USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pehlivanlar Türkiye 5.´Si Oldu

Pehlivanlar Türkiye 5.´Si Oldu

Pehlivanlar Türkiye 5.´Si Oldu
19-02-2015 16:41
Google News


OĞUZHAN SARZEP

14-15 Yaş Minikler Güreş Ligi’nde heyecan sona erdi.

66 ilden sporcuların yoğun katılımıyla Sivas’ta başlayan ligde ilk 16’ya kalan takımlar, 4 grup merkezinde yapılan yarı final mücadeleleri verdi. Yarı finallerde ise gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ise daha sonra İzmir’de final müsabakalarında mücadele etti.

SİVASLI MİNİK GÜREŞÇİLER LİGİ 5. SIRADA TAMAMLADI

Bu etaplardan başarıyla çıkarak finallere kalan Sivaslı Minik Güreşçiler İzmir’de derece için mindere çıktı. İlk maçında Beşiktaş’a 6-5 yenilen temsilcimiz diğer iki maçını kazanarak ligi 5.sırada tamamladı.

SOYUYÜCE; ‘BU SENE ÇİTAMIZ ÇOK YÜKSEK’

Müsabakaların ardından açıklamada bulunan Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce, daha önce kurumun içerisinden Taha Akgül ve Servet Coşkun gibi yıldız sporcuların yetiştiğinin altını çizerek, ‘Şuanda Türkiye’de 5. olduk. İnşallah bundan sonrada çıkarmış olduğumuz şampiyonlar gibi yeni şampiyonlar çıkaracağız. Bu sene çitamız çok yüksek. Allah izin verirse 14-15 yaş grubunda yapmış olduğumuz başarıyı alt yaş grubunda ve yukarıda da yapacağız’ dedi.

‘SİVAS’TA VAR OLAN TEMELİ KÖRELTMEYE DEĞİL

DAHA ÇOK ŞAMPİYONLAR ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ’

İzmir’deki yapılan müsabakalarda, sistemden kaynaklı bir durumdan dolayı 5.’lik aldıklarına dikkat çeken Soyuyüce, ‘İzmir’deki yapılan müsabakalarda, sistemden kaynaklı bir durumdan dolayı Türkiye’de 5. olduk. 1 takımla mücadele ettik 6-5 yenildik, 5. olduk. Eğer takımlar birbiriyle müsabaka yapsaydı ilk 3’teydik kesinlikle. Biz o takımları da biliyoruz, kendimizi de biliyoruz. O takımların hepsi büyük takımlar. Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir, Akhisar bunlar çok büyük takımlar. Büyük takım demek hazırı alan demek, Anadolu’da yetişen demek. Onlar hazır sporcu alıyor, biz kendimiz çocukları yetiştirerek onlarla mücadele ettik. Onlar ayrıca 4’er tanede takviye aldılar başka kulüplerden. Biz takviyesiz bir şekilde mücadelelerden geldik. Çok Başarlıyız. Türkiye’de bulunan 32 tane güreş eğitim merkezinden tek mücadele eden takımlar arasında biz varız. Sivas güreş eğitim merkezinin başarısı burada açığa çıkıyor. İnşallah gelecekte de iyi şampiyonlarımız olacak. Antrenörlerimiz Yusuf Keskin, Okan Solak ve Dursun Güzel’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten canla, başla çalışıyorlar. Biz her zaman antrenörlerimizin ve sporcularımızın yanındayız. Sivas’ta var olan temeli köreltmeye değil daha çok şampiyonlar çıkarmaya çalışıyoruz. ’ diye konuştu.

KESKİN; ‘SENEYE BİZİ FİNALLERDE GÖRECEKSİNİZ’

Güreş Eğitim Merkezi Antrenörlerinden Yusuf Keskin, Sivaslı güreşçilerle gurur duyduklarını söyleyerek; ‘Bizim bütün takımları yenebilecek gücümüz kuvvetimiz var. İnşallah seneye ilk üçün içerisinde olacağız. Çünkü baktığımız zaman potansiyelimiz çok iyi. Çocuklarımızla iyi çalışıyoruz. İnşallah seneye bizi finallerde göreceksiniz’ dedi.

GÜZEL; ‘BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ’

Antrenör Dursun Güzel ise diğer takımların Belediye destekli ekipler olduğunun altını çizerek, ‘Talihsiz bir sonuç aldık. Ama bu bizi yıldırmıyor ve yıldırmayacak. Burada dikkat çeken olay diğer takımlara kendi Belediyelerinin destek vermesi. Biz de istiyoruz ki çocuklarımızın daha iyi yerlere gelebilmesi ve daha iyi hizmet verebilmek için Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın’ın desteklerini bekliyoruz. Bu sporcularımız en azından Belediyemizin bünyesinde olursa Sivas’ın başarısının daha da yükseleceğine inanıyorum. Sporcularımız dışarıya gitmemiş olur.’

SOLAK; ‘BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK’

Güreş Eğitim Merkezi Antrenörlerinden Okan Solak da şunları söyledi; ‘Biz hedefimize ulaştık ama asıl amacımız bu başarıları uluslararası seviyeye taşımak. Yani İnşallah bu öğrencilerimizin Avrupa ve Dünya şampiyonalarında final çıkarabilmelerini sağlamak istiyoruz. Bunun temellerini burada attık ve devamı da gelecektir’ dedi.

BAŞARILI GÜREŞÇİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce ile Türkiye 5.’si olan Güreş takımı antrenör ve sporcularını makamında kabul etti. Sporcularla bir süre sohbet eden Kılıç, daha sonra başarılarından dolayı güreşçilere altın ile ödüllendirdi.

MÜDÜR KILIÇ; ‘DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONLARI SİVAS’TAN ÇIKTI’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Sivas’tan çıkan dünya ve Avrupa şampiyonlarına değinerek; ‘Sivas, dünya, Avrupa olimpiyat şampiyonları çıkartmış ve halen bu süreci devam eden bir ilimiz. Şuanda 16 olimpik branş içerisinden tek dünya şampiyonu güreşte çıkmıştır. O da Sivaslı kardeşimiz, şampiyonumuz Taha Akgül’dür ve güreş eğitim merkezimizde yetişmiştir’ dedi.

KILIÇ; ‘BU SPORCULAR GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI’

Spor İl Müdürü Kılıç, sporcuları tebrik ederek; ‘Geçen hafta sonu yapılan yıldızlar süper ligi finallerine katılan güreş eğitim merkezi takımımız bir yenilgiyle Türkiye 5.’si olmuştur. Aslında 68 takımın içerisinde seçilerek gelmiş ve geleceğin şampiyonları inşallah bu sporcular. Gelecekte birkaç sene sonra birçok kardeşimizi biz milli takımlarda ve inşallah dünya minderlerinin zirvesinde görmek istiyoruz. Bu güç ve enerji onlarda var, Allah’ın izniyle. Ben kendilerini kutluyorum. 6-5 yenilerek en azından eleme maçında maalesef 5. olduk tek yenilgiyle. Bazı kulüpler iki yenilgi almasına rağmen 3. oldular derce yaptılar ama biz tek yenilgiyle 5. olduk. Ben arkadaşları kutluyorum ve başarılar diliyorum. Ben başta ailelerini, hocalarını ve yönetici arkadaşları tebrik ediyorum’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!