USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BAŞBAKANIMIZIN ZİYARETİ SİVAS İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT?

?BAŞBAKANIMIZIN ZİYARETİ SİVAS İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT?

?BAŞBAKANIMIZIN ZİYARETİ SİVAS İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT?
22-12-2014 17:46
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 23 Ocak’ta gerçekleştireceği Sivas ziyaretinin kent için önemli bir fırsat olacağını söyledi. Sivas’taki bu önemli buluşma kapsamında kentte devam eden ve planlanan projelerle ilgili Başbakan Davutoğlu’na bilgi verileceğini belirten Aydın, Hızlı Tren Projesi ve güzergâhı, 4 Eylül Stadyumu’nun bulunduğu alanın kente yeşil alan olarak kazandırılması, Kuzey Çevre Yolu, Kızılırmak ve Kale Projesi gibi birçok konuda destek isteyeceklerini söyledi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 23 Ocak’ta gerçekleştireceği Sivas ziyareti ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 23 Ocak’taki buluşmanın Sivas için çok önemli olduğunu belirten Aydın, kenttin önde gelen isimleri ve STK temsilcileri ile 23 Ocak öncesinde bir araya gelerek toplantı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Aydın; ‘Sayın Başbakanımızın 23 Ocak itibarıyla Sivas’a gelmesi tabi ki, Sivas’ımız için bir fırsat olacaktır. Bu tür devlet büyüklerinin şehre gelmesi, şehirdeki çözüm bekleyen bazı konuları direkt iletme fırsatı doğuruyor. Kongre münasebetiyle Sayın Başbakanımız Sivas’a gelecek ama bununla beraber sivil toplum örgütlerimizle Sivas’ın sorunlarını dinleyebileceği bir ortamı da orada oluşturacağız ve burada Sivas ile ilgili meseleler ele alınacak.’ Dedi.

TOBB ETÜ, KALE VE

MEYDAN PROJELERİ…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Sivas’ta yürütülen ve planlanan projelerle ilgili önemli bilgiler verileceğini belirten Başkan Aydın, çeşitli projelerin hayata geçirilmesi noktasında kaynağa ihtiyaç olduğunu bu doğrultuda Başbakan Davutoğlu’ndan destek isteyeceklerini söyledi.

Aziz Vlas’tan termal yatırımlara kadar Sivas ile ilgili önemli konu ve çalışmalara da değinen Başkan Aydın, şu şekilde konuştu:

 ‘Şehrimiz için önemli olan konulardan bir tanesi TOBB ETÜ Üniversitesi, uzun zamandır gündemde olan ancak, henüz istenilen aşamaya gelmeyen bir çalışma. Bunu direkt başbakanımıza inşallah arz etme fırsatı bulacağız.

Yine Sivas ile ilgili şuan vakıf üniversitesi girişimleri var. Bizim de görüştüğümüz yatırımcılar var. İnşallah onunla ilgili belirli aşamalar o süreye kadar gerçekleşmiş olacak. Belediye açısından Kale Projesi son derece önemli… Biz bölge ile ilgili yüzde 75 kamulaştırma çalışmalarını tamamladık ancak geri kalan kısmını da tamamlayarak bu projeyi artık Sivas’a kazandırmak istiyoruz. Sivas için çok önemli bir potansiyel olduğu kanaatindeyiz. Hedefimiz geçtiğimiz dönem şehrimize kazandırılan Kent Meydanı Projesi, Kale Projesi ve Şemsi Sivas-i meydanı projesini hayata geçirmek. Bu üçlüyü bir tarih koridoru olarak, turizm koridoru olarak hayata geçirdiğimiz takdirde Sivas’ın kültür ve tarih bakımından çok ciddi bir potansiyele ulaşmış olacağını düşünüyoruz.

Son yıllarda Sivas’ta termal alanda güzel yatırımlar var. Birkaç hafta önce Sıcak Çermik’te yeni bir kuyu çalışması tamamlandı. Şuan o bölgede Sıcak su yatırımcılara arz edilecek konumda. Devam eden iki tane yatırımımız mevcut. Buna ilave yeni yatırımlar olacağı inancını taşıyorum. Diğer taraftan Yıldız Dağı Kayak Merkezimiz bu sene itibarıyla turizme açıldı. Kış turizmi, kaplıca turizmi, tarih ve kültür turizmini entegre olarak düşündüğümüz zaman Sivas’ın ciddi bir turizm potansiyeline kavuşacağına inanıyorum.

Ayrıca geçtiğimiz hafta yurtdışındaydım. Sivas’ta hem Müslümanlar için hem Hıristiyanlar için önemli olan Aziz Vlas’ın turizme ciddi katkı sunacak potansiyelinin olduğu kanaatindeyim. Geçmişte Sivas’a damgasını vuran, Sivas’a zenginlik katacak değerlerimizi ortaya çıkarmamız lazım. Bununla ilgili ciddi adımlarımız olacak.’

