USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas Öncü Olmalıdır?

?Sivas Öncü Olmalıdır?

?Sivas Öncü Olmalıdır?
04-03-2015 17:10
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında kokteyl düzenledi.

SMMM Odası’nda düzenlenen kokteyle Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, Sivas Defterdarı Mehmet Yazar, SGK İl Müdürü Mustafa Kayış, il protokolünün önde gelen isimleri ve meslek mensupları katıldı.

Kokteylde SMMMO Başkanı Hasan Coşkun Erkmen Vali Barut, Belediye Başkan Başkanvekili Karaca ve diğer protokol üyeleri ile birlikte pasta kesti.

Erkmen burada yaptığı konuşmada,  ‘26 Yıl önce 1 Mart 1989 tarihinde TBMM görüşülmeye başlanıp 13 Haziran 1989 tarihinde 3568 sayılı kanun ile kabul edilen meslek yasamız 1994 yılına kadar 13 Haziran muhasebeciler günü olarak kutlanıyordu. 1994 yılından sonra ise yasamızın TBMM’de görüşülmeye başlandığı 1 Mart tarihi Muhasebeciler günü olarak kutlanmaya, 2012 yılından itibaren ise 1-7 Mart Muhasebe haftası olarak kutlanmaya başlandı.’ İfadelerini kullandı.

Dünyada belirli bir kariyer ve saygınlığı olan muhasebe mesleğinin Türkiye’de yasal düzenlemelerin eksikliğinden, hak ettiği yerde bulunmadığını belirten Erkmen, çalışma koşullarının zorlukları ve bu konuların çözümüne yönelik çalışmaların ise devam ettiğini söyledi.

Erkmen, şu şekilde konuştu:

‘Son yıllarda muhasebe mesleğine uluslararası standartlar kazandırılmasına yönelik çalışmalar, tüm dünya ülkelerinde olanca hızıyla devam etmektedir. Bu konuda Uluslararası Sempozyumlar ve kongreler yapılmaktadır.  Ülkemizde ise hala muhasebe mesleğini ifa etmeye çalışan serbest muhasebeci mali müşavirler, kendilerine dayatılan kısır bir döngü içerisinde sorumlulukları çok ama yetkiden yoksun bir şekilde çalışmaktadırlar.

Dünyada belirli bir kariyer ve saygınlığı olan muhasebe mesleği ülkemizde yasal düzenlemelerin eksikliğinden, hak ettiği yerde bulunmamaktadır. Ülkemizde Muhasebe Standartları Uluslararası Muhasebe Standartlarına uyumlu hale getirilmiştir. Bu bağlamda Türkiye Muhasebe Standartları yasallaşmış ve uygulamaya geçiş çalışmaları yapılmaktadır.

Ülkemizde Muhasebe mesleğinin Uluslararası standartlara uyum süreci devam ederken; var olan mesleki sorunlar, çalışma koşullarının zorlukları ve bu konuların çözümüne yönelik olarak çalışmalar devam etmektedir.’

‘SORUMLULUKLARIMIZ

SÜREKLİ ARTMAKTADIR’

Meslek mensuplarının sürekli kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını belirten Erkmen, mesleki sorumlulukların ise her geçen gün artmakta olduğunu söyledi.

Erkmen; ‘Sürekli eğitimden geçip güncel donanımla meslek mensubunun kendisini geliştirmek zorunda olduğu bir mesleği icra ediyoruz.  Tüm zorluklar içerisinde mesleğimizi icra ederken bireysel olarak kendi haklarımızı ve mesleğimizin geleceği için mücadelemizi devam ettirmek zorundayız. Bu mücadelede en büyük destek ve güç alacağımız unsur siz meslektaşlarımızsınız.

Devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olmak, kayıt dışı vergi ve istihdamın önlenmesi, ülke ekonomisine katkı, düzenli bir muhasebe ve denetim sisteminin oluşması adına üstlendiğimiz işlerin yanı sıra sorumluluklarımız sürekli artmaktadır.

Meslektaşlarımız bir yandan kurumsal yapılarını kurma çabası içerisinde iken diğer taraftan üzerimize yıkılan angaryalarla uğraşmaktadır. Tüm bu sorunlara karşın, ülkemiz ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması adına; Yaptığımız çalışmaların doğrudan etkili olması, verdiğimiz hizmeti şevk ve zevkle yapmamıza neden olmaktadır.’ Dedi.

TALEPLERİ DİLE GETİRDİ…

Erkmen konuşmasında meslek mensupları adına talepleri de dile getirdi.

Erkmen, ‘4 Dönem Geçici vergi beyanı kaldırılmalıdır. e-Beyanname şifresi yalnızca meslek mensuplarına verilmelidir. 1 ve 2 nolu KDV beyannameleri ve muhtasar beyanname birleştirilmelidir. 1-20 Temmuz Mali Tatil uygulaması amacına uygun hale getirilmeli, Temmuz ayında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimler Ağustos ayı içinde verilecek bildirim ve beyannamelerle birleştirilerek beyan edilmesi sağlanmalıdır. Meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir. Serbest Meslek faaliyetlerinde KDV  % 18 den % 8 e indirilmelidir. Stajyerlerimiz için Sosyal Güvenlik Primi ve vergi muafiyeti sağlanmalıdır. Meslek mensuplarının stopajdan kaynaklanan nakit iade taleplerinde gelirlerinin-giderlerine oranlanarak çıkarılan matrah farkları yasal dayanaktan yoksundur, bu uygulamadan vazgeçilmelidir. BA-BS Formları geçici vergi dönemlerine göre düzenlenerek verilmelidir. Düzeltme amaçlı verilen beyan ve bildirimlerde ceza uygulamasından vaz geçilmelidir.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS ÖNCÜ OLMALIDIR’

Sivas’ın her alanda olduğu gibi mesleğin ifasında, yeniliklerin takibi ve uygulamasında da öncü olması gerektiğini belirten Erkmen, meslek mensuplarının Muhasebe Haftası’nı kutlayarak konuşmasına son verdi.

Erkmen, şu şekilde konuştu:

‘Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sultan şehir Sivas her alanda olduğu gibi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin ifasında da yeniliklerin takibi ve uygulanmasında öncü olmalıdır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da sizlerin üzerinize düşen görevleri yaptığınızdan ve yapacağınızdan hiç kuşkum yok.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden meslek mensuplarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır, tüm meslektaşlarıma aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Başarılar hep bizimle ve mesleğimizle olsun. Birlik ve beraberliğimiz artarak devam etsin. 1-7 Mart Muhasebe haftası Ülkemize Sivas’ımıza, meslek camiamıza hayırlı olsun.’

Erkmen konuşmasının ardından Vali Barut, Belediye Başkan Başkanvekili Karaca ve diğer protokol üyeleri ile birlikte sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!