USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Moda devi Sivas´taydı

Moda devi Sivas´taydı

Moda devi Sivas´taydı
15-04-2013 09:59
Google News


 MEHMET YILDIZ
Türkiye ve dünyada özel dikimde moda devi olan Hikmek Alcan, Sivaslı işadamları ile buluştu.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sivas Şubesi tarafından düzenlenen 'Sivas'ta Yeni Vizyon' adlı programa katılmak üzere ilimize gelen moda devi Hikmet Alcan, Sivaslı işadamlarına 'İş Hayatında İmaj' konulu sunum yaptı.
Moda dünyasına 11 yaşında terzi çıraklığı ile adım atan, aynı zamanda yaşam koçluğu da yapan Türkiye'nin ender terzi ustalarından Hikmet Alcan, gazetemize özel açıklamalarda da bulunarak, yaşam koçluğu ve erkek giyimi hakkında bilgiler verdi.
Kendisini diğer terzilerden ayıran en önemli özelliğini yaşam koçluğu yapmak ve terziliği sanatla harmanlamak olarak nitelendiren Alcan, 'Keşke ülkemizde 5-10 Hikmet Alcan daha olsa' dedi.
Hikmet Alcan firması olarak erkek giyimde ve mesleğinde Türkiye'de özel dikimde en geniş çalışan firma olduklarını belirten ünlü modacı ve yaşam koçu Alcan, yaşam koçunun idman ettiren kişi olduğunu söyledi.
Alcan, şunları kaydetti: 'Ben işadamlarını tıpkı bir sporcuya benzetiyorum. Eğer kasaba takımında oynuyorsa şehir takımına girmek istiyorsa ona göre, şehir takımında oynayıp dört büyüklerde oynamak istiyorsa ona göre, dört büyüklerde oynayıp dünya devleriyle oynamak istiyorsa ona göre idman yapması lazım. Bir işadamı da sporcu gibidir, hangi sosyal derneklerde olması, hangi bilgi ve birikime sahip olması gerektiğine, bilgisini ne yönde geliştirmesi gerektiğine ve aynı zamanda görüntüsüne, imajına iyi yön vermelidir. Yaşam koçu bu refleksleri kazandıran insandır.'
'İNSANLARIN HEDEFİ OLMALI'
Kendisinin yaptığı yaşam koçluğunun farklı olduğunu belirten Alcan, 'Benim yaşam koçluğum hedefi olan, geleceği olan yönetici ve işadamlarının doğru refleksler, doğru donanımlar, doğru biçimler kazandırmaktır. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.
Hedefsiz yaşamakta yaşamda olmamak gibi geliyor bana. Bu nedenle işadamlarının ekonomisi ne kadar iyi olursa olsun ama geleceği ve süreci olmalı. Benim üzerinde durduğum heyecanı olan, geleceği olanlardır' dedi.
'EN PAHALI MARKAYIZ'
Var olandan esinlenmek yerine ürettiği tamamen kendi tarzını yansıtan özgün tasarımları moda dünyasında fark yaratan, sadece çizgileri ile değil, çalışma prensipleri ile de farklılığını ortaya koyan, kişiye özel kıyafetlerle Türkiye'nin sanat terziliğini yapan Hikmet Alcan, meslek yaşamı boyunca birçok ilke imza attığını da belirtti.
Kendilerine gelen herkesi kabul etmediklerini, hedefi, sinerjisi, geleceğe yönelik planları olan insanlarla birlikte çalıştığını belirten Alcan, Türkiye'nin en pahalı markası olmanın yanı sıra sanatta ve özel dikimde en geniş çalışan üst firma olduklarını söyledi.
Kendilerine gelen müşterinin ilk olarak kalıbını aldıklarını ve bir daha prova yapmadan dikip gönderdiklerini ifade eden Alcan, şunları kaydetti: 'Kişi kendi etiketini giyiniyor. Gömleğinde, takımında, çorabında dahi kendi ismi yazıyor. İnsanlar genelde yamama tabir ettiğimiz giyim tarzıyla giyinir. A firmasının gömleğini, B firmasının ceketini, C firmasının pantolonunu giyinir. Toplama bir araba gibi. Ama biz insanlara kaç kilometreye çıkarsa çıksın Rolls Royce'nin süspansiyonu hissettiriyoruz. Diktiğimiz ceket bugün Türkiye'de dikilmeyen bir ceket. Bundan 100 yıl önceki işçiliği yapıyoruz. Gömlek, pantolon, ceket hepsi bir birini tamamlıyor. Bunu giyen insanlar her seferinde kendindeki farklılığı hissediyor. Kişi kendini özel hissedince Hikmet Alcan farklılığı ortaya çıkıyor.'
'MARKALAŞMADA GERİDEYİZ'
Türkiye'de modanın iyi bir yol izlediğini belirten Alcan, 'Ancak markalaşma açısından ülkemiz olması gerektiği yerde değil. Bütün dünyada bir asimilasyon var. Popun, magazinin bilgi addedildiği bir toplum var. Light giyim, light bilgi, hafif yaşam var, insanlar ağır bir yaşam istemiyor. Bu olmasına rağmen ülkemizde modayı iyi buluyorum' dedi.
Modayla ilgili diğer firmalara tavsiyelerde de bulunan Alcan, modada öncü olmak için öncelikle kendi tarzlarını ve markalarını oluşturmaları gerektiğini söyledi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!