USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

3. LİGİ HEDEFLİYORLAR

3. LİGİ HEDEFLİYORLAR

3. LİGİ HEDEFLİYORLAR
21-12-2014 23:15
Google News


Hedefin 3. lige çıkmak olduğunu söyleyen Karadağ; ‘Bu sene kulüpte hedef koyduk. Biz 3. ligi hedefliyoruz ve voleybolda 3. lige çıkacağımıza inanıyorum, İnşallah bunu başaracağız’

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Okullar arası voleybol maçlarında şampiyon olan Gazi Anadolu Lisesi spor kulübü başarılarına yenilerini katmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen okullar arası voleybol maçlarında rakiplerini tek tek yenen Gazi Anadolu Lisesi, başarıdan başarıya koşuyor.

Gazetemiz spor muhabirine okulun spor dallarındaki başarısını ve voleybol takımının hedefini açıklayan Gazi Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Karadağ, özel açıklamalarda bulundu.

‘TAKIMIMIZDA GEÇEN SENEYE GÖRE BU SENE ÇOK FARK VAR’

Gazi Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Karadağ, Voleybol da geçen senede okullar arası yapılan maçlara şampiyon olduklarını ifade ederek; ‘Okulun voleybol kulübünü 2012 yılında kurduk. Ben okula geldiğim zaman voleybol takımı vardı ancak kulüp yoktu. İlk işimiz okula bir kulüp kurmamız oldu. Bu kulüpte voleybol, basketbol, badminton, tenis gibi branşlarla müsabakalara katılıyoruz kulüp olarak. Voleybol kulübünü kurduğumuz zaman iyi sporcular vardı. İlk sene Emine hocam vardı o çalıştırdı. 2. sene ise Cengiz hocamız çalıştırmaya başladı. Artık kulüp olunca da ve iyi idmanlar yapınca da çocukların gelişimi başladı.  Biz geçen sene voleybol da birinci olduk okullar arası maçlarda. Grup maçları da burada yapılmıştı. Tabii bizden daha da iyi ekiplerden var Kayseri, Samsun, Ordu gibi iller yıllardan beri bu işi yapıyorlar. Bizden çok öndeler. Biz o grubu ikinci olarak bitirdik. İnşallah bu sene de gittiğimiz zaman gruplara ilerleyeceğiz. Takımımızda geçen seneye göre bu sene %100 fark var, daha iyiyiz.’

‘BİZİM SPORCULARIMIZ SÜREKLİ ÇALIŞTILAR’

Başarının sırrının çok çalışmakta olduğunu belirten okul müdürü Karadağ; ‘Diğer okullar, maçlar sene başı başladığı için tam olarak hazırlanamadılar. Bizim sporcularımız ise yaz tatilinde sürekli gelip spor salonumuzda idman yaptılar. Haftada 2-3 gün gelerek çalıştılar. Okul başladığı zaman zaten bizim sporcularımız maça hazırdı. Bizim en büyük rakibimiz Sabancı Lisesiydi ama onun ekibinden mezun olanlar oldu ve düzenli çalışmadıkları için yavaş yavaş biz onları geçtik. Bizim başarımız çalışmanın karşılığıdır. Bu sporcular sabah 6’da gelip idman yapıyorlar, sonra saat 8’de de derse giriyorlar. Onun arkasında da başarı geliyor’ dedi.

‘VOLEYBOLDA HEDEFİMİZ 3. LİG’

Gazi Anadolu Lisesi spor kulübünün hedefini gazetemize açıklayan okul müdürü Mustafa Karadağ, şunları söyledi; ‘Bu sene okullar arası voleybol maçlarında şampiyon olduk ve çalışmalarımızın karşılığını aldık. Gruplarda inşallah Sivas’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İyi bir gruba girersek, gittiğimiz gruplarda çok fazla kuvvetli ekipler gelmezse biz gruptan çıkacağımıza inanıyoruz. Çocukların gelişimi, çalışması, hocalarla güveni bu başarıyı getirdi. Biz tüm branşları sürekli destekliyoruz ama voleybol daha öncelikli. Bu sene kulüpte de hedef koyduk. Deplasmanların ilk müracaatını da yaptık. Biz 3. ligi hedefliyoruz. Tabii ki en büyük sıkıntı maddi kaynaklar. Okul olarak nereye kadar götürebiliriz bilemiyoruz. Bize kesinlikle sponsor lazım. Senede 20-25 bin TL para verebilecek sponsor bulmamız gerekiyor ki başarılı olalım. Yoksa maçlara gideriz, 1 sene sonra tekrara geriye dönüş olur.’

