USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kendi Elektriğini Kendisi Üretecek

Kendi Elektriğini Kendisi Üretecek

Kendi Elektriğini Kendisi Üretecek
05-03-2015 16:54
Google News


Güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapacaklarını kaydeden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘Et Entegre Tesisimizin olduğu bölgeye de çok devasa, güneş panelleriyle ilgili enerji üretim projesi yapacağız. O enerjiden üreteceğimiz elektriğiyle hem Yıldız Dağı’nın sistemini besleyeceğiz, elektrik giderlerini sıfırlayacağız, hem de Et Entegre Tesislerinde de böyle bir işletme kolaylığı ile işletme giderlerini sıfırlayacağı bir sistem kuracağız’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilimizde inşaat çalışmaları devam eden Et Entegre Tesisleri, Kongre Müzesi, 112 Çağrı Merkezi ve İl Halk Kütüphanesiyle ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Et Entegre Tesislerinin bulunduğu alanda yenilenebilir enerjiyle ilgili devasa bir projeye imza atacaklarını kaydetti.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Salih Ayhan, ‘Et Entegre Tesisimizin olduğu bölgeye de çok devasa, güneş panelleriyle ilgili enerji üretim projesi yapacağız. O enerjiden üreteceğimiz elektriğiyle hem Yıldız Dağı’nın sistemini besleyeceğiz, elektrik giderlerini sıfırlayacağız, hem de Et Entegre Tesislerinde de böyle bir işletme kolaylığı ile işletme giderlerini sıfırlayacağı bir sistem kuracağız’ dedi.

Bu projenin İl Özel İdaresi’nin 2015 yılındaki en önemli projeleri arasında yer aldığını kaydeden Ayhan, ‘Altınyayla’da kurduğumuz sistemin 5 katı büyüklüğünde. Bu proje hem Sivas’a örnek olacak, hem de Sivas İl Özel İdaresi’nin yıllık yaklaşık olarak 600 bin TL’lik elektrik giderini sıfırlamış olacağız. Kurumumuzun adına kesilen elektrik faturalarının toplam maliyeti de 600 Bin TL’yi bulmuyor. Dolayısıyla kurumumuz oradan da ayrıca bir kar elde etmiş olacak. Hem örnek bir uygulama, hem yenilenebilir enerjiyle kurumları tanıştırabilmek, hem de kurumumuza çok ciddi bir ek katkı sağlamakta… Güneş Panelli enerji üretimi projesi Sivas İl Özel İdaresi’nin en önemli gündem maddelerinden birisidir’ ifadelerini kullandı.

ET ENTEGRE TESİSLERİ

İl Özel İdaresi tarafından çalışmaları devam eden Et Entegre Tesisleri’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘Et Entegre Tesislerimizde şuanda imalatlar devam ediyor. Montaj işleri yapılıyor. Sulu imalat olarak tabir edilen beton vs. işlerimiz tamamen bitti. Şuan ki tamamen çelik konstrüksiyon üzerine montaj işleri ve soğuk hava sistemlerinin kurulması devam ediyor’ dedi.

Ayhan şunları kaydetti:

‘Bizim hedefimiz Mayıs sonlarında veya Haziran gibi sistemi bitirmek. Et ve Süt kurumlarıyla görüşmelerimiz oldu. Onların birkaç tane önerisi oldu burasının yönetim mekanizmasıyla ilgili olarak. Onlarında önerilerini alarak sistemi revize ediyoruz. Şuanda iş, normal takvimimizin üzerinde devam etmekte. Burayı da 2015 yılının ortasında Et ve Süt Kurumu’na devrederek, Sivaslıların hizmetine sunacağız. Şuanda orasıyla ilgili gerek mali anlamda gerek teknik anlamda ve gerekse çevresel anlamda hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır.’

