USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK PARTİ´YE KARŞI MHP ? SP İTTİFAKI MI?

AK PARTİ´YE KARŞI MHP ? SP İTTİFAKI MI?

AK PARTİ´YE KARŞI MHP ? SP İTTİFAKI MI?
18-11-2014 16:48
Google News


Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde sular bir türlü durulmak bilmiyor. Üniversite’de yaşanan gelişmeler sonrasında Ülkü Ocakları Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği yaptığı açıklamalarda AK Parti’yi usulsüzlük yapmak ve seçimlere siyaseti karıştırmakla suçladı. Ülkü Ocakları ve Anadolu Gençlik Derneği’nin AK Parti’yi hedef alan açıklamaları akıllara ‘MHP – SP İttifakı mı?’ sorusunu getirdi. Gazetemizin sorularını yanıtlayan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ise AK Parti olarak seçimlere müdahalelerinin olamayacağını vurguladı. Seçimlerde taraf olmadıklarını belirten Toraman, seçimlerin kazasız belasız atlatılması temennisinde bulunarak, ‘Konunun tarafı Rektörlük ve Üniversite’de okuyan 50 bin öğrencidir, ne AK Parti, ne MHP, ne de diğer partiler ve de Ocaklar olmamalıdır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılan Öğrenci Konseyi seçimleri nedeniyle önceki gün yine ortam gerildi. Üniversite’de bir basın açıklaması yapan Sivas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı 2. Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan adayı Kerim Karasu Pazartesi günü yapılması gereken Öğrenci Konsey seçimlerinin uydurma nedenlerle iptal edildiğini ve AK Parti yandaşlarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia etti.

Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ’ın da hazır bulunduğu açıklamada öğrenci konsey seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı ve AK Parti yandaşlarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia etti.

Diğer taraftan dikkat çekici bir gelişme de Anadolu Gençlik Derneği ve CÜDER cephesinden geldi. Öğrenci seçimleriyle ilgili CÜDER inde AK Parti’yi hedef alan beyanatlarda bulunması, AK Parti karşısında MHP – SP işbirliğini akıllara getirdi.

Ayrıca Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamalar da dikkat çekti. Önceki gün Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ adına yapılan paylaşımda ‘Yarın gerekirse bütün fakültelere girer, bu haksızlığa dur deriz! Derken şaka yapmadığımızı anlayacaksınız’ cümlesi dikkat çekti.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Üniversitesi’nde Pazartesi yapılacak olan Öğrenci Konsey seçimleri uydurma nedenlerle iptal edilerek AKP yandaşlarına peşkeş çekilmeye çalışılmaktadır. Bizler kavgadan yana değiliz ama gerektiğinde kavga etmeyi de iyi biliriz. Ülkü ocaklılarının hiç kimsenin hakkını yemeyeceği gibi kimseye de hakkını yedirmeyeceği de iyi bilinmelidir. Usulsüzlüklerin devam etmesi durumunda tepkilerimizin giderek daha çok artacağını da söylediğimiz halde gerekli olan duruş sergilenmemiştir. Hiç kimse bizlerin hakkını yiyemez, buna hiç bir şekilde müsaade etmeyeceğimiz de iyi bilinmelidir.

Yarın gerekirse bütün fakültelere girer, bu haksızlığa dur deriz! Derken şaka yapmadığımızı anlayacaksınız.

Buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum ülkücüler 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ' sözünü benimsemiş 'mazluma yunus zalime yavuz olmayı şiar edinmiş serdengeçtilerdir... Onların arkasında bakanlar vekiller, YÖK, Rektörler, Dekanlar Bürokrasi, Para... vs olabilir. Ülküdaşlarım, gönüldaşlarım arkasız yiğitler. Bizim arkamız Allah (c.c)’tır.’

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan gelişmeler ve AK Parti’nin usulsüzlük yaptığı iddialarını AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman’a sorduk.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları Başkanı Toraman AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı olarak Üniversite’deki seçimlere siyasiler olarak dahil olamadıklarını vurguladı.

Üniversite’de yaşanan olayları bölümlere aday olan arkadaşları vesilesiyle takip ettiğini belirten Toraman, ‘Biz konunun tarafı değiliz. Bu konuda bizi taraf olarak görenlere karşı da değiliz. Bize karşı bahsettiğiniz sosyal medya üzerinden yazılan mesaj ve arkadaşların yapmış oldukları açıklamalar da çok hoş açıklamalar değil ayrıca bize karşı ya da idareye karşı bu tipte açıklama ve yapılan eylemlerin kimseye faydasının olacağını ben düşünmüyorum’ dedi.

Üniversite seçimlerinin sağ salim atlatılması temennisinde bulunan Toraman, ‘İnşallah hiç kimseye hiçbir zarar gelmez. Neticede bu çok büyütülmemesi gereken bir meseledir. Siyasetin konuyla alakası olmamalıdır. Arkadaşların yapmış olduğu açıklamalarda siyasi taraf oldukları kendileri tarafından açıkça belirtilmiştir. Burada bizim böyle bir söylemimiz asla olmayacaktır. Biz üniversitede siyaset yapılmasını istemiyoruz. Neticede 1980 öncesi geçmişte yaşanan olayların neler olduğunu herkes biliyor. Şuanda zaten bizleri içine çekmek istedikleri durum budur. Biz bu oyuna gelmeyiz, inşallah arkadaşlarımız da bu oyuna gelmezler’ ifadelerini kullandı.

