USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KARATEDE HEYECAN BAŞLADI

KARATEDE HEYECAN BAŞLADI

KARATEDE HEYECAN BAŞLADI
03-03-2015 17:00
Google News


6 kulüp ve 120 sporcunun katıldığı müsabakalar Haziran ayında sona ereceği belirtildi

OĞUZHAN SARZEP

Türkiye Karate Federasyonu Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Minik-Yıldızlar Karate Ligi açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Oğuz Ökten, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

6 kulüpten 120 sporcunun katıldığı turnuvalar, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başladı.

SEBAHATTİN GEZEGEN; ‘AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI

SPORDA GELİŞMELERİNİ SAĞLAMAK

Törende açılış konuşmasını yapan Karate İl Temsilcisi Sebahattin Gezegen, amaçlarının çocukların sporda gelişimini sağlamak olduğunu vurgulayarak; ‘Sivas karate il temsilciği olarak her yıl yıldızlar karate ligini düzenliyoruz. Bu yıl da minikler kategorisini de dahil ederek kulüpler arası karate ligini başlattık. He hafta pazartesi günleri 6 kulübümüzün katılımı ile Haziran ayına kadar bu müsabakalar devam edecek. 6 kulübün katıldığı maçlara 120 sporcu katıldı. Amacımız çocuklarımızı sporda gelişmelerini sağlamak ve ahlaki gelişmelerinde katkılar sağlamak’ dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ESAT DELİHASAN; ‘BU SPORCULARI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA GÖRMEK İSTİYORUZ’

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu sporcuları sadece Sivas’ta değil, Türkiye şampiyonluklarında görmek istediklerinin altını çizerek; ‘Bugün burada olmaktan dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Yıllarını karateye adamış Oğuz hocamız yine bu müsabakalarda da önderlik yapıyor. Sivas’ta da gelişmiş karateciler var ve gerçekten karate adına ciddi ilerlemeler var. Çok başarılı sporcular mevcut Sivas’ta. Bu başarılarının altında bütün antrenörlerin ve velilerin katkısı çok büyüktür. Velilere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarını güzel bir spora alıştırdıkları için. Bu düzenlenen müsabakalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sporculara da başarılar diliyorum. Biz bu sporcuları sadece Sivas’ta değil. Türkiye kulüpler arası şampiyonluklarda da görmek istiyoruz. Karate sporunun disiplini Sivas’tan geliyor,  çünkü disiplin kurulu başkanı Oğuz hocam Sivaslı.’

AHMET ÖZAYDIN; ‘BAŞARILAR DİLİYORUM’

Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, müsabakalara katılan sporculara başarılar dileyerek; ‘Bu müsabakalara katılan 6 kulüpten 120 sporcuya başarılar diliyorum. Bu 120 sporcunun üzerinde antrenörlerin çok büyük emekleri var ve bundan dolayı hocalarımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Hakemler ve antrenörler başta olmak üzere bu müsabakalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

KARATE MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ OĞUZ ÖKTEN;

‘ÖDÜLLERİ HAK EDEN KULÜPLER ALACAK’

Türkiye Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı ve Karate Milli Takım Antrenörü Oğuz Ökten, başlayan müsabakalar hakkında bilgiler vererek; ‘2015 yılı karate il temsilciliğimizin faaliyet programında yer alan minik yıldızlar karate ligini başlattık. Bu sene bu ligimiz 6 kulüp üzerinden yapılıyor. Toplam 120 sporcuyla ligimizi sürdüreceğiz inşallah. 8 Haziran’da son müsabakalarımızı yapacağız. Ödülleri hak eden kulüpler alacak. Bu ligin sonunda toplam 8 birincilik kupası, 8 ikincilik kupası ve 16 tanede üçüncülük kupasıyla birlikte dereceye giren sporcularımıza madalyalarını takdim etmiş olacağız. Bugün de burada 4 Eylül Belediyespor ile Telekom. Gençlikspor ile Volkanspor’un ilk maçları yapıldı. Bu müsabakalardaki amacımız sporcularımızı, çocuklarımızı daha iyi yetişmelerini sağlamak ve teknik kapasiteler yükseltmek, spora olan sevgilerini daha da artırabilmek. Bunun için de her hafta pazartesi günü bu müsabakalarımız Haziran’a kadar devam etmiş olacak’ ifadelerini kullandı.

‘KARATE ADINA İYİ YERLERE GELECEĞİZ’

Karate Milli Takım Antrenörü Oğuz Ökten, Sivas karatesinin iyi durumda olduğunu söyleyerek, karate adına iyi yerlere geleceklerini söyledi.

Ökten şöyle devam etti; ‘Bu müsabakaları Sivas karatesinin alt yapısını oluşturuyor. Bunlar inşallah gelecekte iyi yerlere gelmiş olacaklar. Şuanda Sivas karatesinin durumu iyi ve geçtiğimiz yıllarda Avrupa ikincisi çıkardık. Halen Türkiye şampiyonu ve derecelerimiz var. İnşallah daha iyi noktalara geleceğimizi ümit ediyorum’ dedi.

ANTRENÖR SERPİL KARAKAYA; ‘MAÇLARIN HEPSİNİ KAZANACAĞIZ’

Gençlik Spor Kulübü karate antrenörü Serpil Karakaya, ise gazetemize yaptığı açıklamada iddialı olduklarını ifade ederek maçların hepsini kazanacaklarını söyledi.

Antrenör Serpil Karakaya, sporcularına sonsuz güvendiğini de sözlerine ekleyerek; ‘Müsabakalar geçtiğimiz gün start aldı. Benim takımımın Performansları çok iyiydi. Büyük ara farklarla maçları aldık. Minik yıldız bay bayan kata-kumite kategorilerinde müsabakaya katıldık. Minik bayan komite dışında maç vermeden tüm kategorilerde maçımızı aldık. İlk maçımız Volkan spor’laydı. 4 takımla daha maçımız var ve hepsini alacağımıza inanıyoruz. Maçlara çok güzel bir şekilde hazırlanacağız ve hazırlıklar son sürat devam edecek. Ben sporcularıma güveniyorum’ diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Sivas Valisi Âlim Barut’a, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Özaydın’a, Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç’a ve Türkiye Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı ve Karate Milli Takım Antrenörü Oğuz Ökten’e plaket takdim edildi.  Daha sonra günün maçlarının oynanmasıyla program sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!