USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Vaatlerimizin Arkasındayız?

?Vaatlerimizin Arkasındayız?

?Vaatlerimizin Arkasındayız?
24-01-2015 18:08
Google News


2015 yılı yatırım programında Sivas’a pozitif ayrımcılık yapıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, ‘Biz sözümüzün ve vaatlerimizin arkasındayız. Ne dediysek yapacağız. Bu zamana kadar yapamadıklarımızı da bundan sonraki süreçte yapacağız. Biz bir olursak, beraber olursak hiç şüpheniz olmasın daha güzel günleri birlikte göreceğiz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıya Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, 2015 yılının ilk Danışma Meclisi toplantısının yapıldığını kaydeden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘2014’ü yüz akıyla tamamladık. Belediye Başkanımız Sami Beyi seçtik. Kötü mü ettik? İşte az önce hizmetlerini gördük. Hizmetleri için de teşekkür ediyorum. Biz AK Parti teşkilatları olarak AK Parti Milletvekilleri olarak belediyemize gerek Ankara’da, gerek Sivas’ta gereken desteği vereceğiz’ dedi.

Bakan Yılmaz, ‘AK Parti kervanı yoluna devam ediyor, hamdolsun çok büyük değişiklikler oldu. Hükümet değişti, Cumhurbaşkanı değişti, bakanlar değişti ama hizmet anlayışı hiç değişmedi. Dolayısıyla bu aziz millet de gördü. Her gittiğimiz kongrede eskisinden daha büyük bir teveccühle ilk defa hiçbir seçime giderken yüzde 48 gibi bir halk desteğiyle seçime gitmedik.’ ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİKTEN 112 BİN 966 KİŞİ YARARLANDI

Bedelli askerlikten 112 bin 966 kişinin yararlandığını söyleyen Bakan Yılmaz, ‘Kimin bedelli askerlik yapacağını bilmiyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz diyor ki 'benim hem bedenen, hem ruhen desteklenmeye ihtiyacım var, hem de manen desteklenmeye ihtiyacım var' dolayısıyla kardeşlerimize diyoruz ki bir bedelli yasası çıkartıyoruz. Tercih senin ister 18 bin Türk Lirası aylık bin 500 Lira ödeyerek askerliğe gidebilir. Yine bir yasa çıkardık sözleşmeli erbaş yasası gel biz seni sözleşmeli erbaş olarak alalım ayda 3 bin Türk Lirası biz sana para verelim. Buda profesyonel askerliğe geçişte önemli bir aşama iki yasa birden çıkardık. Cuma günü saat 17.30 itibariyle bedelli askerlikten yararlanan kardeşlerimizin sayısı 112 bin 966'dır. Birçok teşekkür alıyoruz. Hem insanlarımızın problemini çözüyoruz, hem de silahlı kuvvetlerimize mali yönden destek veriyoruz’ diye konuştu.

2015 YATIRIM PROGRAMINDA

SİVAS’A POZİTİF AYRIMCILIK

2015 yılının yatırım programının Cuma günü yayımlandığını ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şöyle konuştu:

‘Bu yatırım programında Cumhuriyet Üniversitesi için 2015 yılında ayrılan toplam yatırım miktarı 38 Milyon 678 Bin TL. Geçen yıl ne kadardı? 31 Milyon TL idi. Normalde bütçelerdeki artışlar her yerde yüzde 10’un altındadır. Ancak Üniversite’nin yatırım bütçesi yüzde 22 arttı. Yine bu yatırım programında Ankara-Sivas Hızlı Tren demiryolu yapımı için 400 Milyon TL ayrıldı. Sivas – Erzincan demiryolu yapımı devam ediyor. Kangal-Hekimhan-Malatya bölünmüş yolu devam ediyor. Yine bunlarda yatırım programında yayımlandı. Yine Yıldız Dağı’nı Sıcak Çermik’e birleştiriyoruz. Sıcak Çermik’i de havaalanına birleştireceğiz. Yine Sivas Defterdarlık hizmet binası yatırım programında yer alıyor. Divriği içme suyu yatırım programında var. Biz sözümüzün ve vaatlerimizin arkasındayız. Ne dediysek yapacağız. Biz vaat ettiklerimizi de biliyoruz. Bu zamana kadar neler yaptığımızı da biliyoruz. Bu zamana kadar yapamadıklarımızı da bundan sonraki süreçte yapacağız. Biz bir olursak, beraber olursak hiç şüpheniz olmasın daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Sivas bir ve beraber olursa hem güçlü olur, hem de Sivas büyür. Sivas’ın büyümesinin, güçlenmesinin yolu birlik ve beraberlikten geçiyor.’

