USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Dikimevi´ni Sivas´a Geri Aldıracağız?

?Dikimevi´ni Sivas´a Geri Aldıracağız?

?Dikimevi´ni Sivas´a Geri Aldıracağız?
03-02-2015 18:14
Google News


Temel; ‘Eğer iktidar olursak, kesinlikle Dikimevi’ni Sivas’a geri aldıracağız. Hedeflerimizin en başında bu var.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel, ülkenin ve Sivas’ın kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi. CHP İl Teşkilatı olarak Sivas’ta eski günlerine geri dönmek istediklerini belirten Temel, 1978’de CHP’nin Sivas’tan 7 milletvekili çıkardığını hatırlattı.

Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Temel; ‘Zor bir dönemde görev aldık. Şuan bir seçim dönemindeyiz. Milletvekili aday adaylarımız yarışıyor şuan. Şubat ayının ikinci yarısında da parti programımız belli olacak. Biz sahaya çıkacağız ve merkez ağırlıklı çalışma yapacağız bu sene. Ön seçimden çıkan adaylarla da tekrar seçim çalışmalarına başlayacağız. İktidarın eşitsizliklerini halka anlatmaya çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki AK Parti iktidarı, ne emeğin, ne emeklinin, ne emekçinin yanında. Bunları vurgulamak zorundayız. Bu dönem için inşallah başarılı olacağımıza inanıyorum.’

‘İKİNCİ MİLLETVEKİLİNİ

ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

CHP il teşkilatları olarak bu seçimlerdeki hedeflerinin kentten ikinci milletvekilini çıkarmak olduğunu belirten Temel, yıllardır iktidar olamama nedeniyle partililerin bezmiş durumda olduğunu, partilileri heyecana sokmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Temel; ‘En azından yıllardır eksik kalan ikinci milletvekili eksiğimizi bu dönem gidermek istiyoruz. Hedefimiz CHP’nin Sivas’ta var olan oy potansiyelinin üzerine çıkarak kentimizden ikinci milletvekilini çıkarmak. Sivas adına bu ilk etapta kazanılacak önemli bir başarıdır. Seçimde başarılı olabilmemiz için ekip ruhunun ortaya çıkması lazım. Yıllardır partimizin iktidar olamaması partililerimizi bayağı bezdirmiş durumda. Onları tekrar toparlamak, heyecana sokmak zor bir durum ama yavaş yavaş başarmaya başladık bunu. Toparlanıyoruz, kenetleniyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız inşallah kazanacağız bu sefer. Umudum var bu dönemde. Demokratik kitle örgütleri ile sendikalarla, odalarla, muhtarlarımızla bir araya geleceğiz.’ İfadelerini kullandı.

‘GEÇMİŞTE 7 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK’

Hedeflerinin CHP’nin Sivas’ta var olan güçlü potansiyeli yeniden gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirten İl Başkanı Ahmet Turan Temel, CHP’nin geçmişte Sivas’tan 7 milletvekili çıkardığına dikkat çekerek, ‘Eski günlerimize geri dönmek istiyoruz’ dedi.

Hedeflerinin bu seçimlerde Sivas’tan iki milletvekili çıkarmak olduğunu belirten Temel, şu şekilde konuştu:

‘Bizim önceliğimiz yerel siyaset. Başarının veya başarısızlığın sırrı burada... 1978’de yüzde 48 oy alarak 7 milletvekili çıkaran parti Cumhuriyet Halk Partisiydi bu şehirde. Bu partililer burada duruyor, burada yaşıyor. Biz ulaşamıyoruz onlara, aramıza bir ayrılık girmiş. Bu ayrılığı gidermenin yöntemi yine biziz. Bu insanlar bizim ailemiz, bizim içimizdeler. Onları kazanarak tekrar bir hamle yapmak istiyoruz, eski günlerimize geri dönmek istiyoruz. Tek bir kesimin partisi olmak istemiyoruz, herkesin partisi olmak istiyoruz. Genel başkanımız da bu yolda ilerliyor. Girmediğimiz ev kalmayacak. Elimizden geldiği kadar sorunları anlatmaya çalışacağız.’

‘DİKİMEVİ’Nİ SİVAS’A

GERİ ALDIRACAĞIZ’

Yerelde Sivas ile ilgili, genelde ise tüm ülke ile ilgili önemli proje ve çalışmaların bulunduğunu belirten Temel, bu projelerin bazıları hakkında da bilgi verdi. Parti genel merkezinin 41 maddelik programını kısa süre içinde açıklayacağını belirten Temel, programda müjdeli haberlerin olduğunu söyledi.

CHP’nin iktidar olması durumunda Sivas için de büyük bir adım atacaklarını belirten Temel, ‘Dikimevi’ni Sivas’a geri aldıracağız’ dedi.

Temel, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Sivas niye küçülüyor, niye istihdam sayımız az? Neden bu şehirde ekonomik ve sosyal anlamda büyüme olmuyor? TÜİK verileri açıklandı, yine küçülen iller arasındayız geçen seneye göre. Sivas nüfusu yine azalmış. Büyük bir köy olacağız bu gidişle. Bunun önüne geçmenin tek yöntemi de sanayiyi biran önce geliştirmek, yatırımların biran önce artması. Başka, farklı bir siyasi anlayışın iktidara gelmesi lazım… AK Parti hükümetleri dönemini gördük, her şey ellerinde olduğu halde biz bu haldeyiz. Ulaşım ağlarının gelişmesi iyi ama bunun bir getirisinin olması lazım. Ticaretin gelişmesi lazım... Demek ki ticaret de gelişmiyor, sanayi de gelişmiyor. Bir eksiklik var. Tamam yollar yapılıyor, enerji tesisleri kuruluyor… İyi de bunun getirisi lazım? Bir sürü madenimiz var. Maden tesislerinin, fabrikaların açılması lazım, biran önce özelleştirmenin durdurulması lazım…

Bizim bu konuda bir projemiz var. Eğer iktidar olursak, kesinlikle Dikimevi’ni Sivas’a geri aldıracağız. Hedeflerimizin en başında bu var. Parti danışmanlarımızla, denetçilerimiz ile milletvekillerimizle bu sürekli konuşuluyor. Bu olmaz ise nüfusun canlanmayacağı konusunda hemfikiriz. Biran önce dikimevinin buraya getirilmesi gündemde… Madencilik ve hayvancılık konularında ciddi desteklemelere ihtiyaç var. Parti olarak çiftçilerimize de müjdeli haberlerimiz olacak.

Şuanda 41 maddelik parti programımızın güncellenmesini bekliyoruz. İnşallah o da 15 güne kadar çıkacaktır. Onun içinde müjdeli haberler var.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!