USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?HİZMETE TALİBİZ?

?HİZMETE TALİBİZ?

?HİZMETE TALİBİZ?
22-04-2015 17:32
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Ziyarette Ürgüp ve Coşar’a BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da eşlik etti.

7 Haziran seçimlerinin ülke ve Sivas için hayırlı olmasını dileyen Ürgüp ve Coşar, ‘Milletimizin hizmetine talip olduk.  Allah’ın izni, milletimizin teveccühü ile ülkemiz için, Sivas için çalışacağız. Sivas ile ilgili işleri en iyi şekilde takip edeceğiz’ dedi.

Ziyarette seçim çalışmaları ve kent ile ilgili düşüncelerini paylaşan SP Sivas Milletvekili Adayı Doğan Ürgüp, ‘Biz, BBP’li ve SP’li vekillerin SP listesinden seçilerek meclise girdiği bir sonuç bekliyoruz. 5-6 partili bir meclis olur diye düşünüyoruz.’ Dedi.

SP milletvekili adayları olarak bazı eksiklikler tamamlanmasa dahi çalışmaları sürdürdüklerini belirten

Ürgüp, seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından bu faaliyetleri daha yoğun bir şekilde sürdüreceklerini belirtti:

Ürgüp; ‘Seçim atmosferine henüz tam girilmiş değil. Listeler zaten yeni açıklandı. Henüz eksikleri tamamlamış değiliz ama biz bunlara bakmadan, aracımız giydirilmiş mi, eksiğimiz var mı? Demeden, hem televizyon programlarında, hem ilçe, belde ziyaretlerinde faaliyetlere başladık. Kadın ve gençlik komisyonlarımız çalışıyorlar. Tabi ki seçimlerde maksat barajı aşmak, bu işten netice almaktır. Bu konuda kamuoyu anketleri olumlu noktada seyretmektedir ki, daha zaman vardır. Bu zamanla daha olumluya doğru gider. Çünkü henüz ittifaktan haberdar dahi olmayanların olduğunu duyuyoruz. Biz başarılı bir sonuç almak için elimizden gelen gayreti sergileyeceğiz. 26’sında yayınlanacak parti seçim beyannamesini bekliyoruz. Pazartesinden sonra daha net bir şekilde sahalarda olacağız.

Seçimlerin sonucunun ne olacağını Allah bilir. Biz ancak, tahminde bulunabiliriz. Biz, BBP’li ve SP’li vekillerin SP listesinden seçilerek meclise girdiği bir sonuç bekliyoruz. 5-6 partili bir meclis olur diye düşünüyoruz.’ Dedi.

‘İŞLERİ İYİ TAKİP EDECEĞİZ’

Sivas’ın en büyük sorununun işlerin iyi takip edilememesi olduğunu belirten Ürgüp, SP milletvekili adayları olarak meclise girdikleri takdirde Sivas ile ilgili proje ve yatırımları en iyi şekilde takip edeceklerini söyledi.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Mecliste meseleleri sahip çıkmak lazım… İnsanların yüzde yetmişi,  memleketin gidişatının birilerinin düşündüğü gibi çok da iyi olmadığı kanaatine sahip… Onun dışında Sivas ile ilgili işlerin daha iyi gidebileceği bir ortamın sağlanması, Sivas’ın işlerinin iyi takip edilmesi gerekiyor. Bir üniversite yatırımından bahsediliyor, 13 yıldır sözler veriliyor ama ciddi manada 13 yıldan bu tarafa Sivas’ın aldığı ciddi bir devlet yatırımı yok.  Özel sektör yatırımları da son 5 yılda ağırlıkla olmaya başladı. OSB’de en son Abdüllatif Şener beyin döneminde 41 kere maşallah diyerek bir açılış yapıldığını beliyoruz. Şimdi 5 yıldızlı oteller termal yatırımlar, diğer yatırımların önü açılmış bir vaziyette. Bunların hepsi gerçekleşecek ama en önemlisi üniversite yatırımıdır. Üniversite bacasız fabrikadır. Üniversite olduğu takdirde 10 bin tane öğrenci var diyelim ki nereden bakarsanız bunun 2-3 bin tane de personeli olacak, şehre bir katkı meydana gelecek, şehirde eğitimli insan sayısı daha fazla olacak. Tabi OSB’deki yatırımlar da önemli, teşvikler çok önemli. Teşviklerin çok daha iyi noktaya gelmesi lazım… Sivas’ta sorun, işlerin iyi takip edilememesinden kaynaklanıyor. Bizim vatandaşa verdiğimiz en önemli söz, biz işleri iyi takip ederiz. Biz meclise bir vekillikte, iki vekillik de, üç vekillik de soksak neticede gücümüzün yettiği oranda bu işi takip edeceğiz. Bizi bilenler iyi bilirler, bu işin ardını bırakmayacağız.’

