USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?MÜTHİŞ STADYUM?

?MÜTHİŞ STADYUM?

?MÜTHİŞ STADYUM?
29-04-2015 17:57
Google News


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç gazetemize yaptığı özel açıklamasında, stadyumundaki çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirerek; ‘Stadyumun inşallah Eylül de biz tamamlanır diye ümit ediyoruz aksilik olmazsa. Seyir zevkinin çok yüksek olacağı ve insanlara büyük zevk vereceği, hiçbir hava muhalefetinde de etkilenilmeyeceği bir stat olacak’ dedi

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yapımı devam eden Sivas stadyumu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Gazetemize spor muhabiri ile birlikte stadyumu yerinde inceleyen Salim Kılıç, stadın seyir zevkinin çok yüksek olacağını söyledi.

Yapımı devam eden stadyumun % 60’ının bittiğini ve şuanda sadece koltukların ihalesinin kaldığını söyleyen Kılıç, bunun da yakın zamanda sonuçlanacağını söyledi.

‘ŞUANDA STADYUM %60 SEVİYESİNDE BİTTİ’

Stadyumun şuanda %60 seviyesinde bittiğini söyleyen Kılıç; ‘3 yıldır Sivas’ın gündemini işgal eden konu herkesin bildiği gibi stadyum. 2012 yılında ihalesi yapıldı ancak 2013’ün 25 Mayıs’ında fiilen inşaatına başlandı. Normalde 2014’ün Kasım’ında bitmesi gerek stadyum şuanda resmi tarihi 2015’in Eylül ayının 20’si olarak gözüküyor. TOKİ başkanlığı bu tür ihalelere alan proje ile çıkıyor. Yani işin projesi olmuyor sadece taslak bir proje ile çıkıyor ve onun üzerinden ihaleye çıkıyor. Proje sonradan yapılıyor. Projenin yapılması, bunun tasdik edilmesi, imalat aşaması gibi büyük bir süreç takip ediliyor ve bu yüzden gecikmeler oluyor. Sivasspor’un olsun bizim olsun itiraz ettiğimiz imalatlar oluyor. Ondan dolayı da proje değişikliği, tekrar TOKİ’den onay alınması derken bu süreçler biraz stadyumu öteledi. Ama şuanda stadyum %60 seviyesinde bitti’ dedi.

‘200’E YAKIN İŞÇİ ÇALIŞIYOR’

İlimizdeki hava koşulları nedeniyle 4-5 ay çalışmanın yapılmadığını ve şuanda 200’e yakın işçinin çalıştığını söyleyen Salim Kılıç, şunları dile getirdi; ‘Sivas’ın iklim koşulları nedeniylede yaklaşık 4-5 ay çalışılmadı. Daha yeni yeni 200’e yakın işçi çalışıyor. Ama mükemmel bir stadyum oluyor seyir zevkiyle. Türkiye’de belki bir ilk olacak. Çok güzel stadyumlar yapılıyor. Bizim stadyumumuzun bir özelliği var biraz da Sivas iklimine uygun bir stadyum. Enerjisinin bir kısmını kendisi üretebilecek. Yağmur ve kar sularını toplayıp kullanma suyu olarak hayata geçecek. Hem çevre sulamalarında hem de atık sularda kullanılacak. Bunun yanında yine kuzey cephesi çift cepheli olacak. Bizim ilimizde sürekli poyraz esiyor. Özellikle 4 tane ana girişi olan ve hiçbir kör noktanın olmadığı stadyum olacak. 27 bin 532 koltuk kapasiteli olacak.’

