USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kesinlikle, yanlışın içinde olmadım

Kesinlikle, yanlışın içinde olmadım

Kesinlikle, yanlışın içinde olmadım
03-05-2013 10:05
Google News


HABER MERKEZİ
TSO Başkanı Osman Yıldırım, hafta sonu yapılacak olan oda seçimi öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Toplantıda adaylık konusunda kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan ve kararını  henüz vermediğini dile getiren,TSO Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir bölümünün katıldığı basın toplantısında  göreve geldikleri günden bu güne kadar yapılan çalışmaları değerlendiren TSO Başkanı Osman Yıldırım,son günlerde kendisi ve yönetimiyle ilgili ortaya atılan iddialara da cevap verdi.
Yıldırım' Kesinlikle, Hiçbir yanlışın İçerisinde olmadım Bizim hiç kimseye verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Son zamanlarda eleştiriler var. Evet, Sivas hak ettiği yerde olmayabilir. Göreve geldiğimiz Sivas ile şimdiki Sivas karşılaştıracak olursak; öncelikle herkesi vicdan sahip olması lazım. Daha güzel ve yaşanabilir bir Sivas için çalıştım. Doğru bildiğimi yaptım, yanlış gördüğümü de söyledim. Sırtımı kimseye dayamadan minnet beklemeden çalıştım. Olduğum gibi göründüm, göründüğüm gibi de oldum. Hakkımda dedikodu yapanlara, yalanlara bile toleransla yaklaştım. Cevap vermedim. Yarın, bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak,  daha mutlu olmak istiyorsak, birbirimize kenetlenelim. Zira bu seçimler ne ilktir, ne de son olacaktır. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç, birlik olmamızdır.' dedi.
ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ
TSO Başkanı Osman Yıldırım basın toplantısında önce göreve geldiği günden bu güne kadar olan çalışmaları değerlendirdi
Yıldırım '1901 yılında kurulan odamız, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini, ahlak ve dayanışmayı korumak ve kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan ve organları kendi üyeleri arasından kanunla belirlenen usullere göre yargı gözetimi altına gizli oyla seçilen tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sivil toplum örgütlerinin görevi adı üzerinde sivil bir yapıya sahip olmalarıdır. Bütün kesimlere aynı mesafede olmakla birlikte mensuplarının sorunlarını çözmektir. 'dedi
AYRICILIK YAPMADIK
TSO'nun hiçbir zaman ayrımcılık yapmadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım 'Yaşadığımız şehrin daha yaşanabilir olması için sorunları ve projeleri tespit ederek, bunları uygulayacak kurumlara bildirmektir.
Bu çatı altında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Her fikri, her sesi farklı bir heyecanla dinledik. Bütün siyasi görüşlere aynı mesafede olduk. Odamıza siyaset girmemesi konusunda çok hassas davrandık ve siyasetçi girdi, ama siyaseti sokmadık. Bizlere emanet edilen makamların hizmet aracı olduğunu bildik ve hep bu anlayışla çalıştık.
Gönüllerimizi ve aklımızı da farklı seslere, farklı düşüncelere açtık. Sivas'ımızın bütün renklerini kucakladık. Kapalı kapılar arkasında dahi konuşulmayan olayları hep birlikte değerlendirdik. Sivas'ın kanaat önderleri ile şehrin sorunlarını tespit ettik. Tek bir ses tek bir yürek halinde bu sorunları ve önerileri 2003 yılında ilimizde toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündemine taşıdık. 
LOKOMOTİF OLDUK
Yıldırım 'Üyelerimizin ve Sivas'ın sesi, yüreği olduk. İnsanımızın duygularının, taleplerinin, hayallerinin tercümanı olduk. Şehrin kaldırım taşından 2023 yılı hedeflerine kadar konuştuk.
Aktif, dinamik bir sivil toplum örgütü olarak daima lokomotif görevi üstlendik.  
Bunun için de öncelikle Sivas'ın, güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek, geleceğini planlamak adına MPM, Türkiye Ekonomi Bankası ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile üç farklı swot analizi yaptık. 
Bugün Organize Sanayi Bölgemizde 130 fabrika üretim yaparken, 6.257 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Halen fabrika inşaatları devam eden yatırımlarla birlikte üretimdeki fabrika sayısı 185'e istihdam ise 8.500'e çıkacaktır.
Teknolojiden otomobil yan sanayine, mobilyadan doğaltaşa, tekstilden gıdaya kadar birçok sektörde üretim yapan firmalarımız, ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç ederek, ülkemize döviz kazandırır hale geldi.
