USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?DİKKAT ETSİNLER?

?DİKKAT ETSİNLER?

?DİKKAT ETSİNLER?
23-03-2015 17:05
Google News


Hakemlerin biraz daha sağlam maç yönetmeleri ve kendilere dikkat etmeleri lazım. İki seneden beri ilk defa başıma böyle bir olay geliyor, üzgünüm’

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Bursaspor karşısında aldıkları galibiyetin ve 1 günlük iznin ardından Eskişehir maçının hazırlıklarına başladı. Milli maç nedeniyle önümüzdeki hafta oynanacak maç için ara vermeden çalışmalara başlayan Medicana Sivasspor’da hedef galibiyet

OĞUZHAN SARZEP

Medicana Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına erkenden start verdi.

Milli maç nedeniyle lige 1 haftalık ara verilirken, Teknik adam Yalçın bu arayı dinlenmek yerine Eskişehir maçının hazırlıklarına başladı.

Kulüp tesislerinde Teknik Direktör Sergen Yalçın ve yardımcıları nezaretinde Eskişehir maçının hazırlıklarına başlayan Sivasspor’un idmanı yaklaşık olarak 1,5 saat sürdü.

‘İHTİYACIMIZ OLAN SKORDU’

Antrenman öncesi muhabirlere açıklamalarda bulunan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Bursaspor karşısında aldıkları galibiyeti değerlendirerek; ‘İhtiyacımız olan bir skordu Bursaspor maçı. Mutlaka 3 puan almamız gerekiyordu, en azından rahatlamak için aşağıyla puan durumunu açmak için iyi bir oyun oynadığımız için skor gayet tatmin edici. Özellikle milli takım öncesi oyuncularımızın da moralli olması açısından güzel bir galibiyet oldu. Çok çabuk bunu geçmemiz lazım’ dedi.

‘ÇOK GOL VE POZİSYON KAÇIRIYORUZ’

Ligde Galatasaray ve Beşiktaş maçı olmak üzere iki önemli maçı geride bıraktıklarını ve çok gol, pozisyon kaçırdıklarını söyleyen Yalçın; ‘Her hafta yeni maçlar oynanıyor. Ligin artık son bölümüne hazırlanacağız bu arada. Umarım bizim için bundan sonrası çok daha iyi geçer. Bir duraklama dönemi yaşadık Bursaspor maçından önce ama bu gayet normal iki tane büyük takımla oynadık. Bu maçların çoğunda iyi oynadığımızı da düşünüyorum ama şanssız mağlubiyetler aldık. Oyun olarak bir sıkıntımız yok ama skor olarak bir sıkıntımız var üretmekte biraz zorlanıyoruz. Çok pozisyon kaçırıyoruz, çok gol kaçırıyoruz maçlarda tabi özellikle büyük maçlarda o golleri atamazsan sahadan mağlup ayrılman gayet normal ama ligin son dönemi bizim için çok daha iyi olacak diye düşünüyoruz çünkü takım olarak iyi durumdayız, oyuncularımız fizik olarak güçlüler, iyi niyetliler, iyi mücadele ediyorlar. Bunun son dönemine çok pozitif yansıyacağını düşünüyorum.’

‘KADROMUZ DA BİRAZ KISITLI HALE GELMEYE BAŞLADI’

Takımdaki son sakatlıklardan sonra kadrolarının da kısıtla bir hale geldiğini belirten Teknik Direktör Yalçın şunları söyledi; ‘Ligle beraber kupayı da götürmeye çalışıyoruz. Buda kolay bir iş değil geldiğimizden beri çok fazla maç oynadık. Sürekli hafta sonu hafta içi maç oynuyoruz oyuncularımız doğal olarak yoruluyorlar. Son sakatlıklardan sonra kadromuz da biraz kısıtlı hale gelmeye başladı. 3 – 4 tane oyuncumuzu kullanamadık birçok maçta oda bizi sıkıyor, alternatif bulmakta zorlanıyoruz bazen ama dediğim gibi takım olarak güçlüyüz. İnşallah Sivasspor çok daha iyi yerlere gelir sezon bitene kadar.’

