USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye İle TEİAŞ Mahkemelik Oldu

Belediye İle TEİAŞ Mahkemelik Oldu

Belediye İle TEİAŞ Mahkemelik Oldu
21-04-2015 23:10
Google News


Kurumlar arası koordinasyon gerektiren konuların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, Bölge Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak adına yapacakları yoldaki imar çalışması nedeniyle TEİAŞ’ın mahkeme sürecini başlattığını belirtti. Dün itibariyle buradaki yol çalışmasının başladığını belirten Başkan Aydın, ‘Bu sürecin tabi hukuki olarak sonuçlanması büyük bir zaman gerektirecek. Hastanenin de bir an önce açılmasını hepimiz arzu ediyoruz. Burada bir problemimiz var. Ama biz buna rağmen, bu alandaki çalışmalarımızı başlattık. Özellikle TEİAŞ ile ilgili bizi anlayışla karşılayacaklarını umut ediyorum’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi salonunda Vali Âlim Barut Başkanlığında yapılan toplantıya ilimizdeki kamu ve kurum temsilcileri ile ilçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Barut, ‘2015 yılı 2. Dönem koordinasyon toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sivas’ta hepimizin bildiği gibi inşaat mevsimi yeni başlıyor. Bu nedenle gerçekleşmelerdeki oranlar biraz düşük olabilir. Ama bunun Sivas’ın ikliminden ve coğrafyasından kaynaklanan bir durum olduğunu biliyoruz. Bu toplantı öncelikle Sivas’ımıza hayırlı olsun. Bütün bilgileri dosya halinde yazılı olarak aldığımız için bu toplantımızda konular hakkında şunları yaptık şeklinde değil de, diğer birimlerle koordinasyonu gerektiren hususlar burada izah edilirse daha iyi olur. Toplantımız daha verimli geçer’ şeklinde konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye’nin il genelinde yürüttüğü özellimle ulaşımla ilgili projelerindeki son durum hakkında bilgi verdi.

Başkan Aydın, önümüzdeki aylarda hizmete başlaması planlanan Bölge Hastanesine ulaşımı kolaylaştırmak adına yaptıkları yol çalışmalarında TEİAŞ ile karşı karşıya geldiklerini belirterek, konunun yargıya taşındığını, bu nedenle de yapılması planlanan çalışmaların gecikmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.

Başkan Aydın, ‘Bugün icraatın içinden değil de sadece önümüzdeki sürece yönelik diğer kurumlarla iş birliği içerisinde yapacağımız çalışmaların bir bölümünü dile getirmek istiyorum. 2015 yılı itibariyle özellikle ulaşımla ilgili önemli birkaç projemiz var. Bunların tabi ki farklı kurumlarla birlikte yürütülmesi gerekiyor’ dedi.

Şehir içerisindeki ringi tamamlamak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Aydın, ‘Yani yapılan bölge hastanemiz var ve yeni yapılan stadyumumuz var. Şehir içerisindeki ringi tamamlamak adına hem de bu yeni stratejik noktalara ulaşımı sağlamak adına birkaç acil yapılması gereken projelerimiz var’ dedi.

Dün itibariyle Bölge Hastanesine ulaşımı kolaylaştıracak olan yolda çalışmalara başladıklarını kaydeden Aydın, ‘Birincisi bölge hastanesiyle ilgili. Dün itibariyle yol çalışmasına başladık. Ancak burada imarda açık olan ancak özelleştirme idaresi ve TEİAŞ’ın mülkiyetinde olan bir hat var ve TEİAŞ bizim imarla koyduğumuz yolla ilgili bir mahkeme süreci başlattı. Bu sürecin tabi hukuki olarak sonuçlanması büyük bir zaman gerektireceği için, hastanenin de bir an önce açılmasını hepimiz arzu ediyoruz ve yakın zamanda da açılacak. Burada bir problemimiz var. Ama biz buna rağmen, hastanenin aciliyetini dikkate alarak bu alandaki çalışmalarımızı başlattık. Özellikle TEİAŞ ile ilgili bizi anlayışla karşılayacaklarını umut ediyorum’ şeklinde konuştu.

Başkan Aydın konuşmasında şunları kaydetti:

‘Aynı projeyle alakalı mevcut çevre yolu üzerinde bir kavşak yapılması gerekiyor. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliği içerisinde bu çalışmayı yaptığımız takdirde bu yoldan bağlantıyı çok rahat sağlayacağız. Dolayısıyla burada Karayolları ile Sivas Belediyesi zaten görüşmelerini sürdürüyor. Ben Bölge Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Görüşmemizde bu kavşağı müstakil olarak ihale edeceklerini söylediler.

Yine bu akstaki önemli bir noktamız da Yukarı Tekke Bölgemizde Sivas Belediye benzinliğinin bulunduğu kavşakta bir çalışma yapmamız gerekiyor. Şuan Özel İdare’nin kullanımında olan alandaki kısmı açmamız lazım. Bu konuyla ilgili Genel Sekreterimizin de bilgisi var. İmar uygulamasını şuanda yürütüyoruz. Bu sürecinde karşılıklı görüşmelerle hukuki bir konuya gerek kalmadan sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Bu alandaki yolu da açtığımız zaman yine hastane aksında ciddi bir rahatlama sağlayacağız.

Asıl büyük olan çalışma Mevlana Tüneli… Biz bu aksı bir tünel projesiyle bu sene inşallah başlatmak istiyoruz. Şuan uygulama projeleri devam ediyor. İhalesi gerçekleşti. Projeleri yaklaşık 1 buçuk ay sonra elimize gelmiş olacak ve bu sene bu projeyi başlatacağız.’

Başkan Aydın’ın ardından ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri 2015 yılı içerisinde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!