Üniversite’de yaşanan seçim süreciyle ilgili sorularımızı cevaplandıran AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman yaşananları şöyle özetledi:

‘Bildiğim kadarıyla geçen ayın 15’inde bir bölüm temsilciliği seçimi yapılacağı ilan edilmişti. Sizlerinde malumunuz seçim tarihini Üniversite Rektörlüğü belirlemektedir. Bununla ilgili ilan yapıldıktan sonra aday olmak isteyen herkes adaylıklarını dilekçe ile idareye ilan ettiler. Bu herkes için işleyen rutin bir süreç. Aslında sıkıntıların ana kaynağı da tam da burada başlıyor. Adaylık için başvuru yapmayan kişilerin seçim günü seçime girmek ve aday olmak istemeleri neticesinde olayların yaşandığını biliyorum.

Biz neticede siyasi olarak bu konunun içerisine dâhil olamıyoruz.  Dâhil olamadığımız için arkadaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler üzerine bu bilgileri biliyoruz. Aday olduğunu bildiğim arkadaşların bize söyledikleri şunlar; Biz itiraz nedir diye sorduğumuzda arkadaşlarımızın bize söylediği, bir yönetmelik olduğu ve bu yönetmeliğe uygun hareket edilmesi gerektiğini talep ettiklerini söylüyorlar.

Ve bu yönetmeliğinde maddesini bize ilettiklerinde biz yönetmelik hükümlerine göre arkadaşların haklı olduğunu gördük. Konuyla ilgili yükseköğretim kurumları ulusal öğrenci konseyleri yönetmeliğinde geçen 5. madde de temsilci olabilmenin yani aday olabilmenin şartları yazıyor. Diyor ki öğrenci temsilcilerine aday olacak öğrenciler seçim tarihinden en az 1 hafta önceden adaylıklarını ilan ederler. Bu şekilde de başvuru yapan birçok arkadaşın olduğunu söyleniyor.

Şimdi sorunuz üzere dün açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği, Sivas Ülkü Ocakları bizleri suçlamaktalar. Seçim günü üniversitede olaylar çıktı. Biz çıkan olaylar neticesinde Üniversiteye gittiğimizde orada farklı bir sürü gruptan olan arkadaşların olduğunu gördük. Yani orada aslına bakarsanız bütün grupların kendi temsilcileri vardı ve bu konuya itiraz ediyorlardı. Tabi biz konuyla bizzat ilgili değiliz ve olamayız. Ama teşkilattaki arkadaşlarımız sorun ve sıkıntı yaşadıklarını, üniversitede olaylar çıktığını söyleyince, ben başkan yardımcısı arkadaşlarımla birlikte onları sakinleştirmek adına üniversiteye gittim. Ve orada arkadaşların sessiz sakin bir şekilde süreci atlatmaları için orada bulundum.

Ve daha sonra gelen Ülkü Ocakları Başkanı olan Turan Gazi ağabeyi de orada gördüm ve ona orada olan durumu izah ettim. Burada farklı grupların karşı karşıya gelmesine gerek yok. Ne sizi ne de bizi ilgilendiren bir durum değil. Neticede Üniversite’nin ilan ettiği bir süreç var. Bu sürece de uyulması gerekiyor. Yönetmeliğin maddeleri var ve yönetmelik maddelerine herkes uygun adım atmak zorunda olduğunu söyledim.

Neticede yaşanan olaylar AK Parti’nin, MHP’nin, CHP’nin, farklı bir grubun, herhangi bir ocağın ya da herhangi bir derneğin bu konuya müdahil olmasını gerektirecek bir durum değil. Burada bulunması gereken kişiler öğrencilerdir, konu idare ve öğrenciler üzerinde yürütülmesi gereken bir konudur.

AK PARTi Gençlik Kolları Başkanlığı olarak teşkilatım adına ve Murat Toraman olarak da şahsım adına şunu açıkça söyleyebilirim ki. Üniversite Öğrenci Konseyi seçimleri Rektörlük ve 49 bin öğrenci arasında yaşanması gereken bir süreçtir. Konuya herhangi bir siyasi grubun dahil olmasını doğru bulmuyorum. Burada Ülkü Ocakları vakıf statüsünde olan bir kurum olabilir. Fakat temsil ettikleri yer bellidir. Aday olan arkadaşın AK Partiyi suçlayıp ben adayım ve Ülkü Ocaklarını temsilen buradayım demesi de konuyla ilgili bence çok tezat bir durum oluşturmaktadır.

İnşallah YÖK’ün göndereceği temsilciler konuyu inceleyecek ve Rektörlükle beraber bir karara varacaklardır. Herkesin yönetmelik hükümlerine uygun verilecek olan karara saygı duyması gerektiğine inanıyorum. Sağ salim seçimlerin atlatılmasını diliyorum. Özellikle tekrar üzerine basa basa söyleyebilirim ki AK PARTi Gençlik Kolları Başkanlığı Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleşen olayların hiçbir tarafında olmamıştır, olmayacaktır. Kavgadan yana değiliz ve olmayacağız. Biz Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın oku, düşün, uygula ve neticelendir öğüdünü kendimize düstur edinerek hareket eden, elinde kalem dilinde kelam olan bir gençlik oluşturmaya devam edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!