‘BİZ HERTÜRLÜ MÜCADELEYE HAZIRIZ’

Yalçın, takım olarak her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyleyerek, Eneramo’nun da sezonu kapattığını dile getirdi. Sergen Yalçın şöyle devam etti; ‘Eneramo’yu daha kullanamayacağız. Çapraz bağ sorunu oldu oda bizim çok inandığımız bir oyuncuydu. Maalesef onu da kullanamayacağız sezonu kapattı. İbrahim Toraman sezonu kapattı, Da Costa’yı yurtdışına gönderdik ki onun da sakatlığı var. En azından Costa’yı da katabilirsek bir dahaki maça kadar çok fazla eksik olmak istemiyoruz çünkü daha 9 tane lig maçımız var, kupa oynayacağız belki yarı final oynayacağız ama ligin sonuna kadar bizi güzel bir mücadele bekliyor takım olarak biz hazırız her türlü mücadeleye’ dedi.

‘BENİM YAPTIĞIM İŞTE ÇOK SAĞLIKLI BİR İŞ DEĞİL’

Ziraat Türkiye Kupası maçında hakeme itirazı sonucu tribüne gönderilmesine tepki gösteren Yalçın; ‘Bizim kenarda kontrolü kaybetmemiz gerekiyor. Benim yaptığım işte çok sağlıklı bir iş değil ancak kimler öyle yerlere getiriyorlar ki bazen olayları takımımın sahada ezildiğini görünce doğal olarak kenarda dayanamıyorsun bazı şeylere. Benim oyundan atıldığım pozisyon Eneramo’nun çapraz bağlarının koptuğu pozisyon. Onun öncesinde 3 – 4 tane daha net pozisyon var. Hakemlerin artık ligin son dönemlerinde herkes küme düşmeme maçları oynuyor, herkes final maçları oynuyor, hakemlerin çok daha konsantrasyonlu, çok daha sahada sağlam bir şekilde durması lazım’ ifadelerini kullandı.

‘HAKEMLER KENDİLERİNE BİRAZ DİKKAT ETSİN’

Hakemlerin biraz daha bize inisiyatif vermesi gerektiğini ve kendilerine biraz daha dikkat etmelerini söyleyen Sergen hoca; ‘Ben geldiğimden beri hakemlerle ilgili hiçbir şey konuşmuyorum ama ligin içinde bazen bu tür olaylar oluyor. Biraz daha bizim kendimizi kontrol etmemiz lazım, hakemlerin biraz daha bize inisiyatif vermesi lazım. Çoğu maçlarda birçok teknik direktör sahanın içinden çıkmıyor bakıyorum ama kimsenin ceza aldığı yok. Her pozisyonda sahanın içine giren teknik direktörler var sahanın içinde ama kimseye ceza verildiği yok. Kendimi korumak için bunları söylemiyorum ama hakemlerin biraz daha dikkat etmesi, biraz daha sağlam yönetmesi lazım, çaldığı düdüklere bizim kenardan güvenmemiz lazım’ dedi.

‘İLK DEFA BENİM BAŞIMA BÖYLE BİR OLAY GELDİ’

Kayseri’de oynanan kupa maçında yaşanan olayın ilk defa başına geldiğini de sözlerine ekleyen başarılı teknik direktör Sergen Yalçın; ‘Kayseri maçının 90 dakikası bizim için sıkıntılı geçti. Bizde ligde kalma mücadelesi veriyoruz ben niye bir müsabakada hakemle uğraşıyım oyun içerisinde. Tabi ki uğraşmak istemem ama oluyor insanlık hali sonuçta. İlk defa benim başıma böyle bir olay geldi iki seneden beri üzgünüm yapmamam gerekiyordu’ diye konuştu.

DÜZ KOŞUYLA BAŞLADILAR

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman, koşuyla başladı. Pas çalışmasıyla devam eden antrenman kondisyon çalışmasıyla devam etti.

İDMANA KATILMAYANLAR

Gerçekleşen antrenmana sakatlıkları bulunan Michael Eneramo, İbrahim Toraman, Da Costa, Batuhan Karadeniz ve milli takım kadrosuna çağrılan Ümit Kurt ile Aatif katılmadı. Cicinho, İbrahim Öztürk ve Ertuğrul Taşkıran da izinli olduğu için antrenmana katılmadı.

KALECİLER AYRI ÇALIŞTI

Medicana Sivasspor’un file bekçileri Korcan Çelikay ve Deniz Öksüz kaleci antrenörü Levent Açıl ile birlikte takımdan ayrı çalıştılar. Kaleci Korcan’ın antrenman da hırslı ve istekli olduğu görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!