USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Devlet Yatırımları Olmadan Sivas Kalkınamaz?

?Devlet Yatırımları Olmadan Sivas Kalkınamaz?

?Devlet Yatırımları Olmadan Sivas Kalkınamaz?
21-04-2015 23:11
Google News


ERSAN ARSLAN

MHP Sivas Milletvekili Adayları, Revaq Otel’de düzenlenen sabah kahvaltısında Sivas’taki basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Programa, MHP Sivas Milletvekili Adayları Celal Dağgez, Oğuz Özdemir, Muammer Demirci ve Hamit Özkan ile MHP İl Başkanı Ragıp Özkan ve parti yöneticileri katıldı.

Toplantıda, MHP iktidarında Sivas’a yeniden devlet yatırımlarının geleceğine vurgu yapılırken, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın devlet tarafından devralınarak işletilmesi, TÜDEMSAŞ’ın 8-10 bin işçi çalıştıracak kapasiteye çıkarılması gibi birçok önemli vaat dile getirildi.

Kahvaltının ardından konuşan MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, AK Parti iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. AK Parti’nin yıllardır aynı seçim vaatleri ile Sivaslıları kandırdığını savunan Özkan’ın hedefinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Hilmi Bilgin’de vardı. Bakan Yılmaz’ın Sivas’a geldiğinde diğer bakanlıkların çalışmalarını anlattığını ancak kendi bakanlığı ile ilgili bir tek hizmeti anlatamadığını savunan Özkan, ‘bu bir bakan için utanç vericidir’ dedi. Özkan, AK Parti Sivas Milletvekilli Hilmi Bilgin’i ise, ‘Sivas’a katma değeri nedir? Sivas için ne yapmıştır?’ sözleri ile eleştirdi.

Özkan, şu ifadeleri kullandı:

‘Tek başına iktidar olan AK Parti hükümetine 13 yıllık iktidarı döneminde çok ciddi destek veren Sivas, bu desteğin karşılığını almak yerine sadece raketler ve billboardlardaki vaatlerle kandırılmıştır. 2011 genel seçimlerinde AK Parti’nin billboard ve raketlerde Sivaslılara vaat olarak söz verdiği birkaç hadiseden söz etmek istiyorum. Bütün billboard ve raketlerde şu ifadeler asılıydı, ‘2. OSB ile sanayileşmiş bir Sivas. Hayaldi gerçek oldu’ Şimdi sormak istiyorum; 2. OSB’de kaç kişi çalışmaktadır, kaç tane tesis vardır, AK Parti hükümeti bir 4 yıl geçeceğini hesap edememiş midir?

2. vaadi neydi, bütün reklam ve billboardlara asıldı? ‘2. Üniversite ile eğitim kenti Sivas. Hayaldi gerçek oldu’ deniyor. 2. Üniversitemizde kaç öğrencimiz eğitim görüyor. Bu üniversitenin yerini bilen var mı? Daha 60 gün önce Sivas’a gelen başbakanımız 2. Üniversitenin sözünü vermiş, defalarca verilen sözü bir kez daha vermiş ve 15 gün önce meclisten 8 tane daha üniversitenin kanunu çıkmış, Sivas yine bunların içerisinde değildir. 25 Nisan’da sayın başbakan şehrimize tekrar gelecek. Aynı sözü bir kez daha mı verecektir? Yine AK Parti’nin 2011 seçim vaatlerinden bir tanesi neydi? ‘Artık hızlı trenimiz var’ diyorlardı. Kaç kere bindik bu hızlı trene, nereden geçiyor, hiç gördünüz mü hızlı treni Sivas’ta? Ne zaman biteceğine dair bir kanaati olan var mı? Ama 2011 seçimlerinde bu vaatler Sivaslı’nın önüne konmuş ve Sivaslı hemşerilerimiz bu vaatlere oy vermiş. Bunları bir tarafa bırakın, bir Milli Savunma Bakanımız var, hepimiz de çok mutlu olmuştuk bakan olduğu vakit. AK Parti’nin 2011 seçim vaatlerinden bir tanesi de şuydu; Sivas’ı lojistik merkezleri ile donatacaklardı. Haydi diğer hadiseleri geçin, lojistik merkezler bizzat sayın bakanın yetkisi dâhilinde iki dudağa arasındaki konulardı. Sivas’ta kaç tane lojistik merkezi oluştu? Ben söyleyeyim, sıfır… Öte yandan, bir milli savunma bakanı düşünün ki Sivas’a geliyor, sağlık bakanlığının, milli eğitim bakanlığının, gençlik ve spor bakanlığının yatırımlarını anlatıyor ama milli savunma bakanlığının Sivas’a çaktığı tek bir çividen bahsedemiyor. Bu bir bakan adına en utanç verici hadisedir kanaatindeyim. Bu sualleri her vatandaşımız iktidar partisinin kıymetli adaylarına soracaktır.

