USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ANKARA´DA SİVAS ZİRVESİ

ANKARA´DA SİVAS ZİRVESİ

ANKARA´DA SİVAS ZİRVESİ
19-01-2015 23:20
Google News


Sivas ile ilgili projeler Ankara’da gerçekleştirilecek ‘Sivas Zirvesi’nde masaya yatırılacak. Toplantıda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekilleri, Belediye Başkanı Sami Aydın ve bakanlıkların üst düzey yetkilileri bir araya gelecek.

ERSAN ARSLAN

Sivas ile ilgili projeler Başkent Ankara’da masaya yatırılacak. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas ile ilgili projeleri değerlendirmek için bugün Ankara’da olacak.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekilleri ve bakanlıkların üst düzey yetkililerinin katılacağı toplantı bugün gerçekleştirilecek. Sivas Belediyesi’nin projelerinin öncelikli olarak değerlendirileceği toplantıda, Sivas’ın geleceğine etki edecek önemli konu ve projeler de masaya yatırılacak.

GÜNDEM ‘SİVAS’ OLACAK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Sivas Zirvesi’nin detayları ile ilgili kentten ayrılmadan önce gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bu toplantının Sivas için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Aydın, toplantıda sadece Sivas ile ilgili konuların konuşulacağını söyledi.

Başkan Aydın; ‘Ankara’daki programımızda Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve hemşerimiz, gururumuz Milli Savunma Bakanımızla görüşeceğiz. Dolayısıyla 4 tane bakanımızla aynı zamanda Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem ve Sivas Milletvekillerimizin katılımı ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Konu tamamen Sivas olacak. Burada yine saydığım bakanlıklarımızla ilgili projelerimizi, başta Kızılırmak olmak üzere; değerlendirme fırsatı bulacağız. Düşüncelerimizi sayın bakanlarımızla paylaşacağız. İnşallah onların bu projeler nasıl katkı sunabileceklerini, nasıl destek olabileceklerini değerlendireceğimiz bir toplantı olacak. Umarım çok verimli ve başarılı bir toplantı olur. Ben burada özellikle Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’a ve AR-GE Başkanımız, Genel Başkanımız Ekrem Erdem’e teşekkür etmek istiyorum.

4 tane bakanın bir araya gelerek Sivas’ı değerlendirecek olması, Sivas ile ilgili projeleri değerlendirecek olması, gerçekten son derece önemli. Bu imkânı Sivas’a, dolayısıyla bize sağlayan da Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’dir. Ben Sivas halkı adına her ikisine de teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Umarım güzel neticeleri de toplantıda alacağız.’ ifadelerini kullandı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

BAKANLAR KURULUNA SUNULACAK’

Geçen hafta da Ankara’da önemli temaslarda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, Ankara’daki temasları sırasında kentsel dönüşüm projeleri ve TOKİ projeleri ile ilgili görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile bütün eksikliklerin tamamlandığını ve bu projenin kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na sunulmasını beklediklerini belirten Başkan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Geçen hafta Ankara’daydım. Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ile görüştüm. Aynı zamanda şehircilik bakanlığımıza bağlı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz başta olmak üzere birçok genel müdürümüzle görüşme fırsatımız oldu. Şehircilik Bakanlığımızla görüştüğümüz projeler ağırlıklı kentsel dönüşüm projeleri oldu. Bu anlamda Esentepe Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili bütün eksiklikler tamamlandı ve bakanlar kuruluna sunulacak noktaya geldi. İnşallah yakın zamanda bakanlar kurulundan çıkarak proje resmi olarak start almış olacak.

Diğer taraftan TOKİ Başkanımızla Milletvekillerimiz Hilmi Bilgin ve Ali Turan Bey’in de katılımı ile bir toplantı yaptık. Orada da çok olumlu müspet gelişmeler oldu. Yine seçim döneminde kamuoyuna vaat ettiğimiz, dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik konut projemiz vardı. Bu proje ile ilgili iki noktada olmak üzere yer tespiti yapıldı ve proje çalışmaları başlatıldı. İnşallah, bu sene itibariyle ilkbaharda ihalesini yaparak inşaatına başlamayı da hedefliyoruz. Yine TOKİ ile planladığımız Alibaba Kentsel Dönüşüm Projesi var. Bu proje ile ilgili de çalışmalar başlatıldı, hızlı bir şekilde inşallah süreç ilerleyecek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!