USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?MHK bizleri yok sayıyor?

?MHK bizleri yok sayıyor?

?MHK bizleri yok sayıyor?
15-04-2013 09:53
Google News


SPOR SERVİSİ
Önceki gün TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programına konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yaşanan hakem hatalarından Sivasspor’da ki geleceğine, Fatih Terim’e verilen cezadan kupadaki hedeflerine kadar birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
İlk olarak Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili görüşlerini bildiren Çalımbay; ‘En büyük hedeflerimizden bir tanesi bu sene kupaydı. Kupada çok iyi bir yere gitmekti. Tabi ki ligde iyi bir yere geldik. Dar bir kadromuz vardı ve bu kupa maçı ikisi bir arada gittiği zaman bayağı sorun yaşadık. Şimdi baktığınız zaman kupa da oynayan 4 tane takımın içinde en iyi durumda olan Fenerbahçe. Onun da kadrosu çok iyi olduğundan, yani geniş bir kadroya sahip olduğundan kupada favori bana göre Fenerbahçe.’ dedi.
‘HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜ’
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Fatih Terim’e verilen cezayı değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı; ‘Hakemler inanılmaz şekilde hatalar yapıyorlar. Bir kere ligi kaldıramıyorlar. Kaldıramayacak hakem çok. Ligin atmosferini , tempoyu o gerginliği kaldıramıyorlar. Ve ben bu örneği Fatih Hocanın örneğini olduğu pozisyon, aslında Fatih hoca haklıyken haksız duruma düştü’
‘MHK BİZİ YOK SAYIYOR’
Sezon başından bu yana yaşanan hakem hatalarından dolayı oldukça sıkıntılı günler geçirdiklerini söyleyen Çalımbay, Merkez Hakem Kurulu’nun teknik adamları yok saydığını söyledi.
Çalımbay; ‘Devre arası hakemler kendi aralarında toplantı yapıyorlar seminer yapıyorlar; 2. yarı böyle yapacağız diye. Bir toplantıya biz niye gidemiyoruz. Bizim gelmemiz lazım teknik direktörler olarak. Ama Merkez Hakem Kurulu bizi çağırmıyor. Sonra biz ayağımızı çizgiden uzatsak hemen tepki gösteriyorlar. Bu ortamı geriyor. Benim sahamda 4. hakem sürekli benim yanıma geldiğinde taraftarı geriyor. Taraftar gerginleşiyor. Onun için bunları çok iyi şekilde ayarlamak kazım. Burada da hakemlerin ve teknik direktörlerin bir araya gelmesi gerekiyordu. Bunu yapmadılar.
Bugün hakemler hata üstüne hata yapıyorlar. Bizim 2-3 tane penaltımızı vermediler ben böyle bir şey görmedim. Bize verilen penaltıları en küçük şeyde hemen verebiliyorlar. Büyük takımla oynuyorsan yüzde 100 hakem etkileniyor, yüzde 100. Yani işte Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray Trabzon'a karşı oynadığınız zaman hakem büyük takıma karşı hata yapmıyor hiçbir zaman hata yapmamaya çalışıyor’ dedi.
TARAFTARA GÖNDERME
Tecrübeli çalıştırıcı Orduspor karşılaşmasında tribünlerde yaşanan istifa tezahüratları ile ilgili ise 12. adama göndermede bulundu.
Çalımbay; ‘Bizde Doğa diye bir oyuncu vardı. Maçta daha çocuk ısınmaya çıkarken çok büyük bir tepki gösterdiler ve o arkadaşımız maça 2-3 dakika kala ağlayarak oynayamayacağını söyledi. Biz 2-3 dakika kala kadroyu değiştirdik. O oyuncunun yerine başka arkadaşımızı oynattık. Sonra bir daha aynı şey oldu. Ordu maçında Ziya cezalıydı oynayamadı, Hayrettin'i oynattık. Hayrettin yıllardan beri Sivas takımında oynamış. Takımı şampiyonluğa kadar getirmişler. Çok faydaları olmuş bir oyuncu. Daha maçın başından itibaren tepki başladı. Ve kendi taraftarından tepki alıyorsan futbolcu o zaman hata yapar. Güvenini kaybeder. Rakip takım tepki gösteriyorsa o zaman daha çok hırslanır oyuncu.
Çocuğun üzerine gelindikçe en son hata yaptı oyuncu ve gol yedik. Ve ondan sonra Hayrettin dışarı diye bağırıldı. Hayrettin beni değiştirin dedi. Şimdi kendinizi bir teknik direktör yerine koyun oyuncun yok ama değiştirmen lazım oyuncu gidiyor elinden. Alıyorsun onu onun sırtını sıvazlıyorsun üzülme falan diye. Aradan 5 dakika falan geçiyor. Biz her şeyimizi koyuyoruz ortaya maçı kazanalım diye bu sefer bize dönüyorlar. Yani şimdi bunlar olduğu zaman bir şey göstermek gerekiyor. Bir tepki göstermek gerekiyor. Ya ben göstereceğim ya yönetim gösterecek. Bende madem böyle oluyor ben bırakayım, kulübümün önünü açayım dedim. Ama yönetim kabul etmedi’
SİVASSPOR’DA DEVAM EDECEK Mİ?
Bu açıklamaların ardından Sivasspor ile önümüzdeki sezon çalışıp çalışmayacağının sorulması üzerine Çalımbay şunları söyledi:
‘Önümüzdeki sezon Sivasspor ile devam edecek miyiz bilemiyorum. Şu anda belli değil. Konuşacağız tabi ama benim şartların iyi olması gerekiyor. Şartlar derken para değil kesinlikle para değil ama taransferlerin iyi olması gerekiyor. Transferlerden yana çok sıkıntılar yaşadık. Hedef koymak gerekiyor’
AVCI’YA SİTEM
Çalımbay Milli Takım Antrenörü Abdullah Avcı’nın Sivas’a gelip hiçbir maçı seyretmediğini söyledi.
Tecrübeli çalıştırıcı; ‘Türk Milli Takımından bir tane teknik direktör gelip bir gün Sivas'ta maç seyretmedi. Oraya futbolcu oynamak için nasıl gelsin. Bir tane teknik direktör gelecek, bizimle konuşacak edecek.
 Teknik direktörün gelmediği bir şehre, futbolcu transfer ederken zorluk yaşıyoruz. Mesela oyuncu Sivas'a geleceğine Antalya'ya gidiyor, Eskişehir'e gidiyor Bursa'ya gidiyor. İstanbul'a gidiyor, Ankara’ya gidiyor. Bizim çok akıllı transfer yapmamız gerekiyor’ şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!