USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kadına Şiddetin Nedenleri Araştırılsın

Kadına Şiddetin Nedenleri Araştırılsın

Kadına Şiddetin Nedenleri Araştırılsın
28-11-2014 17:42
Google News


AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ise Dünya üzerinde birçok ülkede kadına şiddet olaylarının yaşandığını ifade ederek, ülkemizde konuyla ilgili önlemlerin alındığını belirtti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son oturumu dün yapıldı. Ferhat Ünsal Başkanlığında yapılan 20. Oturumda gündem dışı konuşmalara yer verildi.

CHP Grup Başkanvekili ve Divriği İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller ve AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım konuşmalarında kadın cinayetleri ve intihar vakalarına değindi.

İl olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Güller, ilimiz ve ülke genelinde yaşanan kadına şiddet olaylarının araştırılarak çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Güller, ‘Ülkemizdeki intihar olaylarını basından duyuyoruz. Hoş olaylar olmadığını görüyoruz. Bunun nedenleri hem ilimizde hem başka illerde sıkça gündeme geliyor. Özellikle kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili 25 Kasım’da gündeme getirmemiz gerekiyordu. Ancak Kasım ayı hizmet yoğunlundan dolayı fazla üzerinde duramadık’ dedi.

Bu konuların irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Güller şöyle devam etti:

‘Bu kadar genç yaşlarda hayatını kaybeden kadınlarımızın hayatını kaybetmeleriyle ilgili konuların araştırılması gerekiyor. Bunların nedenleri Psikolojik mi? Ekonomik mi? Sosyal mi? Bunların araştırılarak gündeme getirerek, çözüm bulunması gerekiyor. Ben buradan yerel yönetimlere sesleniyorum. Son zamanlarda kadın cinayetleri giderek artıyor. Özellikle eşlerinden ayrılan kadınlar, devletin koruması altındayken eşleri tarafından şiddete mağdur kalabiliyor. Bu kadınları ya kontrol edemiyorlar, ya sahip çıkamıyorlar.’

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ise Kasım ayında yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını ifade etti.

Sivas’ın çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ve aynı zamanda da zorlu bir coğrafyada yer aldığını ifade eden Yıldırım, ‘25 Kasım’da ‘Kadına Şiddete Hayır’ konusunda kadına, erkeğe, çocuğa, yaşlıya, mazluma, mağdura, hayvana bütün canlılara şiddete hayır demiştim. Bugün yine tekrarlıyorum, şiddet kim tarafından yapılırsa yapılsın, topyekûn bütün şiddete hayır diyorum’ dedi.

Yıldırım şunları kaydetti:

‘Dünya’nın her yerinde kadına şiddet ve cinayetler var. Bunun için gerekli önlemleri aldık. Gelişmiş ülkelerden daha iyi düzeyde olmamıza rağmen, üzülerek söylüyorum ki yine cinayetler devam ediyor. Dünya’nın çok gelişmiş ülkelerinde bile intihar çok yüksek safhadadır. Bunun birçok nedeni var. Bunu sadece ekonomiye bağlamak mümkün değildir. Ülkemizin bir başka sorunu da uyuşturucudur. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın da bu konu hakkında çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Bu tür sıkıntılar umarım hiçbirimizin başına gelmez. Hiç kimsenin uyuşturucu ve şiddete maruz kalmasını arzu etmeyiz. Ama bunların tamamen yasalarla ya da alınacak tedbirlerle önlenmesi mümkün değildir. Dünya’nın bütün ülkeleri bununla mücadeleye devam ediyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!