Şirketlerimizin ihracatlarına en büyük desteği veren meslek örgütü haline geldik. Gururla söylemeliyiz ki 2001 yılında 17 milyon dolan olan ihracatımız bugün 180 milyon dolar seviyesine çıkmıştır.
Öte yandan girişimci sayısının artırılması yönünde başlatılan çalışmalar çerçevesinde Kadın girişimcilerin iş hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak adımlar atıldı.
Kadınların aktif ve etkin rollar almalarını teşvik etmek amacıyla Kadın Girişimciler Kurulu oluşturuldu.
ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
TSO Başkanı Yıldırım, konuşmasında eleştirilere de cevap verdi. Yıldırım 'Son zamanlarda eleştiriler var. Evet Sivas hak ettiği yerde olmayabilir. Göreve geldiğimiz Sivas ile şimdiki Sivas karşılaştıracak olursak; öncelikle herkesi vicdan sahip olması lazım.
34 fabrika 1200 çalışan Uçak seferleri olmayan, KOSGEB, TSE, Gümrük Müdürlüğü olmayan Kadastro çalışmaları tamamlanmamış, Doğalgazı Teşviki, olmayan 2. ligde oynayan bir Sivasspor gelişmişlikte 58 sırada olan bir Sivas vardı.
Şimdi ise büyüyen, sanayileşen, markalaşan  sürekli yükselen bir Sivas var.. İhracatımız 200 milyon dolara yükselmiş durumda. Açık seferlerimizin sayısını dahi hatırlamıyoruz. Bugün Avrupa kupalarında oynayan bir Sivasspor kadastrosu bitmiş, kamu kurumları açılmış, 20 bin öğrenciden 40 bin öğrenciye çıkmış,2. üniversite açılacak olan bir Sivas var. Yeterli mi değil.Bu çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bizlere. Bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca İyi niyetle çalıştım. Bilerek, isteyerek hiçbir yanlışın içinde olmadım.
Daha güzel ve yaşanabilir bir Sivas için çalıştım. Doğru bildiğimi yaptım, yanlış gördüğümü de söyledim. Sırtımı kimseye dayamadan minnet beklemeden çalıştım. Olduğum gibi göründüm, göründüğüm gibi de oldum. Hakkımda dedikodu yapanlara, yalanlara bile toleransla yaklaştım. Cevap vermedim artık mensuplarımızın bu insanlara açık bir şekilde tavırlarını koymalarını bekliyoruz.
Özellikle seçimler nedeniyle siyaset yapmak isteyenler bilmelidir ki: oda ya ve Sivas'a en büyük kötülüğü yapmaktadırlar.
Tabi ki herkesin siyasi bir görüşü olacaktır, siyaset yapmak isteyenler gidip görüşüne uygun bir partide yapabilirler. Buralar siyaset yapma yeri değil, hizmet yeridir.
Nasıl bir mal alıp satarken, dil, din inanç farkı görmeden ticaret yapılıyorsa ve aynı masaya oturuyorlarsa, aynı şekilde inancına bakılmadan herkesi Sivas'a yatırım yapamaya çağırıyorsak buralara da talip olan kişilerin yaşam tarzını ve siyasi görüşünü sorgulamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Kişileri sevmeyebiliriz ancak kurumumuza sahip çıkmamız lazım.
Bunun içinde kurumumu zedeleyici küçük düşürücü beyanatlardan kaçınmamız lazım.
Makamlar gelip geçicidir. Bizim için esas olan, reel sektöre hizmet etmektir. Baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meslek Komitelerimiz hepsi birbirinden güzide insanlardan oluşuyor.
Kendi alanında liyakat sahibi olan bu insanlar üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirdiler. Şüphesiz ki, seçimlerde kazanan da olacaktır, kaybeden de olacaktır. Görevlerini devredecek veya kendi isteğiyle yeniden aday olmayacak arkadaşlarımız olacak.. Kendileriyle birlikte çalışmaktan, mesai arkadaşım olmalarından büyük onur duydum. Allah hepsinden razı olsun. Hizmet bayrağını teslim alacak kardeşlerimiz, bundan sonra daha iyisini yapmak için çalışacaklar. Allah hepsinin yardımcısı olsun.
 SEÇİM TAVSİYESİ
TSO Başkanı Yıldırım, seçimlere katılacak olan adaylara da tavsiyelerde bulundu.
Yıldırım 'Seçimlere girecek tüm adaylardan ricam şudur ki; Yarın, bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak,  daha mutlu olmak istiyorsak, birbirimize kenetlenelim. Zira bu seçimler ne ilktir, ne de son olacaktır. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç, birlik olmamızdır. Bu seçim sürecinde asla bir birimizi incitmemeliyiz, yapılacak yanlışlar yüzünden yarın yüzümüze bakamayacak duruma asla düşmemeliyiz. İnanıyorum ki, seçim sürecini camiamıza yakışan olgunlukta geçireceğiz. Hep birlikte, demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşayacağız. Oda ve Borsa seçimlerinin şehrimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu büyük camia, güçlü ekonomi ve güçlü Sivas'ın teminatıdır.' dedi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!