USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kangal V1? Sponsor Arıyor

?Kangal V1? Sponsor Arıyor

?Kangal V1? Sponsor Arıyor
24-03-2015 23:54
Google News


Kangal V1’in tanıtım toplantısında konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, ‘Dünyaca ünlü Kangal köpeğimizin çok güçlü olmasından dolayı Kangal V1 isminin verildiği aracımızda emeği geçen tüm öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi bu arkadaşlarımıza destek olmaya çağırıyorum’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Kulübü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu proje destekleme paneli gerçekleştirildi.

Programda Teknoloji Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin kurduğu Veliaht takımının hayata geçireceği ‘Kangal V1’ isimli elektrikli aracın tanıtımı yapıldı. Önümüzdeki günlerde imalatına başlanacak olan elektrikli aracın üretimi yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacak. Veliaht takımı Kangal V1 adlı araçla, Ağustos ayında TÜBİTAK’ın yapacağı yarışmalara katılacak.

Programda konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, ‘Herhalde tüm öğretim üyelerinin görmek istediği manzara bu. Bu kadar öğrencimizin katılımının olması bizleri inanın çok gururlandırdı. Bundan dolayı Dekanımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Yaklaşık 2 buçuk yıldır Üniversite – Sanayi – Şehir işbirliğinden sorumlu Rektör Danışmanı olarak görev yaptığını belirten Prof. Dr. Buyruk, ‘Amacımız Üniversite ve Sanayi ve şehrimizi nasıl bir araya getiririz, onun çabası içerisindeyiz. Şehrimizden çok fazla sanayimizin gelişmemiş olmasından dolayı elbette bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Ama biz Üniversite hocası olarak yerimizde oturmak yerine, sanayicilerin ayağına giderek, onların sorunlarını dinleyerek, öğrencilerimizle, hocalarımızla nasıl sanayiyi işbirliği içerisine getiririz onun çabası içerisindeyiz. Ve bu konuda başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim’ ifadelerini kullandı.

Rektör Danışmanı Buyruk şunları kaydetti:

‘Yıllar öncesinde Üniversite ile sanayi işbirliğine devlet çok fazla önem vermemiş herhalde. Ama son yıllarda çok ciddi anlamda Üniversite – Devlet ve Sanayi işbirliği kapsamında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Ben Sivas’a ilk geldiği günden beri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Tanzel Bey’le kol kola girdik, güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sanayi Bakanlığı’nın olanaklarını öğrencilerimiz için, öğretim üyeleri için olanaklarını bizlere var gücüyle sarf eden, var gücüyle bizlere yardımcı olmaya çalışan Müdürümüze de teşekkür etmek istiyorum.

Bugün Otomotiv Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Veliaht elektromobil takımı olarak yanıma geldi. Tabi ki destek istiyorlar. Devletten destek, sanayiciden destek ve fakültesinden destek istiyorlar. Bununla ilgili olarak gerekli girişimlerimi yaptık. Üniversitemizin tabi ki maddi ve manevi olarak katkısı olacak ama belli olanaklar doğrultusunda olacak. Arkadaşlarımız Vali Bey’le bir görüşme yapacaklar. Belediye Başkanımız ile görüşecekler. TSO Başkanımıza bir sunum yapacaklar. Elimizden gelen tüm desteği göstereceğiz. Bu aracımızın adı Kangal V1 ismini de dünyaca ünlü Kangal köpeğimizin çok güçlü olmasından dolayı bu isim verilmiş. Herkesi bu arkadaşlarımıza destek olmaya çağırıyorum.’

'ÖĞRENCİLERİMİZİN GAYRETİ

BİZLERİ GURURLANDIRIYOR’

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise konuşmasında Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin henüz 3. Sınıfta olmalarına rağmen böyle bir projeyi ortaya koymaları nedeniyle son derece gururlu olduklarını kaydetti:

Dekan Prof. Dr. Tatar, ‘6 yıllık bir fakülteyiz ama daha öğrencilerimiz mezun olmadan böyle bir projeye imza atmamız gerçekten gurur verici bir olay. Çünkü bu arkadaşlarımız henüz 3. Sınıf öğrencileri ve henüz daha işin başındalar. Ama böyle bir şeye yeltenmeleri büyük bir özgüveni gösteriyor. Bu da gerçekten bizlere gururlandırıyor. Çünkü ülkemizin 2023 hedeflerine baktığımızda bizim buna benzer elektrikli kendi aracımızı aslında çok daha öncelerinden üretmemiz gerekiyordu. Ama son yıllarda bu konularda ciddi bir ivme var, ciddi bir sinerji var, ciddi bir motivasyon var’ dedi.

