USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski Başkan´dan Eleştirilere Cevap

Eski Başkan´dan Eleştirilere Cevap

Eski Başkan´dan Eleştirilere Cevap
20-04-2015 17:04
Google News


İRADE / SPOR SERVİSİ

Zara Belediyespor eski başkanı Erdoğan Döner eski yönetim kurulu adına, yeni yönetimin kendilerine yönelttiği eleştirilere cevap verdi.

Eski yönetim kurulu adına yazılı açıklamada bulunan Zara Belediyespor eski başkanı Döner; ‘Memleketimizin güzide ortak değeri Zarasporumuzun zoraki seçilen yönetimi, görevini en yalnız ve en zor şartlarda ifa etmiş bir önceki yönetime veryansın edip durmakta’ diyerek, eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi.

Zaraspor eski başkanı Döner, açıklamasında şunlara yer verdi;

‘Erdoğan Döner başkanlığında yönetim kurulu üyeleri göreve geldiğimizde umutları olan, azmi olan, aşkı olan, planları olan fakat yanında kimsesi olmayan bir avuç insandık. Her birimiz bu takımın başarısını, memleketimize layık noktalara erişmesini istiyorduk. Devir alınan yılların borcu ve takımın dipte olan morali yüzünden genel tablo hiç parlak görünmüyordu ama yılmadık. Bu reformu başlatan Dr. Alihan Çiçek başkanlığında tasarlanan hareket planları geliştirildi ve istikrarlı şekilde uygulandı. Takımın başında bu göreve zorla ve habersiz getirilen yöneticiler değil, gecesi gündüzü takım olan gerçek gönüllü yöneticiler vardı. İcraat getirmek yerine başkalarının açığını arayan ve sansasyon peşinde koşan yöneticiler değil, takımı ortaya yüreğini koyarak şahlandıran yöneticiler vardı. Yapılan doğru işler ve takımın geri gelen ruhu da doğal olarak başarıyı getirdi. Her ne kadar başarımıza saha dışında masa başı oyunlarla gölge düşürülse de, takım gönüllere taht kurdu.

Zaraspor'un hepimizi doyasıya mutlu eden şampiyonluğu, küçük adımlar halinde başlayan bir yürüyüşün zirveye çıktığı andır. Yönetimde olduğumuz birinci yılın sonunda şampiyonluk maçını kaybederek dönüşe geçtiğimizde takım otobüsündeki o inanç, ‘seneye bu kupa bizim’ diyen azim görülmeye değerdi. Birinci devreyi 7 puan, sezonu 5 puan farkla kapatarak lig şampiyonu olmamıza rağmen statü gereği uygulamalarla hakkımız olan başarıyı yaşamamıza izin verilmedi.  Bizim şampiyonluk maçlarımızda protokolde sadece belediye başkanı ve yönetim vardı. Kaderin cilvesi böyleymiş ki hak edilen şampiyonluk kupasını kaldırmak bu yönetime düştü. O kupayı getiren ilk adımları atan bizler ise davet dahi edilmedik. Bu nefretin ve ayrımcılığın bir açıklaması yoktur.

Biz hiçbir şekilde makam sevdasında olmadık. Yönetim kurulu üyeleri Zara sevdalısı, kendi mecralarında başarılı iş adamlarıdır. ZASİAD oluşumunda ve sonrasında Zaramız için neler yaptıkları herkes tarafından bilinmektedir.  Yönetimden ayrılma kararı alınca iki ay boyunca genel kurul yapmak için kendilerinin peşinden koştuk. Bugün bizi itham edenler Zaraspor gecelerinde aldıkları biletlerin ücretlerini dahi ödemeyenlerdir. Bizleri borç bırakmakla itham edenler, belediye başkanı ve yeni yönetim önce sezon sonu futbolculara ödenmesi taahhüt edilen paranın neden getirtilmediğini açıklasınlar.

Bizleri borç bırakmakla itham edenler yine bilsinler ki, futbolcuların transfer taksitleri ve maaşlarının ödenmesi için Sivas Denizbank ve Zara İş Bankası'ndan Erdoğan Döner, Ergüder Sümbüloğlu ve Sedat Coşkun'un kefaleti ile çekilen kredinin ödemesini hala bizim yönetimimiz karşılamaktadır. Bu borcu devralmayı genel kurulda kabul eden yeni yönetim daha sonra ‘kim çektiyse o ödesin’ diyerek kenara çekilmiş ve bizleri hukuki süreci başlatmaya zorlamıştır. Aynı şekilde Zara Belediyespor çekleri karşılığı iş adamlarından alınan paralar da geri ödenmemektedir. Allah'a şükürler olsun ki bu meblağlara ihtiyacı ve tenezzülü olmayan bizler aldığımız karar gereği bu tutarı tahsil edersek hayır kurumlarına bağışlayacağız. Başarı gelince Zarasporu hatırlayanlar, zamanında yemek paralarını ödemekten, kulübe uğramaktan kaçanlar, aman bize de bir iş verirler diye ortada görünmeyenler bugün kulübe sahip çıkan vicdanlı kimseler olmuşlar, ne tuhaf! Kulübe siyaset bulaştıranlar, mezhepçilik yaparak hakaretler edenler, kendi çıkarlarını her şeyin önünde tutarak kirli hesaplarına Kırmızı-Kara’yı alet edenler bugün Zaraspor’un sesi olmuşlar, ne tuhaf!

Bu takımı ne şartlarla devir alıp, ne şartlarla teslim ettiğimiz güneş gibi ortadadır. Aynı şekilde bize yöneltilen haksız iddiaların, aciz suçlamaların, belgesi olmayan, ispatı namümkün ithamlar da balçık misali bu suçlamaları yapanların eline yüzüne bulaşmış durumdadır. Kulübü onlar yönetirken bile bizim kulübe daha çok katkımız vardır. Size bir çift sözümüz var: Güzide kulübümüzü, Zaraspor değerini bu iddialarınıza, ucuz siyaset oyunlarınıza, başkalarına yaranma çabanıza alet etmeyin. Geçici makam mevki hesapları için, yatsıya kadar yanacak mumunuzun peşinde gülünç duruma düşmeyin. Size buradan açıkça hitap ediyoruz: Siyaseti bırakın, mezhepçiliği bırakın, iftirayı, itham etmeyi bırakın. Bunların yerine diyalog ve anlayışın yolunu açın; hizmet yolunu açın, sağduyu yolunu açın. Bizim yönetimimiz her konuda her platformda sizinle yüzleşmeye ve Zara Belediyespor'u savunmaya hazırdır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!