Öte yandın iktidar partisinin bir milletvekili var, Sayın Hilmi Bilgin… Bir konuşmasında diyor ki, ‘muhalefet partisinin adayları geldikleri zaman Sivas için ne yapacaklarını sorun.’ Doğru söylüyor, sormalıdır. Ama Sivaslı, Hilmi Bilgin’e de 4 yıllık vekilliği döneminde Sivas için ne yaptın?’ diye sormalıdır. Parmak indirip kaldırmaktan başka hükmü olmayan bir vekil, acaba Sivaslılara ne söyleyecektir, ne anlatacaktır. Hilmi Bilgin’in Sivas’a katma değeri ne olmuştur.’

‘DEVLET YATIRIMLARI

OLMADAN SİVAS KALKINAMAZ’

Özkan’ın ardından konuşan MHP Sivas Milletvekili Adayı Celal Dağgez ise Sivas’ın özel sektör yatırımları ile ayağa kalkamayacağını belirterek devlet yatırımlarının devreye girmesi gerektiğini söyledi.

MHP iktidarında Sivas’ın devlet yatırımları ile ayağa kalkacağını belirten Dağgez, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas artık özel sektör yatırımları ile ayağa kalkamaz. Sivas’ta kamu yatırımları yapılması lazım... Sivas’ta binlerce göç olmuştur. AK Parti iktidarı geldiğinde Sivas’ın 6 milletvekili vardı 5’e düşürdüler. Sivas’ın nüfusunu resmi kayıtlarda 130 bin, gayri resmi kayıtlarda 250 bine yakın insan Sivas’tan, toprağından, taşından, komşusundan, babasından, kardeşinden ayrılarak göç etmişlerdir. Bu insanlar büyük şehirlerin varoşlarında perişan ve mağdur durumda yaşamaktadırlar.

Biz Sivas’ta 2,5-3 aya yakın zamandır sahadayız. Hangi kazaya, hangi beldeye gitsek insanlar çocuklarının işsiz aşsız, mağdur olduğunu söylüyor. Sivas’ta yeniden bir hamle yapmak lazım… O da kamu ile olacak. Kamu demir çelik fabrikası yapacak. Mevcut Demir Çelik Fabrikasını şu anki sahibi çalıştıramıyor, bundan sonra alan da çalıştıramaz. Buraya kamunun el atması lazım burada fabrikanın yanına sünger pelet tesisi kurmak lazım. Kangal’daki kömür rezervi 3 milyar tonun üzerinde, mevcut santral gibi iki tane 450 megavatlık termik santrali kaldıracak rezerv var. Diğer taraftan pancar kotasını kaldırmak lazım...’