KARDEŞLER ORMANI VE

KIZILIRMAK PROJESİ

Kardeşler Ormanı’nın Sivas’a yeni bir mesire alanı olarak kazandırılması noktasında çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Aydın, Kızılırmak Projesi’nin de Sivas için çok önemli olduğunu ve bu konuda da Başbakan Davutoğlu’ndan destek isteyeceklerini söyledi.

Aydın; ‘Kardeşler Ormanı ile ilgili bakanlığımızla, Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz tamamlandı. Orayı, şehir ormanı olarak kentimize kazandırmayı istiyoruz. Paşabahçe’nin alternatifi olacak, şehri tepeden görecek yeni bir cazibe bölgesini Sivas’ımıza kazandıracağız inancını taşıyorum. Kızılırmak Projemiz yine devam ediyor. Tabi ki bu tür saydığımız bunun dışında birçok proje ile alakalı önümüze çıkan, genelde kaynak kısmı. Bu noktada imkânlarımız sınırlı olduğu için elbette Başbakanımızın Sivas ziyaretinde bu ve benzeri bazı projelerle ilgili taleplerimiz olacak. Umarım Sayın Başbakanımız, Sivas’a gereken desteği de verecektir’ dedi.

HIZLI TREN PROJESİ

Sivas için en önemli projelerden bir tanesinin ise hızlı tren projesi olduğunu belirten Başkan Aydın, bu projenin hızlandırılması ve şehir içi güzergâhının netleşmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Bu konuda da Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek isteyeceklerini belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Hızlı tren projesi Sivas için, Türkiye için çok önemli bir proje.  İstanbul, Ankara, Sivas, Erzincan ve doğuya doğru devam eden bir proje… Bu proje hem demiryolunda hem karayolunda Sivas’ı tarihte olduğu gibi tekrar kavşak nokta haline getirecek. Çünkü karayolu ile ilgili Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan karayolu çalışması devam ediyor ve bu yol Sivas’tan geçiyor. Karadeniz bölümünde ciddi ilerleme kaydediliyor. Bunun biran önce hayata geçmesi Sivas için büyük bir artı olacaktır. Sadece kavşak noktası olarak katkı sunmayacak aynı zamanda Sivas’ı Akdeniz ve Karadeniz’e çok kısa yoldan bağlayacak bir çalışma. Bu, beraberinde Sivas’taki sanayiyi de tetikleyecektir. Hem ham maddenin şehre ulaşımı kolay olacak, hem de üretilen ürünlerin limana ulaşımı kolaylaşacaktır. Karadeniz-Sivas mesafesi bu proje ile birlikte Sivas-Kayseri mesafesine düşecek. Yani 200 kilometre gibi bir mesafeye düşecek ki bu çok çok büyük bir avantaj. Bu bakımdan hem hızlı tren hem karayolu çalışmaları Sivas’ı her yönüyle pozitif etkileyecek projeler. Hızlı tren ile ilgili şuan ki düşünce 2017 yılı itibariyle bu projenin tamamlanacağı yönünde.  Bu daha erkene çekilebilir mi? İnşallah çekilir ama 2017’de de olsa Sivas’a büyük artı katacak. Biz orada şunu yapmalıyız; bu proje tamamlanana kadar Sivas’a altyapı olarak ona hazır hale getirmeliyiz. Sivas’ta eğer altyapı olarak bu avantajları yakaladığımızda hazırlamış olursak inanıyorum ki Sivas, tekrar göç veren il statüsünden çıkıp göç alan il konumuna kavuşacaktır. Zaten bizim hedefimiz ve amacımız da odur.

Sayın Başbakanımız 23 Ocak’ta gelecek. Umarım o zamana kadar bu çalışma neticelenmiş olur. Neticelenmemiş olur ise elbette Başbakanımıza ileteceğiz. Çünkü hızlı tren güzergâhının netleşmemiş olması bizim bazı çalışmalarımızı da olumsuz etkiliyor. Revizyon çalışması yapıyoruz imarda, şuan Kızılırmak Bölgesini askıya aldık. Hızlı tren hattı belli olmadığı için biz o bölgeyi kesin sonuca bağlayamadık. Bu bizim de işlerimizi aksatıyor. Bu konuda somut bir kararın verilmesi lazım. Görüşmelerimizi yaptık, sayın milletvekillerimizle, müsteşarımızla, genel müdürümüzle hep beraber alternatifler üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Ama bunun kesinleşmesi lazım. O konuyla ilgili Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüzden biran önce bu güzergâhın resmi olarak ilan edilmesini bekliyoruz. Çünkü bu, sadece demiryolu ile ilgili süreci değil bizim şehir olarak, belediye olarak da atacağımız birçok adımı etkileyen bir faktör.’

STADYUM ALANI

Yeni stadyumun yapılması ile birlikte TOKİ’ye devredilecek 4 Eylül Stadyumu’nun bulunduğu alanı yeşil alan olarak düzenlemeyi arzuladıklarını belirten Başkan Aydın, bunun için TOKİ’ye alternatif bir alan sunmayı planladıklarını belirtti.