DAVOS NEDENİYLE

PROGRAM ERTELENDİ…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun normalde 23 Ocak tarihinde ilimize geleceğini ifade eden Bakan Yılmaz, ‘Ancak Davos programı nedeniyle İl Başkanlığı kongremiz ertelendi. Birlik ve beraberliğimizi göstereceğimiz Başbakanımıza bu kongreyle Sivas’ın yanında olduğunu Yeni Türkiye’nin yanında olduğunu ve Yeni Türkiye’ye Sivas’ın güç ve destek verdiğini göstereceğiz. Şimdiden İl Kongremiz hayırlı uğurlu olsun diyorum’ ifadelerini kullandı.

HİLMİ BİLGİN…

AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin ise ‘2015 yılının ilk danışma meclisi toplantısını gerçekleştiriyoruz. Zorlu bir yılı geride bıraktık. 2014 yılı ülkemiz açısından birileri tarafından zorlu bir yıl haline getirilmek istendi. Türkiye 2002 yılından itibaren gerek ülke genelinde gerekse dünya üzerinde gelişmesini büyümesini birileri tarafından engellenmek istemesine rağmen devam ettiriyor’ dedi.

Sivas’ta yapılan yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Bilgin, 13 Şubat tarihinde yapılacak AK Parti İl Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

ALİ TURAN…

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ‘Danışma Meclisi toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün gerçekten Sivas’ın çok mutlu bir günü. Çünkü bugün bir rüya gerçekleşti. 50 yıldır herkesin hayalinde olan Sivas’ta kayak merkezi açıldı. Bu Sivas’ımıza, ülkemize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun’ dedi. AK Parti döneminde Sivas’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Turan, Aslında bugüne kadar yapılan bütün yatırımlar bir rüyaydı’ dedi. Sivas Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarına da değinen Turan, AK Parti İl Kongresi’nin de hayırlara vesile olmasını temenni etti.

SAMİ AYDIN…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Danışma Meclisi toplantımızın şehrimize ve partimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Öncelikle Sayın Bakanımıza sizler adına çok teşekkür ediyorum. Sivas tarihte karıyla kışıyla anılan bir şehir olmasına rağmen Ak Parti dönemine kadar Sivas’ta bir kayak merkezi projesi maalesef başlatılamamıştır’ dedi.

2005 yılının Ocak ayında Sivas’ta kış festivali yaptığını kaydeden Başkan Aydın, ‘Şansımızdan o dönem hiç kar yağmamıştı. Bizde dışarıdan kamyonlarla kar getirdik ve kış festivalini yaptık. Biz şunu ifade etmiştik. Sivas’ın karı Sivas için bir potansiyeldir, bir şanstır, bir avantajdır. Biz karın sadece dezavantajını konuşmamalıyız, bunu avantaja çevirmeliyiz düşüncesiyle o zamanda öyle bir çalışma yapmıştık. Ama Allah’ıma hamdolsun bugün böyle bir tesisin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Aydın, sonrasında ise son dönemde yapılan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunarak katılımcıları bilgilendirdi.

ZİYA ŞAHİN…

Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin de ‘Dolu dolu bin 2014 yılını geride bıraktık. Zira 2014 yılında iki büyük seçim yaşadık ve hep beraber ülkemizin kaderini belirleyerek dünyanın gidişatına yön verdik. Ve bugün Davos’ta sizin çalışmalarınızın nasıl dünyanın gidişatına yön verdiğini hep birlikte izliyoruz. Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti olarak çok güzel sonuçlar elde ettik. Ardından da Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda liderimizi Cumhurbaşkanımız olarak seçtik. Ve Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak şuanda dünya liderlerinin başında geliyor’ dedi.

Şahin şunları kaydetti.

İlçe Kongreleri’nin yanı sıra Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Teşkilatlarının ilçe kongrelerini tamamladık. 13 Şubat tarihinde de İl kongremizi yapacağız. Başbakan olarak ilk kez Sivas’a gelecek olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Sivas için de başlangıç olmasını arzu ediyoruz. Sivas için Sivas’ın ekonomisi için, Sivas halkı için, Sivas’ın gelişmesinde bir başlangıç olmasını diliyoruz. Bunun için de Başbakanımızın 13 Şubat’taki Sivas ziyaretini önemsiyoruz.

Protokol konuşmalarının ardından toplantının kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!