‘EN ÖNEMLİ

PROBLEM, İŞSİZLİK’ 

Sivas’ın ve ülkenin çok ciddi problemlerinin olduğunu, en önemli problemlerden birinin ise işsizlik olduğunu belirten SP Sivas Milletvekili Adayı Dursun Coşar, bu sorunun çözümü için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Sivas’ta ki icra dairelerinin sayısının her geçen gün arttığını, kent nüfusunun neredeyse 4’te birinin icralık olduğunu savunan Coşar, kentin sürekli kan kaybettiğini, önemli devlet yatırımlarının gittiğini ve gerilediğini söyledi.

1996 yılında Necmettin Erbakan döneminde, emekli, işçi ve memura yapılan zamları da örnek gösteren Coşar, ülkenin ve kentin sıkıntı ve problemlerinin çok olduğunu, ancak bunları aşacak güç ve inanca sahip olduklarını söyledi.

Coşar, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ın birinci problemi, Türkiye’nin problemi ne ise aynı… En önemli problemimiz işsizlik problemi. İnsanımızın geçim sıkıntısı çekmesi, emeklinin, asgari ücretlinin geçinememesi en önemli problemlerimiz. İşsizlik deyip geçmemek lazım… Çocuğuna süt bulamayan, evine ekmek götüremeyen insanların halini düşündüğümüz zaman çok farklı duygular kaplıyor insanı. Şimdi böyle bir işsizlik var artı esnafımız çok ciddi sıkıntı içerisinde. İnsanımız da para olmadığı zaman alışveriş yapamıyor, yüzde 90 esnafımız siftah etmeden dükkânını kapatıyor.

Sivas’ta 2006 yılında iki tane icra dairesi var iken bugün 4 tane icra dairesi var, 110 bin civarında da icrada dosya var. Sivas’ın merkez köyleri ile beraber 400 bin civarında nüfusu var. Dosya sayısına böldüğümüz zaman her 4 kişiden biri icralık olmuş demektir. İşte Sivas, bu halde... Sivas’a ‘şunu yaptık, bunu yaptık’ gibi bazı arkadaşlarımız bir şey söylüyor ama ne yaptılarsa bir tane isim veremiyorlar. Bugün TÜDEMSAŞ’ın durumu ortada. Geçtiğimiz yıllarda 7 bin civarında insan çalışırken, bugün 900 civarında işçi statüsünde çalışan var. Sivas’ın ne hale geldiği buradan belli… Milli Savunma Bakanlığı bizde olmasına rağmen Dikimevi’ne dahi sahip çıkamadık. En büyük problemimiz işsizlik. Cenabı Allah nasip ederse, eğer yetkili yerlere gelir, özellikle hükümet olursak; IMF politikalarının dışında milli ve manevi değerlere bağlı ekonomik politikalar uygulayacağız.  Biz dışarıdan talimat almayız. Dışarıdan talimat almadığımız için de iki parti bir araya geldik. Dolayısıyla kendi ekonomik yapımız, 1996 yılında Refah Yol yönetiminde daha güvenoyu almadan rahmetli Erbakan Hocamız, memur, işçi, emekli maaşlarına yüzde 50 zam vermişti. 11 aylık hükümet döneminde ikinci zamlarla birlikte yüzde 130 memura, yüzde 110 emeklilere, yüzde 300 Bağ-Kur emeklisine verilmişti.

Sıkıntımız, problemimiz çok, ama Allah’ın izni ile biz bunları aşacak inanç yapısına sahibiz. İnanç olmadan, vatan sevgisi olmadan, şuur olmadan bu işler olmuyor. Bizde de bu mevcut. Milli İttifak olarak inşallah biz bunu çözeceğiz diye ümit ediyoruz.’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Editörü Ersan Arslan ise Ürgüp ve Coşar’a çalışmalarında başarılar diledi. Arslan, daha sonra Ürgüp ve Coşar ile kent ile ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!