KONGRE MÜZESİ

Kongre Müzesi’nin restorasyon projesiyle ilgili gelinen son noktayı da gazetemize değerlendiren Ayhan şunları kaydetti:

‘Kongre binası belki de bizim Kurumumuzun en rahat bilgi veremediğimiz yatırımlarından bir tanesidir. Çünkü süreç istediğimiz gibi gitmedi. 8 defa kurula girdi, kurum kabul etmedi. Ama çok şükür ki nihai sona ulaştık. Şuan sunulan projeler onaylandı. Biz de ihale sürecine başladık. Şuan restorasyon projesi, elektrik ve mekanik projesi onaylandı. İhale sürecine biz başladık diyebiliriz. Hedefimiz 4 Eylül’e restorasyonu bitirmek. Restorasyon işinin zaten yüzde 40’lık bir kısmı kalmıştı. İkinci aşamada teşhir – tanzim projesi de ciddi bir noktaya geldi. Mart ayının sonunda yapılacak kurulda da muhtemelen onaylanmasını bekliyoruz. Onunda ihale sürecini hemen başlatıyoruz.’

Kongre Müzesi’nin bahçesinde de çevre düzenlemesiyle ilgili proje çalışması yapacaklarını belirten Ayhan, ‘Yani şuan ki o konser yapılan alanda yeniden bir dizayn yapacağız. Oradaki merdivenlerin bazı bölümlerinin altını oradaki kot farkından dolayı idare olara kullanacağız. Biz orada makine bölümü ve elektrik aksamını işletecek bir sistem kuracağız. Yani şuanda Kongre binasıyla ilgili yaklaşık 1 yıldır bizi üzen, sıkıntıya sokan, kamuoyunu da ciddi manada rahatsız eden aşamaları tamamen bitirdik. O brandayı 4 Eylül 2015’te kaldıracağımızı düşünüyoruz. Bütün çalışmamız, bütün gayretimiz buna yönelik. Buna ilaveten bir de Kültür Merkeziyle ilgili bilgi vermek istiyorum. Kültür Merkeziyle ilgili de son noktaya gelindi. Yakında bununla ilgili de ihale sürecini başlatacağız’ şeklinde konuştu.

112 ÇAĞRI MERKEZİ

112 Çağrı Merkezi’ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Ayhan, ‘112 Çağrı Merkeziyle ilgili olarak Sivas İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu ve yapması gereken tüm iş ve işlemler tamamlandı ve şuan Valiliğimizin bünyesinde kurulan 112 Acil Çağrı Müdürlüğü’ne devredildi. Şuanda da Aselsan tarafından sistem donatısı yapılmaktadır. Bildiğim kadarıyla 1-2 ay içerisinde sistem donatısı bitmiş olacak ve artık tüm kurumlar orada konuşlandırılacak. Hatta şuan 112 Acil Çağrı Müdürlüğü’nün idari kadrosunun yaklaşık 20 kişilik ataması da yapıldı. Bundan sonraki süreci ve mekanizmayı Valiliğimiz, 112 Acil Çağrı Müdürlüğü yürütmektedir’ dedi.

İL HALK KÜTÜPHANESİ

İl Halk Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan şu şekilde konuştu:

‘İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilindiği üzere İstasyon Caddesi’nde belki de kış ayları boyunca inşaat çalışmaları hiç durmadan devam etti. İl Halk Kütüphanemizle ilgili belki ilk başlarda bazı sorunlar oldu ama inşaatı da en hızlı yürüyen inşaatlardan birisi oldu. 2 ay içerisinde inşaat bitecek. 2 ay sonra da tefrişat işleri başlayacak. İl Halk Kütüphanesi güzel bir mimari projesiyle bu yaz mevsiminde eğitim dünyasına, Sivas’ın entelektüel dünyasına, Sivas’ın geçmişteki tüm donelerini içerisinde barındıracak şekilde faaliyet verecek. Gerçekten Sivaslıların gurur duyacağı bir kütüphanesi yapılıyor. Binanın o projede görülen detayları ortaya çıktığında iyi ki bu bina yapılmış denilecek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!