USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Helikopter Şehitleri Dualarla Anılacak

Helikopter Şehitleri Dualarla Anılacak

Helikopter Şehitleri Dualarla Anılacak
23-03-2015 17:06
Google News


Merhum Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, yapacakları etkinliklerle ilgili bilgiler verirken, ‘Bu faaliyetlerimizin içerisinde herhangi bir Sivil Toplum Örgütü veya siyasi parti bulunmamaktadır. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

6 yıl önce helikopter kazasında hayatlarını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe, yarın yapılacak programlarda dualarla yâd edilecek.

Kazada hayatını kaybeden Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ 25 Mart tarihinde yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Üstündağ, ‘6 yıl önce aramızdan ayrılan kardeşlerimizin 25 Mart 2015 Çarşamba günü aramızdan ayrılışlarının 6. yıldönümünde yapacağımız faaliyetlerle ilgili sizleri bilgilendirmek istedik’ dedi.

Faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Üstündağ, ‘Ulu Camii’nde sabah namazının akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında katılımcılara süt ve poaça ikramı yapılacak. Öğleden sonra saat 14.00’da Yukarı Tekke Mezarlığındaki şehitlerimiz için her hafta bir hatim okutuyoruz. Burada okuttuğumuz 52 hatimin duası yapılacak. Sonrasında Yasin-i Şerif okutarak, kaybettiğimiz şehitlerimiz için dua edeceğiz. Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında ise yine Ulu Camii’nde Mevlit okutacağız’ ifadelerini kullandı.

Yapılacak etkinlikleri merhumların aileleri olarak kendilerinin tertip ettiklerini kaydeden Üstündağ, ‘Yapacağımız tüm bu etkinlikleri Ben Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı, Murat Çetinkaya’nın ağabeyi, Halis Çetinkaya, İsmail Güneş’in ablası Melek Hanım olmak üzere bizler organize ediyoruz. Bu faaliyetlerimizin içerisinde herhangi bir Sivil Toplum Örgütü veya siyasi parti bulunmamaktadır. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz’ dedi.

‘GÜNÜ GELDİĞİNDE

HESABINI SORACAĞIZ’

6 yıl önce hayatını kaybeden 6 güzel insana bu suikastı hazırlayanlardan günü geldiğinde hesap soracaklarını vurgulayan Merhum Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ şunları kaydetti:

‘Tam 6 yıl önce bugün her evin acısını yüreğinde hissettiği bizleri ve aziz milletimizi derinden üzen kamuoyunda kaza olarak vuku bulan ama aziz milletimiz ve bizlerin nezdinde idari teknik suikast olarak tarihe geçen ve üzerinden ne kadar zaman geçse de bu suikastı unutmayıp unutturmayacağımızı belirtmek istiyorum. 6 yıl önce bugün planlı ve isteyerek hazırlanmış suikasttı kardeşlerimizi kaybeden bizler bu 6 güzel insana suikastı hazırlayanlardan günü geldiğinde hesap soracağımızın bilinmesini istiyorum.

6 yıldır kardeşlerimizin şahadetini siyasi ikbal için kullananlar bilmelidir ki bundan sonra şehitlerimizin şahadet sürecini siyasi geleceklerine kullanamayacaklardır, kullanmalarına da izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bizler hukuk süresince gelinen noktada artık davanın önünün tıkandığını ve hukukun üstünlüğünü yitirmeye başladığını belirtmek istiyoruz. Açık ve net olarak söylüyoruz ki davanın kapatılmasına veya zaman aşımına uğratılmasına delillerin karartılmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

Son olarak bilhassa aziz milletimize şunu hatırlatmak istiyoruz. 25 Mart 2009 tarihinden sonra Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve Balkanlardaki küresel değişimlerin başladığı ve bazı devam eden hadiselerin ise hız kazandığı ve birilerinin bu topraklarda daha rahat hareket ettiği adeta derin nefes aldıkları, ülkemiz için yapacakları her türlü çirkin emelleri karşısında zafer kutladıkları tarihtir. Bu tarihten sonra derin değişimin başladığını aziz milletimizin görmesini istiyoruz...

Her kesimin sevdiği saydığı bugün onun gibi kahramanların mercekle arandığı Muhsin Başkan ve yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe’nin ruhları şad, mekânları cennet olsun...’

‘SIRTIMIZDAN SİYASİ

ŞOV YAPILMASIN’

Helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin sırtından siyasi şov yapılmasını istemediklerini kaydeden Üstündağ, ‘Açılan davalarla ilgili olarak suikastın sonucu açılan tazminat davaları sonuçlandı. Bununla ilgili olarak basın kuruluşları da zaten kamuoyunu bilgilendirdi. Ancak bir tane daha davamız devam ediyor. Bu da helikopterdeki çalışan ve kopartılan parçalarla ilgilidir. Helikopterden GPS aletini çalanın adi hırsızlık suçuna sokulmaya çalışıldığı bir dava da halen devam etmektedir. Bu davalarla ilgili olarak bizlerin sırtından siyasi şov yapılmasın diye Kahramanmaraş’taki mahkemeye gitmesek de hepimiz davanın müdahiliyiz, davayı yakından takip ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!