USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrencilere 30 Bin TL Değerinde Yardım

Öğrencilere 30 Bin TL Değerinde Yardım

Öğrencilere 30 Bin TL Değerinde Yardım
19-03-2015 17:04
Google News


Dernek Başkanı Ahat Türkmenoğlu, önümüzdeki süreçte de 100 adet akülü engelli sandalyesi ile yürüteç ve bastonların da ihtiyaç sahibi engelli hemşerilerimize dağıtılacağını kaydetti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği, Hollanda Sivaslılar Platformu ile birlikte ilimizdeki çok sayıda öğrenciye 30 Bin TL değerinde ayni yardım yaptı.

Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Şehir Kültürünü Yayma ve yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, ‘Hollanda’da yaşayan Sivaslı hemşerilerimizin kurmuş olduğu Hollanda Sivaslılar Platformu yöneticileri ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize her zaman maddi ve manevi desteklerini sürdürmektedirler. Yine ilimizde yaşayan engelli kardeşlerimize yaşamlarını kolaylaştırmak için göndermiş oldukları akülü engelli araçları daha önce belediyemiz iş birliğiyle dağıtmıştık’ dedi.

Hollanda Sivaslılar Platformu ve Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği olarak birlikte bir yardım kampanyası düzenlediklerini kaydeden Dernek Başkanı Türkmenoğlu, ‘İlimizde yaşayan ilköğretim 1. ve 8. Sınıf öğrencileri arasından ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 200’e yakın çocuğumuzu kişi başı 100-150 TL arası olmak üzere iç çamaşırı, pantolon, kazak, gömlek, etek, mont, ayakkabı, bot, atkı, bere, eldiven v.s olmak üzere yardım yapılmıştır’ dedi.

Türkmenoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

‘Bu kampanyamızda bir nebze olsun çocuklarımızın yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize, yine ayrıca İstanbul’da yaşayan bir işadamımız Ethem Heper tarafından 100 adet bay-bayan olmak üzere göndermiş olduğu kazak ve trikoları lise ve üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi gençlerimize dağıtılmıştır. Dernek olarak toplam 300 öğrencimize soğuk kış günlerinde soğuktan koruyabildiysek ne mutlu bizlere.

Yurtdışında yaşayan ve ilimizdeki ihtiyaç sahiplerini hiçbir zaman unutmayan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil’e yönetim kuruluna, dağıtım esnasında ilimizde gelerek çalışmalarımıza destek olan Fatih Kasapoğlu’na, yine İstanbul’daki iş adamımız Ethem Heper beye demek üyelerimize ve kadın kollarımıza teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarda başarılarının devamını dileriz.

Yine Hollanda Sivaslılar Platformunun arkadaşlarımız Sivas’taki engelli kardeşlerimize destek olmak amacıyla toplam 100 adet akülü manuel engelli sandalyesi ve yürüteç, baston temmuz ayından itibaren derneğimizin belirlediği ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize dağıtımı yapılacaktır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!