USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Şemsi Sivasî Sivas´a Değer Katacak?

?Şemsi Sivasî Sivas´a Değer Katacak?

?Şemsi Sivasî Sivas´a Değer Katacak?
18-04-2015 02:30
Google News


Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Şemsi Sivasi ile ilgili birçok program düzenleyeceğiz. Şemsi Sivasi’ye yakışır şekilde bir meydan yaparak Sivas’a kazandıracağız. Bunu yaptığımız zaman Şemsi Sivasi tekrar bir şey kazanmayacak, Sivas kazanacak, biz kazanacağız. Biz gerçek anlamda Şemsi Sivasi’yi tanıyarak, onun çizdiği yoldan onun felsefesinden istifade edeceğiz. Bu bizim kazanımımız olacak. Ben bu sempozyumun bu anlamda Sivas’a çok şeyler kazanacağına inanıyorum’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Şemseddin Sivasî Sempozyumu dün yapılan ilk oturum ile birlikte başladı. Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Şemsi Sivasî Sempozyumu’nun açılışı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sempozyuma Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve il dışından gelen öğretim üyeleri ile çok sayıda izleyici katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak ve 3 gün sürecek etkinlik süresince Türkiye’nin önemli isimlerinden olan Şemsi Sivasî’nin bilinmeyen yönleri anlatılacak.

Programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Sivas’ta katılım istediğimiz kadar olmasa da Şemsi Sivasi Sempozyumunu yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Altın toprağa karışmakla değerinden hiçbir şey kaybetmez. Yerin altında gömülü kalmakla değerinden hiçbir şey kaybetmez. Ancak onun değerinden istifade edemeyenler çok şey kaybeder’ dedi.

Sivas’ın Şemsi Sivasi’den haberdar olmadığını belirten Başkan Aydın, ‘Ta ki birileri bizleri uyandırana kadar… Bireysel anlamda bu değerleri bilenler belki vardı. Ama şehir olarak bunun farkında değildik. Belki hala da tam olarak anlamış değiliz. Ama biz şuna inanıyoruz ki Şemsi Sivasi Anadolu için Sivas için büyük bir değer, büyük bir kıymet…’ dedi.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

‘İnşallah biz bu yerin altındaki hazineyi yerin üzerine çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu sempozyumlarla yapacağız, birçok toplantılarla, programlarla yapacağız. Şemsi Sivasi’ye yakışır şekilde bir meydan yaparak Sivas’a kazandıracağız. Bunu yaptığımız zaman Şemsi Sivasi tekrar bir şey kazanmayacak, Sivas kazanacak, biz kazanacağız. Biz gerçek anlamda Şemsi Sivasi’yi tanıyarak, onun çizdiği yoldan onun felsefesinden istifade edeceğiz. Bu bizim kazanımımız olacak. Ben bu sempozyumun bu anlamda Sivas’a çok şeyler katacağına inanıyorum. İki gün devam edecek olan sempozyumla Şemsi Sivasi’yi tanıma fırsatı bulacağız. Sivas bugün bir sondaj vuruyor. Bu kuyudan çok değerli hazinelerin çıkacağına inanıyorum.’

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında sempozyumun Sivas’a çok önemli şeyler katacağına inandığını belirtti.

Kocacık, ‘Şemsi Sivasi deyince bir değil birkaç defa düşünmek gerekir. Anadolu’nun üç güneşinden biri ve Allah ve peygamber sevgisini en içten ve en özlü sözlerle, şiirlerle ortaya koymuş zamanın yöneticilerinden büyük övgüler almış önemli bir zat söz konusu… Gerek örnek hayatıyla gerekse sevgi, saygı ve hoşgörü gibi değerlerin şekillenmesinde de büyük rol oynamış bir zat…’ ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak ise konuşmasında ‘Sivas gibi mübarek bir şehirde Resulullah’ın tevellüdü için şiir yazmış, mevlid yazmış büyük bir şairi, medeniyetimizin büyük bir simasını, Sivas’ın kıymetli evladını anıyor olmaktan, onun anılmasına katkıda bulunmaktan hakikaten iftihar ediyorum. Atatürk Kültür Merkezi başkanlığımız üniversitelerimizin yurt içinde ve yurt dışında dil ve tarih dışındaki malum Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu gibi kurumlarımız var zaten. Bu iki kurumun görev kapsamı dışında kalan dilin ve tarihin dışındaki bütün kültür konularıyla ilgili kültürel çalışmalar yapan bilimsel nitelikli kültürel faaliyetlere katkıda bulunan yapan, yaptıran, yapılana destek olan bir kuruluştur’ ifadelerini kullandı.

Şemsi Sivasi Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Âlim Yıldız ise ‘Biz 2015 yılını Şemseddin Sivasî yılı ilan etmiştik. Belediye Başkanımız Sami Aydın Bey sağ olsunlar Şemsi Sivasi Meydanı projesini de hazırladılar. Bu sene inşallah Şemseddin Sivasi ile ilgili güzel şeyler yapılacak. İslam Dünyasının üç büyük güneşinden biri olarak biliyoruz Şemsi Sivasi’yi… Kanuni ile birlikte 2. Selim, 3. Murat ve 3. Mehmet ile Sivas’ta olmak üzere 16. Yüzyılda ulaşımın zorluğunu da biliyoruz. Onlarla irtibatı olan bir zat… İşte bu zatı iki gün boyunca konuşacağız’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!