‘SİVAS’A CİDDİ MANADA

YATIRIMLAR YAPILMADI’

MHP Sivas Milletvekili Adayı Oğuz Özdemir ise konuşmasında AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik de eleştirilerde bulunan Özdemir, başkanlık sisteminin ülkeye büyük sıkıntılar getireceğini savundu. Özdemir, ‘17-25 Aralık korkusu ile başkanlık sistemini isteyenler Anadolu insanının açlık ve sefaletini bir kenara bırakmıştır. Sivas, 10 yılda 132 bin göç vermiştir. Bu insanlar Antalya’ya İstanbul’a tatile gitmedi, iş ve aş için gittiler. Sivas’ta ciddi manada ekonomik yatırımlar yapılmadı. Sadece sosyal tesisler yapıldı, okullar yapıldı. İçerisinde adalet olmayan adliye sarayları yapıldı. Hiçbir zaman Sivas’a ciddi manada bir ekonomik yatırım yapılmadı.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS İYİ YÖNETİLMİYOR’

MHP Sivas Milletvekili Adayı Muammer Demirci ise Sivas’ın 1940 yılından beri iyi yönetilmediğini söyledi. AK Parti İktidarlarının da Sivas’ı hak ettiği noktaya getiremediğini belirten Demirci, MHP iktidara gelirse Sivas’ı en iyi noktaya getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Demirci, Sivas hep kan kaybetti, hep küçüldü. Sivas iyi yönetilmiyor. Ben iddia ediyorum, Sivas 1940 yılından beri iyi yönetilmiyor, yatırım alamıyor, hep küçülüyor. Cumhuriyetin temellerini attığımız bu şehir sanki cezalandırılıyor diye düşünüyorum. Biz kendi imkânlarımızla 9-10 senedir hizmetlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu yaptığımız hizmetlerin yanı sıra Sivas halkı yetki verirse devletin imkânlarını da katarak Sivas’ın daha iyi noktalara gelebilmesi için elimizden geleni yapacağız.’ İfadelerini kullandı. Demirci MHP iktidarı döneminde Sivas’ın en önemli kuruluşlarından biri olan TÜDEMSAŞ’ın 8-10 bin kişinin çalıştığı bir fabrika haline getirmenin gayretinde olacaklarını söyledi.

‘SINAVLARI KALDIRACAĞIZ’

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Adayı Hamit Özkan’da konuşmasının büyük bölümünde AK Parti iktidarını eleştirdi. Ülkenin iyi yönetilemediğini ve iyi bir noktaya gitmediğini savunan Özkan, MHP iktidarında tüm sorunların çözüme kavuşacağını söyledi.

Eğitim alanında da önemli çalışmalar yapacaklarını belirten Özkan, şu ifadeleri kullandı: ‘

‘Benim saf, temiz, pırıl pırıl insanlarım oyları ile AK Partiyi maalesef 3 dönemdir iktidara getirdiler. Ama onlar maalesef güzel olan şeye sahip çıkmadılar. Hiç de iyiye gitmiyoruz. Ülkeyi iyi yönetemiyorlar. Ülke kontrolsüz ve denetimsiz bir halde… 8 saat bir savcıyı esir alıyorlar. 2 tane çapulcu adliyeye elini kolunu sallayarak silahları ile beraber giriyor maalesef bir kontrol yok. Neden yok? Yönetemiyorlar ülkeyi bu yüzden. En sonunda savcımızı maalesef katlettiler.’ Dedi. Özkan, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın tutum ve söylemlerini de sert bir dille eleştirdi. MHP iktidarı döneminde eğitim alanında önemli çalışmalar yapılacağını belirten Özkan, ‘bütün ara sınavları ve akabinde üniversite sınavını kaldıracağız. Rehber öğretmen, sınıf öğretmeni, öğrencinin kendisi, velisi, okul müdüründen oluşan kuracağımız komisyonlar, çocuklarımızı yönlendirecekler. İnşallah 7 Hazirana iktidara geldiğimizde ülkemizin bütün sıkıntı ve problemlerini çözeceğiz.’

Milletvekili adayları konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir süre basın mensupları ile sohbet eden MHP Sivas Milletvekili Adayları ve parti yöneticileri daha sonra otelin lobisinde basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!