‘TEK BELLİ OLMAYAN KOLTUKLAR KALDI’

Şuanda sadece belli olmayan koltukların olduğunu söyleyen Kılıç, asansörlerin, boyaların ve zemin seramiklerinin çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Salim Kılıç şöyle devam etti; ‘Şuanda sadece tek belli olmayan koltuklar kaldı. Çünkü çok modern yeni sistemler var. Bunlarla ilgili çalışmaları var. Koltuklarda karara bağlanırsa güzel olacak. Bu koltukların imalatı ve montajı 4 ay sürüyor. Yetişecek gibi gözüküyor. Şuanda sadece ters tavanlar ile cephe kaldı. Bunların da hazırlığı yapılıyor. Dışarıda imal edilip burada montaj yapılıyor. Birde tek kalan zemin ve bunu da temizlemişler. Artık bundan sonra yavaş yavaş hem zemin, hem koltuk hem de cephe ile birlikte inşallah Eylül ayına biz tamamlanır diye ümit ediyoruz aksilik olmazsa. Birçok yerinde boyası dahi bitti. Sadece zeminin seramikleri kaldı o da başladı zaten. Asansörlerin bir kısmı bitti.’

‘BİZİM ÖNERDİĞİMİZ KOLTUKLAR ŞİŞME KOLTUK’

Sivasspor kulübünün ve kendilerinin önerdiği koltuğun şişme koltuk olduğunu söyleyen müdür Kılıç; ‘Koltuğu bakanlık seçiyor. Bu tabii biraz da işin maliyeti ile ilgili. Şimdi bir ihale süreci geçiyor. Bununda en fazla %10’unda harcama yapabiliyorsunuz onay almak suretiyle. Şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. Normal müteahhittin kullanacağı koltuk 40 liralık koltuklar. Ama bizim önerdiğimiz koltuklar çok güzel. Şişme koltuklar var bunun üzerine zaten bakanlık yazı yazdı TOKİ’ye bu tür stadyumları yapan firmalara. Şişme koltuk istiyoruz diye. Bu süreç biraz sürüyor. İnşallah yakın zamanda kararlaştırılır diye ümit ediyoruz. Biz gerçekten çünkü en iyisini istiyoruz koltuğun. İnsan o koltuğun üzerine basmaya kıyamaz. Bazı taraftarlar vurup kırıyor ama o koltuğu gören adamlar tekme atamaz, acır en azından’ diye konuştu.

‘KALE ARKASI İLE ŞEREF TRİBÜNÜ

ARASINDA FARK OLMAYACAK’

Yapılan stadyumda kale arkası ile şeref tribünü arasında farkın da olmayacağını belirten Salim Kılıç; ‘Bizim yapılan stadyumda kale arkası ile şeref tribünü arasında hiçbir fark olmayacak. Herkes sosyal donatılardan faydalanacak. Her bölümde ikramlarını alabileceği veya her türlü ibadetini yapabileceği her türlü donatı var. Çünkü 100 küsur bin metre kare kapalı alan var. İnşallah cıvıl cıvıl olur diye düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘4-5 AY SONRA BUNLARIN HEPSİNİN

BİTMİŞ HALİNİ İNŞALLAH GÖRECEĞİZ’

Seyir zevkinin yüksek olacağı ve bunların hepsinin 4-5 ay sonra görüleceğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Kılıç; ‘Seyir zevkinin çok yüksek olacağı ve insanlara büyük zevk vereceği, hiçbir hava muhalefetinde de etkilenilmeyeceği bir stat olacak. Bunun tümünün ısıtması da var aynı zamanda. Stadyum kapandığı an sigara içen insan hissedilecek. O derecede güzel bir stadyum olacak. Park sorunu da olmayacak inşallah. 4-5 ay sonra bunların hepsinin bitmiş halini inşallah göreceğiz’ dedi.

‘TEK SIKINTI YOL VE ALTYAPI’

Tek sıkıntının şuanda yol ve altyapı olduğunu sözlerine ekleyen Salim Kılıç; ‘Tek sıkıntı şuanda orada gözüken yol ve altyapı. Kanalizasyon çalışmaları için belediyemiz hızlı tren hattının netleşmesini bekliyor. Onlarda yapıldığında yeni sezonla birlikte inşallah bizde hayal ettiğimiz Dört Eylül Stadyumu olacak inşallah. Bize bu şimdiden heyecan veriyor gururlanıyoruz’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!