Bu konuyu da Başbakan Davutoğlu ile paylaşacaklarını belirten Başkan Aydın; ‘İnşallah önümüzdeki yıl Mayıs ayı itibariyle stadımız tamamlanmış olacak. Dolayısıyla stadyumumuz tamamlandığı zaman mevcut 4 Eylül Stadyumu da artık görevini bitirmiş olacak ve buradaki alan TOKİ’ye devredilmiş durumda. Biz TOKİ Başkanımızla da görüştük. Orası şehrin merkezinde kalan bir yer. O bölgede yapı yoğunluğu son derece yüksek. Biz TOKİ’ye oraya denk gelecek, alternatif olacak önerilerimizi sunacağız. Ön görüşme yaptık tabi bu sadece bir fikir anlamında oldu. Ama ilerleyen süreçte buranın şehrin yoğunluğunu artıran değil, yoğunluğunu azaltan, ağırlıklı o bölgenin ihtiyacını karşılayacak yeşil alan, sosyal alanlarla bütünleşmiş bir yapıda olmasını arzu ediyoruz. Tabi bunu yaparken de karşılık olarak bir başka yeri TOKİ’ye alternatif olarak sunacağız.  Bu konuda Sayın Başbakanımıza arz etmeyi düşünüyoruz.’ İfadelerini kullandı.

2. OSB VE KUZEY ÇEVRE YOLU…

İkinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kuzey Çevreyolu projelerine de değinen Başkan Aydın, kuzey çevreyolu projesinin karayolları ağına alındığının da müjdesini verdi.

Başkan Aydın; ‘Sivas’ta önemli olarak Sivas’ı etkileyecek 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız devam ediyor. Burada aslında Türkiye’de ilk defa farklı bir uygulama yapacağız. Yeni organize sanayi bölgesinde her parsele demiryolu ağını sokacağız. Yani fabrikada üretilen ürün, hiçbir araca ihtiyaç duymadan direkt, demir yolu ile vagonların üzerine yüklenerek nakledilebilecek. Bu yatırımcı için çok büyük bir avantaj. Bu anlamda ciddi bir talep olduğunu, büyük yatırımlar olacağını biliyoruz. Görüştüğümüz firmalar var. Bu da Sivas için çok önemli bir çalışma. Sivas’ı adeta sanayide hızlı bir şekilde geliştirecek, sınıf atlatacak bir adım olacağını düşünüyorum.

Kuzey Çevre Yolu ile ilgili güzel bir gelişme oldu.  Karayolları ağına bu proje alındı. İnşallah Kuzey Çevre Yolu da Ulaştırma Bakanlığımız kanalıyla biran önce şehrimize kazandırılacak. Bu sürecin hızlandırılması konusunda elbette Başbakanımızdan bir talebimiz olacaktır. Bu sadece belediye açısından değil, Sivas’ı bir bütün olarak düşündüğümüzde böyle bir ziyareti biz Sivas’a katkı sunacak, Sivas’ın aşama kaydetmesi gereken projeleri için bir fırsat olarak görüyoruz ve inşallah o şekilde sonuçlanacağına da inanıyoruz ve Başbakanımızı Sivas’ta en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz.’ Dedi.

ÇİMENTO FABRİKASINA

YENİ YATIRIM KARARI ALINDI

Başkan Aydın, Çimento Fabrikası için ilave yatırım kararı alındığının müjdesini de verdi. 140 milyon Euro’luk yatırımla birlikte kent ekonomisi ve istihdamına katkı sağlanacağını belirten Aydın,2015 yılında bu yatırım çalışmasının start alacağını söyledi. Aydın, bu yatırımın kentteki istihdamın artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

‘MUTLU VE HUZURLU

BİR YIL DİLİYORUM’

2015 yılı ile ilgili temennilerini de gazetemizle paylaşan Başkan Aydın, 2015’in sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir olmasını diledi.

Başkan Aydın, ‘Öncelikle yeni yılın hem ülkemize, hem Sivas’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Özellikle Sivas adına, Sivas Belediyesi adına 2015 yılı yatırım ve projelerin hayata geçirildiği, yoğun geçecek bir yıl olarak görüyoruz. Çünkü birçok projenin proje aşamaları bu yıl itibarıyla tamamlandı ve 2015 yılı itibarıyla bunlar bir bir uygulamaya geçecek, ihaleleri gerçekleştirilecek ve şehrimize kazandırılacak.

Her yeni yıl heyecanla karşılanır. Yeni yılın ülkemize ve Sivas’ımıza huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sivas huzurlu bir şehir… Ülke olarak da Allah’a şükür huzurlu bir ülkeyiz. Buna rağmen güzellikleri, hizmetlerin, yeniliklerin bol olduğu bir yıl olmasını diliyorum. İnşallah 2015, 2014’ten daha güzel olacak ülkemiz ve şehrimiz adına. Buna cani gönülden inanıyorum. Ben 2015’in her vatandaşımızın tüm kötülüklerden, acılardan uzak olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!