‘3. LİGE ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN TAKVİYELER OLACAK’

Voleybolda 3. lige çıkacaklarına inandığını söyleyen Mustafa Karadağ, takıma takviyelerde yapacaklarını belirtti. Karadağ; ‘Sporun başarısı çalışmaktır ve tabandan gelmesi. Bir çocuk sporda başarıyı elde etmesi için ilköğretimden başlaması gerekiyor. Bizim oynayan kızlarımızdan 3-4 tanesi Hafik YİBO’dan gelme. Bu çocuklar ilköğretimden başladılar spora. Diğer kızlarda aynı, ilköğretimde başladılar spora. Bu gerçekten çok önemli. Bunlar bir araya geldiği zaman zaten başarı için tek bir şey kalıyor çalışmak.  Okulumuzda fitness salonu var. Sporcularımız zaman buldukça ağırlık çalışması yapıyorlar. Spor salonumuz zaten sürekli açık. Tüm branşların belli saatleri var. Voleybolda 3. lige çıkacağımıza inanıyorum. Ama bunların başına 1-2 tane tecrübeli sporcu bulmamız gerekiyor. Bizim sporcularımıza ablalık edecek 1-2 tane tecrübeli sporcu bulduğumuz zaman, bu çocuklar çok rahat 3. lige giderler, orada da başarılı olurlar. Mevcut takımımız şuan için yeterli ama 3. lige çıktığımız zaman takviye gerekiyor. Deplasman maçları başlayınca da takviyeler yapacağız. Üniversite de okuyan sporculardan takviye düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘SPONSOR BULDUĞUMUZ ZAMAN

SİVAS’A BİR ŞEYLER KATACAĞIMIZA İNANIYORUM’

Gazi Anadolu Lisesi spor kulübüne, Sivaslılardan destek isteyen okul müdürü Karadağ; ‘Benim eskiden beden eğitimi öğretmeni olmam dolayısıyla başarı geliyor. Okulumuzda 2 tane beden eğitimi öğretmeni var biri basketbolcu, biri de futbolcu. Bölgeden de 3 tane antrenörümüz çalışıyor. Biz bölgeyle iç içe çalışıyoruz, gençlik spor il müdürlüğü ile. Bu sene masa tenisinde de bir antrenör gelecek ve onunla da çalışmalara başlayacağız. Bizde öncelik okulda başarılı olmaları, spor 2. safhada bizde. Önce okulu bitirecekler, hedeflerini koymaları gerekiyor. Biz onları üniversitede görmek istiyoruz. Bizim muhakkak sponsor bulmamız gerekiyor. Bize yardım etsinler. Biz okul kulübü olarak gerçekten çok iyi mücadele ediyoruz. Bize maddi yönden destek olurlarsa muhakkak başarılı olacağız. Tek voleybol değil, inşallah biz Mayıs ayında da kız futbolla başlayacağız. Federasyon ile görüşüyoruz, gençler ligine başlayacağız ve seneye Eylül ve Ekim ayında da 3. ligde kız futbol, A takım olarak çıkacağız. Bize maddi imkanlar sağlandığı zaman Sivas’a bir şeyler katacağımıza inanıyorum’ diye konuştu.

ANTRENÖR KESKİN; ‘BAŞARININ MİMARI MÜDÜR BEY’

Gençlik Spor İl Müdürlüğü voleybol antrenörü Cengiz Keskin ise, başarının mimarının okul müdürünün olduğunu vurgulayarak; ‘Ben 10 yıldır antrenörlük yapıyorum. 3. Kademe antrenörüyüm. Bizim başarımızın mimarı kesinlikle müdür bey. Voleybolu Sivas’ın en iyisi yapmak için müdür bey ve bende eğitimi öğretmenleri çok çaba sarf ediyorlar. Bizi de bu göreve layık gördüler ve birlikte çalışmaya başladık. Böyle bir takımdan çalışmaktan dolayı gururluyum. Çok güzel bir oluşum, takım seçme sporcularla oluştu. Kızlarla birlikte bu sene deplasmanda lige katılacağız. Geçen sene kıl payı kaçırdık. Yatırım arttırıldığı zaman 3. lig bizim için çok basit olacaktır’ dedi.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ KOLAY; ‘BAŞARIYI BİRLİK VE BERABERLİĞE BORÇLUYUZ’

Gazi Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Murat Kolay ise, başarıyı birlik ve beraberliğe borçlu olduklarını söyleyerek; ‘Bizim bu okulda 11-12 tane takımımız var. Bunlar basketbol, futbol, futsal, kayak, güreş vb. 11-12 tane spor dalı çıkartmaktayız. Şimdilik yarışmalarda voleybolda, badmiton da ve teniste 1. olduk. Bu başarıyı öncelikle birlik ve beraberliğe borçluyuz. En başta da müdürümüzün desteğine borçluyuz. Biz 3. lige inanıyoruz. Hem kızlarımıza hem de antrenörümüze güveniyoruz. İnşallah bunu başaracağız.’

VOLEYBOLCULARA ÖZEL SIMAÇ MAKİNESİ

Voleybolda başarılar sağlayan Gazi Anadolu Lisesi sporcularına özel sımaç makinesi yaptırdı. Okul müdürünün katkısıyla, bir demirci ustasına yapılan sımaç makinesinin sporculara fayda sağladığı görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!