları ekiplerinden bir tanesi olduğunu da dile getirdi. Arslan şunları söyledi; ‘Küçük çocuklarla çalışmak gerçekten çok güzel bir duygu. Henüz 6 ve 7 yaş aralığında olmalarına rağmen gösterdiklerimi hemen kapıyorlar. Çalışma esnasında yanıma gelip oyunlar hakkında sorular sordukları zaman gerçekten çok mutlu oluyorum. Her ne kadar yaşları küçük olsa da kendilerinden büyük bir iş yapıyorlar. Bu ekip ilimizin en küçük halk oyunları ekiplerinden bir tanesi ve bu ekibi çalıştırmaktan dolayı çok gururluyum. Bu işi çocuklar ve ben severek yapıyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!