Dekan Tatar şunları kaydetti:

‘Özellikle Üniversitemizde Teknoloji Fakültesi’nin bu işe ön ayak olması beni daha da gururlandırıyor. Çünkü bu fakültenin esas ana misyonlarından bir tanesi de bu. Yani tamamen uygulamaya dönük olarak bir eğitim verme anlayışımız var. Bu anlamda da öğrencilerimizin 8 yarı yıllık ders programları son derece önemli. Uygulama ile ilgili dersler var. Bu konuda bugün de yine büyük bir panel organizasyonu yapıyoruz. Bu anlamda aslında son zamanlarda dillendirilen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi diye adlandırdığımız ikinci devlet üniversitesi de aslında ne kadar yerinde bir karar olduğunu da bu şekilde ortaya koşmuş oluyor. Çünkü Sivas’ın belli alanlarda marka şehir olması gerekir. Özellikle son yıllarda Ar-Ge anlamında önemli gelişmeler var.’

‘PROJEMİZ TÜBİTAK’TA

KABUL GÖRDÜ’

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Can da 1 yıl içerisinde hayata geçirilen bu projenin TÜBİTAK tarafından kabul gördüğünü belirtti.

Bölüm Başkanı Can, ‘Bu proje öğrencilerimizle yaklaşık 2 yıldır düşündüğümüz bir fikirdi. Yaklaşık 12 aylık bir süreçte ekip oluşturuldu ve takım haline geldi. Bu ruha sahip olan arkadaşlarla bütün tasarımlarını gerçekleştirip, ürünün bütün yetenekleri öğrencilerimize aittir. Projenin bütün detaylarını bütün öğrencilerimiz yoğun mesai harcayarak, hocalarından fikir alarak geliştirmişlerdir. Özgün bir yapıdadır. Yaklaşık 2 ay öncesinde TÜBİTAK’a projemizi dosya olarak sunduk ve TÜBİTAK’tan kabul gördü. Ağustos ayında yapılacak olan yarışmalara ekip olarak katılacağız. TÜBİTAK’ın vermiş olduğu ilk destekle çalışmalarımıza başladık. Yaklaşık 2 ay sonunda protatifimiz hazır hale gelecek. Bu da tabi ki arkadaşlarımızın uzun soluklu çalışmalarının ürünüdür. Ben buradan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘SPONSOR ARIYORUZ’

Otomotiv Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi ve Takım Kaptanı Kerem Ersoy ise projelerine sponsor arayışı içerisinde olduklarını ve tüm Sivas halkının maddi ve manevi desteklerini beklediklerini kaydetti:

‘Veliaht takımı ve elektromobil takımı olarak buradayız. Biz bu dönemin başında bir elektrikli araç projesine başladık. Bu projemizde hocalarımızda bizlere çok destek oldular. Tabi ki çeşitli sıkıntılar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Ama bunları da zaman içerisinde aşıyoruz. Şuanda sponsor arayışı içerisindeyiz. Projemiz tamamlandı. İki hafta gibi bir süre sonra imalata başlayacağız. İki ay gibi bir süre sonunda aracımız ortaya çıkacak. Bu süre zarfında da tabi ki tüm Sivas halkının desteklerini bekliyoruz. Aracımızın ismi Kangal V1. ‘V’ veliahtı temsil eder, ‘1’ ise ilk araç olmasını temsil ediyor. Kangal ismini ise özellikle aracımızı Sivas’ta yaptığımız için, Sivas’a özgü olacağı için, Sivas’ı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil edeceğimiz için verdik. Aracımız iki kapılı ve iki kişilik bir araçtır. Elektrikli bir araçtır. Aracımız ortalama 70 km/s hız yapabilmektedir. 250 kg ağırlığındadır. Projede 13 kişi yer alıyor. Ayrıca aracımızla TÜBİTAK yarışmalarına katılacağız. Bu yarışma Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Bu süreç zarfında aracımızı tamamlayacağız. Yine bu projeyle ilgili TÜBİTAK’tan 25 Bin TL destek alıyoruz. Ama tabi ki bu destek yeterli olmayacaktır, sponsor arayışlarımız devam ediyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!